Home Ads

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

"Στην πΈνα": Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ...??, ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


Στην πΈνα"  ✒️✒️

"Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ...?"
Γράφει ο Αντώνης Αναγνωστόπουλος

"Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ...?"

 Πέρασαν μέρες, μήνες, χρόνια για να μπορέσω να καταλάβω τελικά, πως ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει γενικά και αν είναι βαρύς ο όρος της αλλαγής θα μπορούσα να συμπληρώσω πως τελικά γίνεται να εξελιχθείς και από εκεί που δεν το περίμενες, όλα να πάρουν μια άλλη τροπή και να αρχίσεις να αναγνωρίζεις, να νιώθεις πράγματα, που ίσως παλιότερα δεν είχες καν αφουγκραστεί. Επηρεασμένοι όλοι από μικροί, σε πράγματα που ακούγονται συχνά σε όλων μας τα αυτιά, νομίζουμε πως όλα μένουν σταθερά, άλλοτε μπορεί να ακούς να χρησιμοποιούν παροιμίες-γνωμικά του τύπου "ο λύκος και αν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του".
Βέβαια όπως προείπα, αυτά τα ακούς από ανθρώπους που δεν τολμήσανε πότε μια αλλαγή, τους αρέσει να μιλάνε για τον δίπλα πιο πολύ, πάντα από θέση ασφαλή.
Δύσκολα κανείς όμως γεννιέται όπως θα θελε πραγματικά, αυτό από μόνο του δρομολογεί μια πορεία δύσκολη, που μέσα της όλοι περνάμε αρκετά, μέχρι να καταλάβουμε τι θέλουμε πραγματικά ή που μπορεί να βρει κανείς τη δική του ευτυχία, πιστεύω ή καλύτερα να πω, πως θέλω να πιστεύω, ότι υπάρχουν και άνθρωποι που γεννιούνται κάπως τυχεροί, χωρίς να χρειαστεί να ψάξουν μέσα τους πολύ.. 
Ευτυχώς όμως τελικά όπως μας λέει και ένας πολύ γνωστός φιλόσοφος πολλά χρόνια πριν εμείς γίνουμε καν σκέψεις, ποτέ βέβαια δεν υπήρξε σαφήνεια αν το είπε εντέλει ο Ηράκλειτος, αλλά σε κάποιο απόσπασμα του Πλάτων, αναφέρετε σαν δημιουργός αυτής της έκφρασης η οποία δεν είναι άλλη από την "Τα πάντα ρει, ουδέν μένει το ίδιο" 


Μια έκφραση που πιστεύω, έχει βοηθήσει το είδος μας να ξεπερνά διάφορα περιστατικά, με την ελπίδα αυτή, ανθρώπους που ίσως ήθελαν αναζητούσαν μια αλλαγή πολλές φορές μια καλύτερη ζωή. Βέβαια δεν πρέπει ποτέ μας να ξεχνάμε τον μέγα μας Δημιουργό, ο  οποίος χωρίς όρια και καμία λογική, έχει κάνει τον άνθρωπο το μόνο τόσο ελεύθερο ον, να σκέφτεται, να κάνει ο καθένας ξεχωριστά, ότι θέλει αποκλειστικά. Έτσι είναι δύσκολο πολύ να βρεθεί μια απάντηση ακριβής στο ερώτημα αυτό της αλλαγής του ανθρώπου. 
Όλα θα μείνουν σε προσωπικές σκέψεις, βιώματα, γνώμες. Αν μου επιτρέπεται τη δική μου γνώμη να πω και να μιλήσω για όλο αυτό, είναι τελικά πως αλλάζει ο άνθρωπος γενικά, τίποτα δεν είναι αδύνατο στον κόσμο αυτό. Αλλά από ότι έχω καταλάβει είναι κάτι που αν κάποιος χρειάζεται πραγματικά, θα το βρει απλά μπροστά του, το μόνο σίγουρο που ξέρω για τότε, είναι πως είναι μια στιγμή που θες με κόσμο να μοιραστείς πολύ, γιατί ίσως δεν πίστευες ποτέ ή καλύτερα να πω πως δεν είχες καν ονειρευτεί, μια τόσο τεράστια αλλαγή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΔΩ:


ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *