Home Ads

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

"Στην πΈνα": Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΔΗΣ


Στην πΈνα"  ✒️✒️
"Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ"
Γράφει ο Κώστας ΜεταλλίδηςΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ..

Η ανθρωπότητα, σε ατομικό και σε εθνικό επίπεδο,  συνεχίζει να λειτουργεί με μια συνειδητότητα, όπου η άντληση της μεγαλύτερης ευτυχίας προέρχεται κυρίως από εμπειρίες που σχετίζονται με τον εξωτερικό κόσμο και τα υλικά αγαθά.

Αυτή η θεώρηση της ευτυχίας απ’ την πλειοψηφία των ανθρώπων, αλλά και των κρατών, καθιστά τον πλανήτη μας ένα πεδίο έντασης, συγκρούσεων και πολέμων μεταξύ των λαών. Ενώ είναι υπεύθυνη για την ύπαρξη δυο ομάδων.  Τους «έχοντες» που πασχίζουν να διατηρήσουν εκείνα που για καιρό αγωνίστηκαν να αποκτήσουν και δεν θέλουν να δώσουν ούτε ψίχουλο από όσα έχουν συσσωρεύσει ως άτομα και ως έθνη, γιατί πιστεύουν πως αυτά είναι υπεύθυνα  για την ευτυχία τους… Και τους «μη έχοντες» που όντας παγιδευμένοι στην ίδια θεωρία, -αφού συνδέουν τη δυστυχία τους με την έλλειψη υλικών πραγμάτων-  θέλουν συνεχώς εκείνα που οι άλλοι έχουν και αρνούνται να τα μοιραστούν μαζί τους.

Αποτέλεσμα αυτής της συνειδητότητας είναι η έριδα και οι συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων και των λαών μεταξύ τους, αλλά και η δημιουργία πολέμων μεταξύ των κρατών! Έτσι απλά… Επειδή κάποιος έχει κάτι που το θέλει κάποιος άλλος.

Μαθαίνουμε λοιπόν έκπληκτοι, για τα τρισεκατομμύρια που δαπανούνται κάθε χρόνο σε αμυντικά, εξοπλιστικά και στρατιωτικά προγράμματα, προκειμένου να διατηρήσουν οι «έχοντες» τα κεκτημένα τους και να διεκδικήσουν οι «μη έχοντες» όσα θεωρούν πως δικαιούνται.  Τρισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να ξοδευτούν σε ανθρωπιστικούς σκοπούς, σε ολόκληρο τον πλανήτη, προκειμένου να λυθούν σταδιακά, όλα τα γεωπολιτικά προβλήματα, χωρίς να γίνει μεταφορά του πλούτου απ’ το ένα μέρος στο άλλο… (Κάτι που φοβούνται τόσο πολύ οι έχοντες)  Θα μπορούσαν δηλαδή, να δοθούν πολύ περισσότερα    σ’ εκείνους που στερούνται την τροφή, το πόσιμο νερό και ζουν δίχως στέγη η κάποιο καταφύγιο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μόρφωση και παιδεία, χωρίς να χρειάζεται να παραιτηθούν κάποιοι απ’ την ευημερία τους! Ωστόσο, το γεγονός είναι πως ο κόσμος στην πλειοψηφία του, με τον έναν η με τον άλλο τρόπο, αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας μιας παγκόσμιας δομής, που θα εξασφάλιζε τη διατήρηση της ειρήνης. 

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ότι από μια τέτοια ενέργεια θα πλήττονταν τα κέρδη και οι οικονομίες πολλών κρατών, επιχειρήσεων και πολυεθνικών συστημάτων, αλλά και των υπαλλήλων τους, καθώς και όλων εκείνων που η ευημερία και ευτυχία τους βασίζεται σε μια παγκόσμια συνειδητότητα που είναι προσανατολισμένη στη σύγκρουση.

 Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα, πως η μόνη ειρήνη που είναι ελπιδοφόρα στην παρούσα φάση και που μπορεί να φέρει σταδιακά, μια παγκόσμια αρμονία, είναι η εσωτερική ειρήνη!  Μια ειρήνη που μόλις τη βιώσει κάποιος, θα ανακαλύψει  πως μπορεί να ζει χωρίς να επιθυμεί τίποτα! Θα νιώθει  πως δεν έχει ανάγκη τα υλικά πράγματα! Το να απαλλαγεί από αυτή την ανάγκη, του χαρίσει την αίσθηση της μεγαλύτερης ελευθερίας! Εδώ θέλω να σημειώσω, πως το να απαλλαγεί  κανείς απ’ την ανάγκη των υλικών αγαθών, δεν σημαίνει πως πρέπει να τα απαρνηθεί, αλλά να επιλέγει ότι θέλει συνειδητά και όχι αναγκαστικά, να απολαμβάνει τα πάντα, χωρίς να έχει ανάγκη τίποτα, και κυρίως, χωρίς να έχει εναποθέσει την ευτυχία του στον εξωτερικό κόσμο και στα υλικά αγαθά.  Η εσωτερική ειρήνη θα του χαρίσει την υπέρτατη ελευθερία και θα τον λυτρώσει από το φόβο! Το φόβο πως υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να αποκτήσει, η ότι κάτι που έχει, μπορεί να του το πάρουν με αποτέλεσμα να χάσει  την ευτυχία του. Αφού απαλλαγεί από το φόβο, στη συνέχεια λυτρώνεται απ’ το θυμό! Γιατί ο θυμός είναι εκδηλωμένος φόβος! Έτσι, όταν δεν θα έχει τίποτα για να φοβηθεί, δεν θα έχει και τίποτα για να θυμώσει!

Η αναζήτηση και η ανακάλυψη της ειρήνης μέσα σου… Θα μπορούσε να γίνει εκείνη η αλλαγή, που αν την εφάρμοζαν όλοι, θα τερματίζονταν οι πόλεμοι, θα σταματούσαν οι συγκρούσεις, θα εμποδίζονταν η αδικία και θα εδραιώνονταν η παγκόσμια ειρήνη!  Ελπίζω και εύχομαι να βρει ο κάθε άνθρωπος, την ειρήνη μέσα του!                                                
Επειδή κάθε γεωπολιτικό αλλά και κάθε προσωπικό ζήτημα καταλήγει τελικά να είναι πνευματικό ζήτημα… Κι επειδή όλες οι συγκρούσεις προέρχονται τελικά από άστοχες επιθυμίες…
Ας αναζητήσουμε την ειρήνη, πρώτα μέσα μας!
Ας κάνουμε την παγκόσμια ειρήνη, προσωπική μας υπόθεση!

Κώστας Μεταλλίδης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *