Home Ads

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΦΑΚΕΛΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ

Η άποψη της φίλης μας Μαρίας Κουλούρη για το βιβλίο 

"Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ"
Συγγραφέας Sebastian Fitzek
Εκδόσεις Διόπτρα


Ένας διάσημος ψυχίατρος ο Βίκτορ Λάρεντς αποτραβιέται σε ένα απομονωμένο νησί της Βόρειας Θάλασσας, προσπαθώντας να διαχειριστεί τον χαμό της κόρης του. Η δωδεκάχρονη Γιόζι είχε εξαφανιστεί πριν τέσσερα χρόνια στη διάρκεια μιας επίσκεψης σε έναν γιατρό. 
Η Άννα Σπίγκελ, συγγραφέας παραμυθιών, είναι η παράξενη επισκέπτρια του Βίκτορ που επιβάλλει την παρουσία της παρά τη θέλησή του για απομόνωση.Πάσχει από μια σπάνια μορφή σχιζοφρένειας. Ο Βίκτορ πείθεται να αναλάβει τη θεραπεία της, όμως γρήγορα οι συνεδρίες αποκτούν μια άλλη μορφή. Τρομακτική. Παρανοϊκή.

Με μικρές, κοφτές, αγχωτικές προτάσεις, η αφήγηση της ιστορίας παίρνει τις διαστάσεις που επιβάλλεται να έχει ένα πολύ καλό ψυχολογικό θρίλερ. Τα μικρά κεφάλαια, που οριοθετούν το οπισθογύρισμα στον χρόνο, εντείνουν τον γρήγορο ρυθμό που διακατέχει όλο το μυθιστόρημα.
Ο Φίτζεκ σας κρατάει παγιδευμένους και αποπροσανατολισμένους δίνοντας σκηνές που οδηγούν σε λανθασμένες εικασίες, μέχρι το τέλος (τέλος της ιστορίας; τέλος του παραλόγου;), όπου όλα έρχονται στο φως. Τα μικρά ψήγματα της αληθινής εικόνας των ηρώων, δίνονται αριστοτεχνικά εδώ κι εκεί και ενεργοποιούνται μόνο όταν πλησιάζετε στην αποκάλυψη της αλήθειας.
Δεν μένουν ερωτηματικά, δεν μένουν αμφιβολίες, παρά μένει έντονη η αίσθηση πως ακολουθήσατε κάποιους ανθρώπους μέχρι τα βάθη της ψυχής τους, πως ζήσατε, μέσα σε μια δραματική ατμόσφαιρα – εξαιρετικά καλά κτισμένη - την αγωνία, την ένταση και το μυστήριο που περιβάλλει τους χαρακτήρες και τον παραλογισμό τους.
Το δραματικό στοιχείο χτυπάει κόκκινο, ειδικά όταν η αφήγηση κινείται στον χώρο του απομονωμένου νησιού όπου με κινηματογραφική ροή, ο συγγραφέας σας παρασύρει σε ένα σκοτεινό παιχνίδι αγωνίας. Τα όρια μεταξύ παράλογου και λογικής είναι φοβερά δυσδιάκριτα και οι ανατροπές πολλές μέχρι το τέλος του βιβλίου.

Μην προσπαθήσετε να δεχτείτε τη λύση της ιστορίας με τη λογική. Μη ξεχνάτε πως το παράλογο είναι το Α και το Ω σε ένα ψυχολογικό θρίλερ! Δεν έχουμε στα χέρια μας ένα αστυνομικό μυθιστόρημα ή μια ιστορία κοινωνικού περιεχομένου.

​Εν ολίγοις, παράνοια, ψευδαίσθηση και συγκλονιστικές ανατροπές είναι το τρίπτυχο που κυριαρχεί και δυναστεύει τον αναγνώστη μέχρι και την τελευταία σελίδα.
Ένα βιβλίο για τους φαν ή μη του Φίτζεκ!
Συγκλονιστικό, γεμάτο νεύρο και … όσο απίστευτο και να ακούγεται, συγκινητικό!
Με μία μόνο φράση, αυτή την τελευταία!

​Θετικά στοιχεία :
1.Υψηλή ταχύτητα αφήγησης
2. Σασπένς
3. Ανατροπές
​4. Πολύ καλή μετάφραση και επιμέλεια.
Στα συν του βιβλίου το εξαιρετικό εξώφυλλο σχεδιασμένο από την Ελένη Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *