Home Ads

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

''Αιώνιοι Ψίθυροι'', της Ελένης Γαληνού, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Η άποψη της Φαίη Δεληγιώργη για το βιβλίο ''Αιώνιοι Ψίθυροι''  

Συγγραφέας: Ελένη Γαληνού    
Εκδόσεις Διόπτρα 

Η Ελένη Γαληνού μετά την επιτυχία και την αίσθηση που προκάλεσε το μυθιστόρημα της ''Μυστική Διαθήκη", με θέμα την μυστηριώδη και συναρπαστική ζωή της αινιγματικής Σοφίας Ντε Μπαρμπουά, κατά κόσμον Δούκισσα της Πλακέντιας, το όνομα της οποίας, συνδέθηκε με πολλά αμφιλεγόμενα γεγονότα και προσωπικότητες της εποχής της, αφήνοντας έντονα τα χνάρια της μέχρι και σήμερα , επανέρχεται με ένα δεύτερο μυθιστόρημα με τίτλο ''Αιώνιοι Ψίθυροι'' και επισφραγίζει αυτή την επιτυχημένη πορεία, δυο συναρπαστικών, αυτοτελών βιβλίων, επιτυχώς συνδεδεμένα μεταξύ τους. Πρόκειται για μια ιστορία πλαισιωμένη με μυστήριο, αγωνία, δράση και ήρωες που μονοπωλούν έντονα το ενδιαφέρον του αναγνώστη, μέχρι να γυρίσει και την τελευταία σελίδα του βιβλίου.
Στο νέο μυθιστόρημα, της Ελένης Γαληνού "Αιώνιοι Ψίθυροι'', συναντάμε την πένα της συγγραφέως, να ξεδιπλώνει με δεινή συγγραφική επιδεξιότητα, πτυχές από την μυθιστορηματική ζωή, της επιβλητικής Δούκισσας. Μυθοπλασία και ιστορία ισορροπούν ιδανικά, προσφέροντας ανάγλυφες παραστάσεις και εικονοπλασία μιας αλλοτινής εποχής παράλληλα με τους ήρωες του σήμερα, που καλούνται να προστατέψουν ακόμη μια φορά, την βαριά κληρονομιά που τους ενώνει με το μακρινό παρελθόν τους.
Ποια νέα πραγματικοτητα τους περιμένει;
Μέσα από μια εξαιρετικά μεστή και γοργή γραφή, μέσα από την καθαρότητα του λογού που διακρίνει τα κείμενα της Ελένης Γαληνού, έχουμε στα χέρια μας ένα γοητευτικό και πλούσιο σε πλοκή ανάγνωσμα, με τις εξελίξεις να παρασύρουν τους πρωταγωνιστές, σε μια καταιγιστική περιπέτεια, έντονων συγκρούσεων και συναισθημάτων. Το σκοτάδι αντιμάχεται το φως και οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με απροσδόκητες καταστάσεις. Ωστόσο ο έρωτας, κρυφός θεατής, υφαίνει τον δικό του ιστό της αγάπης και σαν θεός λυτρωτής, ετοιμάζει ένα απρόσμενο φινάλε.
Η πλοκή του βιβλίου ρέει αβίαστα και σε κινηματογραφικούς ρυθμούς, ο τρόπος αφήγησης ξεκούραστος και συνάμα συναρπαστικός .
Η συνύπαρξη των ηρώων ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν επιτυγχάνεται αρμονικά από την συγγραφέα, προσφέροντας εναλλαγές συναισθημάτων, εικόνων και διαλόγων, που κρατούν σε εγρήγορση την έκβαση της υπόθεσης.
Ταυτόχρονα με αυτό, ο αναγνώστης βιώνει δυο διαφορετικές χρονολογικά εποχές, γεμάτες με απροσδόκητες εξελίξεις, ανατροπές και αποκαλύψεις, που απογειώνουν την αφήγηση στο αξιόλογο αυτό μυθιστόρημα .
Εντυπωσιακή η έρευνα της συγγραφέως πάνω στην ζωή της Δούκισσας, αυτό μαρτυρούν άλλωστε, οι πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας δίνει μέσα και από τα δυο της βιβλία. Η Ελένη Γαληνού δεν έμεινε μόνο στους θρύλους και στις τεκμηριωμένες αναφορές που την ανέδειξαν ως μια από τις πιο εκκεντρικές προσωπικότητες της εποχής της. Η Ελένη Γαληνού, συνέθεσε και το ιστορικό ψυχογράφημα τόσο της ίδιας της Δούκισας, όσο και της χρονολογικής περιόδου που έζησε. Δημιούργησε ευφυέστατα μια ιστορία, που αντανακλά στο σήμερα κατακτώντας τον αναγνώστη, που θα επιλέξει να γίνει συνεπιβάτης μαζί με τους ήρωες του βιβλίου, σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι.


Ανακαλύψτε και τα δυο βιβλία της Ελένης Γαληνού, ''ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ'' και
''ΑΙΩΝΙΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ" και μαζί τους ανακαλύψτε την τέρψη που προσφέρουν στον αναγνώστη τους, τα καλά βιβλία..


Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο
Αληθεύει άραγε ο θρύλος της Δούκισσας της Πλακεντίας με τον λήσταρχο Νταβέλη και τις υπόγειες στοές; 
Υπήρξε πράγματι εραστής της; 
Μήπως τελικά αυτό που τους έδενε ήταν μια σχέση πιο περίπλοκη και μυστηριώδης; 

Η Ελίζα και η οικογένειά της συνδέονται με τη Δούκισσα της Πλακεντίας με μια ιστορικά παράδοξη σχέση και μια Μυστική Διαθήκη που προστατεύει ένα πανάρχαιο μυστικό. 
Ένα δυσάρεστο γεγονός φέρνει εσπευσμένα την Ελίζα και τη φίλη της Κωνσταντίνα στην Αθήνα από το Παρίσι.  Όμως η επιστροφή τους ξυπνάει φαντάσματα του παρελθόντος. Ο άλλοτε μεγάλος έρωτας της Ελίζας, ο Ρήγας, και μια σκοτεινή γυναίκα, η Βικτόρια, παραμονεύουν απειλητικοί, με μοναδικό στόχο να κλέψουν αυτό το μυστικό. 
Η μοίρα παρασύρει τους ήρωες σε έναν καταιγισμό ακραίων καταστάσεων και ο έρωτας, πιο πεισματάρης από ποτέ, δίνει τη δική του μεγαλειώδη μάχη. Ζωές, σχέσεις και ισορροπίες ανατρέπονται. Μυστικά έρχονται στο φως κι ένα μικρό παιδί βρίσκεται στα χέρια αδίστακτων ανθρώπων – μέσο για να πετύχουν τους σκοτεινούς σκοπούς τους. 
Η Ελίζα αναζητά εναγωνίως λύση μέσω μιας αλλόκοτης αλήθειας που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, με φόντο τη σύγχρονη, μυστηριώδη Αθήνα. 
Ένας γνωστός θρύλος ξαναζωντανεύει φέρνοντας στην επιφάνεια συγκλονιστικές αποκαλύψεις. 
Ανακαλύψτε τη ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ


Λίγα λόγια για την συγγραφέαΗ Ελένη Γαληνού γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και σήμερα κατοικεί στα Μελίσσια. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της για περίπου δέκα χρόνια. Αρκετά νωρίς φιλοτέχνησε δύο προσωπικές σειρές χιουμοριστικών σκίτσων που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την ποίηση και τη στιχουργική. Τον Μάιο του 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής με θέμα Σύννεφα. Ακολούθησαν δύο ακόμα ομαδικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το 2007 και το 2008. Με τη λογοτεχνία ασχολείται αρκετά χρόνια και, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην έννοια και την τεχνική του μυθιστορήματος, το 2007 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο Η Πόλη Φοβάται με το διήγημα …για ένα τσιγάρο! Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: Όταν Στέρεψε η Αντοχή (2013), Πέρα από τις Κόκκινες Γραμμές (2014), Ακόμη Θυμάμαι (2015). Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Όσα δεν Έγιναν Λέξεις (2016) και Μυστική Διαθήκη (2018).

Επικοινωνία με τη συγγραφέα:
eleni8047@gmail.com
facebook: Ελένη Γαληνού-Eleni Galinou
Instagram: eleni.galinou


Σύνταξη και επιμέλεια: Φαίη Δεληγιώργη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *