Home Ads

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

5 ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΑ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΤΑ  ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 


"ΦΟΙΝΙΚΑΣ"
Συγγραφέας: Χ.Α Χωμενίδης

Εµπνευσµένος από τον έρωτα της Εύας Πάλµερ και του Άγγελου Σικελιανού —µα όχι προσηλωµένος στα αληθινά γεγονότα— ο Φοίνικας είναι το πιο φιλόδοξο έργο του Χωµενίδη.

Καλύπτει εβδοµήντα σχεδόν χρόνια, από το 1860 έως το 1927. Κινείται από τα βοσκοτόπια της Πάρνηθας µέχρι τη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ού αιώνα κι από το «µαύρο 1897» ίσαµε τους Βαλκανικούς Πολέµους, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τη µεσοπολεµική Αθήνα, το Πήλιο, τους Δελφούς… Ένα πλήθος ιστορικών προσώπων —ή µυθιστορηµατικών αντανακλάσεών τους— παρελαύνει στις σελίδες του. Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωστή Παλαµά, την Κυβέλη έως τον Κώστα Κα­ρυωτάκη, τον λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο, τον Μάρκο Βαµβακάρη…

Κυρίως όµως ο Φοίνικας δεν αφήνει ανέγγιχτο κανένα από τα µεγάλα, τα διαχρονικά ζητήµατα. Την καταγωγή και την ταυτότητα του καθενός, τον έρωτα, τη γονεϊκότητα, τις ολισθηρές στροφές του βίου, την πίστη και την προδοσία, την αγωνία για ένα νόηµα που θα υπερβαίνει τον θάνατο.

Ο φοίνικας, το εµβληµατικό πουλί που αιώνια καίγεται από την ίδια τη φωτιά του και αιώνια ξαναγεννιέται από τις στάχτες του, κυριαρχεί —έστω και αθέατος— από την αρχή του µυθιστορήµατος. Και αποθεώνεται στο τέλος του.

Θα το επέλεγα γιατί: Είναι εμπνευσμένο από τον έρωτα του Άγγελου Σικελιανού με την Εύα Πάλμερ, μα δεν επικεντρώνεται μόνο σε αυτό. Ακολουθεί ένα οδοιπορικό από 1860- 1927 εστιάζοντας σε ιστορικά γεγονότα που σηματοδότησαν την συγκεκριμένη εποχή. Όλο αυτό λοιπόν μου κινεί το ενδιαφέρον και θέλω να τα μάθω όλα..στην λίστα λοιπόν."ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ"
Συγγραφείς: Είναι μια συλλογή διηγημάτων των οποίων την επιμέλεια έχουν κάνει οι George R.R. Martin και Gardner Dozois


Με μια ακυκλοφόρητη ιστορία από το Game of Thrones του George R.RMartin!
Σε αυτή τη συλλογή δεν θα συναντήσετε ανίσχυρες γυναίκες που ζαρώνουν έντρομες όσο ο ήρωας μάχεται το τέρας ή διασταυρώνει το ξίφος του με τον κακό, αλλά πολεμίστριες που κραδαίνουν σπάθες, γυναίκες δολοφόνους, «κακά κορίτσια» που ζουν στην κόψη του ξυραφιού, σαγηνευτικές μοιραίες γυναίκες, επαναστάτριες, υπεροπτικές βασίλισσες και τολμηρές καβαλάρισσες δράκων.
Από τα βάθη του θρύλου και της ιστορίας ή από ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον, από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, του εγκλήματος, του φανταστικού, οι πρωταγωνίστριες αυτών των ιστοριών φανερώνουν τη δύναμή τους, άλλοτε για καλό και άλλοτε για κακό.
Ανάμεσά τους η βασίλισσα Ραινύρα του Οίκου Ταργκάρυεν, από τη σειρά Game of Thrones του George R.R. Martin, σε μια ακυκλοφόρητη νουβέλα.
Πολλοί φημισμένοι συγγραφείς και άλλοι λιγότερο γνωστοί αλλά εξίσου ταλαντούχοι συμμετέχουν με τις συναρπαστικές τους ιστορίες που εμφανίζονται σ’ αυτή τη μοναδική συλλογή για πρώτη φορά…

Θα το επέλεγα γιατί: Καταρχήν είδα όλα τα επεισόδια του Game of thrones το οποίο μου αρέσει πολύ. Μια ακυκλοφόρητη ιστορία που το αφορά, αμέσως μου κάνει το βιβλίο πιο ελκυστικό. Είναι όμως και το θέμα του, θέλω να διαβάσω για αυτές τις "επικίνδυνες" γυναίκες, ποιες ήταν και γιατί ήταν επικίνδυνες! Που έκαναν την διαφορά.. Εμείς οι γυναίκες όλα τα μπορούμε, είναι σίγουρο και εξακριβώνουμε...μα μου αρέσει να το "ακούω" που λένε, εδώ βεβαία θα το διαβάσω  μα το αποτέλεσμα θα ναι το ίδιο!!"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ"
Συγγραφέας Καλλιόπη Βελόνια 

Ο Raiden, ένας νεαρός σαμουράι και η Marisha, ένα κορίτσι της ιαπωνικής επαρχίας, συναντιούνται τυχαία στη γιορτή Obon. Πολύ γρήγορα ανακαλύπτουν το κοινό τους πεπρωμένο και το μυστικό που δένει τη μοίρα τους. Έτσι ξεκινά η αναζήτηση για τη λύση του μυστηρίου και ένα περιπετειώδες παραμύθι γεμάτο αγωνία και ανατροπές...

Θα το επέλεγα γιατί: Μοιάζει με παραμύθι αυτό το βιβλίο, ένα παραμύθι για μεγάλα παιδιά. Έχει προφητείες , μυστικά, ήρωες μιας άλλης εποχής και κουλτούρας και σίγουρα και πολλά άλλα που θες να ανακαλύψεις..Το θεωρώ υπέροχη ευκαιρία να ταξιδέψω σε έναν άλλο κόσμο, με γκέισες και σαμουράι, με κώδικες τιμής και δυνάμεις καλού και κακού, μα όλα γραμμένα από την πένα μιας Ελληνίδας συγγραφέα.  Νομίζω έτσι η απόδοση θα είναι πιο οικεία και άρα πιο κοντά μου. Σίγουρα όλα αυτά υπόσχονται πως θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι...


"ΑΕΝΑΗ ΜΑΧΗ- Η ΠΤΩΣΗ"
Συγγραφέας:  Άννα Σπανογιώργου 

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας "Αέναη Μάχη".

Μια μάχη αέναη εξελίσσεται γύρω μας, καθώς τρέχουμε να προλάβουμε την καθημερινότητα. Το πεπρωμένο μας, γραμμένο στο γενετικό μας κώδικα, μας κληροδοτεί με χαρίσματα και δυνάμεις που ανακαλύπτουμε την κατάλληλη στιγμή, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας πιο δυνατοί και να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Το βιβλίο «Η Πτώση» αφηγείται την πορεία της Κάτιας, μιας νεαρής κοπέλας που ζει μέσα στη ρουτίνα. Μια μέρα όλη της η ζωή αλλάζει, καθώς βιώνει καταστάσεις που αρχικά δεν καταλαβαίνει. Παρασυρόμενη από την αγάπη που νιώθει για τον Άρη και έχοντάς του τυφλή εμπιστοσύνη, οδηγείται μέσα από μια σειρά καταιγιστικών, συναρπαστικών και απρόβλεπτων γεγονότων στον προορισμό που της έχει ορίσει η μοίρα. Ή μήπως όχι;

Θα το επέλεγα γιατί: Ήδη έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές για αυτό το βιβλίο και απορώ με τον εαυτό μου που δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Θέλω να έχω άποψη λοιπόν όταν κάποιος γράφει γι αυτό. Θέλω να κάνω και εγώ το ταξίδι του, να δω με τα δικά μου μάτια την "Αέναη μάχη" της ηρωίδας...νομίζω θα με μάθει πολλά..


"ΤΑΜΕΙΟ EXPRESS"
Συγγραφέας: Σπυριδούλα Σπυριδοπούλου


Το Ταμείο Express είναι ένα βιβλίο - ημερολόγιο που περιγράφει με πολλή αγάπη και χιούμορ αληθινές ιστορίες, κωμικά και κωμικοτραγικά περιστατικά, τα οποία διαδραματίζονται με τους απλούς πελάτες, που έρχονται καθημερινά στο Super Market.
Αυτοί οι πελάτες, που εν αγνοία τους είναι οι μεγάλοι αφανείς ήρωες αυτού του βιβλίου, πρωταγωνιστούν σε όλα τα σκηνικά, με συμπρωταγωνιστές τις ταμίες και θεατές τους αναγνώστες. Η αυλαία στην παράσταση αυτή δεν πέφτει ποτέ... και φυσικά συνεχίζεται, όσο εσείς ψωνίζετε καθημερινά στο Super Market.
Ποιος μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να συμβεί μπροστά και πίσω από ένα ταμείο; Τραγελαφικά γεγονότα, που είναι κομμάτια απ' την ίδια μας τη ζωή... Το μόνο που χρειαζόμαστε στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης είναι η χαρά και κυρίως το γέλιο. Αυτό θα ζήσετε... κρατώντας το μικρό καλαθάκι σας... Πού αλλού;
Στο Ταμείο Express!!!

Θα το επέλεγα γιατί: Έχω δουλέψει ταμίας σε super-market και πράγματι τα όσα συμβαίνουν είναι πολλές φόρες ικανά να σε κάνουν να "κλαις" από τα γέλια. Το έχω ανάγκη, όπως και πολλοί από σας νομίζω να γελάσουμε με την καρδιά μας και μάλιστα με γεγονότα που έχουν όντως συμβεί, τα κάνει ακόμα πιο απολαυστικά νομίζω... Αν ήταν να υπήρχε σε ένα ράφι  γέλιο, θα αγόραζα άπληστα. Μου αρέσει να γελάω, φαίνεται από τα όσα διάβασα πως αυτό το βιβλίο είναι ικανό να το κάνει.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *