Home Ads

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

"Στην πΈνα": ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ Ή ΕΝΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ...ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΥΡΜΑΝΙΔΟΥ


Στην πΈνα"  ✒️✒️
"ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ Ή ΕΝΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ"
Γράφει η Σωτηρία Κυρμανίδου


Ένας κακός γάμος ή ένα διαζύγιο..;

     Ο  γάμος σε κάθε περίπτωση είναι Μυστήριο Μέγα, μυστήριο χαράς και ομορφιάς. Γι αυτό είναι και πρέπει να φροντίζουμε να είναι λουλούδι και όχι αγκάθι. Τι γίνεται όμως όταν για διαφόρους και ποικίλους λόγους, μετατρέπεται σε τσουκνίδα, αγκάθι αιχμηρό που σουβλίζει ψυχές και ζωές;
Αν είναι μόνο τα δυο «εγώ» ίσως ευκολότερα γίνεται η διάλυση. Αν υπάρχουν παιδιά και τα παρασύρει η αντιδικία, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Απείρου κάλλους σκηνές με παιχνίδια στις αίθουσες των δικαστηρίων, με τα παιδιά πληγωμένα , με εικόνες που θα τα συνοδεύουν και στην ενήλικη ζωή τους.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η επαγγελματική ανεξαρτησία των γυναικών χρεώνουν πολλοί ίσως και την ευκολότερη απόφαση των γυναικών να φύγουν από έναν προβληματικό γάμο.
Τίποτε δεν μπορεί να γενικευθεί. Όλα αξιολογούνται  ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΈΝΑ. Κάθε άνθρωπος έχει την προσωπικότητά, του, τις αρχές του, τα βιώματά του από την πατρική του οικογένεια, την πίστη ή μη στο Θεό.
Η πίστη είναι ένας παράγοντας που μας βοηθάει να διαχειριστούμε πάρα πολλές καταστάσεις και να γαληνεύουμε και να προχωράμε.
Μέσα στο γάμο όμως, όταν υπάρχουν θέματα αξιών, θέματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα και των δύο, όταν δεν υπάρχει σεβασμός, ειλικρίνεια, διαφάνεια, τότε αρχίζει το ρήγμα ,που δυστυχώς θα καταλήξει σε απόσχιση.
Πολλές γυναίκες επιλέγουν για τους δικούς τους λόγους να μένουν σε έναν κακό γάμο, προβληματικό, που τους έχει νεκρώσει σώμα και ψυχή.
Πολλές ισχυρίζονται ότι το κάνουν για τα παιδιά. Εδώ υπάρχει μια έντονη αντίφαση. Οι κεραίες των παιδιών προσλαμβάνουν το κάθε τι.

Λεκτικό και μη λεκτικό. Αν στο κλίμα του σπιτιού, οι γονείς διαπληκτίζονται, προσβάλλουν ό ένας τον άλλον, ή επιλέγουν την αποστασιοποίηση, την αδιαφορία, ο καθένας κλείνεται στο ΕΓΩ του, όλα αυτά, είναι αρνητικές καταγραφές για την ψυχή του παιδιού. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως το πολυτιμότερο πράγμα, είναι η ψυχή ή οι ψυχές των παιδιών μέσα σε έναν προβληματικό, κακό γάμο.
Φυσικά και με την τοποθέτησή μου αυτή δεν θα προτρέψω ή θα υποδείξω κάτι .Ο καθένας επιλέγει να κάνει αυτό που τον  αναπαύει. Για να το επιλέγει αυτό είναι το ΣΩΣΤΟ για αυτόν και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει.

Αυτό όμως που με βεβαιότητα και καθαρότητα θα πω είναι ότι θα πρέπει οι υποψήφιοι σύζυγοι και μετέπειτα γονείς να είναι προετοιμασμένοι για τις συνθήκες μέσα στο γάμο.
Σύζυγοι δύο άτομα κάτω από τον ίδιο ζυγό. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν υποδηλώνει δουλεία, υποταγή. Αποτελεί συντροφική πορεία και μόνο έτσι θα πρέπει να το εκλάβουμε.
Όταν λοιπόν χάνεται το κοινό όραμα, η λατρεία, η επικοινωνία, η «κοινή» γλώσσα, ο δρόμος δείχνει την έξοδο.

Μακάρι να είναι λιγότερο έμπονος.


Η ζωή είναι μια διαρκής προσαρμογή. Σκάψτε βαθιά να βρείτε τον εαυτό σας, ανακαλύψτε ομορφιές και ζήστε την κάθε στιγμή.
Είναι ευλογία, πιστέψτε με. Κάντε μια ηρωική έξοδο από το Εγώ σας και θα συναντήσετε το Εσύ και το εμείς.

Εκεί θα βρείτε γαλήνη, θα επαναπροσδιορίσετε το σκοπό της ζωής.
Θα μυρίσετε τα λουλούδια, θα ακούσετε το κύμα της θάλασσας.
Και ο ήλιος θα ανατέλλει κάθε μέρα.
Και όταν δυσκολευόμαστε μόνοι μας, δεν διστάζουμε να αναζητήσουμε τους ειδικούς.

Προλαμβάνειν δη θεραπεύειν.ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΥΡΜΑΝΙΔΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ, Ι.Μ Σερρών και ΕΡΤ Σερρών.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΔΩ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *