Home Ads

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Ο βίσωνας ψάχνει για φωλιά - Οξάνα Μπούλα

Ο βίσονας έχει βαρεθεί να περιπλανιέται μόνος του τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα και σκέφτεται τι ωραία θα ήταν να κοιμόταν κι αυτός όπως τόσα άλλα ζώα. Έτσι, αποφασίζει να βρει κι εκείνος μια φωλιά για να πέσει για ύπνο. Αν και δυσκολεύεται αρκετά, στο τέλος καταφέρνει κάπου να βολευτεί. Όμως ο βίσονας ξυπνάει μετά από λίγες ώρες! Το σώμα του δεν είναι φτιαγμένο για να κοιμάται όλο τον χειμώνα. Έτσι, ξαναβγαίνει με χαρά στο χιόνι να συναντήσει τη χειμωνιάτικη παρέα του!
Μια θαυμάσια εικονογραφημένη ιστορία που μας μαθαίνει να χαιρόμαστε και να εκτιμάμε αυτό που είμαστε, ακόμα κι αν αυτό που έχουν οι άλλοι μπορεί να μας φαίνεται πιο καλό. Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τον εαυτό του με το ζόρι για να γίνει κάτι που δεν είναι.

Η αρκούδα δεν θέλει να κοιμηθεί - Οξάνα Μπούλα

Όταν η αρκούδα μαθαίνει πόσα ωραία πράγματα μπορεί να κάνει στο χιόνι, αποφασίζει να μείνει ξύπνια αυτόν τον χειμώνα. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι άλλοι να κάνουν τόσα ενδιαφέροντα πράγματα κι εκείνη να κοιμάται.
Όταν λοιπόν τα ξωτικά του δάσους έρχονται να τη βάλουν για ύπνο, εκείνη θα βρει χίλιες προφάσεις, θα παίξει, θα γκρινιάξει, θα προσπαθήσει να το σκάσει. Μέχρι που, αποκαμωμένη πια, θα κλείσει τα μάτια για να δει τα χειμωνιάτικα όνειρά της.
Μια θαυμάσια εικονογραφημένη ιστορία για εκείνες τις νύχτες που η ζωή καλεί τα παιδιά να σηκωθούν από το κρεβάτι και να την εξερευνήσουν, γρήγορα όμως το σώμα εξαντλείται κι εκείνα αποκοιμιούνται γλυκά για να ξυπνήσουν ξανά σε μια καινούργια συναρπαστική μέρα.

«Πες μου, Οδυσσέα» - Νίκη Σελίμη
Ιστορίες και τραγούδια για παιδιά και γονείς

Τέσσερις ιστορίες µε ήρωες την αρκουδίτσα Νεφέλη, το σκιουράκι Ηλέκτρα, το σπουργιτάκι Οδυσσέα και το ελαφάκι Αριάδνη, που µιλούν για τον αποχωρισµό, το οιδιπόδειο σύµπλεγµα (ή σύµπλεγµα της Ηλέκτρας), την αυτονοµία και την αυτογνωσία. Ιστορίες και τραγούδια που απευθύνονται σε παιδιά και γονείς, µε στόχο να προαγάγουν τη µεταξύ τους επικοινωνία, την αυτογνωσία και την αυτοανακάλυψη.
ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ελληνικά Παραδοσιακά Παραμύθια Τόμος Β΄

Τέσσερα λαϊκά παραμύθια περιέχει και ο Β΄ τόμος της σειράς «Ελληνικά Παραδοσι-ακά Παραμύθια» των εκδόσεων Διάπλαση. Γραμμένα με πολύ απλό λόγο, ο οποίος μας παραπέμπει σε κάποιον που τα θυμάται και τα αφηγείται, και με τη σύγχρονη  εικονογράφηση του Μιχάλη Κασάπη, αυτά τα παραμύθια αποδεικνύεται πως δεν πα-λιώνουν ποτέ.
Ο Β΄ τόμος αυτής της έκδοσης περιλαμβάνει τα εξής παραμύθια:
Ο γέροντας και τα τρία αδέρφια. Τρία αδέρφια ψάχνουν για δουλειά. Στον δρόμο συναντούν έναν γέροντα που βοηθάει και τους τρεις. Όταν έρχεται η δική τους στιγμή να ανταποδώσουν τη βοήθεια, μόνο ο μικρότερος ανταποκρίνεται, και έτσι ο γέροντας του εκπληρώνει τη μεγαλύτερη ευχή του.
Πολυλογού. Ένα παραμύθι για όσους δεν ξέρουν να κρατούν το στόμα τους κλειστό. Για μια γριά που στο τέλος δεν την πίστευε πια κανείς και έναν γέρο που βρήκε την ησυχία του.
Ήλιος και Φεγγάρι. Ο Ήλιος και το Φεγγάρι μαλώνουν ποιος είναι πιο χρήσι-μος. Ένας γέρος περνάει και τους λέει πως ο Ήλιος είναι βασιλιάς τη μέρα και το Φεγγάρι τη νύχτα. Ευχαριστιούνται και του κάνουν ένα δώρο. Από εκεί ξεκινούν όλα.
Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια. Ένας κουρέας δεν αντέχει να κρατάει άλλο το μυστικό του βασιλιά του και το φωνάζει σ’ ένα πηγάδι. Το πηγάδι θα το κρατήσει για τον εαυτό του ή θα το πει σε όλους;

Τα αινίγματα της αλφαβήτας

Τα αινίγματα της αλφαβήτας είναι 24 ποιηματάκια. Από κάθε ποιηματάκι λείπει μια λέξη που είναι και η λύση του αινίγματος. Προσπαθώντας τα παιδιά να βρουν τη λύση, συνδέουν εικόνες και λέξεις, ανακαλύπτουν τα γράμματα, αναγνωρίζουν τις «φωνούλες» των γραμμάτων.
Ένας ευχάριστος και πρωτότυπος τρόπος για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον γραπτό λόγο, την ανάγνωση και τη γραφή.

Κέρδισε τον λαγό
σε σπουδαίο αγώνα
η...
Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πέμπτη 3 Μαΐου στον ΙΑΝΟ παρουσίαση του βιβλίου "Βήματα σε λιθόστρωτο" του Γεράσιμου Δενδρινού!
 Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ

Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *