Home Ads

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ένα «FANTASMAGORIA- KO» φεστιβάλ «FANTASMAGORIA 2018»


Ένα  «FANTASMAGORIA- KO»  φεστιβάλ …


Οι «βιβλίων ορίζοντες » ήταν εκεί, συλλέγοντας υλικό , εμπειρίες, εντυπώσεις και φωτογραφίες για όλους εσάς, θέλοντας να σας μεταφέρουμε με τον δικό μας  τρόπο μια «γεύση» από ένα καταπληκτικό  γεγονός, μια γιορτή βιβλίων φαντασίας και τρόμου. Το  «fantasmagoria»,  που έλαβε χώρα με πολύ μεγάλη επιτυχία στην όμορφη Θεσσαλονίκη, μαγεύοντας τους επισκέπτες του.

 


Περνώντας την κεντρική  πύλη του φεστιβάλ,  οι καταπληκτικές κυρίες από «Το ράφι της αγάπης» μας  υποδέχτηκαν  με τα πιο ζεστά και όμορφα χαμογέλα τους. 
Μοίραζαν στον κόσμο μικρά δωράκια αγάπης και καραμελίτσες στους μικρούς επισκέπτες τους . Αξιοσέβαστη η προσφορά τους, αξιοπρόσεκτο το έργο τους, αξιολάτρευτες όλες! 
Είναι πραγματικά υπέροχο το πώς νιώθει κάποιος, που αγαπάει τα βιβλία περιτριγυρισμένος από αυτά και από τους συγγραφείς τους. Σίγουρα οικεία! Σαν να ήμασταν στο σπίτι μας ή σε μια συνάντηση κοινών γνωστών. Σε τέτοιες συναντήσεις βρίσκεις πρώτα τους φίλους σου αλλά κάνεις και πολλούς καινούριους. 

Εκδόσεις Λυκόφως

 Συγγραφέας: Παπουτσάκη Φράνση 


(Francine Queen)
Τίτλος: Little steps to hell


Λίγα λόγια για το βιβλίο 


Σκοτεινά διηγήματα εμπνευσμένα από τα θανάσιμα αμαρτήματα περιλαμβάνει η συλλογή «Little steps to hell» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Τα διηγήματα φέρουν τις υπογραφές της Melissa Harlloween (ψευδώνυμο της Μαρίας Ροδοπούλου) και της Francine Queen (ψευδώνυμο της Φράνσης Παπουτσάκη), που συνεργάστηκαν για τη συγγραφή τους.
Κυρίαρχο χαρακτηριστικό των διηγημάτων οι φωνές από το σκοτάδι που σαλεύουν στο μυαλό, δαίμονες και πάθη που χορεύουν μέσα σε ψυχές που λιώνουν σαν κεριά. Τα αμαρτήματα είναι θανάσιμα, γιατί καραδοκούν πυρακτωμένα να κάψουν τον ίδιο τον φορέα τους. Και αυτά μένουν αιωνίως ζωντανά, καθώς με τη χάρη του απόκοσμου ξεγλιστρούν και στήνονται σε μια απόμερη γωνιά, γελώντας υποχθόνια και παρακολουθώντας, με τα σατανικά τους μάτια, τους ανυποψίαστους να διαβαίνουν αμέριμνοι.
Ποιοι θα κάνουν τα επόμενα μικρά βήματα προς την κόλαση;Γιαλούρης Γιώργος
Τίτλος: Little girl blue

Λίγα λόγια για το βιβλίο Η Κοινοπολιτεία αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν περίμενε τέτοιας κλίμακας επίθεση από τα Συνασπισμένα Βασίλεια. Αποτέλεσμα ήταν, χιλιάδες πλανήτες να καταληφθούν, αφού δεν άντεξαν στην τρομακτική δύναμη πυρός των Συνασπισμένων Βασιλείων.
Μέσα στον ορυμαγδό, η μικρή Ναδένια απομακρύνεται βίαια από τον πατέρα της και μεγαλώνει υπόδουλη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μέσα της διατηρείται η δίψα να πάρει εκδίκηση. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, η διάθεση και οι ελπίδες της ατονούν. Μέχρι που…
Μέχρι που θα συμβεί κάτι, που θα φουντώσει ξανά μέσα της τον πόθο για αντίσταση στο αυταρχικό καθεστώς.
Θα καταφέρει όμως η Ναδένια να αλλάξει τη μοίρα της;
Μπορεί μία μικρή ομάδα να ανατρέψει καταπιεστικούς μηχανισμούς;
Το Little girl blue είναι μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του συγγραφέα Γιώργου Γιαλούρη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Ένα μυθιστόρημα με καταιγιστική  δράση, ταξίδι στο Διάστημα, εντάσεις και ανατροπές.


Συγγραφέας: Βρυσανάκη Μαρία
Τίτλος: Θεοί και Δαίμονες - Η Αναμέτρηση

Λίγα λόγια για το βιβλίο Με τον υπότιτλο "Η Αναμέτρηση" κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της σειράς φαντασίας της Μαρίας Βρυσανάκη "Θεοί και Δαίμονες" από τις εκδόσεις Λυκόφως.
Η Μέγκαν Φορμπς εκπαιδεύεται στην Ακαδημία να μισεί, όπως όλοι οι Ρεμόρ, τους ανθρώπους και, εάν χρειαστεί, να θυσιαστεί στον επόμενο πόλεμο εναντίον τους, προκειμένου να κερδίσουν την εξουσία οι Λερόιλ.
Η μοίρα των Ρεμόρ, που στις φλέβες τους κυλάει αίμα Λερόιλ και ανθρώπου, είναι προδιαγεγραμμένη: Οφείλουν να ορκίζονται πίστη στην ανώτερη φυλή και να πολεμούν για εκείνη, με αντάλλαγμα οι Λερόιλ να διαιωνίζουν το είδος τους.
Η Μέγκαν επαναστατεί. Αψηφώντας έναν από τους σημαντικότερους νόμους των Λερόιλ, ερωτεύεται έναν Ρεμόρ με κίνδυνο να καταλήξει στη φυλακή, την ώρα που σχεδιάζει να φύγει από την Ακαδημία και να αναζητήσει ένα μέρος για να ζήσει ελεύθερη μαζί του και με τους αγαπημένους της.
Και μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το πετύχει: να γίνει φύλακας του μεγαλύτερου εχθρού της. Και είναι αποφασισμένη να το κάνει, ακόμα και αν πρέπει να σκοτώσει τους όμοιούς της.
Ωστόσο, εκείνοι που εμπιστεύεται κρατάνε μεγάλα μυστικά, ενώ κάποιοι θα την μπλέξουν στα παιχνίδια τους, για να εκπληρώσουν τα σχέδια των Θεών.
Η Μέγκαν Φορμπς γεννήθηκε για να πεθάνει
Γιατί… όταν τολμάς να παίζεις με τον Θεό, πρέπει να ξέρεις να χάνεις

Τίτλος: Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Ένα ταξίδι με λεωφορείο είναι και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των πρωταγωνιστών στο μυθιστόρημα τρόμου-μυστηρίου «Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών», που συνέγραψαν ο Γιώργος Δάμτσιος και ο Μάριος Δημητριάδης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.
Κάθε βράδυ για ένα έτος, πέντε άνθρωποι βλέπουν έναν κοινό εφιάλτη, ότι επιβαίνουν σε ένα λεωφορείο, το οποίο οδηγεί μία σκοτεινή φιγούρα, ένας μυστηριώδης οδηγός. Οι άνθρωποι αυτοί σοκάρονται όταν ανακαλύπτουν ότι οι συνεπιβάτες στο λεωφορείο του εφιάλτη είναι υπαρκτά πρόσωπα. Έκτοτε, αρχίζουν να αναζητούν τον λόγο, αν υπάρχει λόγος, που βλέπουν τον κοινό εφιάλτη.
Ξετυλίγοντας όμως τον μίτο που θα τους οδηγήσει στην αλήθεια, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το παράλογο και το αλλόκοτο. Όλες οι εξελίξεις οδηγούν σε μία γέφυρα, στη γέφυρα των χαμένων ψυχών, τη γέφυρα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν, στη γέφυρα που ενώνει τις ζωές τους, στη γέφυρα που ενώνει το κοσμικό με το απόκοσμο.

Συγγραφέας: Σιμιτσάκης Μανώλης
Τίτλος: Το δέντρο του Άραϋ

 Λίγα λόγια για το βιβλίο Το αιώνιο χάσμα μεταξύ θανάτου και ζωής έρχεται να ενώσει μυθιστορηματικά η τριλογία «Το δέντρο του Άραϋ – Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι», ένα πρωτίστως φιλοσοφικό και υπαρξιακό, δευτερευόντως δε περιπετειώδες, με την κλασική έννοια, έπος.

Στην προσπάθειά του ο συγγραφέας, Σιμιτσάκης Μανώλης να δώσει απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα τι είναι η ύπαρξη και ποια στοιχεία τη συνθέτουν, με αριστοτεχνικό τρόπο «δένει» τη ζωή και τον θάνατο, απογυμνώνοντας τη μεταφυσική πλευρά τους από κάθε είδους θρησκεία ή παράδοση και μας παρουσιάζει τις δύο καταστάσεις στην καθάρια μορφή τους. Υλικός και πνευματικός κόσμος γίνονται ένα, εκεί που η μαγεία δεν ανήκει σε απόκρυφα βιβλία και στους λίγους, αλλά στην κρυφή δύναμη της ψυχής. Του συναισθήματος, της πίστης και της φαντασίας.

«Όλα όσα έζησα επιστρέφουν. Βλέπω κάθε νύχτα στον ύπνο μου τις ψυχές του Βίλβετ να με καλούν. Και πρέπει να γυρίσω πίσω… Εγώ και μερικοί ακόμη που κάποτε πεθάναμε…» εξηγεί η νεαρή Μαρία στον συνομήλικο φίλο της Γιώργο, στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Συναίσθημα». Ένα βράδυ ήταν αρκετό για να γνωρίσει τη μαγική υπόσταση τής ανθρώπινης ψυχής, την πραγματική ανθρώπινη δύναμη πέρα από κάθε θεό, μέσω του θανάτου της. Μερικές ημέρες ως ψυχή ήταν αρκετές για να καταλάβει πως ο θάνατος δεν είναι παρά μια μεταμόρφωση, ένα στάδιο που μεταφέρει τις ψυχές των ανθρώπων στα φύλλα του Δέντρου του Άραϋ, στην απέραντη ύπαιθρο των ψυχών, το Βίλβετ. Και πόσο λατρευτή η φύση που τους αγκάλιαζε…

Τι ήταν όμως αυτό που την ανέστησε; Για ποια αρχαία δύναμη καλούν την ίδια και άλλους πρωταγωνιστές του λογοτεχνικού έργου, που έχουν κοινές εμπειρίες νεκρανάστασης, ξανά πίσω; Μπορεί κανείς να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο κόσμους και να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, σωματικά – φυσικά - ψυχικά, για να νιώσει ελεύθερος ξανά; Η μάχη μεταξύ της λογικής και των συναισθημάτων, του θεϊκού στοιχείου και της στεγνής πραγματικότητας δεν ήταν ποτέ καθορισμένη. Μήπως είναι όλα ένα τελικά;
Μια πολυδιάστατη τριλογία βιβλίων αναζήτησης και μεταφυσικού μυστηρίου που θα θέσει τα πιο σημαντικά ερωτήματα της ζωής με τον πιο φυσικό τρόπο στον αναγνώστη. 
Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι…
------Το βιβλίο είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας  με διακριτικό υπότιτλο "Συναίσθημα". Βρείτε το δεύτερο βιβλίο, με υπότιτλο "Πίστη" στα σχετικά βιβλία.
Για περισσότερες πληροφορίες, λογοτεχνικό υλικό, παρουσιάσεις, συνεντέυξεις και απόψεις του συγγραφέα επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της τριλογίας www.aray.gr

Το Δέντρο Του Άραϋ - Β' Βιβλίο

Εκείνο το βράδυ, στο ξεχασμένο κτήμα, η πύλη για τον κόσμο των ψυχών, το Βίλβετ, είχε ανοίξει για τρεις ιδιαίτερους ανθρώπους. Είχαν πεθάνει; Όχι. Ο θάνατος δεν είναι παρά μια μεταμόρφωση, όπως είχε αποδειχθεί για αυτούς, ένας απαλός και μυστικιστικός κόσμος πέρα από τα όρια της ύλης.

Όταν μία από τις μεγαλύτερες αξίες βεβηλώνεται και δυσοίωνα σημάδια εμφανίζονται, ο Γιώργος θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα αναζητήσει τη Μαρία στον άυλο αυτόν κόσμο. Στον δρόμο του θα βρεθεί ο Ιχώρ, ένα αλλόκοτο και μυστικοπαθές πλάσμα, για να ανακαλύψουν πως οι Θεοί παίζουν με την Πίστη.

Όσα βρίσκονται στην αφάνεια του Βίλβετ και του Σέρετον, ίσως και ανάμεσα τους, πρέπει να αποκαλύψουν τη φύση τους. Όπως το Συναίσθημα, έτσι και η Πίστη είναι ένα από τα τρία χαμένα κλειδιά, εάν κατανοηθεί, γίνει πράξη…

Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι...
------Το βιβλίο είναι το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας  με διακριτικό υπότιτλο "Πίστη" και συνδέεται άμεσα με το πρώτο βιβλίο "Συναίσθημα". Δείτε τα σχετικά βιβλία.
Για περισσότερες πληροφορίες, λογοτεχνικό υλικό, παρουσιάσεις, συνεντέυξεις και απόψεις του συγγραφέα επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της τριλογίας www.aray.gr


  

Το Δέντρο Του Άραϋ - Γ' Βιβλίο


«Πέθανα για μερικές ημέρες. Και πρέπει να γυρίσω πίσω. Εγώ και μερικοί ακόμη που κάποτε πεθάναμε», εξομολογήθηκε η Μαρία στον Γιώργο και ένα υπερβατικό ταξίδι μυστηρίου και μαγείας στον κόσμο των ψυχών ξεδιπλώθηκε.
Με εφόδια το Συναίσθημα και την Πίστη, συμμάχους τον μύστη Φειδία και το αλλόκοσμο πλάσμα Ιχώρ, ύστερα από μία μεταφυσική και περιπετειώδη αναζήτηση γεμάτη ανατροπές και συγκρούσεις, το Βίλβετ και το δέντρο του Άραϋ έχουν αποκαλύψει σχεδόν κάθε τους μυστικό. Ακόμη και τον λόγο που τα μωρά πλέον γεννιούνται χωρίς ψυχή και πεθαίνουν ακαριαία.
   Η απειλή δεν κρύβεται πια. Ο Νταμιάνο έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στα πεδία του θανάτου ως θεός και αναζητά πάση θυσία τον τρόπο να αναστηθεί. Τώρα, έχοντας στα χέρια του όσα χρειάζεται, είναι έτοιμος να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο για να επιστρέψει ξανά στη ζωή.
   Ποια θα είναι η τύχη της Μαρίας και του Ηλία στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν όσα είναι ικανές η Φαντασία και η Ονειρωδή να τους προσφέρουν, ώστε να επανέλθει η ισορροπία;
   Ο χρόνος λιγοστεύει και ο Γιώργος τρέμει στην ιδέα, πως η αγαπημένη του έχει χαθεί για πάντα. Ακόμη όμως κι αν το τέλος είναι αίσιο, θα μπορέσουν με την Μαρία να επιστρέψουν στα σώματά τους; Στη ζωή;
   Η μοίρα του Βίλβετ και του ανθρώπινου γένους θα σφραγιστεί με το τελευταίο κλειδί, τη Φαντασία.
   Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι.


Συγγραφέας: Δελαρούδης Δημήτρης
Τίτλος: Ο Ιός της Βαβέλ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 Δέκα διηγήματα για στοιχειωμένα βιβλία, με στοιχειωμένους ήρωες, σε στοιχειωμένο χρόνο περιλαμβάνει το βιβλίο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Δημήτρη Δελαρούδη "Ο Ιός της Βαβέλ" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.
Ένας αρχέγονος ιός που ξαναπλάθει τη λογοτεχνία τρώγοντας βιβλία
Ένα αόρατο τάγμα και ένα αποκαλυπτικό κρυπτογράφημα χαμένο στις βιβλιοθήκες του κόσμου
Ένας πύργος της κόλασης που εμφανίστηκε αναπάντεχα στη μέση ενός δάσους
Ένα τυχαίο εύρημα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι που μπορεί να σε κάνει Άρχοντα του κόσμου
Ρεβεγιόν με τον Βερν, τον Πόε, τον Λάβκραφτ και άλλους συγγραφείς στον παράδεισο των κβάντα
Κάποιοι άνθρωποι γύρω μας δεν έχουν ούτε σάρκα ούτε οστά
Τολμάς να περάσεις μέσα από την Πύλη της Αυγής;
Ο Δαίδαλος χαμένος στο ίδιο του το σπίτι
Δύο μαύρες φτερούγες. Το δώρο της Νύχτας
Κατάδυση στην Χώρα της Νοσταλγίας με συντροφιά έναν μάγο του Μεσαίωνα
Μοναδικές ιδέες, που άξιζαν να γίνουν διηγήματα και αξίζουν να διαβαστούν, όπως έγραψε ο συγγραφέας Λευτέρης Κεραμίδας.
Δέκα διηγήματα – δέκα πύλες. Μια συλλογή από χρονοπύλες και χωροπύλες από λέξεις, φράσεις, διηγήσεις και ιστορίες. Στοιχειωμένα βιβλία, στοιχειωμένοι ήρωες, στοιχειωμένος χρόνος. Μαγεία και επιστήμη, ηλεκτρονικά φαντάσματα και οπτασίες καμωμένες από επιθυμίες, προσδοκίες και bytes. Όνειρα μέσα σε όνειρα και διηγήσεις μέσα από διηγήσεις. Όμως δεν χρειάζονται άλλα λόγια. Απλώς διαβάστε το, παρακινεί τους αναγνώστες ο συγγραφέας Θανάσης Βέμπος.Εκδοσεις  iWrite-Πηγή

Τίτλος:"Το τρίπτυχο των ευχων"
Συγγραφέας: Γιώργος Δάμτσιος
Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Για τη νεαρή Εύη Καστώνη, η διαµονή σε ένα αποµονωµένο και ορεινό χωριό όπως η Δρύπη είναι σκέτο µαρτύριο. Η άσχηµη εξωτερική της εµφάνιση και το καταρρακωµένο της ηθικό την έχουν οδηγήσει στο περιθώριο. Πλέον κάθε της πέρασµα από την πλατεία του χωριού µπορεί να γίνει η αφορµή για ένα ακόµα επεισόδιο γελοιοποίησης και εκφοβισµού.
Η ευκαιρία για την απόλυτη ανατροπή έρχεται όταν εντοπίζει ένα παράξενο αντικείµενο. Ένα φυλακτό που µοιάζει ικανό να εκπληρώσει την κάθε της επιθυµία. Πλέον µπορεί να γίνει πραγµατική καλλονή, ενώ έχει τη δυνατότητα να εκδικηθεί τον χειρότερο βασανιστή της και να διεκδικήσει τον άντρα των ονείρων της. Μόνο που για κάθε της επιθυµία, το φυλακτό απαιτεί από εκείνη και από µία µικρή εξυπηρέτηση. Μία δοκιµασία. Η οποία είναι τελικά ικανή να την αλλάξει ανεπανόρθωτα.
Πόσο µακριά θα φτάσει για να κερδίσει τα όσα ονειρευόταν από µικρό παιδί; Πόση από την ανθρωπιά της θα κινδυνέψει να χάσει;
Ο µόνος που γνωρίζει την απάντηση είναι ο παράξενος ένοικος του Τρίπτυχου των Ευχών…
«Στο Τρίπτυχο των Ευχών ο Γιώργος Δάµτσιος ανοίγει ένα µονοπάτι στο σκοτεινότερο δάσος της ανθρώπινης ψυχής. Με γοητευτική γραφή και εκπληκτική γνώση ψυχολογίας, µε χαρακτήρες οικείους σαν τον καθέναν από εµάς και µέσα στο κλειστοφοβικό περιβάλλον ενός αποµονωµένου χωριού, αφήνει τη µυστηριώδη ιστορία του να αγγίξει τις βαθύτερες πτυχές του είναι µας, φέρνοντάς µας αντιµέτωπους µε την ενοχλητική αλήθεια της ίδιας µας της φύσης. Στα όρια του τρόµου, µας καθηλώνει.» – Σουζάνα Χατζηνικολάου, συγγραφέας


Τίτλος: "Χαμένοι Θεοί"
Συγγραφέας: Βασίλης Μακαρίου


Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Βρισκόμαστε στη σύγχρονη Αθήνα, την πρωτεύουσα μιας χώρας σε παρακμή. Μιας χώρας που άλλοτε άκμασε χάριν της λατρείας των ιδεών και της ελεύθερης σκέψης. Σε έναν κόσμο που όλα μοιάζουν τόσο παράλογα φυσιολογικά, οι πρωταγωνιστές μας θα κληθούν να ερευνήσουν την πηγή της φυσιολογικότητας του είδους μας.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, η ζωή ανακατευθύνεται από τη μια μέρα στην άλλη, κι ο χρόνος, ως μεταφορέας φωτός, αποστέλλει με την ακτίνα του τις πληροφορίες εκείνες που θα αποκαλύψουν ένα καλά κρυμμένο κι αιώνιο μυστικό. Ο δρόμος των πληροφοριών παραπλανά συνεχώς τις αισθήσεις, Η στιγμή της αποκάλυψης πλησιάζει. Μένει η σκέψη να μειώσει ταχύτητα, επιτρέποντας στο φως να την πλησιάσει, ώστε να αποκωδικοποιήσει σωστά τις πληροφορίες.
Θα καταφέρουν, τελικά, οι πρωταγωνιστές να παραμείνουν ανεπηρέαστα προσκολλημένοι στη δική τους έρευνα, στη δική τους Φολόη ή μήπως θα καταφέρει ο Ασπροντυμένος να κρατήσει ενεργό το πέπλο απόκρυψης της ιστορίας; Οι δαίμονες των αμφιβολιών χτυπούν ανελέητα τον νεαρό αρχαιολόγο. Δαίμονες που τείνουν να πάρουν σάρκα και οστά, εάν ο ίδιος δεν κερδίσει τα δεκάδες αναπάντητα ερωτήματά του.
Θα γίνουν οι δικαιολογίες τα επιχειρήματα της ανικανότητας ή μήπως η σοφία της δικής του Ιφιγένειας θα του χαράξει πάνω στον έναστρο ουρανό της Ελλάδας δρόμο φωτεινό προς τα αινίγματα του σύμπαντος;

Τίτλος: Σκοτεινά βήματα
Συγγραφέας: Αλέξης Ζησιμόπουλος


Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Σε έναν παρακμάζοντα ηθικά και οικονομικά κόσμο, μια θεά στέλνει ένα ξωτικό σε μια αποστολή: Μαζί με τέσσερις εκλεκτούς πρέπει νασυγκεντρώσει τέσσερα μαγικά κλειδιά και να επιφέρει την εκ θεμελίων αλλαγή του. Μια ομάδα πολύ διαφορετικών χαρακτήρων θα ταξιδέψει από τη μία άκρη του κόσμου έως στην άλλη, αλληλεπιδρώντας με διαφορετικά πρόσωπα, βιώνοντας παράλληλα ποικίλες καταστάσεις. Οι ήρωές μας θα ωριμάσουν, αναπτύσσοντας παράλληλα ισχυρές σχέσεις μεταξύ τους. Φτάνοντας στο τέλος του δρόμου τους, θα βρουν, άραγε, κάτι να αγαπήσουν στον κόσμο που τους έχει πληγώσει ή θα είναι η ολοκληρωτική αλλαγή εκείνη που πρόκειται να αποτελέσει τη μοναδική ενδεδειγμένη λύση;
Εκδόσεις Ανάτυπο


Το μπλουζ της Κυριακής & Ωτακουστής
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αναστασία Κ. Καραμανλή


Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Το βιβλίο κυκλοφορεί με δύο τίτλους «Το μπλουζ της Κυριακής» & «Ωτακουστής» και δύο εξώφυλλα, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.
«Το μπλουζ της Κυριακής»
(Α’ βραβείο θεατρικού μονόλογου, στον 4ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.)
Ο πόνος είναι ίσως το πιο ανθρώπινο, άλλα και το πιο επώδυνο συναίσθημα. Και σαν τέτοιο αντιμετωπίζεται από την ηρωίδα. Η αργία της Κυριακής αφυπνίζει μέσα της όλες τις επώδυνες καταστάσεις της ζωής της. Υποφέρει από αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα (ΑΣ) και ο χρόνιος πόνος της ασθένειας της προκαλεί, πέρα από το αίσθημα μιας μόνιμης δυσφορίας, έναν μόνιμο εκνευρισμό που μεταλλάσσεται σε επιθετικότητα. Η δυσκαμψία στο σώμα κι ο περιορισμός των κινήσεων της, αμβλύνουν το αίσθημα της ανασφάλειας και της απόρριψης. Μιαν ανυπόφορη κι αναίτια πίκρα. Είναι ωστόσο αναίτια; Τί ανασύρεται ανάμεσα στις αναμνήσεις της; Τί την στοιχειώνει; Ποτέ καλή και πότε σκληρή, η ηρωίδα που σιχαίνεται τα ημίμετρα, μονολογεί για τις σκιές της χορεύοντας μπλουζ. Το ανίερο μπλουζ μιας μοναχικής Κυριακής, συνταιριασμένο με τους δαίμονες της.
«Ωτακουστής»
Μια θεατρική νουβέλα στην οποία κυριαρχούν οι ήχοι κι οι σκιές. Μια ηρωίδα σχεδόν διάφανη, εξορισμένη από την αγάπη και τους ανθρώπους, περιπλανιέται αδιάκοπα ανάμεσα σε σημειώσεις και μνήμες. Μέσα από την λεπτομερή καταγραφή των συμβάντων της ζωής της, προσπαθεί να προσεγγίσει την δική της έξοδο στο φως. Οι μέρες της όμως, όπως κι οι νύχτες της, είναι βυθισμένες στο σκοτάδι. Στους απόκοσμους ήχους και στον αδιάκοπο χορό των σκιών. Οι μνήμες ανακατεύονται με τις απώλειες, με την άρνηση και τα οράματα, ώσπου να πραγματωθεί η λύση του γρίφου που την ορίζει.

Βιβλία παντού! Μυρίζαμε  χαρτί, μελάνι, δεν  ξέραμε που να πρωτοκοιτάξουμε, η  ματιά μας έπεφτε  λαίμαργα σε κάθε τιτλο. Τα  θέλαμε όλα. Οι εκδοτικοί είχαν απλώσει μπροστά μας ένα «μπουφέ» από τα καλυτέρα βιβλία τους  φαντασίας και τρόμου και η όρεξη μας ακόρεστη μας τραβούσε πάνω τους. Να τα πάρουμε στα χέρια να τα ξεφυλλίσουμε, να διαβάσουμε το οπισθόφυλλο, να θαυμάσουμε το εξώφυλλο.Συμμετείχαν : 
Εκδόσεις iWrite, Εκδόσεις Πηγή,
Εκδόσεις Mamaya
Εκδόσεις Ars Nocturna, 
Εκδόσεις Momentum
Εκδόσεις Δαιδάλεος,
Εκδόσεις Time Traveller Association
Εκδόσεις Ανάτυπο,
Εκδόσεις Αίολος
Εκδόσεις Άγνωστη Καντάθ,  
Εκδόσεις Λυκόφως
Εκδόσεις LC – DLVI


Μα ήταν εκεί και σε κοινό πάγκο και  οι εκδοτικοί : 


Εκδόσεις Πατάκης
Εκδόσεις Οξύ,

 Εκδόσεις Το ανώνυμο βιβλίο
Εκδόσεις Jemma Press,

 Εκδόσεις Κέδρος
Εκδόσεις Δυας, Εκδόσεις Πνοή
Εκεί συναντήσαμε και  τον "Master"  του είδους! Τον Graham Masterton που ήταν ο επίτιμος καλεσμένος του φεστιβάλ. 

Τον βρήκαμε και εκείνος άνοιξε την αγκαλιά του και μας γέμισε φιλιά. Λες και μας ήξερε χρόνια και απλά είχε καιρό να μας δει. Χαμογελαστός, προσιτός,  ζεστός, φιλικός,  ένας υπέροχος γλυκός άνθρωπος, που δεν θυμίζει σε τίποτα τον μεγάλο συγγραφέα  των πιο τρομακτικών βιβλίων του είδους.  
Έκανε την απονομή του  πρώτου βραβείου στον Δημήτρη Δελαρούδη  από τις εκδόσεις Λυκόφως για το διήγημα του με τίτλο "Ούτε μια λέξη" 

Λίγες ακόμα στιγμές μας από το φεστιβάλ
Νιώσαμε συνεπαρμένοι από την καταπληκτική μέρα που περάσαμε στο υπέροχο χώρο του φεστιβάλ.  Χαρήκαμε, γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, μα πάνω από όλα νιώσαμε τυχεροί που το ζήσαμε από κοντά. Σίγουρα από δω και πέρα η Θεσσαλονίκη πάντα θα φέρνει στο νου μας αυτές τις στιγμές. 
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Η Ευαγγελία Παπανίκου έχει σπουδάσει Διεύθυνση Πληροφορικών Συστημάτων (M.Sc. Information Systems Management). Στο συγγραφικό της έργο έχει ως πηγή έμπνευσης την ελληνική μυθολογία και την αρχαία ελληνική γραμματεία.
Το πρώτο της βιβλίο «Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες» (Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή) βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό λογοτεχνίας «Interartia–International Festival» της International Art Society & Academy (2014).
Ποιήματα και διηγήματά της διακρίθηκαν και δημοσιεύθηκαν στην 3η Ομαδική Ποιητική Συλλογή («Ατέρμονη Αναμονή» και «Ποτέ για πάντα», Εκδόσεις Διάνυσμα, 2016), στην ανθολογία «Ζόμπι στην Ελλάδα» (Δείπνο στο Νεκρομαντείο, Εκδόσεις iWrite, 2017), στη συλλογή αστυνομικών διηγημάτων «Noirroad stories 2» (Το Ζάρι του Χρόνου, Εκδόσεις Άπαρσις, 2017), στo «Horrorant: Ο τρόμος στον κινηματογράφο-Βιβλίο Ά» (Η τραγωδία του τρόμου, Εκδόσεις Λυκόφως, 2018) και στο βιβλίο «Ιστορίες του τόπου μας – Νάουσα» (Το Φως του Χρόνου, Εκδόσεις iWrite, 2018).

Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria.Eυλαμπία Τσιρέλη είναι συγγραφέας και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι Υπ. Διδάκτωρ Βιβλικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας στο Α.Π.Θ. και εργάζεται ως θεολόγος στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Μεταφράζει και επιμελείται λογοτεχνικά και επιστημονικά κείμενα. Συντονίζει και επιμελείται συλλογικές εκδόσεις. Είναι η δημιουργός του Εργαστηρίου Συγγραφής Imaginarium στον Εκδοτικό Όμιλο Πηγή, όπου διδάσκει συγγραφή και επιμέλεια κειμένου από το 2014.
Παραδίδει σεμινάρια και διαλέξεις ανά την Ελλάδα για τη Λογοτεχνία, τον Μύθο και τη Φαντασία. Είναι συντονίστρια της λέσχης ανάγνωσης φανταστικής λογοτεχνίας στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ φαντασίας Θεσσαλονίκης, Fantasmagoria, που τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιστημονικά της άρθρα δημοσιεύει στο blog της “Life, Science and Fiction” και στο academia.edu. Λογοτεχνικά της κείμενα θα βρείτε στο https://tsirelievlampia.wordpress.com/

                                                       

Ο Γιώργος Δάμτσιος γεννήθηκε 1978 στη Νάουσα και εργάζεται στο Ελληνικό Δημόσιο από το 2000. Εκτός από τη συγγραφή, του αρέσει να διαβάζει μανιωδώς ενώ είναι λάτρης της Heavy Metal, του gaming και του αθλητισμού.
Εξακολουθεί να διαμένει στη Νάουσα, μαζί με τη σύζυγό του Αναστασία και τα δύο παιδιά τους.
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria.
Αρθρογραφεί τακτικά στην ιστοσελίδα nyctophilia.gr
Πραγματοποιεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής για λογαριασμό της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας.
Οι κυκλοφορίες του:
– Μέχρι την τελευταία του ανάσα (Νοέμβριος 2015, εκδόσεις Momentum, μυθιστόρημα).
– Το Τρίπτυχο των Ευχών (Απρίλιος 2017, Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, μυθιστόρημα).
– Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών (Σεπτέμβριος 2017, εκδόσεις Λυκόφως, μυθιστόρημα που γράφτηκε σε συνεργασία με τον συγγραφέα Μάριο Δημητριάδη).
– The Metal Chapters Vol. I (Απρίλιος 2018, Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, λογοτεχνικό/μουσικό project σε συνεργασία με τον συγγραφέα Μάριο Δημητριάδη).
Έχει συμμετάσχει επίσης στις εξής συλλογές διηγημάτων:
– Ψίθυροι μέσα στη νύχτα (για λογαριασμό του site nyctophilia.gr).
– Αντίθετο Ημισφαίριο 4 (εκδόσεις gamecraft).
– Το Έπος της Φαντασίας: Αδιέξοδο (εκδόσεις iWrite).
– Zombie στην Ελλάδα (εκδόσεις iWrite).
– Τρόμος (εκδόσεις Ανάτυπο).
– Το Άγνωστο (εκδόσεις Ανάτυπο, πρώτη θέση ανάμεσα σε εκατόν τριάντα συμμετέχοντες).
Βρείτε τον στο προσωπικό του site: georgedamtsios.comΟ Μάριος Δημητριάδης κατάγεται από τον Ασκό Θεσσαλονίκης και έχει κάνει σπουδές γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει μόνιμα με τη σύζυγό του.
Διδάσκει κλασική και ηλεκτρική κιθάρα και είναι λάτρης του Heavy metal, των ταξιδιών και των ταινιών τρόμου.
Αποτελεί έναν από τους ιδρυτές του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria και αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα nyctophilia.
Του αρέσουν τα βιβλία τρόμου και μυστηρίου και έχει εκδώσει τα βιβλία “Σκοτεινές Μέρες” από τις εκδόσεις “λογεῖον”, “Αγκαλιάζοντας το έρεβος” από τις εκδόσεις “Το ανώνυμο βιβλίο” και τα συνεργατικά βιβλία “Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών” και «The Metal Chapters – Vol. I» με τον Γιώργο Δάμτσιο από τις εκδόσεις “Λυκόφως” και «Πηγή» αντίστοιχα.
Διηγήματά του έχουν διακριθεί στους διαγωνισμούς “Κόρες της νύχτας” (Nightread-Diavasame.gr), “Larry Niven 2015” (Συμπαντικές Διαδρομές), “Άγνωστο” (Εκδόσεις Ανάτυπο), “Με κομμένη την ανάσα” (120 λέξεις), “Ζόμπι στην Ελλάδα” (Εκδόσεις Πηγή) και ιστορίες του βρίσκονται στις ανθολογίες διηγημάτων “Ψίθυροι μέσα στη νύχτα” (Nyctophilia.gr), “Τρόμος” (Εκδόσεις Ανάτυπο) και “Αντίθετο ημισφαίριο 4” (Gamecraft).


Επιμέλεια άρθρου: Καλλιόπη Γιακουμή για τους "βιβλίων ορίζοντες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *