Home Ads

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΤΥΦΛΑ ΨΑΡΙΑ

"ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ"...στους "Βιβλίων ορίζοντες"

Έντονα συναισθήματα, αναπάντεχες εξελίξεις και πολύ μυστήριο είναι λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε βιβλία τρόμου...Σου αρέσει το σασπένς..?? Θέλεις το μυστήριο..?? Θες να χτυπάει η αδρεναλίνη σου κόκκινο..?? Να νιώθεις τον φόβο να σε πλημμυρίζει..?? Την ανατριχίλα να σε κυριεύει..?? Να ακούς την καρδιά σου να χτυπάει σαν τρελή...ενώ διαβάζεις ένα βιβλίο τρόμου..?? Όλα μπορεί να τα έχει ο αναγνώστης, αυτού του είδους της λογοτεχνίας, της λογοτεχνίας τρόμου, αρκεί να επιλέξει το σωστό βιβλίο. Αλήθεια, αναρωτηθήκατε  ποτέ, πως έφθασαν οι συγγραφείς αυτών των βιβλίων, που λατρέψαμε και μας έκαναν να ¨τρέμουμε" και να "καρδιοχτυπάμε" στην συγγραφή τους..?? 
Αυτή η ενότητα σε αυτό θα απαντάει... 
Πολλοί Έλληνες συγγραφείς, μας 
έχουν χαρίσει αληθινά "διαμαντάκια", που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν, από τα αντίστοιχα των συναδέλφων τους, του εξωτερικού, κάποιες φορές μάλιστα είναι πολύ καλύτερα!!
Μαζί θα ανακαλύψουμε όλα αυτά τα βιβλία και θα μιλήσουμε με τους συγγραφείς τους για αυτά. 
Θα μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε και φυσικά...πως έφθασαν στην συγγραφή τους...

Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για το βιβλίο:


"ΤΥΦΛΑ ΨΑΡΙΑ"
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

Βιβλίων ορίζοντες:  Δημήτρη πως εφθάσες στην συγγραφή του βιβλίου σου..?? Υπήρξε κάτι συγκεκριμένο που σε ενέπνευσε..??

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΟΣ: 

Τα Τυφλά ψάρια,η δεύτερη περιπέτεια του αστυνόμου Καπετάνου, ήρθε μετά από την σκέψη στο εξής ερώτημα/δίλημμα. Τι είναι ηθικά σωστά και τι νομικά σωστά; Έτσι αποφάσισα να συντάξω μια αστυνομική ιστορία, προσπαθώντας να βάλω τον πρωταγωνιστή σε μια τέτοια αμφίβολη κατάσταση. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που πέρα από μια πρωτότυπη πλοκή, θα έθιγε, χωρίς βέβαια στοιχεία διδακτισμού, τα κακώς κείμενα μιας κοινωνίας που παρασιτεί κάτω από τα δεσμά του χρήματος. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι πρωτότυπα, αλλά και συνάμα Ελληνικό. Βασανίστηκα αρκετά για να δείξω κάτι έξυπνο αλλά συγχρόνως δίχως εξυπνάδες. Μένει τώρα να δούμε αν τα κατάφερα.

Υ.Γ Μέσα στο βιβλίο υπάρχει μια μεγάλη υποιστορία με έναν ποντικό και τον άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει την δουλειά του και να τον πιάσει. Είναι απόλυτα αληθινή. Όταν το διαβάσετε θα καταλάβετε.

Η Καλλιόπη Γιακουμή γράφει για το βιβλίο..


 Όποιος έχει επιλέξει ένα από τα βιβλία του Δημήτρη Σίμου, έχει σίγουρα επιλέξει ένα πολύ καλό αστυνομικό μυθιστόρημα, που θα τον αφήσει απολυτά ικανοποιημένο!! Το "Τυφλά ψάρια", είναι το δεύτερο βιβλίο του μετά "Τα βατράχια". Η πλοκή του ξετυλίγεται ανάμεσα σε δύο παράλληλες ιστορίες που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στη Χαλκίδα και στην Κάρυστο. Δύο ιστορίες που έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους..
Ο Σίμος μας παρουσιάζει ένα καλοδουλεμένο βιβλίο, με μια σφιχτοδεμένη αστυνομική ιστορία που καθηλώνει τον αναγνώστη. Η αδρεναλίνη, η αγωνία, η ένταση, το μυστήριο, οι ανατροπές, το αναπάντεχο και η απρόβλεπτη συνέχεια, είναι εκείνα το στοιχειά που προσφέρουν αναγνωστική τέρψη και στον πιο απαιτητικό. Άρτια δουλεμένοι και ρεαλιστικοί οι χαρακτήρες του βιβλίου, χωρίς υπερβολές και "προικισμένοι" με υπερφυσικές ικανότητες ή με όλα τα 'κουσούρια", σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές περιγραφές του ελληνικού τοπίου, κάνουν το βιβλίο εντελώς αληθοφανές και πιο οικείο, έτσι δεν αργεί να κάνει τον αναγνώστη του μέρος του. Το βιβλίο φθάνει στο τέλος χωρίς να κουράσει σε κανένα σημείο, μέσα από μια γρήγορη αφηγηματική πλοκή,  χωρίς επαναλήψεις και άσκοπες λεπτομέρειες. Απολαυστικό και αναπάντεχο το τέλος που το μόνο αρνητικό που σου αφήνει είναι εκείνη η αίσθηση της  ανοιχτής και ακόρεστης όρεξης για το επόμενο.
"Διάολε (όπως θα έλεγε και ο αστυνόμος Καπετάνος), μετά από όλο αυτό, η αναμονή είναι ανυπόφορη, βιάσου Δημήτρη.."


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το άψυχο σώμα μιας νεαρής μητέρας ανακαλύπτεται στα βράχια της θάλασσας, δίπλα στην αλάνα του Φάρου. Ο αστυνόμος Καπετάνος καλείται να ξεμπλέξει το κουβάρι ενός φόνου που θα εμφανίσει μπροστά του ένα στοιχειωμένο παρελθόν. 


Ο υπόκοσμος βγαίνει από το σκοτάδι αναζητώντας μια θέση στο φως με ανταμοιβή το χρήμα.  Μυστικά αίματος μέσα στην οικογένεια. Αδελφικοί δεσμοί που καμουφλάρονται. Το φως μπορεί να δώσει τη λύση. Τα ψάρια πρέπει να τυφλωθούν, να χάσουν το πλεονέκτημα του καμουφλάζ.  
Μια παράνομη ερωτική σχέση οδηγεί στην καταστροφή. Η προσπάθεια αναρρίχησης στα  ανώτερα κοινωνικά στρώματα θα αποτελέσει την αρχή για το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι χωρίς νικητή.

Μετά το βραβευμένο μυθιστόρημα Τα Βατράχια, ο Δημήτρης Σίμος επιστρέφει σε ακόμη πιο Σκοτεινά Νερά… Το Τυφλά Ψάρια είναι η πολυαναμενόμενη δεύτερη υπόθεση του αστυνόμου Καπετάνου.


Επιμέλεια άρθρου: Καλλιόπη Γιακούμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *