Home Ads

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

"Στην πΈνα": ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΑΔΕΙΑΝΟ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΝΗ...ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΔΗΣ


"Στην πΈνα"  ✒️✒️
"ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΑΔΕΙΑΝΟ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΝΗ"
Γράφει ο Κώστας Μεταλλίδης

Για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη....

Πριν πολλά χρόνια, ένας άντρας αποφάσισε να ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντολογικά τους συνανθρώπους του. Ξεκίνησε λοιπόν έναν δύσκολο κι επίπονο αγώνα ενάντια στην κοπή των δέντρων στα δάση του Αμαζονίου, ενώ στη συνέχεια στράφηκε κατά της συνήθειας των προηγμένων λαών του πλανήτη, να στολίζουν αληθινά έλατα την περίοδο των Χριστουγέννων!
Το μόνο όπλο που είχε στα χέρια του, προκειμένου να πραγματοποιήσει το δύσκολο έργο της αφύπνισης των συνανθρώπων του, ήταν η συγγραφή! Έτσι ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά, να στέλνει επιστολές προς κάθε κατεύθυνση… Ενώ παράλληλα κατάφερε να ολοκληρώσει τρία υπέροχα βιβλία για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και για τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη φροντίδα του ανθρώπου προς το μοναδικό του καταφύγιο, τον πλανήτη γη! Τα βιβλία του μεταφράστηκαν και ταξίδεψαν σ’ ολόκληρο τον κόσμο!
Η πένα του ήταν θαυματουργή κι ο λόγος του ξυράφι! 
Με τη γραφή του άγγιξε της καρδιές χιλιάδων – εκατομμυρίων ανθρώπων! 
Μια παγκόσμια συνείδηση άρχισε ξαφνικά να δημιουργείται, ενώ μια οικολογική ανησυχία ερχόταν να ταράξει την ηρεμία όλων όσων κερδοσκοπούσαν με την αλόγιστη και υπερβολική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του πλανήτη! 
Για δέκα ολόκληρα χρόνια, ο άντρας εκείνος έγραφε ασταμάτητα!
Εκατοντάδες οργανώσεις και κινήματα για την προστασία του πλανήτη δημιουργήθηκαν σε όλο τον κόσμο, με αφορμή τη δράση του! Μαζί με την παράνομη και αλόγιστη υλοτομία, δέχτηκε γερό πλήγμα και η οικονομία πολλών επιχειρήσεων, ακόμη και ολόκληρων κρατών που ασχολούνταν με την εκμετάλλευση, το εμπόριο ξυλείας, αλλά και όλων των παραγώγων του ξύλου!

Ο πόλεμος που δέχτηκε ο συγγραφέας-ακτιβιστής, ήταν σκληρός κι ανελέητος! Όμως εκείνος δεν το έβαλε κάτω ούτε στιγμή και δεν πτοήθηκε ούτε όταν απειλήθηκε ακόμη και η ίδια του η ζωή! Ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τελικής πτώσεως... 
Και το έκανε! Κι έπεσε! Η μάλλον, δεν έπεσε… Απλά, ένα πρωί εξαφανίστηκε! Χωρίς να δώσει καμία εξήγηση, χάθηκε από προσώπου γης! 
Επειδή ταξίδευε σε πολλά μέρη του κόσμου, η εξαφάνιση του δεν έγινε αμέσως αντιληπτή. Όταν όμως ανακοινώθηκε επίσημα, επικράτησε μεγάλη αναταραχή και ένταση! 
Ο κόσμος στράφηκε κατά των εταιριών και των ανθρώπων που τον πολεμούσαν με κάθε μέσο, για πολλά χρόνια. Η εξήγηση δόθηκε τελικά, ύστερα από αρκετό καιρό, όταν ανακαλύφθηκε το τελευταίο του κρησφύγετο και βρέθηκε μια επιστολή που είχε ως παραλήπτη τον συγγραφέα ακτιβιστή! 
Ποιος να το’ λεγε… 
Κατάφεραν να σταματήσουν εκείνον που για δέκα χρόνια πολεμούσε με την πένα του, με μια μόνο σελίδα γραπτού κειμένου!

Μια Σκανδιναβική εταιρία παραγωγής χαρτιού, ήταν ο αποστολέας εκείνης της ευχαριστήριας επιστολής, που ενημέρωνε τον συγγραφέα, πως με την ακτιβιστική του δράση τα τελευταία δέκα χρόνια, εκτός των άλλων, κατάφερε να αυξήσει το τζίρο της συγκεκριμένης εταιρίας κατά 30 της εκατό! Οι τόνοι του χαρτιού που χρειάστηκαν για να τυπωθούν όλα τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, που ταξίδευαν ανά τον κόσμο, είχαν παραχθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από την συγκεκριμένη Σκανδιναβική εταιρία! Τέλος, του ανακοίνωσαν πως θεώρησαν σωστό κι έντιμο –λόγο της δράσης του- να τον ενημερώσουν πως για το χαρτί που χρειάστηκε όλο το έντυπο υλικό της δεκαετής προσπάθειάς του, κόπηκαν 600.000 δέντρα! Κυρίως έλατα. 
Ο ίδιος ο συγγραφέας δεν βρέθηκε ποτέ! Με το πέρασμα των χρόνων, άρχισε σιγά-σιγά, να αμφισβητείται και η πατρότητα των κειμένων του.


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΔΩ:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *