Home Ads

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

"ΤΑ ΚΟΡΊΤΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΣΜΟΡ" της Patricia Falvey, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη


Η άποψη της Φαίη Δεληγιώργη για το βιβλίο" ΤΑ ΚΟΡΊΤΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΣΜΟΡ"
Συγγραφέας Patricia Falvey 
Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

 Τα κορίτσια του 'Ενισμορ είναι ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα εποχής, που διαδραματίζεται στην Ιρλανδία, στις αρχές της δεκαετίας του 20 αιώνα, στα ταραγμένα χρόνια της επανάστασης της χώρας, για την ανεξαρτησία της από τους Βρετανούς. Ένα συναρπαστικό βιβλίο, που αφηγείται μια ασυνήθιστη φιλία ανάμεσα σε δύο κορίτσια και αργότερα νεαρές γυναίκες, με διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο, σε μια Ιρλανδία που οι ταξικές διαφορές νικούσαν κατά κράτος ... 
Ιρλανδία 1900.. Μια φιλία καταλύτης γεννιέται ανάμεσα στη Ρόζι Κιλιν από μια φτωχή Ιρλανδική αγροικία και την Βικτώρια Μπέλ, από την πλούσια Έπαυλη των 'Ενισμορ, όταν θα συναντηθούν για πρώτη φορά στα πράσινες εκτάσεις της Ιρλανδικής υπαίθρου. Μια σχέση που σφυρηλατήθηκε με αγάπη καθώς η Ρόζι, βρίσκεται ξαφνικά να περνά τα παιδικά της χρόνια μαζί με την Βικτωρία, στην πολυτελή έπαυλη και που ωστόσο θα δοκιμαστεί σκληρά, καθώς μεγαλώνουν και εγκαταλείπουν το πολυτελές Αρχοντικό, για να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, στα λιθόστρωτα δρομάκια του Φλεγόμενου Δουβλίνου .... 
 Η ιστορία κινείται στον απόηχο του Α΄Παγκόσμιο πολέμου, μέσα στην δίνη της μεγάλης εξέγερσης  του Πάσχα το 1916 στην χώρα. Τα κορίτσια θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τα θέλω τους, θα κάνουν τα δικά τους λάθη και θα πολεμήσουν για αυτά που πιστεύουν. Και οι δύο θα βιώσουν την αληθινή αγάπη, θα νιώσουν την απώλεια και θα μάθουν τη σημαίνει πραγματική φιλία.
 Με απόλυτα γοητευτική γραφή, η συγγραφέας ζωγραφίζει και μας παραθέτει ένα πραγματικά ιστορικό βιβλίο, με τον απαραίτητο ρομαντισμό που εξέφραζε η εποχή στις αρχές του 20 αιώνα. Με θαυμάσιες περιγραφές για τον Αγγλικό τρόπο ζωής, από τις επιβλητικές επαύλεις των ευγενών μέχρι τα υγρά υπόγεια του καπνισμένου Δουβλίνου. 
Ένα βιβλίο που υμνεί την φιλία και την αγάπη μέσα στην βαναυσότητα του  τον πόλεμου, υμνεί τον αγώνα για την ελευθερία και το δικαίωμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ! Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Οι ζωές της Ρόζι Κιλίν, από μια φτωχή ιρλανδική αγροικία, και της Βικτόρια Μπελ, από το πλούσιο αρχοντικό στο οποίο υπηρετεί η οικογένεια της πρώτης, θα αλλάξουν για πάντα όταν από ένα καπρίτσιο της μοίρας η Ρόζι καταλήγει να παρακολουθεί μαθήματα μαζί με τη Βικτόρια στο αρχοντικό των Ένισμορ.
Τα δύο κορίτσια θα μεγαλώσουν μαζί και θα χτίσουν μια υπέροχη φιλία. Αλλά θα απομακρυνθούν λόγω της διαφορετικής καταγωγής τους. Η Βικτόρια θα μυηθεί στην αργόσχολη και πολυτελή ζωή της δουβλινέζικης "καλής" κοινωνίας, ενώ η Ρόζι, διχασμένη ανάμεσα σε δύο κόσμους, θα εργαστεί ως απλή υπηρέτρια στην αριστοκρατική έπαυλη των Ένισμορ. Σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο για την κατεχόμενη από τους Βρετανούς Ιρλανδία, οι δύο κοπέλες θα υποχρεωθούν σε επιλογές που θα τις φέρουν σε σύγκρουση μεταξύ τους. Παλεύοντας να βρουν τον εαυτό τους, θα βιώσουν την αγάπη και την απώλεια και θα προσπαθήσουν να επουλώσουν τις πληγές τους και να ζήσουν όπως επιθυμούν.
Η καθηλωτική πλοκή, οι ιστορικές λεπτομέρειες και οι ζωντανοί χαρακτήρες του βιβλίου παραπέμπουν σε εμβληματικά έργα, όπως το "Δόκτωρ Ζιβάγκο", το "Όσα Παίρνει ο Άνεμος" και, πιο πρόσφατα, το "Downton Abbey".


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Patricia Falvey 


Η Patricia Falvey γεννήθηκε στο Νιούρι της Βόρειας Ιρλανδίας και μεγάλωσε εκεί, καθώς και στην Αγγλία. 
Σε ηλικία 20 χρονών μετανάστευσε στις ΗΠΑ. 

Ύστερα από μια μακρόχρονη καριέρα στον χρηματοοικονομικό τομέα, αποφάσισε να ασχοληθεί σε αυτό που ανέκαθεν αγαπούσε περισσότερο, τη συγγραφή.

Τα Κορίτσια του Ένισμορ είναι το τρίτο της μυθιστόρημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *