Home Ads

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

"ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ", της Κωνσταντίνας Σίαφη- Διαμαντή, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Η άποψη της Φαίης Δεληγιώργη για το βιβλίο :
«Ένα βήμα τη φορά» Συγγραφέας Κωνσταντίνα Σιάφη-Διαμάντη. Εκδόσεις Πηγή Το πρώτο βιβλίο της Κωνσταντίνας Σιάφη-Διαμάντη με τίτλο "Ένα βήμα τη φορά", είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και ανθρώπινο μυθιστόρημα, που αγγίζει την ψυχή και τα συναισθήματα του αναγνώστη του. Γραμμένο με τρόπο ρεαλιστικό, λιτό, άμεσο, χωρίς μελοδραματισμούς και περιττές αναλύσεις, η συγγραφέας θίγει ένα εύθραυστο κοινωνικό ζήτημα, αυτό της ενδοοικογενειακής βίας και τις επιπτώσεις που αντανακλά στον ανθρώπινο ψυχισμό. Παράλληλα μέσα από την αξιόλογη αφήγηση της συγγραφέως, θίγονται και άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως ο θεσμός της φιλίας και οι αξίες του και η μεγάλη σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης, από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ατόμου που έχει υποστεί οποιασδήποτε μορφής βία. Η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου η Έλενα, αποτολμά και επιχειρεί να ανατρέψει όλα εκείνα που η ζωή της επέβαλε με βίαιο τρόπο, στο μικροαστικό κοινωνικό περιβάλλον όπου μεγάλωσε. Φορτωμένη συμπλέγματα, ενοχές και ανασφάλειες, κατάλοιπα ενός νοσηρού γάμου, βρίσκει τη δύναμη να παλέψει και να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της από την αρχή. Καταφέρνει να καταρρίψει τις τραυματικές εμπειρίες από το παρελθόν της, ενώ βήμα-βήμα την κάθε φορά, σχεδιάζει το δικό της ταξίδι προς την αυτογνωσία. Η Έλενα δοκιμάζεται, δοκιμάζει, διεκδικεί, επαναπροσδιορίζεται, λυτρώνεται. Με απλό και καθαρό λόγο η συγγραφέας υφαίνει τον ιστό της ιστορίας της και με ιδιαίτερο τρόπο χρωματίζει τους πρωταγωνιστές της, εστιάζοντας στην ψυχοσύνθεση τους. Δημιουργεί ιδιαίτερους χαρακτήρες και μέσα από εσωτερικές διαδρομές, συγκρούσεις και δυνατούς διαλόγους μας μεταφέρει τα συναισθήματα τους, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει και μας κάνει συνοδοιπόρους τους κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας για την εξέλιξη τους. Ένα αξιόλογο μυθιστόρημα γεμάτο συναισθήματα και ανατροπές. Η Κωνσταντίνα Σιάφη-Διαμάντη, μέσα από την ιστορία της Έλενας, μας περνάει μηνύματα θάρρους, δύναμης, αποφασιστικότητας, ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας και ελπίδας!!! Οι μαγευτικές εικόνες της Κέρκυρας, μέσα από τις εξαιρετικές περιγραφές της συγγραφέως, πλαισιώνουν το βιβλίο και του δίνουν γοητευτικές πινελιές και ένα άρωμα ρομαντισμού !!! " Όλα αντιμετωπίζονται όταν δεν σωπαίνεις. Όλα σου αξίζουν, μα πιο πολύ η ελευθερία σου"


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΗ Έλενα είναι μια κοπέλα έτοιμη να ανθίσει, με όλες τις προοπτικές της νιότης, που όμως της κόβουν τα φτερά. Η παιδική της ηλικία στιγματίστηκε από την έλλειψη αγάπης, έναν πατέρα απόντα και μία μητέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Η ζωή της κυλούσε πάντα μέσα σε όρια και υποχωρήσεις. Μοναδικό στήριγμά της, η γιαγιά της. Η αγάπη, όμως, κάποιες φορές, έχει αντίτιμο.
Σε σχέση με τη γιαγιά της, το πλήρωσε με έναν γάμο που σήμαινε τον θάνατό της. Έναν γάμο που θα την πλήγωνε σωματικά, ψυχικά, αφήνοντάς την ένα άβουλο πλάσμα. Απόλυτα παραδομένη στη μοίρα της και στη μέχρι τώρα ζωή της, χωρίς όνειρα και ελπίδες για το μέλλον. Θα μπορέσει να ξεφύγει; Θα καταφέρει να κόψει μια και καλή τα δεσμά της; Θα καταλαγιάσει, κάποια στιγμή, τον πόνο στη ψυχή και την καρδιά της; Υπάρχει, άραγε, ίαση για την κακοποίηση που θα υποστεί; Η ξαφνική φυγή της ίσως της ανοίξει νέους ορίζοντες. Ίσως καταφέρει, τελικά, να ανοίξει τα δικά της φτερά και να πετύχει το ακατόρθωτο∙ να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Πότε θα το καταλάβει; Ίσως ο Πέτρος να είναι αυτός που θα καταφέρει να λιώσει κάθε πάγο από μέσα της. Θα καταλήξουν μαζί;


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Κωνσταντίνα Σιάφη – Διαμάντη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα γραφικό χωριό της Πρέβεζας, όπου μένει ακόμη με την οικογένειά της. Σπούδασε Νοσηλευτική και εργάστηκε ως Διοικητικός Υπάλληλος στην περιφέρεια Πρεβέζης και τον Δήμο Ζηρού.
Λατρεύει τα βιβλία, τα λουλούδια, τα ταξίδια και τη θάλασσα, μα πάνω απ’ όλα, τα παιδιά της.
Το «Ένα Βήμα τη Φορά» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *