Home Ads

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

CODEX SERAPHINIANUS: Το βιβλίο που έγραψε μία γάτα Το πιο παράξενο βιβλίο του κόσμου, παραμένει ακόμα ελκυστικά ακαταλαβίστικ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ..

«Codex Seraphinianus»: Ένα απίστευτο βιβλίο ... 

Κάποιοι άνθρωποι μάλιστα, υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα πιο περίεργα βιβλία που έχουν εκδοθεί ποτέ.
 Ένα εξαιρετικό και σουρεαλιστικό βιβλίο τέχνης, αυτή η έκδοση έχει επανασχεδιαστεί από τον συγγραφέα και περιλαμβάνει νέες εικόνες. Από τότε που ο Κώδικας Σεραφινιανός δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1981, το βιβλίο αναγνωρίστηκε ως ένα από τα πιο περίεργα και ωραιότερα βιβλία τέχνης που έγιναν ποτέ.
Αυτή η οπτική εγκυκλοπαίδεια ενός άγνωστου κόσμου γραμμένου σε μια άγνωστη γλώσσα τροφοδότησε πολλή συζήτηση για το νόημά της. Γράφτηκε για την εποχή της πληροφορίας και ασχολήθηκε με την εισαγωγή κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης στη γενετική, τη λογοτεχνική κριτική και την επιστήμη των υπολογιστών, ο Κώδικας μπερδεμένος, γοητευμένος και μαγεμένος μια γενιά. Αν και το μήνυμά του μπορεί να είναι ασαφές, η έκκλησή του είναι προφανής: είναι ένα εξαιρετικό τέχνασμα. Διαστρέφοντας τη διάκριση ανάμεσα στο βιβλίο τέχνης και το αντικείμενο τέχνης, αυτή η επετειακή έκδοση - επανασχεδιασμένη από τον συγγραφέα και παρουσιάζοντας νέες εικόνες - παρουσιάζει αυτό το μοναδικό έργο σε ένα νέο, ασύγκριτο φως.
Με την εμφάνιση νέων μέσων και μορφών επικοινωνίας και συνεχών ροών πληροφοριών, ο Κώδικας είναι πλέον πιο συναφής και έγκαιρος από ποτέ. Μια ειδική περιορισμένη και αριθμημένη έκδοση deluxe που περιλαμβάνει μια υπογεγραμμένη εκτύπωση είναι επίσης διαθέσιμη.

Το Codex Seraphinianus, του Ιταλού καλλιτέχνη Luigi Serafini, είναι ένα παράθυρο σε έναν παράξενο κόσμο της φαντασίας που, με το δικό του μοναδικό (δυσανάγνωστο) αλφάβητο και πολυάριθμα παραδείγματα δανεισμένα από την σύγχρονη εποχή,το κάνουν εξαιρετικά ασυνήθιστο.
Ήταν το πρώτο βιβλίο που δημοσιεύθηκε σε δύο τόμους από τον Franco Maria Ricci το 1981 ενώ το εξώφυλλο και μόνο αξίζει να μελετηθεί.
Το «Codex Seraphinianus» είναι ένα «δημιούργημα» 300 σελίδων με εικόνες και περιγραφές παράξενων πλασμάτων. Διαθέτει  χιλιάδες σκίτσα που είναι δύσκολο να τα εξηγήσει κανείς!
Δημοσιευμένο για πρώτη φορά το 1981 από τον εκδότη Franco Maria Ricc έγινε πρόσφατα δημοφιλές αφού είναι πολύ... περίεργο.
Η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουλίου ενώ 3.000 αντίτυπα της έχουν ήδη παραγγελθεί.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εγκυκλοπαίδεια, που αντικατοπτρίζει  μέσω ενός εξωγήινου κόσμου τη δική μας εποχή ενώ κάθε κεφάλαιο ασχολείται  με τις βασικές πτυχές ενός σουρεαλιστικού τόπου, συμπεριλαμβανομένης της χλωρίδας, της πανίδας, της επιστήμης, των μηχανημάτων, με διάφορα παιχνίδια και την αρχιτεκτονική.
Είναι δύσκολο να είμαστε ακριβείς, επειδή κανείς δεν έχει καταλάβει ποτέ το περιεχόμενο του βιβλίου.
Στοιχεία του σημερινού κόσμου είναι ορατά, αλλά τους δίνεται σχεδόν πάντα μία σουρεαλιστικό μορφή όπως για παράδειγμα πλωτά λουλούδια, μια φλούδα της μπανάνας που περιέχει χάπια, ένα παράξενο αυτοκίνητο καλυμμένο από μύγες, ρούχα που θα φαίνονται παράξενο ακόμη και στη δεκαετία του 1970, έναν άνδρα που φοράει ρόλερ - με τη μύτη μίας πένας αντί για χέρι - ένα στήθος μαχαιρωμένο με στυλό και πολλά δίποδα πλάσματα με ανθρώπινα πόδια που συνδέονται με διάφορα.. τρελά πράγματα!

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *