Home Ads

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

"ΈΝΑ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΌ" της Άρτεμις Παπανδρέου, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Η άποψη της Φαίη Δεληγιώργη για το βιβλίο

"ΈΝΑ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΌ"
Συγγραφέας Άρτεμις Παπανδρέου Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη​
Το Δεύτερο βιβλίο της Άρτεμις Παπανδρέου, είναι ένα όμορφο κοινωνικό μυθιστόρημα. Μια δυνατή ιστορία αγάπης και εσωτερικής δύναμης, απέναντι σε αντίξοες συνθήκες και δυσοίωνες καταστάσεις. Αφήγηση όπου κυριαρχεί το συναίσθημα και η νοσταλγία, άλλοτε ερωτική και ρομαντική και άλλοτε,σκληρή και τραγική, γεμάτη εντάσεις και ανατροπές. Λυρική, κατανοητή η γραφή της συγγραφέως, ξεδιπλώνει την ιστορία της, στο Αιγαιοπελαγίτικο νησί της Άνδρου. Μέσα από την αφήγηση των δύο πρωταγωνιστών της, ενώνει τους κρίκους της ιστορίας από το παρελθόν στο σήμερα, με απλό λόγο και γρήγορη ροή, χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη της. Μια ξαφνική καταιγίδα ένα σπίτι πάνω στο βράχο, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, μια φωτογραφία που κρατά χρόνια το μυστικό της και ένα ποτάμι αναμνήσεων, που περίμεναν καρτερικά στο πέρασμα του χρόνου να βρουν παραλήπτη, είναι η αρχή για να βγουν στο φως, καλά κρυμμένα μυστικά που θα αλλάξουν τις ζωές και θα καθορίζουν την τύχη των ηρώων. Μανώλης, Μαργαρίτα, Θάλεια, Λία ονόματα που πλαισιώνουν και ντύνουν μια ιστορία, που το δίκαιο και το άδικο εναλλάσσονται. Ο έρωτας μεγάλος πρωταγωνιστής, θεριεύει και αντιμάχεται το μίσος και η ματαιοδοξία θεριό, που απειλεί και καταστρέφει. Η αγάπη δυνατή, διαφεντεύει και κυριαρχεί.. Μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια και ρίχνουν φως στα σκοτάδια των ψυχών. Ένα βιβλίο που ρέει αβίαστα, με ιδιαίτερη πλοκή και όμορφη σκιαγράφηση χαρακτήρων και περιγραφή συναισθημάτων. Αισθαντική και γλαφυρή στο λόγο της η Άρτεμις Παπανδρέου, διαπραγματεύεται το χρονικό ενός ρομαντικού έρωτα και μιας αγάπης που βίωσε το σκληρό πρόσωπο της ζωής, όμως άντεξε και βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει, ακόμη και όταν ένιωσε να βουλιάζει σε απύθμενα νερά, γιατί τελικά αξίζει να συνεχίσεις, να παλεύεις και να ζεις με οποιοδήποτε τίμημα. Τα παντοδύναμα παιγνίδια τής μοίρας όμως απρόβλεπτα, θα ανατρέψουν τις εξελίξεις και η ίδια η ζωή θα υπογράψει με ανεξίτηλο μελάνι τη δικαίωση, την ώρα που ο ουρανός χάραζε ήδη το πρωινό του χαμόγελο, πάνω από το γαλάζιο του Αιγαίου... Το βιβλίο " Ένα χαμόγελο στον Ουρανό", της Άρτεμις Παπανδρέου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, είναι ένα ταξίδι με οδηγό την αγάπη.
Η αγάπη είναι αρετή και αποτελεί κίνητρο να κρατήσει ενωμένους τους ανθρώπους, απέναντι σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Η αγάπη δε θέλει λόγια θέλει πράξεις, πράξεις που μένουν στην καρδιά μας χαραγμένες και μας συντροφεύουν για μια ζωή !

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια νέα, όμορφη γυναίκα, με σπουδές στα οικονομικά, παλεύει για τις ισορροπίες της, έπειτα από τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα της, που έμοιαζε να τον επιζητά σαν εξιλέωση για κρίματα του παρελθόντος, που τον βάρυναν. Για ποια κρίματα όμως; Εκείνος ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας θαυμάσιος γονιός!
Μέσω της εργασίας της οδηγείται για πρώτη φορά στο νησί της Άνδρου. Εκεί, μια λάθος διαδρομή και μια καταιγίδα θα γίνουν οι συντεταγμένες μιας πυξίδας, που θα κατευθύνει τα βήματά της στο κατώφλι ενός σπιτιού καρφωμένο στα βράχια του πελάγου.
Η μοίρα, που βαστά την τύχη των ανθρώπων στα χέρια της, θα την καθοδηγήσει να αναζητήσει, μέσα από μια ιστορία που ξεδιπλώνει το κουβάρι της εκείνο το βράδυ και από μια φωτογραφία που γεννά ερωτηματικά και απορίες, ξεθωριασμένα χνάρια ενός παρελθόντος που μοιάζει καλά κρυμμένο.
Άραγε, συντονίστηκε ο χρόνος, για να βγουν στο φως θαμμένα μυστικά; Ή μήπως ο ουρανός συνωμότησε με τη μοίρα, για να αποδοθεί δικαιοσύνη;

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Βιογραφικό σημείωμα
Η Άρτεμις Παπανδρέου γεννήθηκε στον Βόλο, τον Μάιο του 1962. Έζησε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια σε μια οικογένεια, που της εμφύσησε την αγάπη για τα γράμματα, την εντιμότητα και το δίκαιο. Η αγάπη για τη συγγραφή συνυπήρχε με την αρχή της ζωής της, αφού κατάγεται από λογοτεχνική οικογένεια.
Μικρό κορίτσι, όταν τα άλλα έτρεχαν στις γειτονιές, εκείνη προτιμούσε να σκαρώνει φανταστικές ιστορίες στα τετράδιά της. Στο γυμνάσιο και στο λύκειο, οι εκθέσεις της πάντα διακρίνονταν για το ύφος και τον λόγο τους.
Στόχος της ήταν το πανεπιστήμιο, αλλά ο έρωτας την κράτησε πίσω, καθώς ο γάμος και το πρώτο παιδί ήρθαν νωρίς. Έτσι, οι περγαμηνές και τα πτυχία έμειναν ανεκπλήρωτες επιθυμίες στο πίσω μέρος του μυαλού της.
Σήμερα, εργάζεται στην πόλη του Βόλου, στην τεχνική εταιρεία που έχουν ιδρύσει από κοινού με τον σύζυγό της και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στα γραφεία, στις τεχνικές υπηρεσίες, στην αγάπη των παιδιών και των δύο μικρών εγγονιών της, αλλά και στη συγγραφή μυθιστορημάτων. Αξιοποιώντας τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της, συμμετέχει ενεργά στο σωματείο Ελληνική Μέριμνα Βόλου, που αποτελεί καταφύγιο θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
Το μυθιστόρημα «Ένα χαμόγελο στον ουρανό» είναι το δεύτερο κατά σειρά εκδομένο βιβλίο της συγγραφέως. Καθώς ξεδιπλώνεται η πλοκή του, δημιουργείται ένα ερωτηματικό στον αναγνώστη κι ένα μυστήριο πλανάται στις σελίδες του, που επιζητά μία ή περισσότερες απαντήσεις. Μία φωτογραφία είναι αυτή, που θα αρχίσει το ξέφτισμα του κουβαριού, μία φωτογραφία και μία ιστορία που ξεδιπλώνεται πίσω στον χρόνο… Άραγε, όλα ξεκινούν τυχαία ή είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι της μοίρας για απόδοση δικαιοσύνης, για κάθαρση, για δικαίωση; Ή μήπως, απλά, οι συντεταγμένες του χρόνου συνέκλιναν, ώστε να ανοίξει πια το συρτάρι που μέσα του φυλάσσονταν μυστικά…;

Το «Πηλιορείτικο γαϊτανάκι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μολύβι, είναι το προηγούμενο βιβλίο της, που αγαπήθηκε από τους αναγνώστες του.


Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *