Home Ads

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

5 ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΑ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΤΑ  ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 


"ΚΑΤΙ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ"
Συγγραφέας: Έρη ΡίτσουΜια κρύα μέρα του Γενάρη, στο νησί, ένας πατέρας με τον μικρό του γιο βλέπουν κάτι να ανεμίζει στην κορυφή του λόφου. Ένα γυναικείο σώμα κρέμεται απ’ τις μεγάλες κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Μια νέα κοπέλα έχασε τη ζωή της. Αυτοκτονία ή φόνος; Το σημείωμα που βρίσκεται στο σπίτι της παραπέμπει σε αυτοκτονία. Είναι όμως; Για κάποιους το σημείωμα δεν φτάνει για να αποδεχτούν αυτή την εκδοχή. Αλλά οι υποψίες τους δεν αρκούν ώστε να την αμφισβητήσουν. Τα στοιχεία, ανύπαρκτα. Οι εμπλεκόμενοι, πολλοί. Η υπόθεση, σκοτεινή, περιπλέκεται όλο και περισσότερο καθώς σκηνές ζηλοτυπίας, ενδείξεις εκβιασμού και πληροφορίες για ναρκωτικά και περίεργες δοσοληψίες με τις απέναντι τουρκικές ακτές έρχονται στο φως.

Η αστυνομική έρευνα που ξεκινά μέσα στο σκοτάδι διεξάγεται παράλληλα με κάποιες σπουδαίες αλλαγές στη ζωή της Μαρίας Γεωργίου, της νεαρής αστυνόμου που γνωρίσαμε στο μυθιστόρημα Ο νεκρός δολοφονήθηκε. Η έρευνα θα αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι αρχικά φαινόταν, και στην προσπάθειά της να λύσει τον γρίφο η Μαρία Γεωργίου θα ανακαλύψει πως κατά κάποιον τρόπο εμπλέκεται προσωπικά στην υπόθεση.Θα το επέλεγα γιατί: Ένα καλό βιβλίο πάντα είναι ευπρόσδεκτο. Αυτό φαίνεται να έχει όλα εκείνα τα στοιχειά που προσδίδουν στο αστυνομικό μυθιστόρημα την "μαγεία" του. Διαβάζοντας την υπόθεση ήδη θέλω να μάθω το μυστικό του"ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ"
Συγγραφέας Σέβη Κριπιντίρη

Άρτεμις είναι μια κοπέλα που δεν μπορεί να συμβαδίσει με τα δεδομένα των άλλων νέων της ηλικίας της. Νιώθει τόσο διαφορετική, ονειροπόλα. Έχει φτιάξει έναν κόσμο δικό της που την παίρνει μακριά από τους απαίσιους εφιάλτες της και την πραγματικότητα. Τώρα πια λίγο πολύ όλοι κάνουμε το ίδιο με εκείνη.
Τι θα γίνει όμως όταν τα όνειρα της θα πάρουν σάρκα και οστά; Όταν θα ζήσει τον πραγματικό έρωτα με τον άντρα των ονείρων της και όλα πάνε καλά; Όμως μερικές φορές τα υπέροχα όνειρα καταλήγουν σε έναν τρομερό εφιάλτη που δεν έχει τελειωμό! Και ξαφνικά από ένα απλό κορίτσι θα γίνει το πιο σημαντικό πιόνι στην σκακιέρα του Θεού και ο μεγαλύτερος αντίπαλός της θα είναι αυτός που αγάπησε. Διχασμένη ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο, την αγάπη και τη δικαιοσύνη, ανάμεσα σε δυο κόσμους που δεν μπορούν να συνυπάρχουν. Με οδηγό μόνο την αγάπη και το ένστικτό της. Κρατάει στα χέρια της το μέλλον όλων. Και δεν θα το βάλει κάτω 


Θα το επέλεγα γιατί: Πόσο όμορφο είναι να βλέπεις τα όνειρα σου να βγαίνουν αληθινά!! Θαύμα.. Μετά όμως τι γίνετε αν αυτά τα όνειρα καταλήγουν σε εφιάλτες, πως το διαχειρίζεσαι, τι αποφάσεις παίρνεις...τι τις επηρεάζει και τελικά είναι εκείνες που θα σε φέρουν κοντά σε ένα αίσιο τέλος;;;
"Ο Στόχος - Ημερολόγιο"  
Συγγραφέας:  Δεληγιάννης Παναγιώτης


ΒΡΑΒΕΙΟ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο στόχος σου σε αυτή τη ζωή;
Τι θα έκανες για να τον πετύχεις;
Θα θυσίαζες τα πάντα;
Την κάθε σου στιγμή, την οικογένειά σου, ή μήπως ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό;

Ο Βίτο εργάζεται σε ένα περιοδικό εναλλακτικού τουρισμού στο Μιλάνο. Του ζητούν να ταξιδέψει στην Ελλάδα –την πατρίδα της μητέρας του– μαζί με μια νέα συνάδελφο, τη Λάουρα. Εκείνος δέχεται και το κουβάρι μιας περίεργης ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται αργά με επίκεντρο τα σπίτια παλιών ευγενών. Οι σκιές ξεχύνονται μέσα στα σκοτάδια και η Λάουρα χάνεται.
Ποιοι είναι, τι θέλουν, ποιος είναι ο Στόχος;
Ένα θρίλερ που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα!
«Οι μυστικοί μας πράκτορες έχουν σταλεί σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας για να βρουν τον γιο του αρχαιολόγου και να τον εξοντώσουν. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς. Ο Στόχος είναι πλέον πολύ κοντά. Μένει μόνο να τον αγγίξουμε».Θα το επέλεγα γιατί: Με αρέσουν τα βιβλία που με κάνουν να μαθαίνω κάτι νέο για μένα..τα όρια μου ας πούμε!! Δεν ξέρω αν είναι ένας από τους "στόχους' του βιβλίου, μα θα θελα να το ανακαλύψω!!!
"Το παιδικό βιβλίο γνώσεων"
Συγγραφέας Γιάννης Σ. Παπαδάτος


Η αξία του βιβλίου γνώσεων για παιδιά είναι αναµφισβήτητη. Περιέχει  παιδαγωγικά, διδακτικά, αναγνωστικά και άλλα πολύµορφα σηµαινόµενα. Καλλιεργεί δεξιότητες µάθησης, κρίσης και ενεργοποιεί τα παιδιά να ερευνήσουν περαιτέρω τα αντικείµενα που τους ενδιαφέρουν. Ωστόσο, για την ελληνική πραγµατικότητα, το βιβλίο γνώσεων αποτελεί µάλλον την αθέατη πλευρά της σελήνης. Από τη µια, εκδίδεται πληθώρα βιβλίων γνώσεων όλων των ειδών και των µορφών κι από την άλλη,  από θεωρητικής πλευράς, υπάρχει µια ισχνή βιβλιογραφία.
Ο συγκεκριµένος συλλογικός  τόµος αποτελεί το πρώτο στην Ελλάδα αµιγές θεωρητικό πόνηµα για  το βιβλίο γνώσεων και είναι δυνατόν να αποτελέσει χρήσιµο εργαλείο στους ερευνητές, στις ερευνήτριες, στους φοιτητές, στις φοιτήτριες, στους/στις εκπαιδευτικούς και σε όσους/όσες ενδιαφέρονται για τη µελέτη  του βιβλίου γνώσεων που απευθύνεται στα παιδιά.  Περιλαµβάνει  δώδεκα µελέτες που κινούνται στον χώρο της θεµατολογίας και της ιστορίας, της θεωρητικής µελέτης και της διδακτικής αξιοποίησης του βιβλίου γνώσεων. 

 Θα το επέλεγα γιατί: Η αξία ενός βιβλίου γνώσεων για παιδιά είναι αναμφισβήτητη και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους την στερήσει. Αντιθέτως είναι υποχρέωση μας να βοηθάμε τα παιδιά να παίρνουν αυτή την γνώση που τα βιβλία απλόχερα χαρίζουν. 


"ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΨΥΧΕΣ" 

Συγγραφέας Μαριλένα Ραπανάκη

Μυστικά που θάφτηκαν στις αμμουδιές της μακρινής Κοπακαμπάνα, όμως ο αέρας στο πέρασμά του έχει τη δύναμη να τα ξεσκεπάσει. Έρωτες που ανθίζουν στην Αθήνα, με τα χρόνια μαραίνο- νται αλλά δεν πεθαίνουν. Συνεχόμενες ανατροπές αποδεικνύουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η γαλήνη αναζητείται στο Αιγαίο, μεταξύ της Κρήτης και της Μήλου.
Ένα ατύχημα αλλάζει τη ζωή του Χάρη για πάντα. Η διαφορετικότητά του τον οδηγεί στο περιθώριο, όμως βρίσκει στο πρόσωπο του γιατρού του έναν ανέλπιστο σύμμαχο. Μια γοητευτική γυναίκα ενώνει τους δύο άντρες, με το παρελθόν της να την κυνηγά.

Το πάθος και ο φόβος πάνε παρέα σε μια αφήγηση χωρίς ανάσα. Η αγάπη είναι αδύνατον να σβηστεί με μια γομολάστιχα. Ένας θάνατος που θα σώσει ζωές… Έγκλημα που θ’ αγγίξει την τελειότητα ή μήπως όχι;


Θα το επέλεγα γιατί: Οι ζωές δεν είναι ασπρόμαυρες ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι.. Θέλουν το κόκκινο του πάθους και της έντασης, το γαλάζιο της ηρεμίας και της κάθαρσης, το πράσινο της ελπίδας..όλα τα χρώματα που γεννούν τα συναισθήματα. Κάτι μου λέει πως διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα "δω" πολλά χρώματαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *