Home Ads

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

''Θύελλα στη Βενετιά'' της Βενετία Πιτσιλαδή-Σούαρτ, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Η άποψη της Φαίη Δεληγιώργη για το βιβλίο  

''Θύελλα στη Βενετία'' 

Συγγραφέας Βενετία Πιτσιλαδή-Σούαρτ
Εκδόσεις Ωκεανός   ''Θύελλα στην Βενετία'' ο τίτλος του νέου βιβλίου της Βενετίας Πιτσιλαδή-Σούαρτ, ένα ατμοσφαιρικό, γεμάτο συγκινήσεις μυθιστόρημα, με γοητευτική γραφή και  άμεσο λόγο, που διερευνά και αγγίζει με ιδιαίτερο τρόπο τις ευαισθησίες της ανθρώπινης ψυχής, εμπνέοντας τροφή για σκέψη στον αναγνώστη, που θα επιλέξει να ταξιδέψει μοναδικά, μέσα από τις σελίδες του.  
 Γραμμένο σε γλωσσά απλή που ρέει ξεκούραστα και με μια μοναδική, ποιητική αύρα, να την διαποτίζει σε όλη την διάρκειά του βιβλίου, η συγγραφέας δημιουργεί ένα πολύχρωμο καμβά εικόνων και χαρακτήρων, με μαγευτικές περιγραφές και παραστατικούς διαλόγους.   
 Η ιστορία του Κόντε Διονύση Γιαννάτου, ξεκινά από το όμορφο νησί των Φαιάκων, την πανέμορφη Κέρκυρα. Αντιμέτωπος με την μητρική και κοινωνική απόρριψη και με λαβωμένη την νεανική του αθωότητα, τα ταπεινά του βήματα, θα τον οδηγήσουν από τον ασφυκτικό κλοιό της ελληνικής επαρχίας, στην χώρα τον Δόγηδων, με την ιστορική και καλλιτεχνική κληρονομιά, την μοναδική Βενετία.  
 Ένας άντρας που θα ανεβεί τα σκαλιά της ιεραρχίας, κατακτώντας την κορυφή  του οικονομικού και κοσμικού κύκλου, της ρομαντικής πόλης. Μια ισχυρή προσωπικότητα, ένας μπον βιβέρ, που ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή. Ένας δεινός καρδιοκατακτητης, που κάθε γυναικά που τον συναντά, αναζητά στο πρόσωπο του, την ευτυχία. Η Λουίζα, η Ορνέλα και η Χρύσα, τρεις διαφορετικές παρουσίες στην ζωή του, θα τον διεκδικήσουν και οι τρεις, θα παλέψουν για μια θέση στην καρδιά του, ωστόσο καμιά τους, δεν θα καταφέρει να τον κερδίσει. 
Η γραφή της Βενετίας Πιτσιλαδή-Σούαρτ,  λυρική και στοχαστική, ξετυλίγει στις σελίδες του βιβλίου μια ενδιαφέρουσα πλοκή και σε κερδίζει, από τις πρώτες  κιόλας σελίδες του.
 Η συγγραφέας καταφέρνει μέσα από μια φιλοσοφική μάτια, να δημιουργήσει μια ιστορία με έντονο κοινωνικό περιεχόμενο. Σκιαγραφώντας προσεκτικά χαρακτήρες, με έντονα πάθη και ανθρώπινες αδυναμίες, με εσωτερικές συγκρούσεις και αμφισβητήσεις, μεταφέρει αβίαστα, στον στον αναγνώστη της, μια θύελλα συναισθημάτων και εικόνων, κρατώντας του αμείωτο το ενδιαφέρον. 
Με φόντο την υδάτινη  αιώνια πόλη των Δόγηδων και της βενετσιάνικης κουλτούρας, η συγγραφέας φωτίζει ευγενικά και με ευαισθησία το θέμα της ανεκπλήρωτης αγάπης σε όλες τις εκφάνσεις της. Διεισδύει στον πληγωμένο ψυχισμό που αφήνει η έλλειψη της, στα τραύματα που δημιουργεί και στα μοιραία λάθη που οδηγεί η μοναξιά της απόρριψης.               
Γοητευτικό, πρωτότυπο, συγκινητικό και ανατρεπτικό μυθιστόρημα, με ποικίλα συναισθήματα, προδοσίες, πάθη, έρωτα και καταιγιστικές εξελίξεις, που εγείρουν την αγωνία του αναγνώστη μέχρι τέλους  
Τα βιβλία είναι τα ωραιότερα ταξίδια του μυαλού και της ψυχής, διαβάστε λοιπόν  το μυθιστόρημα "Θύελλα στη Βενετία'' και γίνεται συνεπιβάτης σε ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι.                         
   
           
  Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο


Έβγαλε από την τσέπη του το περίστροφο. Αυτό το ίδιο περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε το πρωί τον άλλον. Εκείνον τον καραγκιόζη που τόλμησε να τον αγνοήσει!
Ένα πάμφτωχο παιδί, περιφρονημένο από την οικογένειά του μια οικογένεια του «σκυλολογιού», της πλέμπας της Κέρκυρας, από να,  γύρισμα της τύχης, θα δει τη μίζερη ζωή του ν’ αλλάζει. Θα γίνει ένας μεγιστάνας των επιχειρήσεων, ένας μπον βιβέρ, ένας άνθρωπος της απόλυτης εξουσίας. Ένας υπεράνθρωπος.
            Ο μέγας και πολύς κόντες Διονύσιος Γιαννάτος, θα κατακτήσει τη Βενετία όπου θα τον ρίξει η μοίρα του, θα φτάσει στην κορυφή της επιτυχίας και θα ραγίσει τις καρδιές πολλών γυναικών. Ανάμεσά τους η Λουίζα, η Ορνέλα, η Χρύσα. Τρεις διαφορετικές γυναίκες, τρεις εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες. Η μία απλοϊκή και δοτική, η άλλη προκλητική και φιλήδονη. Η τρίτη ευαίσθητη, εύθραυστη και ονειροπόλα.
Όλες θα τον λατρέψουν, αλλά δεν θα τον κερδίσει καμμία…
            Γιατί η μόνη γυναίκα που είναι ριζωμένη στην καρδιά του, μία και μοναδική, αυτή που του στέρησε όλα όσα η ψυχή του λαχταρούσε, είναι η μάνα του. Μάνα και κατάρα στη ζωή του…
Ένα συγκινητικό, βαθύ μυθιστόρημα για την
ανεκπλήρωτη Αγάπη, για τα ψυχικά τραύματα που
αφήνει η έλλειψή της,  για τον αγώνα του ανθρώπου να κερδίσει αυτό που δεν μπορεί να έχει.

Η Βενετία Πιτσιλαδή-Σούαρτ, συνθέτει ένα λογοτεχνικό ψυχογράφημα με μαεστρία, ευαισθησία, φιλοσοφική ματιά και ποιητικό στοχασμό, απογυμνώνει τις κρυμμένες ανθρώπινες αδυναμίες, τις αμαρτίες και τα πάθη.


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Πιτσιλαδή Σούαρτ Βενετία
Η Βενετία Πιτσιλαδή-Σούαρτ γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, αλλά από μικρή μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Δημοσιογραφία, Δημόσιες και Κοινωνικές Σχέσεις. Στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σπούδασε Συμβουλευτική Ψυχολογία. Εν συνεχεία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης σπούδασε Ψυχολογία και Επιστήμες της Εκπαίδευσης.
Παντρεύτηκε Ελβετό και απέκτησε δυο παιδιά. Ζει μόνιμα στην Γενεύη όπου εργάστηκε ιδιωτικά κάνοντας Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων. Είναι ενεργό Μέλλος πολλών Συλλόγων φιλανθρωπικών, πολιτιστικών, κοινωνικών, καθώς και λογοτεχνικών. Είναι μέλος του Συμβουλίου της «Ελβετικής Επιτροπής για την Επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα».
Εκπρόσωπος στην Ελβετία των «Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca» τα όποια δίνονται κάθε χρόνο στο Βατικανό της Ρώμης. Μέλος της «Εθνικής Εταιρίας Των Ελλήνων Λογοτεχνών». Το 2015 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, με το Χρυσό Μετάλλιο για την συμβολή της στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Συνεργάζεται ως ανταποκρίτρια από την Γενεύη με την ελληνική εφημερίδα
Έγκυρος Ανταποκριτής. Από το 1996 είναι Υπεύθυνη-Συντονίστρια- Οργανώτρια του Ελληνικού «Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης ». Είναι Ελληνίδα της Διασποράς όπου με το έργο της, τη συνεχή φροντίδα της για τα Ελληνικά Γράμματα και την Λογοτεχνία προσπαθεί να τιμά την χώρα μας στο εξωτερικό. Το πάθος της για την ζωή και τον άνθρωπο την οδήγησαν στη συγγραφή ποιημάτων και στίχων από νεαρή ηλικία. Η μελέτη και η ανάλυση του ψυχικού κόσμου των ανθρώπων, την παθιάζει από πάντα και αυτό αποτυπώνεται στα βιβλία της.
Το μυθιστόρημα Θύελλα στη Βενετία είναι το τρίτο της. Έχει προηγηθεί το Η θεατρίνα της ζωής (εκδόσεις Σαββάλας 2011) και το Ολόγυμνη με Ψυχικές Χειροπέδες,(εκδόσεις Ωκεανός 2015).


Σύνταξη και επιμέλεια: Φαίη Δεληγιώργη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *