Home Ads

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ,

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ 29/10/2018- 05/11/2018  ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"..
Γράφουν οι: Καλλιόπη Γιακουμή & Φαίη Δεληγιώργη 1)" ΑΛΙΚΕΣ ΣΙΩΠΕΣ"
Συγγραφέας: Κλαίρη Θεοδώρου
Μυθιστόρημα
Εκδόσεις Ψυχογιός, 2018 Σελ: 464Τιμή:  16.60€   14.94

Θεσσαλονίκη 1935.


Η Ηλέκτρα δεν έπρεπε να ερωτευτεί τον Δημήτρη. Ο Δημήτρης δεν έπρεπε να ερωτευτεί την Ηλέκτρα. Κι όμως, σε πείσμα των διαφορετικών κόσμων από τους οποίους προέρχονται, της αδυσώπητης δικτατορίας που ζυγώνει και του πολέμου που απλώνεται σαν μαύρο σύννεφο, ο έρωτας τους είναι κεραυνοβόλος, απόλυτος και συνάμα σαρωτικός. Σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν και το σκοτάδι έχει κυριαρχήσει στο φως, σε μια κοινωνία που αδερφός προδίδει και σκοτώνει αδερφό, σε μια πραγματικότητα που τα πάντα - ακόμα και η ίδια η σιωπή - καθορίζονται από την πολιτική απόχρωση που τους αποδίδεται, εκείνοι δεν διστάζουν να ακολουθήσουν τον μόνο δρόμο που μπορούν, εκείνον που προστάζει η ψυχή τους. Και μάλιστα με όποιο τίμημα, με κάθε κίνδυνο, με μόνη ελπίδα το όνειρο που κάποιοι τους αρνήθηκαν να ζήσουν. Άνθρωποι διχασμένοι, μεταμορφωμένοι σε σαρκοβόρα θεριά σε έναν κόσμο, μια χώρα, μια πόλη, μια οικογένεια που παραπαίει στη δίνη του πολέμου. Όχι μόνο του μεγάλου, αλλά κι εκείνου του άλλου: του πιο βρόμικου και ανίερου, του πιο σπαρακτικού και άδικου, του εμφυλίου. 

Πόσες φορές μηδενίζει το ρολόι της ζωής; Πόσες φορές μπορεί να ξεκινήσει κανείς από την αρχή; Και πόσο “άλικο” μπορεί να είναι το παρελθόν, όταν εισβάλλει απρόσκλητο με τη μορφή τετράγωνων, κατακόκκινων φακέλων στο παρόν ανατρέποντας το μέλλον;

Το επιλέξαμε γιατί: Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα αφεθούμε στην μαγεία της πένας της Κλαίρης Θεοδώρου. Την ξέρουμε, την εμπιστευόμαστε, την ακολουθούμε χωρίς δισταγμό. Άλλη μια φόρα επέλεξε να καταπιαστεί και να γράψει για "δύσκολους" καιρούς για την χώρα μας. Με την ευαισθησία και την αντικειμενικότητα, με την αλήθεια της ιστορίας μέσα από έρευνα, με πάθος και αγάπη γι αυτό που κάνει, μα και με σεβασμό για τους αναγνώστες της, λίγα από τα στοιχεία που την διακρίνουν,  ήμαστε σίγουρες, πως θα απολαύσουμε ένα ακόμα υπέροχο ταξίδι που το τιμόνι του θα το κράτα εκείνη, η Κλαίρη Θεοδώρου. 

2. "ΤΑ ΤΡΙΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ"
Συγγραφέας: Μιχάλης Ε. Μεσοχωρίτης
Μυθιστόρημα
Εκδόσεις Πνοή, 2018

Σελ. 332
Τιμή : 14.00Ο Πολ εργάζεται ως ψυχίατρος σε μια κλινική της Βόρειας Αγγλίας. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε εκεί, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ένστικτό του δεν τον προδίδει. Έπειτα από έρευνα, ανακαλύπτει το ημερολόγιο ενός ασθενούς το οποίο αναφέρεται στην αναζήτηση ενός μεγάλου μυστικού. Μέσα από τις σελίδες του θα ξεκινήσει ένα ταξίδι προς το άγνωστο. Η επιγραφή του γλυπτού, ο διάσημος πίνακας, η τράπεζα στο Λίχνενσταϊν, το δωμάτιο στα έγκατα της γης είναι μόνο κάποια από τα κομμάτια του γρίφου.


Ο Πολ εμπλέκεται άθελά του σε μια περιπέτεια που οδηγεί σε σκοτεινά μονοπάτια, απαιτεί πολλές θυσίες και επιφέρει τρομακτικές απώλειες. Θα μπορέσει κάποιος να ενώσει τα κομμάτια του παζλ; Ποιος είναι τελικά ο μυστηριώδης ασθενής της τρίτης πτέρυγας; Και το σημαντικότερο: ποιο είναι το μεγάλο μυστικό που απειλεί να ανατρέψει τις ισορροπίες αυτού του κόσμου;

Το επιλέξαμε γιατί: Εγώ διαβάζοντας την υπόθεση, ταυτίστηκα! Το έκανα εικόνα. Έμενα ψυχίατρο (λέμε τώρα...) και να ανακαλύπτω ένα κρυφό ημερολόγιο ενός ασθενή. Τι γράφει, γιατί κρυφό, ποιος ήταν, που είναι τώρα.. Τι έκσταση είναι αυτή που με έπιασε;; Να ψάχνω την αλήθεια, να ανακαλύπτω μυστικά, να ξαφνιάζομαι με ότι μαθαίνω, να τρομάζω για  το που θα με βγάλει όλο αυτό...Οκ...αυτό το βιβλίο, θα έρθει εδώ σίγουρα!!! 


3. ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 

Συγγραφέας Αγγελική Παμπουκίδου,

Μυθιστόρημα

Εκδόσεις Πηγή, 2018Σελ. 198

Τιμή. 12.00


Η Χρυσή, μια δυναμική σύγχρονη γυναίκα, νιώθει έτοιμη μετά από αρκετά χρόνια προβληματισμού και διλημμάτων, να εκπληρώσει το χρέος της απέναντι στη γιαγιά της Χρυσούλα, να διασώσει την ιστορία της. Αποφασίζει λοιπόν να γράψει ένα βιβλίο με τις ζωντανές μαρτυρίες της γιαγιάς και των συγγενών της, από τους διωγμούς που υπέστησαν στη γενέθλια γη τους, το μαρτυρικό Πόντο.

Ποιο γεγονός όμως στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει η Χρυσή τη συγγραφή του βιβλίου τη δεδομένη στιγμή;

Τι είναι αυτό που κάνει ακόμη πιο ιερή αυτή της την απόφαση;

Το ταξίδι ξεκινάει συντροφιά με τις νεράιδες...


Το επιλέξαμε γιατί: Ένα βιβλίο με αληθινές ιστορίες όπως τις αφηγούνται γυναίκες που έζησαν την καταστροφή, τον διωγμό, τον θάνατο, το ξεριζωμό. Σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον να στις αφηγούνται οι "νεράιδες" του Πόντου...


4) "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ" 
Συγγραφέας Ελευθερία Χατζοπούλου
Ιστορικό μυθιστόρημα
Εκδόσεις Ψυχογιός, 2017Σελ 544

Τιμή:  17.70€    15.93
Τρεις γυναίκες, ακολουθώντας διαφορετικό δρόμο η καθεμία –ή ίσως εν αγνοία τους τον ίδιο–, συναντιούνται, το 1922, στη Θεσσαλονίκη. 


Η Σουμέλα, η Πόντια, και η Βερονίκη, η Αρμένισσα, κουβαλούν το προσωπικό τους δράμα και το φορτίο της γενοκτονίας των συμπατριωτών τους. Η Γιασεμή, η Θρακιώτισσα, από την άλλη, φτάνει στη Σαλονίκη έχοντας στα σπλάχνα της τον καρπό του βιασμού της από έναν Τούρκο. 

Η Κατοχή και ο Εμφύλιος αφήνουν καινούργια οδυνηρά σημάδια στη ζωή της Γιασεμής, ξυπνούν όμως και τις τύψεις της για μυστικά που ποτέ δεν ξεστόμισε. Θα αφήσει τη ζωή να κινεί τα νήματα ερήμην της ή θα καταφέρει να την αλλάξει; Τι θα συμβεί όταν, έπειτα από χρόνια, αποφασίσει να βγάλει από τα ντουλάπια της ψυχής της σκελετούς και δαίμονες; 

Ένα ταξίδι γεμάτο τραύματα και μυστικά, αγάπες, έρωτες και απουσίες, συναντήσεις που καθορίζονται από την Ιστορία και τη μοίρα. Ένα μυθιστόρημα όπου τα γεγονότα και οι καταστάσεις ανατρέπουν τις ζωές των ηρώων, δημιουργούν όμως ευκαιρίες και διεξόδους για να βγουν από τη δίνη όπου τους έριξαν.

Το προτείνουμε γιατί το διαβάσαμε και..

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το βιβλίο 
 


ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

5. "ΟΤΑΝ ΣΩΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ"
Συγγραφέας: Δήμητρα Παπαναστασοπούλου
Ιστορικό μυθιστόρημα
Εκδόσεις: Άνεμος εκδοτική, 2018

Σελ 288

Τιμή: 14,30€ -10% 12,87€ με ΦΠΑ


Στη βενετοκρατούμενη Κρήτη του 16ου αιώνα μια σειρά φόνων συνταράσσει την περιοχή του Αμαρίου, ενώ οι Τούρκοι πυρπολούν το γειτονικό Ρέθυμνο.

Ο σκληρός τοπικός άρχοντας του Αμαρίου δολοφονείται. Ο δυνατός έρωτας και ο γάμος του νέου Βενετού διοικητή του Ρεθύμνου με τη χήρα αρχόντισσα γίνεται αφορμή ενός μεγάλου ταξιδιού στην ονειρική κοσμοκρατόρισσα Βενετία της εποχής. O πλούτος και η δύναμη της ανώτατης τάξης της Γαληνοτάτης ξετυλίγονται, παρασύρουν τον αναγνώστη, τον παίρνουν μαζί τους στις διασκεδάσεις, στις υπαίθριες γιορτές, στο καρναβάλι, τον ξεναγούν στο παλάτσο του δόγη.
Η επιστροφή στην Κρήτη φέρνει κι άλλη, αμέτρητη ευτυχία, αλλά δεν κρατάει πολύ· σκευωρίες, τρομακτικά μυστικά, επανεμφάνιση παλιών βεντετών και νέα φονικά δημιουργούν ένα αβάσταχτο, ανατριχιαστικό τοπίο.
Ο διοικητής, ένας νέος που έχει γεράσει ξαφνικά, θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τους χειρότερους εφιάλτες και θα κληθεί να συνεχίσει τη ζωή του συντριμμένος, έχοντας ζήσει σε ελάχιστο χρόνο όσα ένας άτυχος άνθρωπος σε μια ολόκληρη ζωή.
Ένα μυθιστόρημα δυνατό, βίαιο, σκληρό και τρυφερό· μια γραφή συναρπαστική και καθηλωτική· μια ιστορία χωρίς κάθαρση που συγκλονίζει μέχρι την τελευταία λέξη.

Το προτείνουμε γιατί το διαβάσαμε και..

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το βιβλίο 
 

"ΟΤΑΝ ΣΩΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ"

6. "ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΟ ΟΥΡΑΝΟ"
Συγγραφέας : Μαρκ Σάλιβαν
Μυθιστόρημα
Εκδόσεις Οξύ,  2018

Σελ 576
Τιμή 17.50
Βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός ξεχασμένου ήρωα, τοΚάτω από τον πορφυρό ουρανό είναι η θριαμβευτική, επική ιστορία του απίστευτου θάρρους ενός νεαρού άνδρα σε μια από τις πιο σκοτεινές ώρες της ιστορίας.
Ο Πίνο Λέλα δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον πόλεμο ή τους Ναζί. Είναι ένας συνηθισμένος ιταλός έφηβος που λατρεύει τη μουσική, το φαγητό και τα κορίτσια, αλλά οι ημέρες αθωότητάς του είναι μετρημένες. Όταν το σπίτι της οικογένειάς του στο Μιλάνο καταστρέφεται από τις βόμβες των Συμμάχων, ο Πίνο καταλήγει να φυγαδεύει Εβραίους από τις Άλπεις και ερωτεύεται την Άννα, μια όμορφη χήρα έξι χρόνια μεγαλύτερή του.
Σε μια προσπάθεια να τον προστατεύσουν, οι γονείς του τον αναγκάζουν να καταταγεί ως γερμανός στρατιώτης, μια κίνηση που νομίζουν ότι θα τον κρατήσει εκτός μάχης. Αλλά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, προσλαμβάνεται στην ηλικία των δεκαοκτώ ετών ως προσωπικός οδηγός του στενού συνεργάτη του Αδόλφου Χίτλερ στην Ιταλία, του στρατηγού Χανς Λέγιερς, ενός από τους πιο μυστηριώδεις και ισχυρούς διοικητές του Τρίτου Ράιχ.

Ο Πίνο κατασκοπεύει τη γερμανική υψηλή διοίκηση για χάρη των Συμμάχων, υπομένει τις φρίκες του πολέμου και της ναζιστικής κατοχής αγωνιζόμενος μυστικά, με το θάρρος του να δυναμώνει από την αγάπη του για την Άννα και τη ζωή που ονειρεύεται να ζήσουν κάποτε μαζί.

Το επιλέξαμε γιατί: Είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία και οι αναγνώστες που μέχρι τώρα το διάβασαν γράφουν τα καλύτερα γι αυτό το βιβλίο. Θα θελα να έχω μια άποψη για όλα αυτά που προκάλεσαν οι Ναζί από ένα άνθρωπο που φαινομενικά δείχνει να ανήκει στο δικό τους "στρατόπεδο". Ήδη με εξιτάρει πολύ το γεγονός, πως από κάποιον που ήταν τόσο κοντά σε πρόσωπα που ήταν από τους πρωταγωνιστές αυτής της θηριωδίας θα μάθω πολλά..  


7. 
ΙΡΕΝΑ ΣΕΝΤΛΕΡ


Συγγραφέας Ζιλμπέρ ΣινούεΚοινωνικό Μυθιστόρημα
Εκδόσεις Ψυχογιός, 2018

 Σελ  272


Τιμή:  15.50€    13.95Από το 1942, με κίνδυνο της ζωής της, η Ιρένα Σέντλερ, υπάλληλος της Κοινωνικής Πρόνοιας στη Βαρσοβία, κατάφερε να φυγαδεύσει περίπου δυόμισι χιλιάδες παιδιά από το εβραϊκό γκέτο, ενώ φυλάσσονταν νύχτα και μέρα από τους Ναζί. Ξεγελώντας τις Αρχές, κατάφερε να τα περάσει μέσα από υπόγεια ή υπονόμους, μέσα σε κούτες από χαρτόνι, σε βαλίτσες, σε σακίδια, σε μαξιλαροθήκες, κάτω από σκουπίδια. Το 1965 ανακηρύχθηκε «Δίκαιη των Εθνών». 


Μέσα από τη γλαφυρή του πένα, ο Ζιλμπέρ Σινουέ φέρνει στο φως την άγνωστη για πολλούς αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που αψήφησε τον φόβο και τον θάνατο και ανέδειξε το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.


Το επιλέξαμε γιατί: Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία, μιας γυναίκας πρότυπο για την εποχή της. Υπόδειγμα θάρρους, αυτοθυσίας και αγάπης. Φωτεινό παράδειγμα μέσα σε χαλεπούς καιρούς, σίγουρα λοιπόν αξίζει να μάθουμε περισσότερα για αυτήν. Επίσης η γραφή του Ζιλμπέρ Σινούα, είναι εγγύηση αυτό το βιβλίο 

Διαβάστε επίσης σχετικά με αυτό


ΙΡΕΝΑ ΣΕΝΤΛΕΡ : Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΗΡΩΙΔΑΣ

8. "ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΩΣ"Συγγραφέας Ιφιγένεια Τέκου
Μυθιστόρημα 
Εκδόσεις Ψυχογιός 2018

Σελ 432
Τιμή:  16.60€    14.94


Μια αναπάντεχη κληρονομιά, μια φωτογραφία και ένα κλειδί θα οδηγήσουν τη Μαρίνα και την κόρη της σε έναν πύργο στη Μάνη. Από τη στιγμή που μετακομίζουν εκεί συμβαίνουν διάφορα τρομακτικά και ανεξήγητα περιστατικά. Ποιο διαταραγμένο μυαλό κρύβεται στις σκιές; 

Στην προσπάθειά της να βρει μια άκρη, η Μαρίνα έρχεται αντιμέτωπη με αλήθειες από το παρελθόν… τότε που δυο κορίτσια, η Σεμέλη και η Ισμήνη, έκαναν μια επώδυνη συμφωνία. 

Με αφετηρία την όμορφη Μάνη της δεκαετίας του ’70, οι ήρωες περνούν από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο και την Κένυα. Ζωές που έχουν σφραγιστεί με ανομολόγητες επιθυμίες και καταλήγουν σε πράξεις με τραγικές συνέπειες. Μοναδικό αντίβαρο, η αγάπη, η αδιασάλευτη αλήθεια. Θα υπάρξει συγχώρεση προτού οι ενοχές σβήσουν με ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΩΣ; 

Το προτείνουμε γιατί το διαβάσαμε και..

Η άποψη της Φαίης Δεληγιώργη για το βιβλίο:

"ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΦΩΣ"
9. "ΔΥΟ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ"


Συγγραφέας:Μιχάλης Κατσιμπάρδης
Μυθιστόρημα
Εκδόσεις Άνεμος εκδοτική,2018

Σελ 320
Τιμή: 15,33€ -10% 13,80€ με ΦΠΑ


 Δυο χειμώνες κι ούτε ένα καλοκαίρι !
Καλοκαίρι 1944. Λίγο πριν εγκαταλείψουν την Ελλάδα, οι Γερμανοί πυρπολούν, βασανίζουν, αιχμαλωτίζουν, αφανίζουν περιουσίες και ψυχές.
Ο πατέρας μου ήταν νέος, γεμάτος όνειρα για τη ζωή, περίμενε τη στιγμή που θα του δινόταν η ευκαιρία για το μεγάλο φτερούγισμα. Ο πόλεμος όμως ανατρέπει τα οράματα. Βρέθηκε στη δίνη του, άγουρος ακόμα από ζωή. Αντιστάθηκε, αρνήθηκε την υποταγή στους κατακτητές, προδόθηκε, συνελήφθη, βασανίστηκε, σύρθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα της Γερμανίας.
Έδωσε υπόσχεση να γυρίσει πίσω, στην πατρίδα και στους ανθρώπους του. Πάλεψε καθημερινά για την αξιοπρέπειά του μέσα στη φρίκη του στρατοπέδου, εκεί που η λέξη «άνθρωπος» χάνει το νόημά της. Γαντζώθηκε από τη ζωή και βγήκε απ’ αυτή τη μάχη λαβωμένος μα ζωντανός.
Γύρισε με λαχτάρα πίσω, σε μια πατρίδα όμως που δεν του άνοιξε ποτέ την αγκαλιά της. Μια μεταπολεμική Ελλάδα που κατασπάραζε τα παιδιά της, που έθετε διαχωριστικές γραμμές, που περιφρονούσε και τιμωρούσε.
Το βιβλίο αυτό ανοίγει διάπλατα την ψυχή του ήρωα, που για χρόνια ήταν βυθισμένη στο σκοτάδι. Και φέρνει στο φως όχι μόνο συνταρακτικά ιστορικά ντοκουμέντα, ερμηνείες και απαντήσεις σε πολλά «γιατί», αλλά επιπλέον πραγματεύεται τη δύσκολη κι ανεξερεύνητη σχέση του πατέρα-ήρωα με τον γιο-συγγραφέα. Μια σχέση που ποτίστηκε με περισσότερες σιωπές και λιγότερα λόγια.

Το προτείνουμε γιατί το διαβάσαμε και..

Η άποψη της Φαίης Δεληγιώργη για το βιβλίο:

"ΔΥΟ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ"


10. "ΑΜΑΛΙΑ"Συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης
Κοινωνικό Μυθιστόρημα
Εκδόσεις Μίνωας, 2018

Σελ 528
Τιμή 17.70

«Δεν ξέρω αν πίσω από τα φαινόμενα ζει και σαλεύει μια μυστική, ανώτερή μου ουσία.
Κι ούτε ρωτώ, δε με νοιάζει».
Νίκος Καζαντζάκης

ΣHΜΕΡΑ:
Ένας serial killer εκτελεί τελετουργικά τα θύματά του, όλα ανήλικα κορίτσια, αφήνοντας ως υπογραφή μια κάρτα ταρό που απεικονίζει τον Πεντάκτινο Ιππότη.
Ο αστυνόμος Αριστείδης Καππαρός, αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας του, κυνηγά τον δολοφόνο ισορροπώντας στα όρια του χρόνου.
Καθώς η κλεψύδρα αδειάζει, ζωές κρέμονται από μια λεπτή κλωστή…

35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ:
Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της γιαγιάς της, η Αμαλία έρχεται αντιμέτωπη με μια ιδιότυπη κληρονομιά.
Ωστόσο, ούτε η ίδια γνωρίζει αν πρόκειται για ευχή ή κατάρα.
Το δάσος, που ως τότε ήταν το καταφύγιό της, πλέον δεν μπορεί να την κρύψει.
Τώρα τρέχει.
Για να σωθεί…

«Ιδιαίτεροι» άνθρωποι εξουσιάζουν τους αδύναμους.
Μπορούν να ορίσουν το Καλό και το Κακό;

Ο συγγραφέας παρασύρει τους αναγνώστες σε ένα μυστηριακό μονοπάτι σωστών επιλογών και πλάνης.
Άραγε ένα αχνό φως, σαν την καύτρα του τσιγάρου, είναι ικανό να φωτίσει αρκετά το σκοτάδι;


Το προτείνουμε γιατί το διαβάσαμε και..

Η άποψη της Φαίης Δεληγιώργη για το βιβλίο:

"ΑΜΑΛΙΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *