Home Ads

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Στοιχειωμένοι πίνακες.

Στοιχειωμένοι πίνακες.

Η τέχνη μπορεί να εκφράσει συναισθήματα. Να παρουσιάσει τα πάντα, θεατά ή όχι, αληθινά ή φανταστικά. Μπορεί να προκαλέσει διάφορες σκέψεις και να εξάψει την φαντασία.. Όμως, σύμφωνα με ορισμένους ανθρώπους, υπάρχουν έργα τέχνης που μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
Εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορούν φήμες για στοιχειωμένα και επικίνδυνα έργα.
Μετά από τόσους αστικούς θρύλους που υπάρχουν και ιστορίες για παραφυσικά φαινόμενα, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πιστεύουν πως σε αυτά ανήκουν και κάποιοι πίνακες. Είτε η άποψή τους κρύβει μια δόση αλήθεια, είτε είναι απλές φήμες, το μυστήριο παραμένει και είναι πολύ δελεαστικό για να λέμε την αλήθεια.
 Για αυτό δείτε παρακάτω 10 γνωστά στοιχειωμένα έργα ζωγραφικής, ώστε να μάθετε την ιστορία τους.

1.  Ο Απελπισμένος Άνδρας, Άγνωστος

Ίσως πρόκειται για έναν από τους πιο στοιχειωμένους πίνακες που υπάρχουν στον κόσμο. «Ο Απελπισμένος Άνδρας» έχει μια πραγματικά τρομακτική ιστορία. Κανείς δεν ξέρει ποιος τον ζωγράφισε, αλλά είναι γνωστό πως ο καλλιτέχνης ανέμειξε το αίμα του με το χρώμα και μετά την ολοκλήρωση του πίνακα, αυτοκτόνησε. Ο τωρινός ιδιοκτήτης του πίνακα, ο Σον Ρόμπινσον, είπε πως τον κληρονόμησε από την γιαγιά του, που πίστευε πως είναι καταραμένος. Όταν ο άνδρας κρέμασε τον πίνακα στην κρεβατοκάμαρά του, οι οικογένειά του άρχισε να ακούει ψιθύρους και κλάματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ είδαν και μια σκιώδη φιγούρα.

 
Bored Panda

2. Πίνακας χωρίς όνομα, Ζντζίσλαβ Μπεκσίνσκι 

Οι εφιαλτικοί πίνακες του Ζντζίσλαβ Μπεκσίνσκι, μοιάζουν με σκηνές από άλλο κόσμο και οι θρύλοι που τους περιβάλλον, κάνουν τους ανθρώπους να τους θεωρούν στοιχειωμένους. Ο Πολωνός ζωγράφος δεν έδωσε τίτλο σε κανένα από τους πίνακές του και φέρεται πως έκαψε στην αυλή του μια ολόκληρη συλλογή από τα έργα του, χωρίς να τα παρουσιάσει σε άλλους ανθρώπους. Η ζωή του ήταν γεμάτη τραγωδίες, καθώς η σύζυγός του πέθανε το 1998 και ο γιος τους αυτοκτόνησε ένα χρόνο αργότερα. Μετά από 6 χρόνια, ο ζωγράφος βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο διαμέρισμά του. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως αν κάποιος κοιτάζει για ώρα αυτούς τους πίνακες, θα πεθάνει σύντομα.

 
Bored Panda

3. Τα Χέρια που του Αντιστέκονται, Μπίλλ Στόουνχαμ 

Ο καλλιτέχνης ζωγράφισε τον πίνακα το 1972, αλλά τον Φεβρουάριο του 2000, έγινε γνωστός ως ο «Στοιχειωμένος Πίνακας». Του δόθηκε αυτός ο χαρακτηρισμός επειδή οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι χαρακτήρες του πίνακα κουνιούνται τόσο, σε σημείο που βγαίνουν από το πλαίσιό του. Ο ίδιος ο ζωγράφος ισχυρίζεται πως ο ιδιοκτήτης της γκαλερί στην οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και ο κριτικός τέχνης που τον εξέτασε, απεβίωσαν μέσα σε έναν χρόνο από τότε που τον είδαν.

 
Bill Stoneham

4. Ο Άνθρωπος Προτείνει, Ο Θεός Διατάσσει, Έντγουιν Λάντζιρ

Ο πίνακας απεικονίζει ένα φανταστικό τέλος στην αποστολή του Σερ Τζον Φράνκλιν, που το 1845 εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό μυστήριο που σχετίζεται με τον πίνακα. Στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο Ρόγιαλ Χόλογουεϊ του Λονδίνου και σε κάθε εξεταστική περίοδο το καλύπτουν με μια σημαία της Ένωσης. Φήμες λένε ότι τη δεκαετία του 1970, ένας φοιτητής αυτοκτόνησε αφού κοιτούσε τον πίνακα και άφησε ένα σημείωμα λέγοντας ότι «οι πολικές αρκούδες με έκαναν να το κάνω». Άλλοι φοιτητές ανέφεραν ότι αισθάνονται αναστατωμένοι όταν κάθονται δίπλα του.

Edwin Henry Landseer

5. Αντίγραφο του «Γράμματα Αγάπης»

Ο πίνακας εκτίθεται στο ξενοδοχείο Ντρίσκιλ, στο Ώστιν του Τέξας. Εκεί, η 4χρονη Σαμάνθα Χιούστον, κόρη ενός Γερουσιαστή των ΗΠΑ, έπεσε από τις σκάλες και απεβίωσε το 1887. Αν και ο πίνακας δεν απεικονίζει τη Σαμάνθα, πολλοί πιστεύουν ότι το πνεύμα της τον στοιχειώνει, ενώ κάποιοι λένε ότι τα δύο κορίτσια έμοιαζαν. Οι άνθρωποι που παραμένουν στο ξενοδοχείο αναφέρουν ότι οι εκφράσεις του πίνακα αλλάζουν, αισθάνονται ανήσυχοι ή αρρωσταίνουν αν τον κοιτάζουν για πολύ. Ορισμένοι μάλιστα ανέφεραν ότι είδαν το φάντασμα ενός μικρού κοριτσιού να παίζει με μια μπάλα.

 
Bored Panda

6. Το Αγόρι που Κλαίει, Τζιοβάνι Μπραγκόλιν 

Πρόκειται για έναν πίνακα του Ιταλού καλλιτέχνη Τζιοβάνι Μπραγκολίν, του ανθρώπου πίσω από μια συλλογή έργων τέχνης γνωστών ως «Τα Αγόρια που Κλαίνε». Τη δεκαετία του 1950, παραγόντουσαν μαζικά αντίτυπα αυτού του πίνακα και σύντομα ακολούθησαν αναφορές σχετικά με αυτά. Η Βρετανική εφημερίδα «The Sun», ανάφερε πως οι πυροσβέστες έβρισκαν συχνά ένα άθικτο αντίγραφο του πίνακα στα ερείπια των καμένων σπιτιών. Πολλοί πιστεύουν πως η εικόνα προκαλεί δυστυχία και φωτιά, καθώς το αγόρι είναι θλιμμένο.

Bored Panda

7. Η Γυναίκα της Βροχής, Σβετλάνα Τέλετς 

Η ζωγράφος Σβετλάνα Τέλετς, αποκάλυψε ότι τελείωσε την εικόνα σε μόλις 5 ώρες και όλη την ώρα αισθανόταν ότι το χέρι της καθοδηγούνταν από κάποιον άλλο. Αναφέρεται πως όσοι απέκτησαν τον πίνακα, τον επέστρεψαν, παραπονέθηκαν για αϋπνία, ένιωθαν συναισθήματα θλίψης και είχαν την αίσθηση πως κάποιος τους παρακολουθούσε.

 
Bored Panda

8. Μπερνάρδο Ντε Γκάλβεθ, Άγνωστος 

Ο πίνακας βρίσκεται στο Ξενοδοχείο Γκάλβεθ, στο Γκάλβεστον του Τέξας και πολλοί επισκέπτες έχουν αναφέρει παράξενα γεγονότα. Κάποιοι αναφέρουν πως όταν περπατούν, τα μάτια του εικονιζόμενου τους ακολουθούν και ορισμένοι πως το να κάτσουν δίπλα στον πίνακα, τους έκανε να αισθάνονται κρύο και ανησυχία. Ίσως το πιο περίεργο να είναι πως κάθε φορά που κάποιος ήθελε να φωτογραφηθεί με τον πίνακα, η φωτογραφία έβγαινε θολή. Όσοι φωτογραφήθηκαν καθαρά, δήλωσαν πως το κατάφεραν ζητώντας πρώτα την άδεια του πορτρέτου.

 
Bored Panda

9. Η Νεκρή Μητέρα, Έντβαρτ Μουνκ

Ο ζωγράφος αυτού του πίνακα, είναι ο ίδιος που δημιούργησε το έργο «Η Κραυγή». Το θέμα του συγκεκριμένου έργου τέχνης, είναι μια νεκρή μητέρα και το παιδί της, που ενδεχομένως αντιπροσωπεύουν τις καταστροφικές συνέπειες της φυματίωσης, μιας ασθένειας που έπληξε σοβαρά τη Σκανδιναβία. Πολλοί αναφέρουν πως τα μάτια του παιδιού φαίνεται να τους ακολουθούν, ενώ ορισμένοι δηλώνουν πως μερικές φορές ακούγονται τα σεντόνια του κρεβατιού να κουνιούνται.

 
Bored Panda

10. Χωρίς τίτλο, Λάουρα Π. 

Η Λάουρα Π. ζωγράφισε αυτό τον πίνακα συνδέοντάς τον με μια φωτογραφία του Τζέιμς Κιντ από το 1994. Η αρχική εικόνα περιελάμβανε ένα κάρο και μια ακέφαλη φιγούρα, που κάποιοι πίστευαν πως είναι φάντασμα. Η ζωγράφος σαν να κατεχόταν από κάποια δύναμη, αναδημιούργησε τον πίνακα χωρίς να σκέφτεται τον λόγο που το έκανε. Μετά την ολοκλήρωσή του, η ίδια ανέφερε πολλά ατυχή συμβάντα γύρω από το έργο της. Παρατήρησε πως χανόντουσαν έγγραφα, υπήρχαν μυστηριώδεις διαρροές, αντικείμενα έπεφταν και έσπαγαν μόνα τους και άλλα. Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν πως το πνεύμα που απαθανατίστηκε στην αρχική φωτογραφία, στοιχειώνει τον πίνακα.

 
Bored Panda

Επιμέλεια Καλλιόπη Γιακουμή

 Πηγή: tilestwra.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *