Home Ads

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Η παρουσίαση του βιβλίου "ΑΜΑΛΙΑ" του Σπύρου Πετρουλάκη στην Κοζάνη


"ΑΜΑΛΙΑ"
Παρουσίαση στην Κοζάνη

Ο συγγραφέας  Σπύρος Πετρουλάκης παρουσίασε το νέο του βιβλίο στην Κοζάνη, σκορπώντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο χαρά στο κοινό, κερδίζοντας τον θαυμασμό και τον ενθουσιασμό, όλων όσων βρέθηκαν κοντά του
«Αμαλία». Μία ιστορία μυστηρίου, διαφορετική από τις άλλες προσφέρει αυτή τη φορά στους φίλους του ο Σπύρος Πετρουλάκης. Ο συγγραφέας βρέθηκε για μία ακόμα φορά στην πόλη της Κοζάνης, μια πόλη που αγαπά πολύ όπως δήλωσε και ο ίδιος και του έλειψε από την τελευταία φορά που ήταν εδώ.
 Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου 2018, παρουσίασε στο καφέ "Διαχρονικό" το νέο του βιβλίο "Αμαλία". Το πέμπτο του μυθιστόρημα για ενήλικες, μετά το «Παράθυρο της Νεφέλης», την «Εξομολόγηση», την «Παναγιά της Φωτιάς» και το «Τελευταίο Δαχτυλίδι», που έχουν ήδη κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις του αναγνωστικού κοινού. Το ίδιο έκανε και με την "Αμαλία", με τους φίλους από την Κοζάνη που ήρθαν να τον γνωρίσουν από κοντά και να μάθουν τα πάντα για το πόνημα του, από πρώτο χέρι, από τον ίδιο τον Σπύρο Πετρουλάκη.Την παρουσίαση διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο "Στοά του βιβλίου" και ο Δημήτρης Μόσχος, που στηρίζει και δίνει ζωή στον κόσμο του βιβλίου στην πόλη μας, αναλαμβάνοντας παρουσιάσεις βιβλίων αγαπημένων μας συγγραφέων, δίνοντας μας την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε από κοντά. Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος Αναστασία Μήχου και η Καλλιόπη Γιακουμή διαχειρίστρια και δημιουργός της ομάδας "Bιβλίων Ορίζοντες" και του ομώνυμου blog.


                                                Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην εφημερίδα "Πρωινός λόγος"
Η «Αμαλία» από τις εκδόσεις «Μίνωας», είναι ένα αστυνομικό θρίλερ, με κοινωνικές αποχρώσεις που σε παρασύρει εύκολα σε ένα ξέφρενο ταξίδι, πλημμυρισμένο με αισθήματα αγωνίας και μυστηρίου. Είναι σίγουρα ένα πολύ διαφορετικό βιβλίο από τα υπόλοιπα του Σπύρου Πετρουλάκη. Ο αγαπημένος συγγραφέας εδώ έχει αποφασίσει να πειραματιστεί σε κάτι νέο. Κατά την γνώμη μου αυτό δεν το κάνει κανένας συγγραφέας αν δεν νιώσει πρώτα έτοιμος και σίγουρος για τον εαυτό του και για το ότι μπορεί να το κάνει. Αυτή η σιγουριά λοιπόν είναι ταυτόχρονα και ένα κίνητρο για τον αναγνώστη ειδικά αν έχει γνωρίσει τον τρόπο γραφής του συγγραφέα από πριν. Ο Πετρουλάκης έχει κερδίσει το στοίχημα της αλλαγής πορείας. Μιας αλλαγής που προκαλεί θαυμασμό καθώς κρατά τα κύρια χαρακτηριστικα του συγγραφέα που ήδη γνωρίζουμε. Μέσα από την πολύ καλή ανάλυση και το άριστο στήσιμο των χαρακτήρων περνά παράλληλα  και πολλά κοινωνικά μηνύματα, που προβληματίζουν τον αναγνώστη.Ο Σπύρος Πετρουλάκης κερνώντας ρακές συνομίλησε με όλους τους παρευρισκόμενους και στην συνέχεια τραγούδησε και έπαιξε ούτι, δημιουργώντας μια ατμοσφαίρα μοναδική. Με ευχάριστη διάθεση, γιορτινό κλίμα, μιας κι όπως λέει και ο ίδιος, κάθε παρουσίαση για τα βιβλία του, είναι αφορμή για γιορτή, κατάφερε εύκολα και έδεσε το κοινό του μεταξύ τους, σε μια μεγάλη παρέα.

Απάντησε σε ερωτήσεις και αποκάλυψε το πως και το γιατί έφθασε στην συγγραφή του βιβλίου του "Αμαλία". 
Έμπνευση μπορεί να αντλήσει από τα πάντα γύρω του είπε. Όλες οι αισθήσεις του είναι πάντα σε εγρήγορση. Έτσι όλα αποτελούν έμπνευση για δημιουργία. 
Τόνισε πως η επαφή με τους αναγνώστες του είναι για αυτόν βασική ανάγκη και γι αυτό και το επιδιώκει, προσπαθώντας να δημιουργεί πρώτα φίλους και όχι μόνο αναγνώστες. Χαίρεται πολύ που στις παρουσιάσεις των βιβλίων του, μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κάποιους από αυτούς, να νιώσει και να καταλάβει και αυτό να γίνει η αρχή μιας νέας φιλικής σχέσης. Αποκάλυψε πως ήδη..το νέο του βιβλίο είναι σχεδόν έτοιμο και γρήγορα θα το κρατάμε στα χέρια μας.  ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ
 Ένας πολυπράγμων συγγραφέας, γεμάτος φαντασία και αγάπη για την συγγραφή όπως ο Σπύρος Πετρουλάκης δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς να δημιουργεί για πολύ καιρό. Το επόμενο βιβλίο του είναι σχεδόν έτοιμο και είναι γεμάτο με αρώματα της αγαπημένης μας Κρήτης. Για άλλη μια φόρα ο Σπύρος Πετρούλακης, θα μας αφηγηθεί μια νέα ιστορία, με πρότυπη θεματολόγια, συναρπαστική πλοκή και με όλα εκείνα τα στοιχειά που θα μας καθηλώσουν ξανά. Έρχεται σύντομα λοιπόν μα μέχρι τότε ας τον απολαύσουμε στα προηγούμενα βιβλία του.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένας serial killer εκτελεί τελετουργικά τα θύματά του, όλα ανήλικα κορίτσια, αφήνοντας ως υπογραφή μια κάρτα ταρό που απεικονίζει τον Πεντάκτινο Ιππότη.
Ο αστυνόμος Αριστείδης Καππαρός, αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας του, κυνηγά τον δολοφόνο ισορροπώντας στα όρια του χρόνου.
Καθώς η κλεψύδρα αδειάζει, ζωές κρέμονται από μια λεπτή κλωστή…
35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ:
Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της γιαγιάς της, η Αμαλία έρχεται αντιμέτωπη με μια ιδιότυπη κληρονομιά.
Ωστόσο, ούτε η ίδια γνωρίζει αν πρόκειται για ευχή ή κατάρα.
Το δάσος, που ώς τότε ήταν το καταφύγιό της, πλέον δεν μπορεί να την κρύψει.
Τώρα τρέχει.
Για να σωθεί…
«Ιδιαίτεροι» άνθρωποι εξουσιάζουν τους αδύναμους. Μπορούν να ορίσουν το Καλό και το Κακό;
Ο συγγραφέας παρασύρει τους αναγνώστες σε ένα μυστηριακό μονοπάτι σωστών επιλογών και πλάνης.
Άραγε ένα αχνό φως, σαν την καύτρα του τσιγάρου, είναι ικανό να φωτίσει αρκετά το σκοτάδι;

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το βιβλίο
(πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο)


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Να σας πω δύο λόγια για τον Σπύρο Πετρουλάκη που το επώνυμό του όπως καταλαβαίνετε παραπέμπει στην κρητική του καταγωγή. Παρόλα αυτά γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά έζησε τόσο στο Ρέθυμνο, όσο και στα Χανιά.
Η αγάπη του για τη μουσική τον έχει οδηγήσει στην σύνθεση, στην στιχουργία, στην συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες, στη συμμετοχή του σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στην μουσική επένδυση ντοκιμαντέρ και θεατρικών παραστάσεων.
Έχει διατελέσει διευθυντής στο διαφημιστικό τμήμα και ραδιοφωνικός παραγωγός  στο ραδιοφωνικό σταθμό Δίκτυο Fm 91,5 στα Χανιά
Προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo με χόμπι τις καταδύσεις και την αναρρίχηση. Λατρεύει τη φωτογραφία ενώ φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί και βραβευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Επίσης ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιών κι εδώ να το συνδέσουμε με την συγγραφική του ιδιότητα, καθώς τα πρώτα του συγγραφικά έργα ήταν βιβλία για παιδιά!
Βιβλία του που έχουν εκδοθεί είναι:  ένα παραμύθι «Ο δράκος μπουρμπουλήθρας»  τρία βιβλία για εφήβους: Στα χνάρια του Κουρσάρου Μπαρμπαρόσα, Ο θησαυρός του κυβερνήτη και Η συνταγή της ευτυχίας. Επίσης  και πέντε μυθιστορήματα για ενηλίκους. «Το παράθυρο της Νεφέλης, Η εξομολόγηση (που έφτασε τις 20.000 αντίτυπα), Η Παναγιά της Φωτιάς, Το τελευταίο δαχτυλίδι και το βιβλίο που θα παρουσιάσουμε σήμερα, την Αμαλία.
Τον Νοέμβριο του 2017 στην ιστορική γκαλερί Αγκάθι στην Αθήνα έγινε έκθεση 30 εικαστικών από όλη την Ελλάδα με έργα αποκλειστικά εμπνευσμένα από τα βιβλία του συγγραφέα. 

ΣΠΎΡΟ ΚΑΙ ΜΈΜΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!
Επιμέλεια Καλλιόπη Γιακουμή
Βιβλίων Ορίζοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *