Home Ads

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, της Ελένης Γαληνού, γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή


  • Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το βιβλίο 

"ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ"
Συγγραφέας Ελένη Γαληνού
Εκδόσεις Διόπτρα
  • «Μυστική Διαθήκη», μια συναρπαστική ιστορία που σε κατακτά από τις πρώτες κιόλας σελίδες του  βιβλίου. Είμαστε στον 19ο αιώνα, στα πλάνα μας, ένα πρόσωπο που γοητεύει μέχρι σήμερα, ακόμα και στο άκουσμα του ονόματος της, η Δούκισσα της Πλακεντίας. Η σκοτεινή ζωή της, τα κρυμμένα μυστικά και το μυστήριο σαν κισσός από λέξεις, τις οποίες με μαεστρία χειρίζεται η Ελένη Γαληνού, αρχίζει να μας τυλίγει. Η ατμοσφαίρα άκρως επιβλητική μας απορροφά αμέσως. 
  • Το παρόν και το μέλλον εναλλάσσονται αρμονικά  και μας οδηγούν σε ένα ταξίδι φαντασίας και μυστηρίου, ένα ταξίδι στον ερωτά μα και στο άγνωστο, γεμάτο αγωνία και μυστικά που καλά κρυμμένα μέσα στα υπόγεια της Αθήνας και σε μυστικές κρύπτες μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. 
Ένα βιβλίο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που άλλα τα ξέρουμε και άλλα μας αποκαλύπτει η συγγραφέας, μέσα από μια σοβαρή και επιμελημένη έρευνα που έχει κάνει και που το μάρτυρα το κάθε στοιχείο που μας παραθέτει στις σελίδες του βιβλίου της. Παντρεύει  με καταπληκτικό τρόπο, χωρίς να τα παραποιεί καθόλου, ιστορικά γεγονότα με την μυθοπλασία και με οδηγό την πένα της η Ελένη Γαληνού, ξετυλίγει περίτεχνα την ζωή της Δούκισσας, μιας προσωπικότητας αμφιλεγόμενης και σκοτεινής, σεβόμενη απολυτά την ατομικότητα της. Μέσα από μια σειρά αποκαλύψεων καταφέρνει να κράτα αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Με σωστές δόσεις αγωνίας, διεγείρει τις αισθήσεις μας και σε συνδυασμό με τις υπέροχες περιγραφές της, μας προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι.
Ένα ταξίδι που ξεκινά από έναν θρύλο για να καταλήξει σε μεγάλες αλήθειες...
Η γραφή της λιτή μα ουσιαστική, ρίχνει το βάρος της δεξιοτεχνίας της στην ανάδειξη και σωστή παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων και απαλλαγμένη από το άγχος της αναγνώρισης της συγγραφικής της δυνατότητας, που σε άλλες περιπτώσεις συγγραμμάτων μας κουράζει απίστευτα, μας παραδίδει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το βιβλίο "Μυστική διαθήκη".
Οι περιγραφές εντυπωσιακές, κινηματογραφικές και συνάμα τόσο ρεαλιστικές, μας κάνουν αβίαστα μέρος της ιστορίας, που τόσο όμορφα έχει πλάσει για μας. .  Εντυπωσιακός είναι και ο τρόπος που μας μεταφέρει την ψυχοσύνθεση των ηρώων της. Μας τους συστήνει και μετά μας αφήνει να κατανοήσουμε και να κρίνουμε τις συμπεριφορές και τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτές. Με ρεαλιστικούς και δυνατούς διαλόγους η συγγραφέας μας οδηγεί σε ένα ταξίδι που ξεκινά μέσα από επιστολές του 19ου, που έρχονται στα χέρια της κεντρικής ηρωίδας της Ελίζας και καταλήγει στο σήμερα και στην αναζήτηση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων, που για κάποιους λόγους θάφτηκαν στο σκοτάδι, καταδικασμένα στην σιωπή και την αφάνεια.  
Μια αγωνιώδη αναζήτηση ξεκινά.. Μια αναζήτηση που θα τυλίξει στο κουβάρι της μυστικοπάθειας, ιστορικά πρόσωπα, αληθινά γεγονότα και στοιχεία, αστικούς θρύλους που στοιχειώνουν ακόμα και σήμερα, ίντριγκες, γρίφους, αινίγματα που  ζητούν απαντήσεις και ζοφερά μυστικά.. Ένα ταξίδι που θα μας περάσει από κρυφά περάσματα και δαιδαλώδεις λαβύρινθους, μέσα από σκοτεινές σήραγγες της υπόγειας Αθήνας, για μας οδηγήσει τελικά στο φως και στην αποκάλυψη της αλήθειας προσφέροντας γαλήνη, ανακούφιση, δικαίωση. 
Η Ελένη Γαληνού στο βιβλίο της "Μυστική Διαθήκη", μας προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι, στο χθες και στο σήμερα, στους θρύλους και στην ιστορία, στην ζωή της Δούκισσας  μα και στην δική μας...και μην σας φαίνεται περίεργο...θα εκπλαγείτε από τις ομοιότητες και τα κοινά στοιχεία που θα σας δέσουν και θα σας ταυτίσουν με αυτή την αινιγματική γυναικά, την μεγάλη φιλέλληνα, την χαροκαμένη μάνα..

«Πόσο όμορφο είναι να γεννιέσαι γυναίκα και να γίνεσαι μάνα……»

Πόσο πονάει όταν δεν είσαι πια...μπορείτε να το αναλογιστείτε...;;;

Λίγα λόγια για το βιβλίο...


Η μοίρα, σε μια σπάνια έμπνευσή της, οδηγεί τους ήρωες σε ανεξερεύνητα μονοπάτια κι ο έρωτας υφαίνει τους δικούς του δεσμούς, μιλώντας μια γλώσσα που μόνο εκείνος γνωρίζει. 

Η Ελίζα, μετά τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει σε μια κρύπτη του σπιτιού της ένα παλιό κόσμημα, επιστολές μιας Γαλλίδας αριστοκράτισσας του 19ου αιώνα και ένα κουτί με περίεργους χάρτες. 
Η Ελίζα και η Κωνσταντίνα ξεκινούν μια μυστηριώδη αναζήτηση, που τις φέρνει αντιμέτωπες με ιστορικά πρόσωπα, πραγματικά στοιχεία και αλλόκοτους αστικούς θρύλους. Ίντριγκες, γρίφοι, αινιγματικά κτίρια της πρωτεύουσας, εκκλησίες με μυστικά περάσματα κι ένας λαβύρινθος από σήραγγες της υπόγειας Αθήνας ξανοίγεται μπροστά τους.
Κι όσο το κουβάρι ξετυλίγεται, το μυστήριο και ο κίνδυνος για την Ελίζα βαθαίνουν. Μια ανεξήγητη σχέση συνδέει την οικογένειά της με τη Δούκισσα της Πλακεντίας κι ένα μυστικό αιώνων απειλείται... 
Μόνο η γιαγιά Ελίζα γνωρίζει την ανατρεπτική αλήθεια, όμως… 
Τι κρύβει η Μυστική Διαθήκη που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί; 

Ένα μυθιστόρημα όπου φαντασία, ιστορικά πρόσωπα και πραγματικά στοιχεία συναντιούνται αναπάντεχα στο ίδιο σταυροδρόμι.


Λίγα λόγια για την συγγραφέα..


Ελένη Γαληνού

Η Ελένη Γαληνού γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και σήμερα κατοικεί στο Μαρούσι. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της για δέκα περίπου χρόνια. Αρκετά νωρίς φιλοτέχνησε δύο προσωπικές σειρές χιουμοριστικών σκίτσων που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την ποίηση και τη στιχουργική. Τον Μάιο του 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής στο Κέντρο Τέχνης Πανταζίδης με θέμα Σύννεφα. Ακολούθησαν δύο ακόμα ομαδικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το 2007 και το 2008. Με τη λογοτεχνία ασχολείται αρκετά χρόνια και, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην έννοια και την τεχνική του μυθιστορήματος, το 2007 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο Η πόλη φοβάται με το διήγημα …για ένα τσιγάρο! (2013). Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Όταν στέρεψε η αντοχή (2013), Πέρα από τις κόκκινες γραμμές (2014) και Ακόμη θυμάμαι (2015). Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Όσα δεν έγιναν λέξεις και Μυστική Διαθήκη. Επικοινωνία με τη συγγραφέα: eleni8047@gmail.com facebook: Ελένη Γαληνού-Eleni Galinou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *