Home Ads

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

" Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ", της Κλαίρης Θεοδώρου, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Η άποψη της Φαίη Δεληγιώργη για το βιβλίο"Η αγάπη που δεν άκουσες"
Συγγραφέας Κλαίρη Θεόδωρου
Εκδόσεις Ψυχογιός


Μετά το συγκλονιστικό βιβλίο "Η αποικία της λήθης", η Κλαίρη Θεόδωρου επιστρέφει με ένα εξίσου δυνατό μυθιστόρημα με τον τίτλο "Η αγάπη που δεν άκουσες".
Η διαφορετικότητα, ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο ανεκπλήρωτος αληθινός έρωτας, είναι τα θέματα που θίγονται στο νέο πόνημα της συγγραφέως.
Ο ευρηματικός λόγος, η μεστή και γεμάτη γραφή της σε συνδυασμό με την εξαιρετική πλοκή της ιστορίας της, τους καλοδουλεμένους χαρακτήρες και τα έντονα συναισθήματα που ρέουν αβίαστα από την καθαρή και κατανοητή αφήγηση της συγγραφέως, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος, χωρίς να τον κουράσουν!
"Η αγάπη που δεν άκουσες", είναι αναμφίβολα μια δυνατή ιστορία αγάπης. Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας καταδικασμένος από την γέννηση του, κρυμμένος μέσα στη σιωπή, στριμωγμένος ανάμεσα σε αξόδευτα συναισθήματα, να ζητάει απεγνωσμένα την λύτρωση του. Ένας τέτοιος έρωτας δεν παθαίνει ποτέ γιατί ποτέ δεν πρόλαβε να ζήσει. Βασανιστικός και πάντα παρών σαν μια φωτιά που σιγοκαίει και με το πρώτο φύσημα του ανέμου μπορεί να γίνει πυρκαγιά, που απειλεί να παρασύρει τα πάντα στο διάβα της .. Η Κλαίρη Θεόδωρου κάνει ένα ταξίδι στην ψυχοσύνθεση των ηρώων της. Ιχνογραφεί και σμιλεύει με ξεχωριστό τρόπο τα πρόσωπα και τους χαρακτήρες του βιβλίου της και με μαεστρία μας ξεδιπλώνει τις μύχιες σκέψεις τους, τα πάθη, τα λάθη και τα σκοτεινά συναισθήματα τους. Μας κάνει αποδέκτες και κριτές τους, ενώ μέσα από καταιγιστικές εξελίξεις ανατροπές, χαράζει την πορεία τους, μας ξαφνιάζει με τις επιλογές τους, μας βάζει σε σκέψεις με τις αποφάσεις τους. Ένα εξαιρετικό βιβλίο σκληρό μα συνάμα ευαίσθητο.
Η αφήγηση της συγγραφέως, γοητευτική, παραστατική, αισθαντική. Τέλεια εναρμονισμένη με τις ατμοσφαιρικές εικόνες και περιγραφές, που επέλεξε να ντύσει το βιβλίο της, καθηλώνουν τον αναγνώστη και συνθέτοντας με αυτό τον τρόπο, ένα βιβλίο με βαθιά νοήματα και μια ιστορία γεμάτη ανατροπές, που ως την τελευταία του σελίδα φαντάζει απρόβλεπτη!! Ακόμη μία φορά η Κλαίρη Θεόδωρου, αφήνει στα χέρια των αναγνωστών της ένα αξιόλογο βιβλίο που δεν θα ξεχάσει εύκολα !!!


Λίγα λόγια για το βιβλίο


Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κανείς για τον έρωτα; Τον αληθινό έρωτα, όχι τον περιστασιακό, τον επιφανειακό, αυτόν που αποσκοπεί στο βόλεμα. Τον έρωτα που κινεί γη και ουρανό, γεννά πολέμους και γίνεται λαίλαπα, αυτόν που ξεπερνά κάθε εμπόδιο, καταφέρνει το αδύνατο, δημιουργεί και γκρεμίζει τα πάντα. Έναν τέτοιο έρωτα βιώνει η Ειρήνη για τον Φίλιππο, τον σύντροφο των παιδικών της χρόνων, τον άνθρωπο που αγκαλιάζει την αναπηρία της, τον μόνο που την αποδέχεται όπως ακριβώς είναι. Έναν τέτοιο έρωτα βιώνει και ο Φίλιππος. Όχι όμως για την Ειρήνη. 

Εγκλωβισμένοι σε ένα απόκοσμο σκηνικό, ένα βυθισμένο χωριό-φάντασμα που μετατρέπεται άθελά του σε υγρό τάφο, η Ειρήνη, ο Φίλιππος και όσοι άλλοι εμπλέκονται στη ζωή τους ακροβατούν στην κόψη του ξυραφιού, γίνονται έρμαια των φόβων και των αδυναμιών τους, υποκύπτουν στα πιο κρυφά τους πάθη, αγαπούν, πληγώνουν, σκοτώνουν, θυσιάζουν. Κάποιες φορές, ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Γιατί το ερωτικό κάλεσμα κάποιων πλασμάτων είναι σπάνιο, μοναδικό και δυστυχώς αέναα καταδικασμένο να μην ακούγεται ποτέ, να παραμένει χαμένο στο βυθό της μοναξιάς. 

Και τελικά το αιώνιο ερώτημα ανέρχεται για άλλη μια φορά στην επιφάνεια: μπορεί κανείς να ξεφύγει από αυτό που του όρισαν οι μοίρες, να υπερνικήσει τη μοναξιά και τη διαφορετικότητά του; Αντέχει να κολυμπήσει αντίθετα στο ρεύμα; Κι αν ναι, με ποιο τίμημα;Λίγα λόγια για την συγγραφέα


Η ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ γεννήθηκε στην Ελλάδα και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Γερμανία. Ζει στην Αθήνα με τον άντρα της και τα τέσσερα σκυλιά τους και λατρεύει τα ταξίδια. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική Ξένων Γλωσσών και την Εκπαιδευτική Αξιολόγηση. Επίσης έχει σπουδάσει φωτογραφία κι έχει εργαστεί ως φωτογράφος και συντάκτρια σε ελληνικά περιοδικά. Σήμερα εργάζεται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, συμμετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ και Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *