Home Ads

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

4 λόγοι για να ξεκινήσουμε το διάβασμα το φθινόπωρο!

Κανονικά το διάβασμα δεν έχει εποχές! Η λογοτεχνία είναι απαλλαγμένη από …ρολόγια! Δεν είναι λίγοι όμως οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν και έτσι μπορεί να ψάχνουν μια αφορμή, μια αφετηρία για να ξεκινήσουν. Το φθινόπωρο μπορεί να φέρει μια αλλαγή γι’ αυτούς! Την αλλαγή που αφορά τη σχέση τους με το βιβλίο και το διάβασμα! Γιατί είναι καλή ιδέα να ξεκινήσει κάποιος το διάβασμα το φθινόπωρο; 


 Προσαρμογή στην (νέα) καθημερινότητα

Το … «διάλειμμα» τελείωσε οπότε…όλα τα κεφάλια μέσα! Φυσικά ως διάλειμμα, εννοούμε το καλοκαίρι! Όσες μέρες ανέμελες είχαμε, αυτές ήταν και πέρασαν! Η προσαρμογή μας είναι πάντα δύσκολη όταν τελειώνουμε τις καλοκαιρινές διακοπές και ξανα-μπαίνουμε στο πρόγραμμα το «χειμερινό». Το φθινόπωρο είναι από μόνο του μια μεταβατική εποχή. Το διάβασμα είναι ένας καλός τρόπος για ήπια προσαρμογή. Γιατί; Κρατάει ζωντανές τις εικόνες που «φορτώσαμε» από το καλοκαίρι και ταυτόχρονα μας κάνει να …ξεχνάμε τον πόνο μας που σχετίζεται με το τέλος της ανεμελιάς και την αρχή των υποχρεώσεων!  

Η εποχή των…ξερών φύλλων! 

Εκείνοι που δε διαβάζουν, έχουν ταυτίσει το διάβασμα σαν «υποχρέωση» από τα σχολικά και φοιτητικά χρόνια. Μια καλή και ευχάριστη «παγίδα» θα ήταν να δοκιμάσουν να αρχίσουν το διάβασμα σε μια γνώριμη εποχή όπου το διάβασμα ξεκινούσε μαζί με το πρώτο κουδούνι του σχολείου! Με αυτόν τον τρόπο, θα δουν οτι αλλιώς ήταν τα φθινόπωρα του αναγκαστικού διαβάσματος και αλλιώς είναι σήμερα όπου το διάβασμα μπορεί να γίνει απόλαυση! Όπως και να έχει, το φθινόπωρο μας βάζει σιγά – σιγά μέσα και οι έξοδοι σταδιακά μειώνονται λόγω καιρού! Αν μη τι άλλο, βροχή και διάβασμα κάνουν καλή παρέα! Τα «ξερά φύλλα» που ξεφυλλίζουμε, είναι οι σελίδες και είναι τελικά…πολύ ανθηρά! 

Η εποχή της θέσης νέων στόχων! 

Η αρχή της σεζόν είναι το φθινόπωρο! Μπορεί η Πρωτοχρονιά να είναι τυπικά η πρώτη μέρα του έτους, όμως η σεζόν μας ξεκινάει το φθινόπωρο! Από τον Σεπτέμβρη κιόλας, αρχίζουμε να θέτουμε τους στόχους της σεζόν. Για να θέσουμε νέους στόχους και να βάλουμε σε σειρά τις υποχρεώσεις και τις εργασίες μας, χρειαζόμαστε έμπνευση. Το διάβασμα καλών λογοτεχνικών βιβλίων μάς δίνει τα κατάλληλα ερεθίσματα ώστε να αποκτήσουμε ένα υγιές και αισιόδοξο πνεύμα προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις νέες μας προσπάθειες! Εκτός από αυτό, μπορούμε κάλλιστα στα χόμπι και στις δραστηριότητες που θέλουμε να βάλουμε στη νέα σεζόν, να εντάξουμε και το διάβασμα! Είπαμε: Το φθινόπωρο είναι μια αρχή για όλα! Έτσι είναι και για το διάβασμα. 

Ανοίγουν ξανά οι βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία! 

Είπαμε πως απευθυνόμαστε κυρίως σε όσους δε διαβάζουν. Εκείνοι που διαβάζουν θα βρουν 100 λόγους για τους οποίους θα κάτσουν να διαβάσουν όχι μόνο το φθινόπωρο, αλλά σε κάθε εποχή! Μια νέα σχέση με το βιβλίο, είναι αναγκαία για όσους το … «σνόμπαραν» μέχρι σήμερα. Ο χώρος παίζει σημαντικό ρόλο. Η γοητεία που θα δεχτείτε από το περιβάλλον του βιβλίου σε ένα βιβλιοπωλείο ή σε μια βιβλιοθήκη, μπορεί να είναι καταλυτική! Να δείτε βιβλία και τίτλους που μπορούν να ερεθίσουν την περιέργεια! Η ενασχόληση με τα βιβλία περνάει από βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία. Το φθινόπωρο ανοίγουν ξανά και οι επισκέψεις σε χώρους που είναι αφιερωμένοι στα βιβλία, μπορούν να μας δώσουν την ευκαιρία γνωριμιών με βιβλιοφάγους! 


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ 
ΠΗΓΗ  Tsemperlidou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *