Home Ads

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

"ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗ" της Αλεξάνδρας Ψαραδέλλη, γράφει η Φαίη Δεληγιώργη

Η άποψη της Φαίη Δεληγιώργη για το βιβλίο

"Κάτω από το φως του αποσπερίτη"
Συγγραφέας: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΨΑΡΑΔΕΛλΗ
Εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ. Το νέο μυθιστόρημα της Αλεξάνδρας Ψαραδελλη με τίτλο "Κάτω από το φως του αποσπερίτη", βασίζεται σε μία αληθινή ιστορία που ξεδιπλώνεται έντεχνα, μέσα από ένα πλούσιο σε περιγραφές και διαλόγους ταξίδι. Ένα υπέροχο ταξίδι, αρμονικά δεμένο μέσα από την ορμητική γεμάτη ένταση και ρεαλισμό γραφή της συγγραφέως. Η αφήγηση της κ. Ψαραδέλλη γοητευτική, παραστατική και άμεση. Η ομορφιά του λόγου και οι δυνατές εικόνες σκιαγραφούν έξοχα το συναίσθημα και τις σκέψεις των πρωταγωνιστών και συνθέτουν μια ιστορία γεμάτη ανατροπές, που καθηλώνει τον αναγνώστη της . Παρακολουθούμε την ζωή της Αναστασίας, της ηρωίδας του βιβλίου, έτσι όπως εξελίσσεται μέσα στο χρόνο. Μια ζωή που "κομματιάστηκε" βίαια, μετά από την απομάκρυνση και την αποξένωση της, από την μοναδική της αδελφή. Αποχωρισμός, απώλειες, κακουχίες, σημάδια ανεξίτηλα στη διαδρομή της. Ο χωρισμός από την οικογένεια της και η μετέπειτα δύσκολη επιβίωση της, θα την φέρουν αντιμέτωπη με πολλούς εφιάλτες, θα δοκιμάσουν τις αντοχές της και θα χαράξουν την πορεία της . Ωστόσο η Αναστασία βρίσκει τη δύναμη να παλέψει με τις θύελλες της ζωή της με καρτερία και πειθήνια υπομονή, θα διατηρήσει άσβεστη την φλόγα της ελπίδας να ξαναενώσει τα σπασμένα κομμάτια του παρελθόντος, για να ανταμώσει ξανά με την μονάκριβη αδελφή της Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα γεμάτο συγκινήσεις και ανάμεικτα συναισθήματα που δύσκολα το αφήνεις από τα χέρια σου . Στο μυθιστόρημα της η Αλεξάνδρα Ψαραδέλλη, με τρόπο γραφής απλό μα μεστό, μέσα από μια γρήγορη ροή αφήγησης, μιλά για μια αξία ανεκτίμητη την αδελφική αδιάσπαστη αγάπη που δεν ξεριζώνεται, δεν απαρνιέται. Το βιβλίο " Κάτω από το φως του αποσπερίτη", κρατάει έντονο το ενδιαφέρον του αναγνώστη του από την πρώτη μέχρι και την τελευταία του σελίδα και σίγουρα κερδίζει την καρδιά οποίου το διαβάζει.


Λίγα λόγια για το βιβλίο


“ `Aδεια από σκέψεις και συναισθήματα, έχασε
το παγωμένο της βλέμμα πάνω στα μικρολούλουδα
που ξεπρόβαλλαν μέσ’ από τα αγριόχορτα. ʼνθη και

αγκάθια μαζί, μπερδεμένα σε ένα κομμάτι γης. Πώς
τα ανακάτεψε έτσι ο Θεός;
Η Αναστασία ξεριζωμένη από την οικογένειά της, μεγαλώνει προσφέροντας τις υπηρεσίες της στο αρχοντικό μιας εύπορης οικογένειας. 
Εγκλωβισμένη στα στεγανά της ζωής που της έχουν χαράξει, ψάχνει να βρει τρόπο για να ξεφύγει από τη μιζέρια, υψώνοντας δειλά το γενναίο της ανάστημα.
            Η αναζήτηση της χαμένης αδελφής της γίνεται σκοπός ζωής, όταν χάνει και το τελευταίο της στήριγμα.
            Ένας ξαφνικός θάνατος, ένα ξεθωριασμένο γράμμα, μια τυχαία συνάντηση θα αρχίσουν να ξεθάβουν ένα μυστικό καλά καταχωνιασμένο για χρόνια...
            Πώς να παλέψει, όμως, τα εμπόδια, σε έναν κόσμο όπου το σκοτάδι καλύπτει το φως και την αλήθεια;
Εκεί όπου η καρδιά δεν ελέγχεται, η αγάπη δεν ορίζεται. Εκεί όπου το καλό και το κακό συνυπάρχουν, καθένας παίρνει την ανταμοιβή που δικαιούται.


Λίγα λόγια για την συγγραφέα


Ψαραδέλλη Αλεξάνδρα


 H Αλεξάνδρα Ψαραδέλλη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη όπου και κατοικεί. Ταυτόχρονα με τις σπουδές της στη Νοσηλευτική, εργάσθηκε σε τοπικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό. Συνέχισε τις σπουδές της παίρνοντας πτυχίο στην Πληροφορική. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, άλλα στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη συγγραφή. Έχει βραβευθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με τα διηγήματα Στη Δύση του Ηλίου και ΜαργαρίταΤο `Ασπρο Φόρεμα της Θάλασσας είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και ακολούθησε το Κάτω από το φως του Αποσπερίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *