Home Ads

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μ.ΣΙΔΕΡΗ

Νέες κυκλοφορίες 
Ο κάστορας δήμαρχος
Ιουλία Βαρειά


Για παιδιά ηλικίας 7+
Εικονογράφηση: Στέλλα Αποστόλου
ISBN: 978-960-468-198-3
Σχήμα: 13,7 Χ 20,8
Σελ.: 56
Tιμή: 6,90 ευρώ«Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα δάσος µακριά από τα φώτα και τη φασαρία της πόλης, ζούσε ένας κάστορας µόνος και ταλαιπωρημένος». Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία ενός ανεπιθύμητου κάστορα που κατάφερε άθελά του να γίνει Δήµαρχος του δάσους και να κερδίσει την αγάπη και την εµπιστοσύνη των υπολοίπων ζώων.
Μια ιστορία που διδάσκει στα παιδιά την αξία της εργατικότητας και της οµαδικότητας και δείχνει ότι η αγάπη και η προσφορά µπορούν να αποτελέσουν κινητήριες δυνάµεις δηµιουργικότητας και εξέλιξης.


Βιογραφικό Σημείωμα: 
Η Ιουλία Βαρειά γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήµες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και έχει πραγµατοποιήσει µεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική και Ευρωπαϊκή Διοίκηση. Είναι ιδιωτική υπάλληλος και παράλληλα τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά µε το ηλεκτρονικό εµπόριο. Έχει δηµοσιεύσει στο παρελθόν άρθρα κοινωνικοπολιτικού περιεχοµένου σε τοπικές εφηµερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. «Ο Κάστορας Δήµαρχος» είναι το πρώτο έργο που κυκλοφορεί.


 
Εshop
Τα γενεθλιομπλεξίματα της Μαρίνας
Ελένη Πάτση


Για παιδιά ηλικίας 4+
Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης
ISBN: 978-960-468-201-0
Σχήμα: 13,7 Χ 20,8, Σελ.: 56
Tιμή: 6,90 ευρώ


Οι καιροί είναι δύσκολοι, πολλά οικονοµικά προβλήµατα... πόσες φορές δεν το ξεστοµίζουµε καθηµερινά; Αυτό είπε και η µαµά στην Μαρίνα και ήταν η αιτία να µην θέλει να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Κάθε χρόνο, το πάρτι της ολοκλήρωνε ένας παιχνιδιάρης κλόουν, φέτος όµως δεν θα εµφανιζόταν εξαιτίας των οικονοµικών προβληµάτων. Μα οι φίλοι της αυτόν περίµεναν... Πώς θα διασκέδαζαν; Το πάρτι θα ήταν σίγουρα αποτυχία. Ή  όχι;
Μήπως τελικά οι φίλοι φαίνονται και στα δύσκολα; Θα καταφέρει η Μαρίνα να περάσει όµορφα και να θυµάται κι αυτό το πάρτι της µε χαρά; Οι φίλοι της έχουν τον τελευταίο λόγο. Για να δούµε...
Βιογραφικό σημείωμα:
H Ελένη Πάτση ζει στην Αθήνα.Έχει σπουδάσει οδοντοτεχνική.Παράλληλα µε τη δουλειά της σπούδασε Προσχολική Αγωγή, Δηµιουργία και Έκφραση. Κάνει την πρακτική της σε νηπιαγωγείο και έχει τη χαρά να αντλεί ιδέες   για νέα παραµύθια. Παρακολουθεί σεµινάρια και εργαστήρια δηµιουργικής γραφής καθώς επίσης έχει κατά καιρούς συµµετάσχει και σε εκπαιδευτικά Προγράµµατα και Δράσεις για σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Προσπαθεί να εξελίσσεται µιας και πιστεύει πως ως ενήλικες πρέπει να είµαστε πρόθυµοι να ανταποκριθούµε και να προσφέρουµε ερεθίσµατα στα παιδιά. Έχουµε υποχρέωση και ευθύνη αρκεί να το κάνουµε µε την καρδιά µας.
Αυτό είναι το δεύτερο παιδικό βιβλίο της µιας και το 2016 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Οσελότος το βιβλίο Ο Χάρης µυστικός αστυνοµικός. Ψευδώνυµο: Πασατέµπος.
Αγαπά επίσης τα βιβλία, τα ζώα και το κόκκινο χρώµα.
Εshop
Το χωροχώρι
Γιάννης ΜπούγοςΓια παιδιά ηλικίας 7+
Εικονογράφηση: Άγγελος Κωνσταντίνου
ISBN: 978-960-468-199-0
Σχήμα: 13,7 Χ 20,8, Σελ.: 32
Tιμή: 5,50 ευρώ

 
Το “χωροχώρι”. Αυτό το χωριό µε το ιδιαίτερο όνοµα έρχεται στην αρχή να µας δείξει έναν τρόπο που µπορούµε να συνυπάρχουµε, οριοθετώντας µε ακρίβεια το χώρο µας και ζώντας ανεξάρτητα και ανεµπόδιστα απο την παρουσία των “άλλων”. Σεβόµενοι απλώς τα όρια του δικού τους προσωπικού χώρου.
Μας δείχνει την ποικιλλία και τον “εναλλακτικό” τρόπο που ο καθένας µπορεί να αντιληφθεί τον κόσµο και τ’ αντικείµενα.
Μέσα από το παράδειγµα των ατόµων που ανήκουν στο φάσµα του Αυτισµού, την εσωστρέφεια τους και τον “ιδιαίτερο” τρόπο τους να αντιλαµβάνονται το περιβάλλον ο συγγραφέας έρχεται να καταδείξει την ανάγκη να στρέψουµε το βλέµµα µας στο διπλανό µας.
Να θυµηθούµε και να ξαναεπενδύσουµε στην “θεραπευτική” κοινωνικότητα.
Να ανακαλύψουµε την απόλαυση και την απροσδόκητη χαρά που κρύβεται στην “αγκαλιά” ενός διπλανού µας.
Βιογραφικό σημείωμα:
Ο Γιάννης Μπούγος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πρόγραµµα Ψυχολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών απ’ όπου και αποφοίτησε το 2004. Το 2007 εξειδικεύτηκε στην Γνωσιακή-Συµπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στη Πανεπιστηµιακή Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Αιγινητείου Νοσοκοµείου ενω παράλληλα  ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην Εφαρµοσµένη Ανάλυση Συµπεριφοράς για παιδιά και εφήβους στο Αυτιστικό Φάσµα.  Παράλληλα συµµετείχε στις εργασίες του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγειάς Παιδιών και Ενηλίκων όπου του απονεµήθηκε Δίπλωµα Εκπαίδευσης στην Ψυχοδυναµική Θεραπεία Έχει διατελέσει επί διετίας εξωτερικός συνεργάτης του Γραφείου Κοινωνικών και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Δήµου Υµηττού και της Κλινικής Doctor’s Hospital στον τοµέα της µετεγχειρητικής υποστήριξης ασθενών. Από το 2008 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και συνεργάζεται µε γενικά και ειδικά σχολεία Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης  όπου προωθεί και συντονίζει προγράµµατα ένταξης παιδιών µε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, Αυτισµό. Το 2015 ίδρυσε το Εξειδικευµένο Κέντρο Αυτισµού «Σύναψις» όπου διευθύνει και συντονίζει τη διεπιστηµονική οµάδα. Στον ελεύθερο χρόνο του αρθρογραφεί στον Τύπο, γράφει παιδικά διηγήµατα ενώ σχεδιάζει ειδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια. Είναι παντρεµένος και πατέρας µιας κόρης
Η πόλη στον χώρο και τον χρόνο
Τέχνη – Φιλοσοφία - Πολιτική

Ιωάννης Φίκας


ISBN: 978-960-468-200-3
Σχήµα: 16,5x23,5
Σελ.: 104
Tιμή: 15,00 ευρώ


Το βιβλίο προσκαλεί τον αναγνώστη σ’ ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, σε µια µοναδική φιλοσοφική και πολιτιστική περιπέτεια, η οποία αρχίζει από την πόλη των Θηβών, την Αθήνα, τη Ρώµη, το Παρίσι, τη Φλωρεντία, το Λονδίνο, την Πράγα, τη Βενετία, τη Βιέννη και φθάνει ως τις ηµέρες µας.

Βιογραφικό σηµείωµα:
O Ιωάννης Φίκας έχει διδάξει προσωκρατική φιλοσοφία στο State University of New York Empire State College, 2013-2017 και Φιλοσοφία της Αναγέννησης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών (2001-2008).
Έχει εργαστεί ως Director of Public Affairs στο New York College, Athens, Greece 2013-2017 και ως Executive Director for Learning Technologies στο Derre College, Athens, Greece, 1995-2012.
Είναι συγγραφέας επτά βιβλίων µε φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό περιεχόµενο, 2000-2018:
•    Philosophy & Leadership, Lectures, on Education, Art, Philosophy and Culture, Michalis Sideris Publications, Athens, 2017.
•     Ο Κόσµος, η Πόλη και ο άνθρωπος, Φιλοσοφικά κείµενα, εκδόσεις Νίκας, Αθήνα 2016.
•     Τζιορντάνο Μπρούνο, η Θέση του στην Ιστορία της Φιλοσοφίας και των Ιδεών, εκδόσεις Νίκας, Αθήνα 2012.
•     Μονοπάτια Τέχνης και Σοφίας, εκδόσεις Νίκας, Αθήνα 2010.
•     Τέχνη και Πολιτισµός του Αρχαίου Κόσµου, εκδόσεις Καρακώτσογλου, Αθήνα 2005.
•     Μύθοι και Επικοινωνίες, εκδόσεις Νίκας, Αθήνα 2003.
•     Τζιορντάνο Μπρούνο, η Θέση του στην Ιστορία της Φιλοσοφίας και των Ιδεών, εκδόσεις Ελληνικά Γράµµατα, Αθήνα 2000.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *