Home Ads

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ: ΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΟΥ (Roula Karampourniotou)


Η άποψη της φίλης μας Ρούλας Καραμπουρνιώτου 


"Γλυκιά ζωή'' 
Συγγραφέας Εύα Ρασούλη
Εκδόσεις 
Ωκεανός

Η άποψή μου

Δεν είναι ούτε ιστορία αγάπης ούτε κάποια αστυνομική ιστορία.
Θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα ημερολόγιο του "Μυρσίνιου κύκλου" όπως αναφέρεται στο βιβλίο η όμορφη παρέα της Μυρσίνης, της ηρωίδας. Μια περιγραφή των ημερών που κυλούσαν κι έφευγαν, με τις χαρές, τις λύπες, τα ερωτικά σκιρτήματα και τις ψιλοπαρεξηγήσεις που συμβαίνουν στους ανθρώπους
Παρόλο που θεωρώ ότι είναι ένας ύμνος στη φιλία και στην ανιδιοτελή αγάπη, το βρήκα πολύ ωραιοποιημένο, μια που μετά από κάθε τραγωδία προέκυπτε κάτι πολύ καλό, ένα δώρο Θεού ακριβέστερα. Βέβαια βοηθούσαν πολύ σ' αυτό και οι μεγάλες περιουσίες που είχαν κληρονομήσει η Μυρσίνη και η κολλητή της φίλη, Ελένη. Γενικότερα είναι ένα ευχάριστο, αισιόδοξο βιβλίο που δίνει μαθήματα καλοσύνης, ανωτερότητας και ευγενικών συναισθημάτων.
Γεμάτο από ωραίες εικόνες της φύσης αλλά και οικογενειακών στιγμών και ενώ υπάρχουν κάποια λαθάκια στην επιμέλεια, είναι ένα βιβλίο για να περάσεις ευχάριστα. Για να χρησιμοποιήσω και μια φράση από το βιβλίο:
''Με τόση αγριάδα, απανθρωπιά και δυστυχία που μας περιβάλλει, ένα διάλειμμα γλυκύτητας, ομορφιάς και ευγένειας, θα είναι βάλσαμο στην ψυχή''.

Περίληψη
Η Μυρσίνη, υψηλόβαθμο και επιτυχημένο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας, όμορφη, δυναμική και καλλιεργημένη, ξαφνιάζει το περιβάλλον της με την αναπάντεχη απόφασή της να εγκαταλείψει την εργασία της. Μετακομίζει στο άρτι αποκτηθέν κτήμα της στο γενέθλιο νησί, αναπάντεχη κληρονομιά από τον θείο της, και ξεκινά μια ενδιαφέρουσα ζωή στο πέτρινο αρχοντικό, αφήνοντας πίσω της την αγχώδη ανταγωνιστική καθημερινότητα. Βιβλιοφάγος, μουσικόφιλη και φυσιολάτρης, βρίσκει τον παράδεισό της στην ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του κτήματος, όπου επιδίδεται με ενθουσιασμό στα δύο άλλα πάθη της. Την κηπουρική και τη διακόσμηση. Η ενθουσιώδης και πανέξυπνη Ελένη, γνωστή συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, η μεσόκοπη οικονόμος Χρύσα, ιδιόρρυθμη και αξιαγάπητη, η κοσμοπολίτισσα Κατερίνα και ο γλυκός της Αμερικανός τραπεζίτης Μαρκ, η ντελικάτη ανιψιά της Αντιόπη, όμορφη σαν μαντόνα του Μποτιτσέλι, ο γοητευτικός οινολόγος και διανοούμενος Έκτορας, η γηραιά νόνα, ο εστέτ αντικέρ Άρης, ο γαλλοτραφής και ευαίσθητος πιανίστας Ερρίκος... όλοι άνθρωποι ενδιαφέροντες και ιδιαίτεροι, θα αποτελέσουν τον Μυρσίνιο κύκλο. Καθένας θα προσθέσει κάτι στην καθημερινότητα της Μυρσίνης και όλοι μαζί θα βιώσουν την περιπέτεια της ζωής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *