Home Ads

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

"ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ", γράφει η Κατερίνα Κοφινά

 "ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΝΗ"  


"Με την νέα μου στήλη στους ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ την "Κινηματογραφική Δίνη" θα προσπαθήσω να σας γράφω για ταινίες παλιές και νέες για σειρές και για αφιερώματα."


Κατερίνα Κοφινά


DOCTOR DEATH

(ΔΟΚΤΟΡ ΘΑΝΑΤΟΣ)

 ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΤΑΝΤΣ. Ο νευροχειρούργος με το καλύτερο βιογραφικό. Ο νεαρότερος και καλύτερος στον τομέα του. Ο χασάπης που σκότωσε δυο άτομα και άφησε παράλυτα άλλα δυο. Ενώ περί  τα τριάντα άτομα με τα οποία μπήκε στο χειρουργείο μαζί τους κυριολεκτικά τα έσφαξε. Σε κλινικές του Τέξας και του Ντάλας με τις οποίες συνεργάστηκε κανένας δεν έλαβε υπόψη του  πως δεν είχε πάρει μέρος σε περισσότερα από 100 χειρουργεία. Ενώ για να αποκτήσει κάποιος στις ΗΠΑ  ιατρική ειδικότητα χρειάζονται 1000 ώρες πρακτικής άσκησης. Όμως το Νταντς είχε ένα εντυπωσιακό βιογραφικό μόνο ως ερευνητής. Και φυσικά την πειθώ.

Η σειρά DR.DEATH του peacock t.v  εξιστορεί μέσα σε 8 επεισόδια την δράση του Ντάντς. Στο ρόλο του γιατρού ο εξαιρετικός  joshua jackson, (fringe), και μαζί του οι  Christian Slater, Alec Baldwin.

Η σειρά προσπαθεί να ρίξει φως στην προσωπικότητα του γιατρού. Ο οποίος διακατέχεται από τρομερή εγωπάθεια. Είναι απαθής και παράλογος. Έχει λοιπόν τα χαρακτηριστικά ενός κοινωνιοπαθή     εγκληματία.  Ο Κρίστοφερ Νταντς είχε και πρόβλημα με ναρκωτικά. Μάλιστα στο τέταρτο έτος της ιατρικής βρέθηκε υπό την επήρεια αυτών.Η σειρά θα μας δείξει και τους περισσότερους από τους ασθενείς του που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο τραπέζι του. Το 2011 η Lee passmore που λάμβανε οπιοειδή γιατί είχε τη  μέση και τα πόδια της αποφάσισε να κάνει την επέμβαση που θα της εξασφάλιζε μια ζωή χωρίς την χρήση αυτών. Δυστυχώς από το χειρουργείο του Ντάντς βγήκε παράλυτη.  Το ίδιο έπαθε και ο barry mongolokk.  Έμεινε παράλυτος από την δεξιά μεριά.  Αλλά και ο φίλος και κολλητός του Ντάντς ,ο Τζέρυ Σάμμερς  υποβλήθηκε σε μια επέμβαση ρουτίνας και έμεινε τετραπληγικος. Η πιο άτυχη ήταν η Κέλυ Σάμμερς η οποία δέχτηκε τομή στις αρτηρ’ιες της και πέθανε από παρατεταμένη αιμορραγία.

Αυτά και άλλα πολλά θα παρακολουθήσετε σε αυτή την πολύ καλή σειρά , για τα έργα και τις ημέρες του γιατρού του θανάτου.  Δυο χρόνια περίπου διήρκεσε η ιατρική πρακτική του Ντάντς. Οι χειρουργοί  Robert Henderson , John Kirby  ήταν οι πρώτοι που τον κατάγγειλαν  στην αστυνομία προκαλώντας έναν διασυρμό  στις τρεις κλινικές σε Τέξας και Ντάλας που τον προσέλαβαν χωρίς να αξιολογήσουν σοβαρά τις ικανότητες του.  Κατάφεραν να συλληφθεί με την κατηγορία της πρόκλησης  τραυματισμού σε υπερήλικες.  Κάτι που ήταν και η μοναδική ποινική δίοδος ώστε να βρισκόταν αντιμέτωπος με πραγματική ποινή φυλάκισης.  Από το 2017 που συνελήφθη είναι στη φυλακή.

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ.Π. ΚΟΦΙΝΑ   


____________


 Λίγα λόγια για την συγγραφέαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *