Home Ads

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

5 ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΑ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΤΑ  ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ


ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Συγγραφέας Αγγελική Παμπουκίδου


Η Χρυσή, μια δυναμική σύγχρονη γυναίκα, νιώθει έτοιμη μετά από αρκετά χρόνια προβληματισμού και διλημμάτων, να εκπληρώσει το χρέος της απέναντι στη γιαγιά της Χρυσούλα, να διασώσει την ιστορία της. Αποφασίζει λοιπόν να γράψει ένα βιβλίο με τις ζωντανές μαρτυρίες της γιαγιάς και των συγγενών της, από τους διωγμούς που υπέστησαν στη γενέθλια γη τους, το μαρτυρικό Πόντο.

Ποιο γεγονός όμως στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει η Χρυσή τη συγγραφή του βιβλίου τη δεδομένη στιγμή;

Τι είναι αυτό που κάνει ακόμη πιο ιερή αυτή της την απόφαση;

Το ταξίδι ξεκινάει συντροφιά με τις νεράιδες...


Θα το επέλεγα γιατί: Ένα βιβλίο με αληθινές ιστορίες όπως τις αφηγούνται γυναίκες που έζησαν την καταστροφή, τον διωγμό, τον θάνατο, το ξεριζωμό. Σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον να στις αφηγούνται οι "νεράιδες" του Πόντου...
"Ο τρίτος δρόμος είναι της αγάπης"
Συγγραφέας Παπαθεοδώρου Θεόδωρος


Αρχές του Οκτώβρη του 1940. Ο Βασίλης Δημακόπουλος,νεαρός λοχαγός στην υπηρεσία αντικατασκοπίας του Ελληνικού Στρατού, θα λάβει την εντολή να μεταβεί στην Ιταλία με το ψεύτικο όνομα Σέρτζιο Φινέτι. Σκοπός του να συλλέξει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την πιθανολογούμενη ιταλική εισβολή στην Ελλάδα. Μερικές ημέρες πριν ξεκινήσει για την επικίνδυνη αποστολή του, γνωρίζει και ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Έλενα.Είναι ένας έρωτας που έρχεται στην πιο ακατάλληλη στιγμή...
    Ύστερα από ένα περιπετειώδες σύντομο ταξίδι, φτάνει τελικά στην Ρώμη όπου και θα συνεργαστεί με την Παολίνα Φεράρι, μία γυναίκα εκπληκτικής ομορφιάς που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή του… Κάποιος θα τον προδώσει και θα βρεθεί στις ιταλικές φυλακές, αλλά θα καταφέρει να αποδράσει και θα βρει καταφύγιο στις τάξεις των Ιταλών παρτιζάνων…Αίγυπτος, Ελλάδα, ʼγιον Όρος, Νέα Υόρκη, Κούβα…Μια ατέλειωτη περιπλάνηση θα τον φέρει ξανά μπροστά στη μοίρα του… Ενώπιος ενωπίω με την προδοσία της Έλενας. Ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια...
Ένα λογοτεχνικό bestseller έρωτα,
πολέμου, προδοσίας και αμείωτης περιπέτειας
που θα σας συναρπάσει!Θα το επέλεγα γιατί: Φαίνεται πως ο ήρωας του βιβλίου περιπλανήθηκε πολύ και πήρε δύσκολους δρόμους για να μπορέσει να φθάσει στην στροφή αυτού, που οδηγούσε στον δρόμο της ευτυχίας. Τον τρίτο δρόμο..της αγάπης. Σίγουρα πολλά αμφισβήτησε, πολλά άλλαξαν για εκείνον, μα άραγε πως σε αφήνει ένα ταξίδι που είναι γεμάτο περιπέτεια, κίνδυνο, προδοσία.. 
"ΤΟ ΘΑΥΜΑ"
Συγγραφέας Donoghue Emma


Μέσα του 19ου αιώνα. Σ’ ένα µικρό ιρλανδικό χωριό, ένα εντεκάχρονο κορίτσι επιβιώνει επί µήνες χωρίς φαγητό. Θαύµα; Ιατρικό φαινόµενο; Ή µήπως θρασύτατη απάτη; Μια νοσοκόµα, εκπαιδευµένη στην Κριµαία πλάι στη Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ και περήφανη γι’ αυτό, προσλαµβάνεται για να παρακολουθεί το παιδί. Περιηγητές συρρέουν για να το αγγίξουν. Ένας δηµοσιογράφος φτάνει από το Δουβλίνο για να καλύψει το γεγονός. Όµως το παιδί σιγά σιγά φθίνει. Αναστατωµένη από το ενδεχόµενο του θανάτου του µικρού κοριτσιού, µε µόνο της συµπαραστάτη τον δηµοσιογράφο, η νοσοκόµα θα αντιστρατευτεί τις προλήψεις, τις δεισιδαιµονίες και τη θρησκευτική υστερία µιας ολόκληρης κοινότητας, και θα προσπαθήσει να αποτρέψει τις ολέθριες συνέπειες ενός τροµερού µυστικού.
Συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, ολοζώντανο µυθιστόρηµα εποχής και συνάµα φλογερή ερωτική ιστορία,
το βιβλίο εξερευνά µε ευαισθησία και τόλµη τη φύση της πίστης, της εµπιστοσύνης και της αγάπης.

Σπαρακτικό και κρυστάλλινα υπερβατικό. New York Times

Ένας µύθος απέριττος και ανησυχητικός όσο το σώµα της 'Aννας που φθίνει προς την ανυπαρξία. Η Donoghue µάς κρατά καθηλωµένους. Chicago Τribune


Θα το επέλεγα γιατί: Ένα μυθιστόρημα που βασίστηκε σε ένα σχεδόν άγνωστο ιστορικό φαινόμενο εκείνο των «νηστευουσών νεανίδων» και μας μεταφέρει στη θρησκόληπτη Ιρλανδία του 19ου αιώνα, περνώντας μας μέσα από προλήψεις, τις δεισιδαιµονίες. Έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές για αυτό το βιβλίο που το χρίζουν ως ένα πολύ καλό ψυχολογικό θρίλερ και ένα δυνατό ιστορικό μυθιστόρημα..σίγουρα το θέλω στην βιβλιοθήκη μου!!
ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ

Συγγραφέας: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ«Μικρή μου, να θυμάσαι πάντα∙ το μπάλωμα όταν γίνεται δεν ξεγίνεται. Κοίτα, όμως, σαν καινούργιο δείχνει. Το μπάλωμα είναι τέχνη».
«Και τι ακριβώς σημαίνει μπάλωμα; Και γιατί να μην αγοράσεις καινούργιο; Αφού έχετε τόσους παράδες», απορούσε η Νόρα.
«Μπάλωμα είναι η επιδιόρθωση ενός πράγματος που χάλασε, αλλά δε θες να το αποχωριστείς ή δε γίνεται να το αποχωριστείς. Το μπάλωμα είναι τέχνη, μικρή μου. Είναι χάρισμα∙ να μπορείς να αλλάζεις κάτι που είναι πια παλιό ή ελαττωματικό και να το φτιάχνεις πάλι ώστε να σου αρέσει».

Η Νόρα, βαφτισμένη Ελεονώρα, νόθα κόρη του Μιχαήλου Χιωτέλλη, μαθαίνει την τέχνη του μπαλώματος στο σπίτι του πατέρα της, στη Μυτιλήνη, γύρω στα μέσα του 1800. Η ίδια, όμως, δεν μπαλώνει τα ρούχα της∙ μπαλώνει τα θλιβερά της ζωής της, ξεκινώντας από το όνομά της. Μόνο, όμως, το όνομα, γιατί ως νόθα επίθετο δεν έχει. Το ταλέντο της αυτό τη βοηθάει να επιζήσει από τα δεινά που πλήττουν το νησί και φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή της, να αντιμετωπίσει τους ανθρώπους που την πληγώνουν, με πρώτο τον αδελφό της, να δοθεί στον έρωτα χωρίς να υπολογίσει τους ηθικούς κανόνες και τελικά να αποκτήσει αυτό που πάντα επιθυμούσε: μια ταυτότητα. Κάθε μπάλωμα, όμως, έχει ένα αντίτιμο. Και η Νόρα τα πληρώνει όλα∙ και τα δεκατρία μπαλώματα. Γιατί τόσα χρειάστηκε να κάνει.


Θα το επέλεγα γιατί: Ένα νόθο κορίτσι που κατέχει καλά την τέχνη του μπαλώματος..και μπαλώνει τα πάντα, από ρούχα μέχρι και την ζωή της όπως φαίνεται. 13 μπαλώματα της έβαλε και εγώ αναρωτιέμαι γιατί και αφού τα έκανε, άραγε "μπαλώθηκαν" καλά τα πάντα, ούτε ραφές, ούτε σημάδια.. Θέλω πολύ να το διαβάσω αυτό το βιβλίο εδώ και καιρό. Μοιάζουμε όλοι με αυτό το κορίτσι, λίγο πολύ...όλοι μας κατέχουμε την τέχνη του μπαλώματος, άλλος καλύτερα και άλλος όχι.. "ΑΧΑΝΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑ"
Συγγραφέας Kristin Hannah«Μια γυναίκα πρέπει να είναι δυνατή σαν ατσάλι εδώ…
Εδώ επιτρέπεται να κάνεις μόνο ένα λάθος. Το δεύτερο θα σε σκοτώσει!»
1974. Ο Ερντ έχει μόλις επιστρέψει από το Βιετνάμ, όπου ήταν αιχμάλωτος πολέμου, και δεν μπορεί να στεριώσει σε καμία δουλειά. Όταν κληρονομεί ένα σπίτι στην Αλάσκα, διακρίνει μια ευκαιρία διαφυγής και μετακομίζει εκεί με τη σύζυγο και την έφηβη κόρη του.
Όμως η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη, παρότι η τοπική κοινωνία τούς υποδέχεται εγκάρδια. Το αφόρητο κρύο, η πείνα και το μόνιμο σκοτάδι του χειμώνα βγάζουν στην επιφάνεια τον χειρότερο εαυτό τού Ερντ που ξεσπά βίαια στην Κόρα, τη γυναίκα του. Εκείνη προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη και να προστατεύσει την έφηβη Λένι που, σε πείσμα των σκληρών συνθηκών, βιώνει τον πρώτο της έρωτα…
Μια επική ιστορία για την ανθρώπινη επιβίωση και τον νεανικό έρωτα που ανθίζει κόντρα στις αντιξοότητες της ζωής. Ένα μυθιστόρημα με καφκικές αποχρώσεις, που παράλληλα αναδίδει ελπίδα και δύναμη.
#1 Best seller των New York Times από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας
«Συνδυάζοντας την αρχαία ελληνική τραγωδία με μια ιστορία αγάπης σαν του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, η Hannah αναπλάθει με σαγηνευτικές λεπτομέρειες τη ζωή των κατοίκων της Αλάσκας… Η Αχανής μοναξιά είναι ένας άθλος!» ―Kirkus Reviews

Θα το επέλεγα γιατί: Μετά απο το "Το αηδόνι" και τον "Ο κήπος του χειμώνα" δεν γίνετε να μην ακολουθήσεις την Κρίστιν Χάννα και σε αυτό το βιβλίο. Όταν διάβασα πως παντρεύει σε αυτό την  αρχαία ελληνική τραγωδία με μια ιστορία αγάπης σαν του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας αυτομάτως έγινε πιο θελκτικό για μένα. Η γραφή της δεν απογοητεύει.. Πολλοί οι λόγοι για να το θες.. και εγώ το θέλω...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *