Home Ads

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

"Στην πΈνα": ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ... ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ-ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ


  "Στην πΈνα"  ✒️✒️






"ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ"
Γράφει η  Ευγενία Βουτσινά - Βασιλειάδου





Οι νέοι στον στίβο των εξετάσεων...

  Όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ξεκινούν οι εξετάσεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια όλης της χώρας και αρχίζει ο αγώνας των  παιδιών.  Για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται  δύναμη, υπομονή, τύχη, και πάνω από όλα  καλή προετοιμασία.
   Μεγαλύτερη αγωνία έχουν αυτά που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις, διότι γνωρίζουν ότι μέσα σε λίγες ημέρες κρίνεται τα μέλλον τους. Για να φτάσουν να διαγωνιστούν έχουν διανύσει πολλές ώρες  στα φροντιστήρια, κοπιάζοντας.
  Στερούνται τον ελεύθερο χρόνο τους και ζουν στο παραλογισμό του βαθμού. Τα  εφηβικά τους χρόνια είναι εγκλωβισμένα σε ατελείωτες ώρες διαβάσματος και στην αγωνία  αν θα περάσουν στις ανώτατες σχολές. Οι γονείς τους από κοντά  τα παροτρύνουν να είναι  καλοί μαθητές για να έχουν τα εχέγγυα της επιτυχίας.   
    Πολλοί όμως από αυτούς εξαργυρώνουν το δικό τους, απραγματοποίητο όνειρο, και  τα πιέζουν  ώστε να τα δουν φοιτητές σε κάποιο Πανεπιστήμιο της αρεσκείας τους. Άσχετα αν το παιδί τους θέλει ή  μπορεί. Βάζουν ψηλά το πήχη, χωρίς σκέψη.  Με αυτές τις συνθήκες   ακολουθούν λάθος δρόμο με συνέπεια να αποτυχαίνουν.
  Άλλοι πάλι μπαίνουν στη διαδικασία να επιλέγουν δημοφιλείς  σχολές που δεν είναι μέσα στα δικά τους όνειρα  και ακόμα αν επιτύχουν ελάχιστα στη πορεία θα αγαπήσουν  το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν.
 Χρειάζεται πολλή σκέψη  και πάνω από όλα οι νέοι να έχουν ελεύθερη βούληση σε όποιο κλάδο επιλέξουν. Η ζωή θέλει τόλμη και λογική,  όμως πάνω από όλα πρέπει να αγαπάνε το επάγγελμα που θα υπηρετήσουν.
  
   Δυστυχώς το σύστημα της παιδείας είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας ώστε να υπάρξει πραγματικά ένα σχολείο που να έχει ενδιαφέρον. Να  αγγίζει το παιδί να θέλει να βρεθεί σε αυτό. Πολλοί καθηγητές δεν  δίνουν το καλύτερο  εαυτό τους ώστε να μάθουν   γράμματα οι νέοι  και   είναι αδιάφοροι. Υπάρχουν όμως και άλλοι  που επιτελούν το λειτούργημα  τους στον ύψιστο βαθμό.
   Όσες προσπάθειες και να έχουν γίνει  δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε το σχολείο να γίνει ελκυστικό. Οι εξετάσεις θα έπρεπε να έχουν  καταργηθεί και να υπάρχει ένας χρόνος προετοιμασίας για τα Πανεπιστήμια.
 Ώστε να τους δίνετε  η δυνατότητα να προχωρούν και όσοι δε μπορούν να ακολουθούν άλλους δρόμους.
 Η ζωή δε περνάει μόνο από τις ανώτατες σχολές υπάρχουν πολλά επαγγέλματα  να ακολουθήσουν και να διαπρέψουν. Οι εξετάσεις είναι μόνο μια μάχη που δίνουν  που άλλοι θα την κερδίσουν και άλλοι όχι. Διότι υπάρχει και ο παράγων  αποτυχία, όμως δε πρέπει να το βάζουν κάτω, ο επιμένων νικά.
Για κάθε νέο η ζωή είναι μπροστά του και αν το θελήσει πραγματικά μπορεί να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΔΩ:




--ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *