Home Ads

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

"Στην πΈνα": ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ..ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΟΚΟΣΗ


Στην πΈνα"  ✒️✒️
"Ήρθε το καλοκαίρι, βοήθεια!!!"
Γράφει η Ανδρομάχη Κοκόση


Ήρθε το καλοκαίρι, βοήθεια!!!
 
Αχ καλοκαιράκι! Ο ήλιος ζωντανεύει, η μέρα μεγαλώνει, τα θερινά σινεμά ανοίγουν, ξενοιασιά, ανεμελιά, βόλτες στα μπαράκια, στους δρόμους της πόλης, στην παραλία! Στην παραλία; Βοήθεια!
 Ήρθε πάλι η εποχή που όλες εμείς οι γυναίκες τρέχουμε μπρος στον καθρέφτη μας και ψάχνουμε με αγωνία τις κοιλίτσες και τα μπουτάκια μας. Είναι και αυτή η μόδα, που θέλει μερικά αρσενικά, να χλευάζουν και να προσβάλλουν με τις χειρότερες εκφράσεις σε facebbok και twitter, που δεν θέλει και πολύ. 
Ο πανικός ξεκινά! Αρχίζουμε εντατικές δίαιτες, πίνουμε πολύ νερό, πασαλειβόμαστε με κρέμες για την κυτταρίτιδα, την σύσφιξη και κατεβάζουμε με ευλάβεια χάπια για το αδυνάτισμα.
 «Ποιος σου φταίει μαντάμ;» θα πούνε κάποιοι.
 «Όταν μου χλαπάκιαζες πίτσες και σουβλάκια όλο τον χειμώνα, ήταν καλά;» θα συμπληρώσουν χαιρέκακα κάποιοι άλλοι.
 Μα εμείς, εκεί, απτόητες, στον μάταιο τούτο αγώνα, να προλάβουμε να βγούμε όμορφες με το μπικίνι μας στην παραλία. Ας μην γελιόμαστε κορίτσια, αυτή είναι η πλειοψηφία. 
 Αλλά εγώ θα σας μιλήσω για μια άλλη περίπτωση. Γιατί είμαι σίγουρη πως βλέποντας έναν ελαφρώς υπέρβαρο άνθρωπο, σχεδόν κανείς δεν θα σκεφτεί πως ίσως αυτό το παραπανίσιο βάρος του, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα υγείας.
 Μια τέτοια γυναίκα λοιπόν, η Γεωργία, γύρω στα 45, ήρθε πρόσφατα αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που ευτυχώς ξεπεράστηκε με φάρμακα και μία επέμβαση. Ένα πρόβλημα που τελείωσε, αλλά όμως άφησε πίσω του συντρίμμια. Μια γυναίκα υπέρβαρη κατά 15 κιλά μέσα σε ένα χρόνο και στα πρόθυρα της κατάθλιψης.
 «Είναι θέμα ορμονών» της έλεγαν, «θα επανέλθει το σώμα σου, μην στεναχωριέσαι» της ξαναέλεγαν. 
Μα τίποτα εκείνη. Έβλεπε στον καθρέφτη της μια άλλη γυναίκα και την κοίταζε με αηδία. Άρχισε να υποσιτίζεται, έπαψε να χαμογελά και μαράζωνε. 
Κάποια μέρα που χάζευε στο facebook, είδε έναν από εκείνους τους διαγωνισμούς που έδιναν δώρα σύγχρονες θεραπείες αδυνατίσματος. Είχε ακούσει πως οι συγκεκριμένες θεραπείες είναι αποτελεσματικές, δεν χρειάζεται να κάνεις πολλές και πως είναι ιδιαίτερα ακριβές. Δεν το πολυσκέφτηκε, έλαβε μέρος. Το μεγάλο δώρο βέβαια δεν το κέρδισε, αλλά θα μπορούσε να κάνει μια δωρεάν εφαρμογή. Έτσι την πληροφόρησε η κοπέλα από το τηλέφωνο την μεθεπόμενη μέρα. Αφού την ενημέρωσε η Γεωργία τι φάρμακα είχε πάρει και τι είδους επέμβαση είχε κάνει, την καθησύχασαν πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, πως μπορεί να κάνει την θεραπεία και της έκλεισαν ραντεβού.
«Τι έχω να χάσω; Ευκαιρία μπας και πάρει λίγο μπροστά το σύστημα» μου είπε. «Γεωργία πρόσεχε, δεν ξέρω από αυτά, αλλά έχω ακούσει πως θα κοιτάξουν να σε φορτώσουν προγράμματα και συνεδρίες. Μην τυχόν και υπογράψεις κάτι» την συμβούλεψα. 
«Τι να υπογράψω; Τρελάθηκες; Που να τα βρω τα λεφτά για τέτοια» μου είπε.

Και πήγε. Την παρέπεμψαν σε ένα διατροφολόγο στην αρχή. Της πήρε ένα μίνι ιστορικό, πόσα κιλά είναι, πως τα πήρε, πόσα κιλά ήταν, τι επέμβαση έκανε, αν παίρνει κάποια φάρμακα. Της έδωσαν να κρατήσει και έναν μεταλλικό στυλό στο στέρνο της για λίγα λεπτά. Λιπομέτρηση της είπαν πως κάνει, η οποία επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της Γεωργίας και την γενικότερη κατάσταση της. Την οδήγησαν μετά σε ένα μικρό γραφείο, όπου εκεί την περίμεναν δύο καλλονές, μία μελαχρινή και μία ξανθιά. Η μία θα της έκανε τις εφαρμογές και η άλλη ήταν γιατρός. Με συνοπτικές διαδικασίες, και με εντολές της γιατρού, που τις έδωσε και αποχώρησε από το δωμάτιο, της έβγαλαν ένα πακέτο με έξι παρακαλώ άλλες εφαρμογές, για να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό της, συν δύο δώρο (!) και δύο από εκείνες για τις οποίες έλαβε μέρος. Δεν έχει σημασία να σας πω τι εφαρμογές ήταν, πάνω κάτω όλες ξέρουμε.
 Η Γεωργία κατάλαβε. Δήλωσε πως εκείνη είχε πάει εκεί για το δώρο της και πως ήθελε να δοκιμάσει την συγκεκριμένη εφαρμογή για να δει πως θα αντιδράσει ο οργανισμός της (που δεν ήταν ψέμα εδώ που τα λέμε).
 «Μα πως θα στο κάνω; Είναι δώρον άδωρο. Πρώτα πρέπει να ξεκινήσουμε από αλλού» της είπε αποφασιστικά η καλλονή και συνέχισε τον μονόλογο της. 
«Θα δεις με αυτά τι άμεσο αποτέλεσμα θα έχεις, θα κάνουμε αυτό και , μετά θα κάνουμε αυτό, ένας μήνας είναι και ξένοιασες μετά, αποτέλεσμα για μια ζωή με γραπτή εγγύηση».
 Η Γεωργία από περιέργεια ρώτησε πόσο θα στοίχιζε όλο αυτό. Με ύφος επαγγελματία η καλλονή, την ρώτησε πως θα πληρώσει και εκείνη απάντησε μετρητά. 
«1.800 €» 
«Α μπα, δεν παίζει, είναι πολλά» απάντησε η Γεωργία. 
Η καλλονή την κοίταξε καλά καλά και πήρε ύφος συμπονετικό. 
«Είναι πολλά ε; Για να δω τι μπορώ να κάνω για σένα» είπε και άρχισε να κάνει υπολογισμούς στον υπολογιστή. 
«1.400 €»
«Όχι, όχι, το ξεχνάμε» είπε αποφασιστικά η Γεωργία. 
«Πόσα μπορείς;» Η Γεωργία το σκέφτηκε λίγο. 
«Έλα πες, μην ντρέπεσαι» την παρότρυνε η καλλονή.
«Κάτω από τα μισά» είπε, σίγουρη πως θα της πουν πως δεν γίνεται, θα τους ευχαριστούσε και θα έφευγε. Αλλά… 
«Κάτω από τα μισά; Χμμμ» είπε και ξανά άρχισε τους υπολογισμούς.
«Οκ, με 690€ είσαι εντάξει; Μην το πολυσκέφτεσαι, η προσφορά μου είναι super. Θέλεις ή δεν θέλεις να αδυνατίσεις; Και πρόσεξε, σου δίνω γραπτή εγγύηση πως δεν θα ξανά παχύνεις. Έναν μήνα θα μας πάρει και μετά ξένοιασες. Δώσε μου την ταυτότητα σου. Σήμερα όμως, γιατί αυτή η προσφορά είναι μόνο για σένα, μόνο για σήμερα, και εγώ πρέπει να βγάλω δελτίο παραγγελίας για να πάρω τα αναλώσιμα!» 
Ενημερωτικά η Γεωργία δεν έκανε καμιά θεραπεία εκεί, ούτε το δώρο της βέβαια. Αφενός δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα, αφετέρου και γιατί έγιναν πολύ πιεστικοί και προσβλητικοί. Όχι τόσο η καλλονή, όσο ο «κύριος», μάλλον προϊστάμενος της, που ήρθε στο δωμάτιο για να πετύχει την πώληση. Ήταν ο «κακός» από την πρώτη στιγμή, εριστικός, με ύφος «πολύ με ταλαιπωρείς». Η καλλονή να τον κοιτάζει με θαυμασμό και η Γεωργία όρθια να προσπαθεί με ευγένεια να φύγει. Όταν δε ο «κύριος» είδε πως δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, έφτασε στο σημείο να της πει πως «το ψυγείο και ο καναπές είναι καταστροφή» με πολύ άσχημο τρόπο, αποδεικνύοντας την αγωνία του για πώληση ένα, και δεύτερον πως δεν είχε δει καν το ιστορικό της που είχε μπροστά του. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Συγκρατήσαμε τα ποσά; Καταλάβαμε την επιθετική πώληση;
Μην παρεξηγηθώ, δεν έγραψα αυτό το άρθρο για να υποτιμήσω ή να προσβάλλω όλα αυτά τα κέντρα αδυνατίσματος. Δεν γνωρίζω αν όντως έχουν αποτελέσματα και δεν είναι εκεί το θέμα μου. Σαφώς και αντιλαμβάνομαι πως η δουλειά τους είναι να προσελκύουν νέους πελάτες.

Έγραψα αυτό το άρθρο για να σας υπενθυμίσω πόσο ευάλωτες είμαστε σε θέματα ομορφιάς και πως δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κάνει να νιώθουμε άσχημα.
Και αν αναρωτιέστε τι απέγινε η Γεωργία, αποφάσισε να ακολουθήσει μια πιο βατή οδό. Γράφτηκε σε γυμναστήριο, προς το παρόν μόνο για περπάτημα στο διάδρομο καθώς δεν της επιτρέπεται ακόμα να γυμναστεί πιο έντονα, ακολουθεί τις εντολές του διατροφολόγου της, για να αρχίσει να τρώει επιτέλους, και έτσι, για να της φύγει ο καημός, πήρε και ένα μηχάνημα από εκείνα που βοηθούν στη λιποδιάλυση.
Και είναι καλά κορίτσια, πολύ καλά. Και δεν την πειράζει που θα βγει στην παραλία φέτος με τα παραπανίσια κιλά της. Ξέρει πως θα της πάρει πολύ παραπάνω από ένα μήνα για να επανέλθει το σώμα της. Ξέρει πως δεν θα είναι κάτι απλό όπως το να είσαι ξαπλωμένη και να σε τρυπάνε με οξυγόνα ή να σε παγώνουν για λίγη ώρα και τσουπ, να αδυνατίζεις σε χρόνο ρεκόρ.
Τα ξέρει όλα αυτά και δεν την νοιάζει.
Γιατί είναι καλά!


  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΔΩ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *