Home Ads

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

"Στην πΈνα": Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ.. ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ Χ. ΘΕΜΕΛΗ
Στην πΈνα"  ✒️✒️"Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ"
Γράφει η Μαρία Θέμελη

Η δική σου τύχη... 

Μιλάμε όλοι για αυτή! Την αναζητάμε συνεχώς σε προσευχές, σε ευχές, σε χάντρες, σε φυλαχτά…

« Καλό παιδί, αλλά άτυχο!!!...», θα ακούσεις να λένε σε παρέες για ανθρώπους που δεν πέτυχαν κάτι που όλοι φαντάζονταν ότι θα πετύχουν ή που θα έπρεπε τουλάχιστον για τα δικά τους δεδομένα, μέτρα και σταθμά να πετύχει αυτό το καλό παιδί.
« Μην κοιτάς τα στραβά του πόδια, την καλή του Τύχη να κοιτάς..» , θα ακούσεις να λένε για ανθρώπους που έχουν πετύχει αλλά αυτοί που το λένε αμφισβητούν αν ήταν ικανοί αυτοί που το πέτυχαν ή απλά στάθηκαν τυχεροί!

Μου αρέσει η Τύχη, από μικρή μου άρεσε να παίζω μαζί της , να προκαλώ με το να με θεωρώ πολύ τυχερή, να την εύχομαι πολύ και έντονα σε όλους όσους αγαπώ και έχω στη ζωή μου και να διασκεδάζω με το να με θεωρούν και οι φίλοι μου  πολύ τυχερή και να με θέλουν στη ζωή, στα ξεκινήματα τους … Γούρι τους!
Ξέρετε δεν με θεωρούν όλοι …αλλά εγώ συνεχίζω να το πιστεύω.

Άραγε μπορώ να παίξω αυτό το ρόλο; Αν υποδυθώ την πολύ Τυχερή το πιστεύω και γίνομαι; Αν πιστέψω ότι είμαι άτυχη μήπως αυτόματα μετατρέπομαι σε ένα μεγάλο ερωτηματικό και αρχίζω να προκαλώ και να στέλνω αρνητικά μηνύματα στο Σύμπαν;

Ο Μύθος της Θεάς Τύχης ξεκινάει από την Αρχαία Ελλάδα, Ο Δίας ένα βράδυ μεθυσμένος κοιμήθηκε με τη Θέμιδα, τη θεά των Νόμων και της Δικαιοσύνης.
Από την ένωση αυτή ανάμεσα στο άναρχο και αυτό που πρέπει να γίνεται, γεννήθηκε η Τύχη.
Ο μύθος λέει ότι ο Δίας της είχε τόση αδυναμία που την ήθελε διαρκώς δίπλα του και ήθελε να της μαθαίνουν πολύτιμα πράγματα… Έτσι ο Ερμής της έμαθε να τρέχει, πιο γρήγορα και από αυτόν, πιο γρήγορα και από τον άνεμο… η Άρτεμις της δίδαξε να κρύβεται για να μην μπορεί να τη δει κανείς. Η Αφροδίτη την έμαθε να χτενίζει τα όμορφα μακριά μαλλιά της σε πλεξούδα που την έφερνε μπρος στο στήθος, από τον Ουρανό έμαθε να γίνεται άπιαστη και από τον Άρη έμαθε τη στρατηγική του πολέμου, μα πάνω από όλα όπως μας λέει ο μύθος έμαθε ότι το πέρασμά της δεν έπρεπε να είναι ποτέ προβλέψιμο….

Ο Μύθος μας προειδοποιεί, προικισμένη με τόσα εφόδια είναι σχεδόν άπιαστη, θέλει δουλειά, σχέδιο,  Πίστη! Ο Χόρχε Μπουκάι, αγαπημένος συγγραφέας και ψυχοθεραπευτής, την έκανε βιβλίο και μας δίνει συμβουλές:

« Να είσαι σε επιφυλακή , με τα μάτια ορθάνοιχτα και το βλέμμα γεμάτο περιέργεια. Να αλλάζεις θέση συνεχώς αντί να περιμένεις την Τύχη πάντα στο ίδιο σημείο γιατί είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη περάσει  από εκεί και να μην θέλει να ξαναπατήσει στα χνάρια της. Θα πρέπει να την αναγνωρίσεις , αν αφαιρεθείς έστω και για μια στιγμή  μην ξεχνάς ούτε από τα μαλλιά να την αρπάξεις γιατί η πλεξούδα της κρέμεται μπροστά. Αν σου φύγει μην την κυνηγήσεις, τρέχει πολύ πιο γρήγορα από εσένα…..

Θα με ρωτήσεις τώρα: τώρα τι γίνεται αν δεν την ξανασυναντήσεις ποτέ; Μην ανησυχείς και μην ρωτάς πως το ξέρω … Αλλά αν βρίσκεσαι σε κίνηση θα τη ξανασυναντήσεις ..Μην αμφιβάλλεις καθόλου για αυτό»

Δεν αμφέβαλλα ποτέ ότι όταν κινείσαι, μαθαίνεις, εξελίσσεσαι, δοκιμάζεις καινούργια πράγματα και κάνεις λάθη αλλά συνεχίζεις, θα συναντήσεις ευκαιρίες και που ξέρεις αν περάσει από δίπλα σου μπορεί αυτή τη φορά να την καταλάβεις…. και να μην αφήσεις να φύγει …η Τύχη σου!

Εγώ αυτό αποφάσισα και την έκανα πριγκίπισσα, της ζωγράφισα μακριά κόκκινα μαλλιά και της τα άφησα λυτά…. Γιατί η δικιά μου πριγκίπισσα Τύχη δεν είναι μόνη… Έχει δυο πιστούς συντρόφους να την προστατεύουν τον Ενθουσιασμό και το Πεπρωμένο. Και την έκανα παραμύθι, ανάμεσα σε δύο κόσμους, τον μαγικό των παραμυθιών και των ανθρώπων.
Και επειδή είμαι πολύ Τυχερή θα το μοιραστώ σύντομα μαζί σας.
« Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…»  Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που θα μας φέρει πιο κοντά με τους φόβους μας, τόσο κοντά που ο καθένας θα μπορεί να αναγνωρίσει τη δική του αλήθεια, να εμπνευστεί, αλλά και να πάρει δύναμη να κατακτήσει την Τύχη του!


 Μαρία Χ. ΘεμελήΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΔΩ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *