Home Ads

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 03-06 ΜΑΙΟΥ 2018ΔΕΘ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2018 Σημείο αναφοράς για το χώρο του βιβλίου και για τον πολιτισμό, η διεθνής έκθεση βιβλίου, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη λίγες μέρες νωρίτερα, από 3 έως 6 Μαΐου. Το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς, για το βιβλίο, που διοργανώνεται στη χώρα μας. Μια μεγάλη γιορτή, ένας πολιτιστικός θεσμός με διεθνή χαρακτήρα! Συμμετείχαν όλα τα είδη του γραπτού λόγου (μυθιστόρημα, ποίηση, παιδικό βιβλίο), αλλά και τα κόμικς, η φωτογραφία και η μουσική. 
 Πλήθος Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, 285 εκδότες απ’ όλη την Ελλάδα, 22 ξένα κράτη, σε πάνω από 500 εκδηλώσεις, με τιμώμενη τη Γαλλοφωνία και κεντρικό θέμα τη «Δημοκρατία στον 21ο αιώνα».
 «Αφουγκραζόμαστε, διαβάζουμε, συζητάμε», ήταν το σύνθημα της φετινής έκθεσης και οι ¨Βιβλίων ορίζοντες" ήταν εκεί! Αφουγκραστήκαμε, διαβάσαμε, συζητήσαμε και συναντήσαμε πολλούς καλούς φίλους. Γεμίσαμε τις καρδιές μας χαρά και τη μνήμη μας όμορφες στιγμές, που θα μας συντροφεύουν για πάντα. Αγγίξαμε, μυρίσαμε, θαυμάσαμε όλες τις καινούριες εκδόσεις κι επιστρέψαμε γεμάτοι, τι άλλο; Bιβλία, βιβλία, βιβλία!!! 
Όλα αυτά, ήρθε η ώρα να τα μοιραστούμε μαζί σας!!!
                    
                  


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ 


"ΒΑΘΥ ΡΗΓΜΑ "
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΤΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ 
Το βιβλίο είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με σκοτεινό περιεχόμενο και αρνητικό ήρωα. Διαφαίνεται κάπου η ελπίδα και το φως; Μπορεί ο ήρωας να είναι αρνητικός και ίσως αντιπαθής στην αρχή αλλά όταν αποκαλύπτεται βρίσκει δύναμη να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να δείξει πως στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα μόνο εμπόδια της ψυχής και του μυαλού μας. Ψάχνει το φως όταν όλα έχουν σκοτεινιάσει γύρω του κάνει την αυτοκριτική του και οδηγείται προς τη λύτρωση. Ο δρόμος προς την εσωτερική απελευθέρωση είναι δύσβατος καθώς το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει. Αξίζει όμως να τον διαβούμε αφήνοντας πίσω τα φαντάσματα αγωνιζόμενοι σκληρά για το παρόν που θα μας φέρει καλλίτερο μέλλον.

1) "Βαθύ ρήγμα", είναι ο τίτλος του νέου σας μυθιστορήματος που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή, γιατι επιλέξατε αυτόν τον τίτλο για βιβλίο σας; 


Τ.Α: Είναι ένας τίτλος που αναφέρεται στο εσωτερικό ρήγμα, τα ψυχικά τραύματα του ήρωα παρά στο εξωτερικό ρήγμα που προέρχεται από φυσικό φαινόμενο (σεισμός). Στη διπλή μάχη: άνθρωπος εναντίον φύσης και άνθρωπος εναντίον του εαυτού του το εσωτερικό ρήγμα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί και να κλείσει.


2) Ο ήρωας σας είναι ένας δυναμικός χαρακτήρας, που όπως διαβάζει κάνεις στο οπισθόφυλλο μάχεται για να κερδίσει ξανά την ζωή του. Τι άλλο πρέπει να ξέρουμε γι αυτόν; Τ.Α: Αρχικά μοιάζει παντοδύναμος ακόμα και μέσα στα χαλάσματα. Όπως και στην επαγγελματική του καριέρα έτσι και εκεί θεωρεί πως πάλι θα βρει τη λύση. Σταδιακά αποκαλύπτεται δείχνει εξαιρετικά ευάλωτος και προετοιμάζεται για να ζήσει το τέλος που του αξίζει. Μέσα στο χώμα και το σκοτάδι όμως βρίσκει αχτίδα φωτός και πολεμάει από την αρχή να ξαναγεννηθεί απαλλαγμένος από την παλιά ζωή δίνοντας ένα νέο τέλος. Φαίνεται να ξανακερδίζει τον εαυτό του και πλέον η μάχη της επιβίωσης δεν είναι το βασικό ζητούμενο. 
Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τη ζωή και να κάνει μια νέα αρχή, αλλά μπορεί σήμερα να κάνει ένα νέο τέλος». 
Έχει σαστίσει. Σκοτάδι και πόνος. Ό,τι κι αν έγινε, ήταν δυνατό. Δίπλα του χαλάσματα, έπιπλα και μια γυναίκα νεκρή. Αυτός όμως πρέπει να επιζήσει, πρέπει να γυρίσει στη ζωή που έχτισε με μεγάλο αγώνα. Τίποτα δεν του χαρίστηκε. Πέρασε πολλά, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Αρνείται να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα. Προσποιείται ότι ακολουθεί το καθημερινό πρόγραμμα στην εταιρία που διευθύνει, φτιάχνει λίστες, στήνει εικονικούς διαλόγους με τον μοναδικό του φίλο. Μέσα στα όνειρα, στις παραισθήσεις, πρόσωπα από το βασανιστικό του παρελθόν τον επισκέπτονται και ζητάνε απαντήσεις. Δεν μπορεί να τ’ αντέξει κι αυτό. Σκέφτεται ότι έξω υπάρχει ζωή, υπάρχει φως, τουλάχιστον γι’ αυτόν. Ή μήπως όχι;


Ο ΤΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 


Ο Τόλης Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Νοσοκομείων και έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Οικονομικά της Υγείας. Εργάστηκε πολλά χρόνια στην οικονομική διεύθυνση μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων.
 Το τελευταίο διάστημα προσαρμόζεται σε λογικές και απαιτήσεις του δημόσιου τομέα. Στο θέμα της οικογένειας τον  
ανέχονται μια γυναίκα και δυο μικρά αγόρια, χωρίς να ελπίζουν σε τίποτα καλύτερο από το να γράφει για να τους αφήνει ήσυχους.
Παρακολουθεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής και γράφει ασταμάτητα, όχι πολύ αισιόδοξα αλλά με δόσεις χιούμορ. 
Προτιμά το βουνό από τη θάλασσα, το ποδήλατο από το αυτοκίνητο, το εσπρέσο από το νεσκαφέ, τη lowbap μουσική από τη ροκ. Πιστεύει στη φιλία. Αν και οι 
πραγματικοί του φίλοι είναι πολύ λιγότεροι από τους διαδικτυακούς και απαιτούν περισσότερα από ένα follow ή ένα like. 
Αρθρογραφεί στο κοινωνικό δίκτυο για το βιβλίο "Bookia".
Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα "Ένας ή Κανένας" από τις εκδόσεις "Το Ανώνυμο
Βιβλίο", τον Μάρτιο του 2016. "Το βαθύ ρήγμα" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή


"ΚΩΔΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΙΑΠΕΤΟΣ" 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΣ 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ


1) “Κωδικό όνομα Ιαπετός”, μιλήστε μας λίγο για το βιβλίο σας. Τι θα συναντήσει ο αναγνώστης σε αυτό το αναγνωστικό ταξίδι;


A.K:  Το βιβλίο αφηγείται το ταξίδι του Ρασίντ, ενός αγοριού από το Αφγανιστάν, που προσπαθεί με τη βοήθεια της μητέρας του της Σαΐντα να διασχίσει την Ελλάδα και να φτάσει στη Γερμανία. Στο κατόπι τους βρίσκονται δύο ορκισμένοι δολοφόνοι από το Αφγανιστάν, ένας ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA και ένας Έλληνας ανθυπαστυνόμος, ο Μηνάς Ασλανίδης. Για κάποιον λόγο που δεν θα αποκαλύψω όλοι αυτοί προσπαθούν να εντοπίσουν το αγόρι πρώτοι. Ο δε Έλληνας ανθυπαστυνόμος κουβαλά ένα σκοτεινό μυστικό από το παρελθόν του που απειλεί να τινάξει την αποστολή εντοπισμού του αγοριού στον αέρα. Όλη η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα σε δύο ημέρες του Φεβρουαρίου του 2016. Ο αναγνώστης στο αναγνωστικό του ταξίδι θα συναντήσει αμφιλεγόμενους χαρακτήρες, θα διαβάσει σκληρές εικόνες και θα ακολουθήσει κάποιους από τους ήρωες να δίνουν εσωτερική τους πάλη με το παρελθόν τους και με τα φαντάσματά τους.2) Γιατί επιλέξατε μετανάστες να είναι οι ήρωες του βιβλίου σας; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να φθάσει σε κάποιον που θα το διαβάσει;A.K: Από τότε που ξέσπασε η κρίση, η Ελλάδα έχει ξαναβρεθεί στο επίκεντρο της μετανάστευσης. Τόσο σαν χώρα που υποδέχεται μετανάστες. όσο και σαν χώρα που βλέπει τους δικούς της ανθρώπους να μεταναστεύουν. Αυτό το τελευταίο μην το ξεχνάμε, σχεδόν μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων τα τελευταία χρόνια έχει μεταναστεύσει για χώρες του εξωτερικού. Ο Έλληνας μετανάστης είναι φυσικά πιο τυχερός από τους Αφγανούς, Σύριους και λοιπούς μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα καθώς ταξιδεύει με νόμιμα χαρτιά, χωρίς να κινδυνεύει να συλληφθεί οποιαδήποτε στιγμή σαν παράνομος και συνήθως με τη δυνατότητα να έχει εξασφαλισμένη μια αξιοπρεπή στέγη και τροφή για να ξεκινήσει στην χώρα που πάει. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, των Ελλήνων μεταναστών και των ξένων, υπάρχει κάτι κοινό. Η συντριπτική πλειοψηφία μεταναστών φεύγουν από τις πατρίδες τους όχι από επιλογή αλλά λόγω μιας κατάστασης. Οι Έλληνες λόγω της οικονομικής κρίσης, οι ξένοι λόγω του πολέμου. Αυτό λοιπόν είναι ένα φαινόμενο που με απασχολεί έντονα, όπως και πιστεύω την πλειοψηφία των Ελλήνων. Ειδικά το 2016 όταν είδα τις ορδές των κυνηγημένων να διασχίζουν με απελπισία την χώρα και να βρίσκουν στην Ειδομένη υψωμένο ένα φράχτη, ένιωσα την ανάγκη να πω κάτι με τον δικό μου τρόπο για όλον αυτό τον παραλογισμό και την αδικία. Το αποτέλεσμα είναι το "Κωδικό Όνομα Ιαπετός". Όσον αφορά το μήνυμα του βιβλίου, προφανώς και είχα κάτι στο μυαλό μου γράφοντάς το, όμως δεν θα το αποκαλύψω! Πάγια πεποίθησή μου είναι πως όταν ένα βιβλίο φεύγει από τα χέρια του συγγραφέα και πάει στα ράφια, ανήκει στους αναγνώστες και μόνο σε αυτούς. Θέλω λοιπόν κάθε αναγνώστης να είναι ελεύθερος να ερμηνεύσει το βιβλίο κατά το δοκούν και να μην προκαταβάλλω κανέναν στα συμπεράσματά του!
Λίγα λόγια για το βιβλίο


Ο μικρός Ρασίντ, η μητέρα του, Σαΐντα, και ο Αμίρ κατευθύνονται προς τα σύνορα, σε ένα απεγνωσμένο ταξίδι προς τη Δύση. Στο κατόπι τους ένας Έλληνας ανθυπαστυνόμος, ένας πράκτορας της CIA και δύο ανελέητοι ασασίνοι από τα βάθη του Αφγανιστάν.
Τι ιδιαίτερο έχει αυτό το παιδί σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που στοιβάχτηκαν στην Ειδομένη τον σκληρό χειμώνα του 2016 ώστε να το αναζητούν τόσοι επικίνδυνοι άνθρωποι;
Ήταν αρκετή η λάμψη των ματιών της Σαΐντα για να κάνει τον Αμίρ να απαρνηθεί τα πάντα για κείνη;
Ποιο είναι το σκοτεινό μυστικό του Έλληνα αστυνομικού που απειλεί να τινάξει την αποστολή στον αέρα;


Ένα μυθιστόρημα για τη σκληρότητα των ανθρώπων, την απόγνωση και την εξιλέωση.Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΣ


 Ο Αντώνης Καράς ζει, γράφει και εργάζεται στην Αθήνα, την πόλη όπου γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1975. Αντιμετωπίζει το διάβασμα και τη γραφή ως καθαρά βιολογικές ανάγκες.


 Είχε δύο μεγάλα όνειρα στη ζωή του. Να εκδώσει κάποιο από τα μυθιστορήματά του και να μάθει να χορεύει. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, δεν έμαθε ποτέ να χορεύει.


"ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ1)"Τουρίστες στην ομίχλη": Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα! Δηλαδή; Πως ακριβώς ζουν οι ήρωες σας τον μύθο τους στην χωρά μας;


Β.Μ:  Όλοι οι ήρωες του βιβλίου, άθελά τους, κάνουν κανονική βουτιά στην καθημερινότητα της χώρας. Βιώνουν σε όλο του το μεγαλείο το μύθο της Ελλάδας. Ζουν τη κίνηση, τις πορείες, τις απεργίες κι εξαναγκάζονται να γίνουν πιο εφευρετικοι για να επιβιώσουν! Ανακατεύονται με τον ντόπιο πληθυσμό κι ανακαλύπτουν όλες μας τις εκδοχές. Ταξιδεύουν, νιώθουν, απογοητεύονται κι ενθουσιάζονται. Έτσι μπορούν και συναρμολογουν το ψηφιδωτό της εικόνας μας. Όλα αυτά φυσικά υπερβαίνουν τις αρχικές προσδοκίες που είχαν όταν ξεκινούσαν το ταξίδι τους. Είχαν κάτι πιο συμβατικό στο μυαλό τους
2) Όσοι το διάβασαν μιλούν για ένα άκρως απολαυστικό βιβλίο, γεμάτο από έξυπνο χιούμορ, διασκεδαστικό, ξεκαρδιστικές περιπέτειες για τους 5 ήρωες σας, μα ταυτόχρονα και καυστικό, σατυρικό, με θέματα που προβληματίζουν! Ποια λοιπόν είναι αυτά τα θέματα και όντως μπορεί κάποιος διακωμωδώντας τα να τα θίξει, θέτοντας στον αναγνώστη του σοβαρούς προβληματισμούς;  


Β.Μ:  Πιστεύω ότι μόνο μέσω της σάτιρας, μπορείς να προσεγγίσεις τα σοβαρά προβλήματα του τόπου. Η εικόνα του ανθρώπου που κουνάει το δάχτυλο και επιπλήττει, για εμένα είναι αποκρουστική. Αποκρουστική και άκρως αναποτελεσματική! Δεν σκέφτεσαι το πρόβλημα, παρά μόνο πως θα αποφύγεις την ευθύνη για αυτό. Αντίθετα το χιούμορ και η σάτιρα, επιστρέφουν ξανά και ξανά στο μυαλό. Σκέψου όταν ακούς ένα καλό ανέκδοτο που δεν θες να ξεχάσεις. Το επαναλαμβάνεις μέσα σου και το μοιράζεσαι με τους φίλους σου. Έτσι νομίζω μπορεί να ταξιδέψει και η σάτιρα από τον έναν στον άλλο και μαζί της ο σπόρος του αρχικού προβληματισμού. Στο βιβλίο έχω επιλέξει να θίξω με αυτό τον τρόπο τη καθημερινότητα που βιώνουμε. Το κάνω με χιούμορ διότι πιστεύω ότι, δίχως αυτό θα μας είχε κατασπαράξει το χάος μέσα στο όποιο ζούμε
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πέντε Νεοϋορκέζοι επισκέπτονται την Ελλάδα με στόχο να τελέσουν έναν υπέροχο γάμο και να περάσουν ονειρικές μέρες διακοπών. Τι γίνεται όμως όταν το καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα των διακοπών, πρέπει να εφαρμοστεί στη χώρα του, «όπως να ’ναι, όποτε να ’ναι, όπου να ’ναι»;
 Πώς μπορούν να συγκεραστούν οι απόψεις περί γάμου, ανάμεσα σε μια νύφη από το Μπρούκλιν και μιας οικογένειας από τα Σφακιά; 
Μπορούν άραγε ο αστυνομικοί να δέρνουν λιγότερο και οι διερχόμενοι παπάδες να μη φέρνουν γρουσουζιά; 
Τέτοια ερωτήματα θα κληθούν να απαντήσουν οι πέντε φίλοι, ενώ ταυτόχρονα θα ανακαλύψουν πόσο ερωτικό υπόβαθρο μπορεί να δημιουργήσει το χάος.Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ


Ο Βαγγέλης Μαργιωρής γεννήθηκε πριν από 43 χρόνια σ’ ένα μικρό γραφικό χωριό της Σάμου και μετακόμισε σε πολύ μικρή ηλικία με την οικογένειά του στην Αθήνα. Η επαφή του με τη λογοτεχνία ξεκίνησε από νωρίς, κυρίως μέσα από τα έργα του Ανεμοδουρά, του Ιουλίου Βερν και της Κίρα Σίνου. Αποφοίτησε από το Λύκειο και τη Σχολή Λογιστικής, διατηρώντας πάντα στενές επαφές με τα βιβλία. Ήταν πλέον η φιλοσοφία και το ιστορικό μυθιστόρημα τα αναγνώσματα που τον ενθουσίαζαν. Μετά τον γάμο του και τη γέννηση της κόρης του ξεκίνησε να ασχολείται και με τη συγγραφή, μια ενασχόληση που του προέκυψε πολύ φυσικά. Σήμερα εργάζεται στο λογιστήριο μεγάλης ελληνικής εταιρίας, παραμένοντας φανατικός αναγνώστης και φιλόδοξος γραφιάς.

Το «Τουρίστες στην ομίχλη» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

"ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ"


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ


1) "Επάγγελμα γραμματέας", μιλήστε μας για το βιβλίο σας. Τι θα διαβάσουμε σε αυτό, πως γεννήθηκε η ιδέα, γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλοΝ.Π: Το βιβλίο μου μιλάει για τη ζωή τεσσάρων γυναικών, οι οποίες είναι όλες τους γραμματείς και γνωρίζονται μεταξύ τους όταν ένας ψυχολόγος οργανώνει ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας για γυναίκες. Σε αυτές τις συνεδρίες οι ηρωίδες μου γνωρίζονται μεταξύ τους και οι ζωές όλων τους αλλάζουν οριστικά. Ακόμη και του ψυχολόγου. Ο ένας βοηθάει τον άλλο με τον τρόπο του. Η ιδέα μου ήρθε από το πουθενά, νομίζω πως οι ήρωες σου κάποια στιγμή απρόσμενα χτυπούν την πόρτα της καρδιάς σου κι εσύ απλά τους την ανοίγεις και γράφεις ότι σου λένε..Γιατί ο συγγραφέας δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εκτελεστικό όργανο της ίδιας του της έμπνευσης..Ο τίτλος νομίζω πως δεν θα μπορούσε να είναι άλλος. Προέκυψε αυθόρμητα από το κοινό χαρακτηριστικό των τεσσάρων γυναικών....το επάγγελμά τους.


2) Αν δεν ήσασταν η συγγραφέας του βιβλίου αλλά μια αναγνώστρια που το διάβασε και το προτείνει στην φίλη της πίνοντας καφέ. Για ποιους λόγους θα το προτείνατε, γιατί να το διαβάσει;


Ν.Π: Το <<επάγγελμα γραμματέας>> είναι αρχικά ένα βιβλίο απλά γραμμένο που δεν κουράζει. Και το θεωρώ βασικό κριτήριο στις μέρες μας, που είναι τόσο γεμάτες και γεμάτες άγχος..Επίσης θεωρώ ότι όλες μας μπορούμε να ταυτιστούμε με κάποια από τις ηρωίδες κι αυτό όταν συμβαίνει σ ένα βιβλίο εμένα τουλάχιστον με κάνει να νιώθω όμορφα και οικεία. Είναι σα να αγγίζω τους ήρωες. Αυτό το βιβλίο έχει αίσθημα, φόβους, προδοσίες, ανασφάλειες αλλά και αξίες όπως η αγάπη και η φιλία. Στο τέλος γίνεται η καλύτερη ανατροπή και σου δίνει την κάθαρση που περιμένεις. Τέλος φήμες λένε ότι η συγγραφέας είναι πολύ cool άτομο. Για όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα θα πρότεινα ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο σε όλους....Λίγα λόγια για το βιβλίοΤέσσερις γυναίκες διαφορετικής ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης συναντιούνται σε τμήμα ομαδικής ψυχοθεραπείας. Αρχικά ο ψυχολόγος είναι ο μοναδικός συνδετικός τους κρίκος, αλλά στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας ενώνονται με στενή φιλία. Στην πορεία των συνεδριών αποκαλύπτονται μυστικά, και όλες αναθεωρούν τις απόψεις τους για τη ζωή και τον έρωτα. Οι ρόλοι θεραπευτή και θεραπευόμενου χάνουν σταδιακά τη σημασία τους, καθώς ποι πέντε τους λειτουργούν ως ισότιμα μέλη, με στόχο να γίνει η ζωή τους πιο όμορφη και πιο γεμάτη.


ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥΗ Νάντια Παπαθανασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τη λογοτεχνία ως αναγνώστρια και ως συγγραφέας. Το «Επάγγελμα Γραμματέας» είναι το πρώτο βιβλίο που αποφάσισε να μοιραστεί μ’ ένα ευρύτερο κοινό και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή."Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ"
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΙΡΗ ΚΟΛΟΒΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ


1) Μαίρη μου ¨Η χαμένη κόρη", η κλεμμένη Καρυάτιδα!! Τι σε "έσπρωξε" να γράψεις αυτό το βιβλίο;


.Μ.Κ: Το βιβλίο αυτό ξεκίνησε σαν μια απλή ιστορία που μου ζήτησαν από ένα Νηπιαγωγείο του Χαϊδαρίου και μετά εξελίχθηκε στην ιστορία που έχετε στα χέρια σας. Αυτό που φωνάζω συνέχεια είναι «Δώστε ποιότητα στα παιδιά» . Κλείστε την τηλεόραση και χαρίστε ποιοτικό χρόνο στα παιδιά σας με μια βόλτα στα μουσεία και όχι μόνο. Απευθύνεται κυρίως σε γονείς και εκπαιδευτικούς γιατί από την οικογένεια ξεκινούν όλα και συνεχίζονται στο σχολείο. Τέρμα πια στην στείρα γνωση. 

2) Σε ποιους το απευθύνεις και γιατί; Ποιο είναι το ηχηρότερο μήνυμα του; 


Μ.Κ: Η Χαμένη Κόρη έχει διπλό μήνυμα. Αφενός, την ποιότητα στην εκπαίδευση των παιδιών μας, όπως προανέφερα κι αφετέρου την αφύπνιση των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών ετσι ώστε το μέλλον μας που είναι τα παιδιά μας να πάνε ένα βήμα πιο μπροστά το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων.
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια ομάδα παιδιών επισκέπτεται το Μουσείο της Ακρόπολης και γνωρίζει την κλεμμένη Καρυάτιδα, τη «Χαμένη Κόρη». Είναι δυνατόν τα παιδιά να συνομιλήσουν μαζί της και ν’ ακούσουν τον κρυφό καημό της; Θα μπορέσουν οι ευαίσθητες ψυχούλες με τις παράτολμες πράξεις τους να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια;
Ένα παραμύθι που επιδιώκει να προβληματίσει γονείς και εκπαιδευτικούς και να παροτρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν την Ιστορία μας μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου
ΜΑΙΡΗ ΚΟΛΟΒΟΥ


Η Μαίρη Κολοβού γεννήθηκε στον Κορυδαλλό και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι όπου ζει με την οικογένειά της. Δούλεψε ως γραμματέας για πάνω από 25 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και τώρα είναι συνταξιούχος. Το βιβλίο ήταν και είναι ο καλύτερός της φίλος, η εκτόνωση και η διασκέδασή της. Το 2014 συμμετείχε με τέσσερα διηγήματα σε ένα συλλογικό έργο με τίτλο «Ανθολογία σύντομου διηγήματος» από τις εκδόσεις Γραφομηχανή.
Το 2015 ίδρυσε το ενημερωτικό blog«Βιβλιομαγειρέματα» απ’ όπου παρουσιάζει βιβλία και τους συγγραφείς τους, ενώ πρόσφατα έγινε παραγωγός στο διαδικτυακό σταθμόBUTTERLFY WEB RADIO.
«Η Χαμένη Κόρη» είναι το παραμύθι της που επιδιώκει να φέρει τα παιδιά στα Μουσεία και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UnescoΠειραιώς και Νήσων.


"ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ" ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ 
1) Έχοντας ήδη διαβάσει αυτό το υπέροχο βιβλίο που για μένα ήταν και..ψυχοθεραπεία, δεν μπορώ να μην ρωτήσω πρώτα από όλα, πως φανατιστήκατε αυτόν τον απίθανο τύπο..τον Οράτιο Χ ;

Β.Κ: "Ήμουν σε μια παραλία πριν λίγα χρόνια και φαντάστηκα ότι ήμουν ιδιωτικός ερευνητής και ότι μπήκε στο γραφείο μου ένας υπέρβαρος πελάτης. Αυτό μου έγινε έμμονη ιδέα και με τον καιρό το ανέπτυξα."

  
2) Θέλω να τον παρουσιάσετε εσείς με τον δικό σας τρόπο στους φίλους μας. Μιλήστε μας για αυτόν...Β.Κ: "Είναι ένας καθημερινός άνθρωπος,της διπλανής πόρτας, με τα άγχη του, τις ανασφάλειες και τις οικονομικές δυσκολίες. Όχι ιδιαίτερα έξυπνος και καθόλου τυχερός. Ένας αντιήρωας κοντολογίς.


Λίγα λόγια για το βιβλίο


Ο Οράτιος Χ. είναι ιδιωτικός ερευνητής. 

Ένας καθημερινός άνθρωπος, με χρέη, σπάνιες ερωτικές σχέσεις, εσωτερικές αναζητήσεις και αυτοκτονικές τάσεις. Πίστευε ότι ανέλαβε μια απλή υπόθεση, αλλά ήταν γελασμένος…

 Ιδιόρρυθμοι μάρτυρες, τραγελαφικές καταστάσεις και μια έρευνα που πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο, συνθέτουν το παζλ μιας μπερδεμένης υπόθεσης. 

Ένα βιβλίο με άφθονο χιούμορ, ανατροπές και μπόλικη…ταλαιπωρία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣΟ συγγραφέας είναι ενήλικος. 

Του αρέσει να διαβάζει Σελίν και να βλέπει ταινίες του Μπουνιουέλ.

 Απεχθάνεται την υποκρισία, τη χλιαρή μπίρα και το γιαούρτι με 2% λιπαρά.ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ
"Αιματοβαμμένα χρόνια"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΝΝΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ

1) Μακεδονία 1943..."Αιματοβαμμένα χρόνια", ένα οδοιπορικό από εκείνα τα πέτρινα χρόνια στο σήμερα. Τι θα συναντήσουμε στο πέρασμα όλου αυτού του χρόνου στο βιβλίο σας κα. Μητσοπούλου; Α.Μ: Οι ήρωες μου είναι κάτοικοι της μακεδονικής γης. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην Ανατολική Μακεδονία. Δεν προσδιορίζω επακριβώς τον νομό ,αλλά αφήνω τον αναγνώστη να φανταστεί το μέρος που επιθυμεί. Είναι Απρίλιος του 1943, όταν οι Βούλγαροι για τρίτη φορά εισβάλουν στη Μακεδονία. Στην Ελλάδα την περίοδο αυτή έχουμε τριπλή κατοχή. Η διαφορά με τους άλλους κατακτητές ήταν ότι αναγνώριζαν ότι βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, σε αντίθεση με τους Βούλγαρους που προπαγάνδιζαν ότι τα εδάφη τους ανήκαν και ήρθαν για να τα απελευθερώσουν. Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου ζουν την περίοδο αυτή και βιώνουν τα δεινά που προκάλεσε στην πατρίδα μας η βουλγαρική κατοχή. Όμως οι Έλληνες δεν δαμάζονται. Αντιστέκονται. Μέσα στη λαίλαπα του πολέμου ένας έρωτας δεν πρόλαβε να ανθίσει. Ανέστης και Κερασίνα… Δυο νέοι με όνειρα. Ο Ανέστης μεταμορφώθηκε βίαια. Αδίστακτα πολέμησε τον εχθρό διψώντας για εκδίκηση. Οι ήρωες εγκαταλείπουν τη Μακεδονία. Κατεβαίνουν στην κατοχική Αθήνα. Ζουν την απελευθέρωση αλλά δυστυχώς παραμονεύει ο εμφύλιος ,ένας αδελφοκτόνος πόλεμος που δίχασε την ελληνική κοινωνία σπέρνοντας τον πόνο και τη καταστροφή. Καινούριοι ήρωες γεννιούνται που προσπαθούν να χτίσουν τη ζωή τους αναζητώντας μια καλύτερη τύχη σε μέρη μακρινά. 1950….1960…1970..1980…1990…. 2000 Πολλές οι αλλαγές στη πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Φτάνουμε στο σήμερα , οι ήρωες αναζητούν την αλήθεια για να προχωρήσουν, να λυτρωθούν…..2) Η έρευνα και η διασταύρωση ιστορικών στοιχείων είναι μια χρονοβόρα υποθέτω διαδικασία. Πόσο δύσκολο ήταν για σας να τα συγκεντρώσετε και μετά να τα δέσετε όλα με την πλοκή του βιβλίου;  Η ιστορία σας πέρα αυτών των ιστορικών αναφορών βασίζεται και σε αληθινά γεγονότα ή είναι καθαρά προϊόν εμπνεύσεως; 


Α.Μ:  Η συγκεκριμένη περίοδος της Ιστορίας πάντα με προβλημάτιζε. Η έρευνα και η διασταύρωση ιστορικών στοιχείων, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αλλά συνάμα ενδιαφέρουσα. Ανακαλύπτεις πράγματα που ενδεχομένως δεν φανταζόσουν…. Διασταυρώνεις πληροφορίες από διάφορες πηγές, μαρτυρίες ανθρώπων, ντοκουμέντα και σύμφωνα με αυτά πλάθεις τη δική σου ιστορία. Όμως ο χρόνος ποτέ δεν με προβλημάτιζε γιατί η συγγραφή για μένα είναι χόμπυ και όχι μέσο βιοπορισμού. Το βιβλίο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Την περίοδο αυτή γυναίκες βιάστηκαν, εκκλησιές λεηλατήθηκαν, περιουσίες καταπατήθηκαν. Οι Έλληνες αντάρτες πάνω στα βουνά αντιστάθηκαν γενναία με τον δικό τους τρόπο. Όμως δεν έγραψα απλά μια ιστορία που μου διηγήθηκε κάποιος, αλλά μέσα από τις αλήθειες που βίωσαν οι Έλληνες της Μακεδονίας έπλασα μια δική μου.
                    

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Λένω, Κερασίνα, Ελένη, Κερασία. Τέσσερις γυναίκες στο πέρασμα του χρόνου. Αγάπησαν, αγαπήθηκαν, πληγώθηκαν βαθιά, όμως συνέχισαν, αντίκρισαν την αλήθεια κατάματα και λυτρώθηκαν. Μακεδονία 1943… Οι Βούλγαροι εισβάλλουν στη μακεδονική γη και σπέρνουν τον όλεθρο. Οι Έλληνες όμως δεν δαμάζονται, είναι από τη φύση τους λαός ανυπότακτος. Αγνός και αληθινός ο έρωτας του Ανέστη. Δεν πρόλαβε να ανθίσει… Ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του, αντιστέκεται και πολεμάει με λύσσα τον κατακτητή. Θύμα ομαδικού βιασμού των Βούλγαρων Κομιτατζήδων είναι η μικρή Κερασίνα, η οποία προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή με τη βοήθεια της Παναγιώτας. Οι ήρωες συνεχίζουν το ταξίδι τους στην κατοχική Αθήνα, ζουν την απελευθέρωση και προσπαθούν να χτίσουν τη ζωή τους μέσα από τα συντρίμμια του πολέμου. Πόσο καταλυτικός είναι ο ρόλος του Ανέστη στην εξέλιξη του έργου; Τελικά είναι οι επιλογές μας αυτές που καθορίζουν την πορεία της ζωής μας; Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζεις ότι για να προχωρήσεις πρέπει να αντικρίσεις την αλήθεια κατάματα, να λυτρωθείς…
ΑΝΝΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥΗ Άννα Μητσοπούλου γεννήθηκε στη Φλώρινα. Είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά. Απόφοιτος Νοσηλευτικής Σχολής, άσκησε το επάγγελμα στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φλώρινας.
Το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2012, με τίτλο «Φώτισες τη ζωή μου», το οποίο, αν και πρωτοεμφανιζόμενη στον συγγραφικό χώρο, είχε απήχηση και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το αναγνωστικό κοινό.
Το «Σαν δυο σταγόνες νερό» είναι το δεύτερο βιβλίο της.
Ασχολείται με τη συγγραφή από την παιδική της ηλικία.
Ζει στη Φλώρινα με την οικογένειά της και εργάζεται στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ Φλώρινας.


"ΟΙ ΝΥΜΦΕΣ ΤΗΣ ΕΡΟΙΒΙΑΣ"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΥΝΗ 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ


1) Το βιβλίο σας «Οι Νύμφες της Εροιβιάς» βασίζεται σε αληθινά γεγονότα από τον τόπο σας. Ποιο γεγονός ήταν το κίνητρο και η εμπνευση για την συγγραφή του;

Β.Τ: Η πηγή έμπνευσης της ιστορίας μου ήταν ένα οικογενειακό μου πρόσωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία του βιβλίου!!! Είναι μια από της τρείς ηρωίδες μου, η Δάφνη Μητροπούλου που μου εκμυστηρεύτηκε την ιστορία της γιαγιάς της, της μητέρας της και την δική της και πόσο συνδέονται μεταξύ τους με όλα τα δεινά που εμφανίστηκαν στην πορεία των τριών αυτών γενιών.


2) Ποιες είναι  «Οι νύμφες της Εροιβιάς »; Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο; Μιλήστε μας λίγο για το βιβλίο σας


 Β.Τ: Οι Νύμφες της Εροιβιάς βασίζεται σε αληθινά γεγονότα βγαλμένα από τις ψυχές τόσων ανθρώπων που πόνεσαν, παιδεύτηκαν και αιμορραγούσαν σε κάθε βήμα της ζωής τους. Διαδραματίζεται στα Γιάννενα στον τόπο που μεγάλωσα και τόσο έχω λατρέψει, διαδραματίζεται σε τούτο τον τόπο όπου οι ήρωες γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, έκλαψαν και έκρυψαν στην μεγάλη βαθιά λίμνη μυστικά και πάθη που κατέστρεψαν πολλές γενιές... Το ταξίδι συνεχίζεται στο υπέροχο χωριό την Μυροδάφνη και στην Πελοπόννησο... Μια ιστορία βγαλμένη από τους εφιάλτες της ζωής που κυνηγούν μέχρι τέλους τα αγαπημένα μου πρόσωπα, τους αγαπημένους μου ήρωες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ιωάννινα, 1943
Λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, δυο νέοι, η Λενιώ και ο Εντίν, ζουν μέσα στα σοκάκια του Κάστρου κρατώντας κρυμμένο τον μεγάλο έρωτά τους. Εκείνη, μια πανέμορφη Γιαννιώτισσα και εκείνος, ένας Εβραίος που τη λατρεύει περισσότερο και από τη ζωή του. Θα καταφέρουν να ζήσουν μαζί;
Χωριό Μυροδάφνη, 1960
Η Θεοδώρα προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της οικογένειάς της, να απαλλαγεί μια και καλή από την καταστροφική μητέρα της. Παντρεύεται τον αγαπημένο της Κωνσταντή και για να γλιτώσουν από τη μανία της, ταξιδεύουν μέχρι την Πελοπόννησο. Μα και εκεί η τύχη δε θα τους χαμογελάσει.
Ιωάννινα, 2014
Η Δάφνη, υποβασταζόμενη από τον γιο και την κόρη της, σπαράζει πάνω από το μνήμα του αγαπημένου της συζύγου Άκη.
Τρεις γυναίκες ενώνουν τις ζωές τους και το κουβάρι της μοίρας ξετυλίγεται αφήνοντας πίσω του λάθη, πάθη, μυστικά και αμέτρητο πόνο, τόσο στις ίδιες, όσο και στα αγαπημένα τους πρόσωπα που ζουν μαζί τους.
 Θα μπορέσει άραγε η μεγάλη, βαθιά λίμνη να τα σκεπάσει για πάντα και να τα κρατήσει στον βυθό της ή θα τα ξεβράσει στις καλαμιές, όπου πριν πολλά χρόνια οι Νύμφες της Εροιβιάς έλουζαν τα χρυσαφένια τους μαλλιά τις έναστρες νύχτες; ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΥΝΗ Η Βασιλική Τσούνη γεννήθηκε στα Γιάννενα μια ηλιόλουστη μέρα το 1982. Σπούδασε Γεωπονία στη Λάρισα και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην πόλη καταγωγής της.
Τις πρώτες της συγγραφικές απόπειρες τις έκανε σε μικρή ηλικία γράφοντας παραμύθια και ποιήματα.
Λατρεύει το διάβασμα, το γράψιμο, τη μουσική, τα ζώα και στις ελεύθερες ώρες της θα την βρείτε να «ονειροπολεί» στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης. 
Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 2015.
Σήμερα ζει και εργάζεται στα Γιάννενα, περιτριγυρισμένη από χιλιάδες βιβλία, που είναι και η μεγάλη της αγάπη.


"ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ


1) "Μέχρι το τέλος του χρόνου", ένα βιβλίο που όποιος το διαβάσει το λατρεύει. Πως νιώθεις γι αυτό; Μίλησε μας λίγο για την ιστορία του βιβλίου σου πέρα από το οπισθόφυλλο. Γ.Π: Πρώτα απ' όλα, πρέπει να πω πως το σχόλιό σας αυτό με κολακεύει απίστευτα. Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει -ή διαβάσει- κάποιο αρνητικό σχόλιο για το βιβλίο μου, αλλά αυτό μπορεί να είναι και τυχαίο. Καλώς ή κακώς, δεν μπορούμε ν' αρέσουμε σε όλους, ωστόσο, το να ξέρεις πως το πόνημά σου αγαπήθηκε από μια πολύ μεγάλη μερίδα αναγνωστών, πώς να το κάνουμε... είναι ευτυχία και σου προσφέρει άπλετη ικανοποίηση. Γιατί, προσωπικά, γράφω ιστορίες που θα ήθελα να διαβάσω, εστιάζοντας περισσότερο στους χαρακτήρες και στην ανάπτυξη των ψυχογραφημάτων τους, όχι απαραίτητα για να ταυτιστεί κάποιος μαζί τους, αλλά για να μπορέσει να “ταξιδέψει” μέσα από την ιστορία τους και, τελικά, να τους καταλάβει, ακόμα κι αν δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις τους.
Το "Μέχρι το τέλος του χρόνου" είναι το βιβλίο μου εκείνο που, αν και δεν το περίμενα όταν ξεκίνησα να το γράφω, αποτελεί την προσωπική μου αδυναμία, όχι μόνο επειδή μιλάει για έναν πολύ μεγάλο έρωτα, αλλά γιατί μιλάει για την ίδια τη ζωή. Η Κρυσταλλία και ο Κωνσταντίνος είναι δύο βασανισμένες ψυχές, δύο παιδιά που μεγάλωσαν μέσα στο προσωπικό τους σκοτάδι, που έμαθαν να κρύβουν τα προβλήματά τους στη ντουλάπα και να παριστάνουν πως αυτά δεν υπάρχουν, απομονωμένοι από ανθρώπους και συναισθήματα. Έτσι, πίστευαν ότι η ζωή τους θα ήταν πιο εύκολη, λιγότερο δύσκολη κι επίπονη. Μέχρι που οι δρόμοι τους αντάμωσαν και όλα άρχισαν ν' αλλάζουν μέσα από τις μεταξύ τους συγκρούσεις, άλλοτε συναισθηματικές, άλλοτε προσωπικές, άλλοτε εγωιστικές, ή κι επηρεασμένες από τα “θέλω” και το “εγώ” τους. Έντονοι χαρακτήρες, δυναμικές προσωπικότητες, τόσο ίδιοι μα και τόσο διαφορετικοί συνάμα, καλούνται να βρουν τις ισορροπίες ανάμεσα στην επιθυμία τους για μια καλλιτεχνική καριέρα στο χορό, και στη λαχτάρα τους για ένα κοινό μέλλον, πράγμα δύσκολο και στις δύο περιπτώσεις. Κι εκεί που έδειχναν να έχουν χαράξει την κοινή τους πορεία, μια στιγμή στέκεται αρκετή για ν' αλλάξει τα πάντα, για να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Όμως, η ζωή, παίζει τα πιο παράξενα παιχνίδια και οι συμπτώσεις ίσως, τελικά, να μην είναι τόσο τυχαίες όσο πιστεύουμε. Ίσως, κάποια πράγματα, να τα έχει γράψει η μοίρα μας. Και το ερώτημα είναι: Μπορούμε να της πάμε κόντρα; Μπορεί το “εμείς” να νικήσει το “εγώ”; Μπορεί μια αγάπη ν' αντέξει μέχρι το τέλος του χρόνου;


2) Τι αγάπησες εσύ περισσότερο σε αυτό το βιβλίο σου; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους αναγνώστες του;Γ.Π: Αγάπησα τα πάντα στο βιβλίο αυτό! Μα πάνω απ' όλα, αγάπησα τους χαρακτήρες του, ίσως γιατί έχουν πολλά κομμάτια από μένα. Ίσως, πάλι, γιατί έχουν και πολλά κομμάτια από ανθρώπους που αγάπησα στο διάβα της ζωής μου. Και, ίσως, γιατί η ιστορία τους να είναι πιο αληθινή απ' όσο μπορεί να φανταστεί κανείς, αλλά και γιατί τα συναισθήματα δεν έχουν όρια, δεν έχουν μέτρο, δεν έχουν λογική, και δεν έπαψαν στιγμή να μου το θυμίζουν.
Όσο για το μήνυμα που θέλω να περάσω στους αναγνώστες μου... δεν είναι άλλο από το ν' αγκαλιάσουν το σκοτάδι τους, μα και το σκοτάδι των άλλων, γιατί μόνο τότε θα μπορέσουν ν' αγκαλιάσουν και το φως τους. Και ν' αγαπάνε, δυνατά, αληθινά, με όλο τους το είναι, ακόμα κι αν αυτό φαντάζει λάθος. Γιατί, η αγάπη, δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, αρκεί να είναι αληθινή

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Κρυσταλλία, έχοντας χάσει με τραγικό τρόπο τη μητέρα της όταν ήταν παιδί, έχει περάσει τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής της απομονωμένη από τους ανθρώπους. Ζει στο δικό της μικρόκοσμο, όπου τα συναισθήματα δεν χωράνε, αφού μόνο πόνο και δυστυχία μπορούν να φέρουν.
Την ίδια στιγμή, ο Κωνσταντίνος ζει μαζί με τη μικρότερη αδερφή του, προσπαθώντας να συνυπάρξει με τα σημάδια που άφησε ο νεκρός πατέρας τους στην ψυχή του, τα οποία όμως τον έχουν κάνει εσωστρεφή, ψυχρό και απόμακρο, ανίκανο να νιώσει οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα εκτός από θυμό και οργή.

Οι ομοιότητες ανάμεσά τους πολλές. Όπως και οι διαφορές τους. Όμως, το κοινό τους όνειρο, ο χορός, στον οποίον είναι ολοκληρωτικά αφοσιωμένοι, είναι εκείνο που θα ενώσει τους δρόμους τους, «προκαλώντας» τους να δουν τι είναι αυτό που υπερτερεί.
Μία σχέση που ξεκινάει από μια μεγάλη και αναίτια κόντρα για να οδηγήσει σε ένα πάθος που με τη σειρά του θα εξελιχθεί σε έναν μεγάλο έρωτα.
«Μέχρι το τέλος του χρόνου» είχαν ορκιστεί ν αγαπιούνται. Ήταν το δικό τους «για πάντα». Ωστόσο, μια στιγμή θα είναι αρκετή για να γκρεμίσει όσα με κόπο έχτισαν. Αρκετή για να χωρίσουν οι δρόμοι τους, και να μετατραπεί η αγάπη τους σε μίσος. Κι όμως, όσοι είναι γραφτό να είναι μαζί, το πεπρωμένο τούς φέρνει κοντά, ενώ, μέσα από συμπτώσεις, βρίσκει πάντα τον τρόπο για να τους δοκιμάσει.

Άραγε, η αγάπη είναι αρκετή για να μας κάνει ν αλλάξουμε;
Άραγε, μπορεί ν αντέξει μέχρι το τέλος του χρόνου;


ΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Γιώτα Παπαδημακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 όπου και ζει μέχρι σήμερα μαζί με το σύζυγό της. Είναι η δημιουργός και διαχειρίστρια του site «Το μεγαλείο των τεχνών», το οποίο, στην αρχική του μορφή, ψηφίστηκε ως το καλύτερο blog για το 2012. Αρθρογραφεί σε ποικίλα ηλεκτρονικά έντυπα, ανάμεσα στα οποία και το culturenow.gr, στο οποίο υπογράφει με την ιδιότητα της βιβλιοκριτικού. Παράλληλα, συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα αλλά και με πρακτορεία του εξωτερικού στο τμήμα αξιολόγησης βιβλίων προς έκδοση, ενώ απασχολείται και ως ραδιοφωνική παραγωγός.
Ζει και αναπνέει για τη Λογοτεχνία... και για το γιο της.
Τον Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ το πρώτο της μυθιστόρημα, «Ξεπεσμένοι Άγγελοι». Τον Δεκέμβριο του 2013, και πάλι από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ, κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά της, με τίτλο «Μη με ξεχάσεις».         


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΛΑΤΟΣ

"ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ" & " Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ"
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΛΑΤΟΣ

1)"Ο αληθινός δάσκαλος" είναι ο τίτλος του νέου σας βιβλίου. Πως πρέπει να είναι "Ο αληθινός δάσκαλος", κα. Παππά;Α.Π: Ο αληθινός Δάσκαλος. Πώς πρέπει να είναι ο αληθινός δάσκαλος; Στο βιβλίο αυτό σκιαγραφείται, με πολύ απλό τρόπο, όλο το περίγραμμα των αξιών που διέπουν τη διεργασία της μάθησης. Με μεθοδικότητα επιχειρείται η διείσδυση στην ουσία της παιδείας και στην αρμονία, η οποία πρέπει να περιβάλλει την προσωπικότητα του δα-σκάλου και τη δυνατότητα να ακτινοβολεί τις αξίες από τις οποίες κατακλύζε-ται. Παρά την, φαινομενικά, θεωρητική επένδυση του βιβλίου στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πρακτικό και εύχρηστο εγχειρίδιο βελτίω-σης του κάθε δασκάλου. Κάθε δάσκαλος έχει συνεχή ανάγκη για βελτίωση, όχι γιατί δεν είναι καλός, αλλά γιατί μπορεί -και οφείλει- να γίνει ακόμα πιο καλός. Μέσα στα δέκα κεφάλαια του βιβλίου περιγράφονται τα απαραίτητα βήματα από τον δάσκαλο μέχρι τον αληθινό δάσκαλο, αυτόν που έχει ανά-γκη η, απαιτητική σήμερα, μαθητική κοινωνία.2) "Μαθαίνοντας πώς να Μαθαίνω": Το δημιουργικό ευέλικτο σχολείο. Τι θα διαβάσουμε σε αυτό το βιβλίο σας; Πως θα μας βοηθήσουν όσα διαβάσουμε και πόσο εύκολο είναι να τα εφαρμόσουμε στην καθημερινότητα μας;


Α.Π: Μαθαίνοντας πώς να Μαθαίνω. Τι θα διαβάσουμε σε αυτό το βιβλίο σας; Στο βιβλίο αυτό θα διαβάσετε ότι όλοι οι μεγάλοι παιδαγωγοί των τελευταίων εκατόν πενήντα χρόνων, μίλησαν για σχολεία ανοιχτά, για μαθητές χαρούμε-νους και εργατικούς, για δασκάλους πρόσχαρους και μεταδοτικούς. Όλοι αυ-τοί οι παιδαγωγοί, αλλά και οι αρχαίοι φιλόσοφοι μας άφησαν μια παρακα-ταθήκη:
–Ότι η εκπαίδευση στηρίζεται στην κινητοποίηση βαθύτερων διαφερόντων, όπως είναι ο ενθουσιασμός, η αγάπη για μάθηση, η επιθυμία για ανακάλυψη. 
–Ότι η προσωπικότητα του δασκάλου πρέπει να έχει ισχυρή συναισθηματική επένδυση. 
 Είναι γνωστό ότι η σύγχρονη αντίληψη, εξακολουθεί να βασίζεται σ’ όλα αυ-τά. Απλά σήμερα το μαθησιακό υλικό είναι ογκωδέστερο, με συνέπεια και οι απαι-τήσεις της εκπαίδευσης να είναι ανάλογες. Είναι πλέον βεβαιωμένη η άποψη ότι η γνώση δεν προσφέρεται έτοιμη στον μαθητή, αλλά καταχτιέται σιγά- σιγά από τον ίδιο τον μαθητή. Το ευέλικτο σχολείο, εξ ορισμού αλλά και στην πράξη, είναι το κα-τάλληλο περιβάλλον για την ψυχική, πνευματική και νοητική ανάπτυξη του μαθητή. Το σχολείο-κύτταρο δημιουργίας, το σχολείο με κουλτούρα και στόχους, είναι ο σω-στός τόπος όπου μπορεί να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει ο ευέλικτος δάσκαλος και ο μαθητής της ευέλικτης δημιουργικής τάξης. Δεν μπορεί να υπάρξουν μεμονω-μένες ώρες ευέλικτης διδασκαλίας, αλλά μόνο συνεχής ευέλικτη διδασκαλία, όλες τις ώρες, όλες τις ημέρες, όλα τα χρόνια.Λίγα λόγια για τα βιβλία" Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ"

Στο βιβλίο αυτό σκιαγραφείται, με πολύ απλό τρόπο, όλο το περίγραμμα των αξιών, που διέπουν την διεργασία της μάθησης. Με μεθοδικότητα επιχειρείται η διείσδυση στην ουσία της παιδείας και στην αρμονία, η οποία πρέπει να περιβάλλει την προσωπικότητα του δασκάλου και τη δυνατότητα να ακτινοβολεί τις αξίες από τις οποίες εμφορείται. Παρά, την φαινομενικά, θεωρητική επένδυση του βιβλίου στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πρακτικό εγχειρίδιο βελτίωσης του κάθε δασκάλου. Κάθε δάσκαλος χρειάζεται βελτίωση, όχι γιατί δεν είναι αρκετά καλός, αλλά γιατί μπορεί να γίνει ακόμα πιο καλός. Μέσα στα δέκα κεφάλαια του βιβλίου περιγράφονται τα αντίστοιχα βήματα από τον δάσκαλο μέχρι τον αληθινό δάσκαλο.

"ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ" 

Όλοι οι μεγάλοι παιδαγωγοί των τελευταίων εκατόν πενήντα χρόνων, μίλησαν για σχολεία ανοιχτά, για μαθητές χαρούμενους και εργατικούς, για δασκάλους πρόσχαρους και μεταδοτικούς. Όλοι αυτοί οι παιδαγωγοί, αλλά και οι αρχαίοι φιλόσοφοι μας άφησαν μια παρακαταθήκη:
Ότι η εκπαίδευση στηρίζεται στην κινητοποίηση βαθύτερων διαφερόντων, όπως είναι ο ενθουσιασμός, η αγάπη για μάθηση, η επιθυμία για ανακάλυψη.
Ότι η προσωπικότητα του δασκάλου πρέπει να έχει ισχυρή συναισθηματική επένδυση.
Η σύγχρονη αντίληψη, εξακολουθεί να βασίζεται σ’ όλα αυτά. Απλά σήμερα το μαθησιακό υλικό είναι ογκωδέστερο, με συνέπεια και οι απαιτήσεις της εκπαίδευσης να είναι ανάλογες.Είναι πλέον βεβαιωμένη η άποψη ότι η γνώση δεν προσφέρεται έτοιμη στον μαθητή, αλλά καταχτιέται σιγά- σιγά από τον ίδιο τον μαθητή.Το ευέλικτο σχολείο εξ ορισμού αλλά και στην πράξη, είναι το κατάλληλο περιβάλλον για την ψυχική, πνευματική και νοητική ανάπτυξη του μαθητή. Το σχολείο κύτταρο δημιουργίας, το σχολείο με κουλτούρα και στόχους , είναι ο σωστός τόπος που μπορεί να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει ο ευέλικτος δάσκαλος και ο μαθητής της ευέλικτης δημιουργικής τάξης. Δεν μπορεί να υπάρξουν μεμονωμένες ώρες ευέλικτης διδασκαλίας, αλλά μόνο συνεχής ευέλικτη διδασκαλία, όλες τις ώρες, όλες τις ημέρες, όλα τα χρόνια.
Η οργάνωση της ομάδας, της τάξης και του σχολείου αναλύεται διεξοδικά στο βιβλίο. Η νέα μορφή επικοινωνίας του δασκάλου με τους συναδέλφους, του δασκάλου με τους μαθητές του, αλλά και των μαθητών μεταξύ τους είναι ο αέρας που δημιουργεί την ευχάριστη αύρα της σχολικής αίθουσας. Η σωστή χρήση των εποπτικών μέσων περιγράφεται εκτενώς. Όλες οι πτυχές του σύγχρονου ευέλικτου σχολείου, από άποψη παιδοψυχολογική, παιδαγωγική και διδακτική, αναλύονται διεξοδικά.Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου η θεωρία γίνεται πράξη και ο αναγνώστης βιώνει όλα τα προηγούμενα. Τώρα είναι έτοιμος να δημιουργήσει και αυτός το κατάλληλο περιβάλλον στην τάξη του και να διδάξει την ύλη των μαθημάτων με χίλιους τρόπους.
To βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στα μεγάλα βιβλιοπωλεία και με τηλεφωνική παραγγελία στις Εκδόσεις Φυλάτος +30 2310821622

ΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ


Η Άννα Δ. Παππά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Προέρχεται από οικογένεια διακεκριμένων δασκάλων.Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Eξειδικεύτηκε στην «Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη λαογραφική έρευνα και δημοσίευσε σειρά άρθρων λαογραφικού, ηθογραφικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.Έκανε συνείδηση και πράξη τη «δια βίου μάθηση» και έλαβε αριθμό άλλων επιμορφώσεων σε θέματα παιδαγωγικά, πληροφορικής και διδακτικής. Μόνιμα εστιάζει το ενδιαφέρον της στο θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση.Διετέλεσε επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών σε θέματα που σχετίζονται με τις συμμετοχικές δημιουργικές δραστηριότητες στην Ευέλικτη Ζώνη. Την τελευταία δεκαετία συμμετέχει ως επιμορφώτρια σε σεμινάρια διδακτική και ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, καθώς και για την εφαρμογή στην πράξη διαθεματικής και διαφοροποιημένης διδασκαλίας.Επί δύο και πλέον δεκαετίες διδάσκει όλα τα μαθήματα καθημερινά με ευέλικτο και διαθεματικό τρόπο.Τέλος, είναι παντρεμένη και έχει δύο, αριστούχους, γιους.
Πιστεύω της είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πως να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες.
Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
Το Blog μου: pappanna.wordpress.com
Βρείτε με στο facebook: Άννα Παππά
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΜΟΣ

"ΞΕΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ"ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΔΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΜΟΣ

1) Γιώργο σε αυτό το βιβλίο αναφέρεσαι στην μάχη σου με τον καρκίνο. Μια μάχη από την οποία βγήκες νικητής. Αυτό από μόνο του είναι ένα αξιοθαύμαστο και ένα εξαιρετικο παράδειγμα θέλησης, δύναμης και αποφασιστικότητας. Όμως ποια ανάγκη σου σε οδήγησε να κάνεις την ιστορία σου βιβλίο; Τι ήθελες να επικοινωνήσεις με τον κόσμο; ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2011 ΩΡΙΜΑΣΕ ΩΣ ΙΔΕΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ μου να γράψω αυτό το βιβλίο. Ένα χρόνο αργότερα και μετά
από την παρότρυνση ενός φίλου ξεκίνησα δειλά δειλά να γράφω τις αναμνήσεις μου σε ένα τετράδιο. Χρειάστηκε αρκετός καιρός
για να βρω τον ακριβή τρόπο γραφής ώστε να αποτυπώσω στο χαρτί τα συναισθήματά μου. Πάλεψα και έψαξα βαθιά μέσα μου,
και πολλές φορές λόγω των αναμνήσεων ένιωθα έντονη ψυχική φόρτιση. Ήρθαν στιγμές που κουράστηκα και σκέφτηκα να τα
παρατήσω. Μου πήρε τελικά τρία χρόνια για να το ολοκληρώσω. Στο τέλος τα κατάφερα!2) "Ξεγελώντας το θάνατο", η αυτοβιογραφία ενός νικητή!! Πως είναι να νιώθεις νικητής Γιώργο; Πως είναι να ξέρεις ότι ξεγέλασες τον θάνατο;


Μετά από 20 χρόνια μπορώ να πω ότι νιώθω νικητής και πολύ δυνατός. Έμαθα πολλά και μπορώ να πω ότι νοιώθω τυχερός για όσα έζησα και αυτό το λέω γιατί έζησα καταστάσεις που με οδήγησαν σε ένα άλλο τρόπο σκέψης. Όταν όμως κατέχεις την δύναμη οφείλεις να την διαχειρίζεσαι με σύνεση. Διαφορετικά οδήγησε σε δύσβατα μονοπάτια... Τον θάνατο δεν του ξεφεύγεις. Δραπετεύεις πρόσκαιρα. Κάποια στιγμή οι δρόμοι μας διασταυρώνονται. Μπορείς να τον ξεγελάσεις, να κερδίσεις μάχες, όμως στο τέλος αυτός επικρατεί. Αυτό είναι δεδομένο και το γνωρίζουμε όλοι. Αυτό όμως που θα του πω με θράσος όταν ανταμώσουμε είναι ότι..δεν σε φοβάμαι. Σε κοίταξα πολλές φορές στα μάτια και σε νίκησα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι τον θάνατο τον αντιμετωπίζουμε με φόβο. Κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε, διότι ζώντας την προθανάτια εμπειρία, κατάλαβα ότι η ζωή δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζετε και ο οδηγός προς τον προορισμό μας είναι η συνείδηση μας. Το πως ζήσαμε. Η συνείδηση είναι η κόλαση και ο παράδεισος μας..


Υ. Γ. 28 χρονιά μετά


Λίγα λόγια για το βιβλίο


Μια μοναδική ιστορία από αυτές που γράφει η ίδια η ζωή!

Η πραγματικά μυθιστορηματική αυτοβιογραφία ενός ανθρώπου που σε πολύ νεαρή ηλικία, και ενώ υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, έρχεται αντιμέτωπος με κάτι το άγνωστο σε εκείνον -στην έως τότε ύπαρξή του- και σχεδόν δαιμονοποιημένο... τον καρκίνο. Από τη στιγμή εκείνη η ζωή του πραγματικά αλλάζει, όλα κρέμονται από μια κλωστή, ο χρόνος γίνεται κινηματογραφικός. Απρόσμενες καταστάσεις, παιχνίδια της μοίρας και της τύχης, έρωτες - χωρισμοί, αντιξοότητες και προσωπικά αδιέξοδα. Σε μια ανατρεπτική εναλλαγή με στιγμές απρόσμενης χαράς και πληρότητας, έντονων προσωπικών βιωμάτων και αυτογνωσίας, ανέλπιστης βοήθειας από πρόσωπα άγνωστα, μέχρι τότε, αγγελιοφόρους μιας άλλης ζωής. Γεγονότα και καταστάσεις που τον αφήνουν κυριολεκτικά "ακάλυπτο", μπροστά στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου... το Θάνατο..., τον οποίο και τελικά ξορκίζει, μετουσιώνοντάς τον σε πάθος για τη ζωή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣΟ Γιώργος Αθανασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ψηλά στα κάστρα, όπου σκαρφάλωνε μικρός και αγνάντευε την αγαπημένη του πόλη. Μεγάλωσε σε μία παραδοσιακή γειτονιά της Άνω Πόλης, περιτριγυρισμένος από πρόσωπα αγαπητά και πολύ καλούς φίλους. Στα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της πυγμαχίας. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις ως «Πρασινοσκούφης». Εργάστηκε επί 14 χρόνια ως Χρηματοασφαλιστικός σύμβουλος. Δημιουργικά ανήσυχος, ελεύθερος και κοινωνικός χαρακτήρας, με χαμόγελο, θετική σκέψη και αισιοδοξία. Παρών στην κάθε στιγμή, με πάθος και ενέργεια, ζώντας συχνά στα όρια. Αγάπησε και αγαπήθηκε, απλά και ανθρώπινα. Είναι λάτρης της Latin jazz μουσικής και του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Σήμερα ασχολείται ταυτόχρονα με το σχέδιο σε ψηφιακή μορφή και με τη ζωγραφική, μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή. Πηγή: www.lifo.gr


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
"ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΗΝΟΥ 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ1) Το βιβλίο σας αναφαίρετε στην ζωή της Δούκισσας της Πλακεντίας; Τι ήταν αυτό που σας συνεπήρε τόσο ώστε να γράψετε γι αυτήν στο νέο σας μυθιστόρημα;
                
Ε.Γ: Η Μυστική Διαθήκη, είναι ένα μυθιστόρημα όπου ιστορικά πρόσωπα και πραγματικά στοιχεία συνταξιδεύουν με τον μύθο. Η ζωή της Σοφίας Μαρμπουά Λεμπρέν, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Δούκισσας της Πλακεντίας, είναι τραγική και άκρως μυθιστορηματική και ήταν επόμενο να με συγκινήσει. Την ακολουθούν τόσοι πολλοί περίεργοι θρύλοι, που μοιάζουν αδιανόητοι, όμως είναι αληθινοί. Η ιστορία με την βαλσαμωμένη κόρη που την κρατάει άταφη για δέκα ολόκληρα χρόνια στα υπόγεια του σπιτιού της, τα ξεσκέπαστα σπίτια στην Πεντέλη, η αλλόκοτη μάντισσα και η προφητεία της, οι λήσταρχοι, ο μεγάλος της πλούτος, οι απίστευτες ιδιοτροπίες της, οι υπόγειες στοές στην Αθήνα και την Πεντέλη, είναι μόνο ένα μέρος απ’ τα τόσα συγκλονιστικά που την έκαναν έναν πραγματικό αστικό θρύλο.

2) Η  ηρωίδα σας είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, την ιστορία που θα διαβάσουμε  στο βιβλίο σας όμως την βασίζεται μόνο σε αληθινά γεγονότα ή και μυθοπλαστικά;

Ε.Γ: Το μυθιστόρημα κινείται σε δύο χρόνους, στο παρελθόν και το παρόν. Ότι διαδραματίζεται στο παρελθόν, είναι η πραγματική ζωή της Δούκισσας. Ο αναγνώστης την βλέπει σαν μια από τις ηρωίδες μου και πληροφορείται άμεσα τα πραγματικά και συνάμα τραγικά γεγονότα που την σημάδεψαν. Με αφορμή αυτά τα στοιχεία, φτιάχνω τον μύθο της Μυστικής Διαθήκης που στηρίζεται σε δύο πολύ μεγάλους της πόθους και αποτελεί το μόνο μυθιστορηματικό κομμάτι στις αναφορές για την ζωή της. Όλα τα άλλα, ακόμη και ότι αναφέρω σαν επιστολές, ο τρόπος ζωής, οι ιδιοτροπίες, τα δυσάρεστα γεγονότα, ο θάνατος ή η ταφή, περιγράφουν την πραγματική της ζωή.
 Στο παρόν, ξεδιπλώνεται ο μύθος, με την Ελίζα και την οικογένειά της, και την περίεργη κληρονομιά που κουβαλούν αυτές οι γυναίκες, που όμως, κινείται σε πραγματικά μέρη, όπως είναι οι υπόγειες στοές, τα σπίτια της Δούκισσας, γνωστά και άγνωστα κτήρια της πρωτεύουσας και τα εκκλησάκια με τα μυστικά περάσματα. Οι υπόγειες διαδρομές που κάνουν οι ηρωίδες μου, είναι βασισμένες σε πραγματικές καταγραφές ερευνητών που έχουν μπει και έχουν δει με τα μάτια τους την υπόγεια μυστική Αθήνα.  
 Συνολικά θα έλεγα, πως ο μύθος του βιβλίου, αφήνει μια αίσθηση πως μπορεί να μην είναι ολότελα μύθος. Η Δούκισσα της Πλακεντίας θα μπορούσε να έχει αφήσει μια αντίστοιχη Μυστική Διαθήκη, αν λάβει υπ’ όψιν του κανείς τις μυστικιστικές θεωρίες της και τις μεταφυσικές της ανησυχίες.  
Λίγα λόγια για το βιβλίοΗ μοίρα, σε μια σπάνια έμπνευσή της, οδηγεί τους ήρωες σε ανεξερεύνητα μονοπάτια κι ο έρωτας υφαίνει τους δικούς του δεσμούς, μιλώντας μια γλώσσα που μόνο εκείνος γνωρίζει. 

Η Ελίζα, μετά τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει σε μια κρύπτη του σπιτιού της ένα παλιό κόσμημα, επιστολές μιας Γαλλίδας αριστοκράτισσας του 19ου αιώνα και ένα κουτί με περίεργους χάρτες. 
Η Ελίζα και η Κωνσταντίνα ξεκινούν μια μυστηριώδη αναζήτηση, που τις φέρνει αντιμέτωπες με ιστορικά πρόσωπα, πραγματικά στοιχεία και αλλόκοτους αστικούς θρύλους. Ίντριγκες, γρίφοι, αινιγματικά κτίρια της πρωτεύουσας, εκκλησίες με μυστικά περάσματα κι ένας λαβύρινθος από σήραγγες της υπόγειας Αθήνας ξανοίγεται μπροστά τους.
Κι όσο το κουβάρι ξετυλίγεται, το μυστήριο και ο κίνδυνος για την Ελίζα βαθαίνουν. Μια ανεξήγητη σχέση συνδέει την οικογένειά της με τη Δούκισσα της Πλακεντίας κι ένα μυστικό αιώνων απειλείται... 
Μόνο η γιαγιά Ελίζα γνωρίζει την ανατρεπτική αλήθεια, όμως… 
Τι κρύβει η Μυστική Διαθήκη που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί; 

Ένα μυθιστόρημα όπου φαντασία, ιστορικά πρόσωπα και πραγματικά στοιχεία συναντιούνται αναπάντεχα στο ίδιο σταυροδρόμι.


ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΗΝΟΥ

Η Ελένη Γαληνού γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και σήμερα κατοικεί στο Μαρούσι. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της για δέκα περίπου χρόνια. Αρκετά νωρίς φιλοτέχνησε δύο προσωπικές σειρές χιουμοριστικών σκίτσων που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την ποίηση και τη στιχουργική. Τον Μάιο του 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής στο Κέντρο Τέχνης Πανταζίδης με θέμα Σύννεφα. Ακολούθησαν δύο ακόμα ομαδικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το 2007 και το 2008. Με τη λογοτεχνία ασχολείται αρκετά χρόνια και, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην έννοια και την τεχνική του μυθιστορήματος, το 2007 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο Η πόλη φοβάται με το διήγημα …για ένα τσιγάρο! (2013). Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Όταν στέρεψε η αντοχή (2013), Πέρα από τις κόκκινες γραμμές (2014) και Ακόμη θυμάμαι (2015). Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Όσα δεν έγιναν λέξεις και Μυστική Διαθήκη. Επικοινωνία με τη συγγραφέα: eleni8047@gmail.com facebook: Ελένη Γαληνού-Eleni Galino


"ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΣΑΝΙΔΙ"


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην Αθήνα του ’40, ένας έρωτας γεννιέται στο σανίδι, όταν η Δωδέκατη Nύχτα ενώνει τον Νικόλα και τη Λυδία στη σκηνή και τη ζωή. Ένας έρωτας που θα κρατήσει δεκαετίες, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και με πτυχές που μένουν κρυφές, μέχρι τη μέρα που ο Νικόλας αποφασίζει να αποκαλύψει στη Μάρω τα κρυμμένα μυστικά. 

Μια ζωή σαν θέατρο, γεμάτη ένταση, πάθος και δημιουργία, συνδέει τους δύο πρωταγωνιστές μέχρι την τελική αυλαία. Μια ζωή όπου «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή. Κι όλοι οι άντρες κι οι γυναίκες είν’ απλώς ηθοποιοί». Μια ζωή γεμάτη μυρωδιά από σανίδι. 

Μια ιστορία εμπνευσμένη από τους αξέχαστους έρωτες του θεάτρου και της μεγάλης οθόνης

Κώστας ΚρομμύδαςΟ Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Το 2018 συμμετείχε στον τρίτο κύκλο της δημοφιλούς αγγλικής σειράς The Durrells.
Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, Μπαμπά, Mεγάλωσέ με, και τον Μάιο του 2013 το πρώτο μυθιστόρημά του, Η Ζωή που Έλειπε, το οποίο κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο Cave of Silence. Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του, με τίτλο Ογκρέσα. Ακολούθησε το μυθιστόρημα Μη με Λησμόνει, τον Μάιο του 2015. Τα πρώτα τρία μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public. Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του Ουρανόεσσα, το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς, στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση».
Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο Φως μέσα στη Θύελλα, το οποίο έχει μεταφραστεί στα αγγλικά με τον τίτλο Athora.
Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά. 


www.kostaskrommydas.gr 
onioncostas@gmail.com 
www.facebook.com/costas.krommidas 
twitter.com @kostaskrommydas 
instagram KROMMYDASKOSTA


ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL"Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΟΥΙΝ"


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΕΝΓΓΚΕΛ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

1) Φραντζέσκα  τι είναι η  "Νύχτα Του Σάουιν"; Πως έφθασε να γίνει πηγή έμπνευσης σου; 


Φ.Μ: Η Νύχτα του Σάουιν είναι μία ερωτική ιστορία μυστηρίου με φόντο μία αρχαία κέλτικη γιορτή. Όλα ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια, όταν πρωτοετής φοιτήτρια στην Αγγλία, βρέθηκα σε ένα πάρτι για το Halloween. Η μυστηριώδης φύση της γιορτής με τις μάσκες, τις κολοκύθες, τα κεριά, τους μεταμφιεσμένους, σε συνδυασμό με τη μαγευτική ατμόσφαιρα της Βόρειας Αγγλίας, με συνεπήραν τόσο πολύ, που θέλησα να μάθω περισσότερα. Ψάχνοντας λοιπόν σε τοπικές βιβλιοθήκες και συνομιλώντας με τους ντόπιους, ανακάλυψα πως το συγκεκριμένο έθιμο προέρχεται από μία αρχαία παγανιστική γιορτή, το Σάουιν, ή αλλιώς η Νύχτα των Νεκρών. Εορταζόταν στις 31 Οκτώβρη και σηματοδοτούσε το πέρασμα στην πιο σκοτεινή περίοδο του έτους. Πίστευαν δε ότι εξαιτίας της αλλαγής των εποχών, το πέπλο μεταξύ του πνευματικού και του θνητού κόσμου γινόταν διαπερατό, επιτρέποντας στον ένα κόσμο να εισχωρήσει στον άλλον. Όλα αυτά φάνηκαν συναρπαστικά στο νεανικό και ανήσυχο εαυτό μου, που για να ξεγελάσει την πλήξη των βροχερών απογευμάτων, βάλθηκε να σκαλίζει μια ιστοριούλα 2000 λέξεων. Αυτή ήταν και η αρχή. Χρόνια αργότερα, πήρα εκείνη τη «μαγιά» και έπλασα την ιστορία του σήμερα. Μια ιστορία πολύ λιγότερο μεταφυσική απ’ όσο ακούγεται. Μια ιστορία με φόντο εκείνη τη γιορτή και πυρήνα την αγάπη, τη φιλία και τα όνειρα
                                                                      

2) Είναι το πρώτο σου βιβλίο και όμως αγαπήθηκε αμέσως από το αναγνωστικό κοινό και έχει αποσπάσει πολλές θετικές κριτικές; Πως νιώθεις γι΄αυτό;

Φ.Μ:  Χαρά, ενθουσιασμό, δικαίωση. Δούλεψα και πίστεψα πολύ σε αυτό το βιβλίο και αισθάνομαι απέραντη ευγνωμοσύνη προς τον κόσμο που έδωσε μια ευκαιρία στη «Νύχτα» και δεν τον αποθάρρυνε το γεγονός πως είμαι πρωτοεμφανιζόμενη. Υπάρχει καμιά φορά αυτή η επιφυλακτικότητα απέναντι στις πρώτες προσπάθειες, είναι λογικό, για αυτό και αισθάνομαι διπλάσια χαρά που οι αναγνώστες μου την προσπέρασαν και επέλεξαν, υποστήριξαν, αγάπησαν το βιβλίο μου.Λίγα λόγια για το βιβλίο


Πόσο καλά γνωρίζεις τον πιο δικό σου άνθρωπο;
«Νόμιζα ότι την ήξερα...
Δεν ήξερα τίποτα.
Ούτε εκείνη, ούτε τη φυλακή της».
Από την Αθήνα μέχρι τη Βόρεια Αγγλία και τη Σκωτία, ο Κίμων, ένας ανερχόμενος σκηνοθέτης, αναζητά την καλύτερή του φίλη, μια τυχοδιώκτρια ζωγράφο που εξαφανίστηκε έπειτα από την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Η Νύχτα του Σάουιν». Μέσα από ένα περιπετειώδες ταξίδι σε διαφορετικούς χρονοτόπους, ο Κίμων καλείται να λύσει τα σκοτεινά μυστήρια της ταυτότητας και του παρελθόντος της: Ποια ήταν στην πραγματικότητα η Στέφη; Γιατί έφυγε; Τι σχέση είχε η έκθεση με την εξαφάνισή της και τι σημαίνει η Νύχτα του Σάουιν;
Πρωτίστως η διαδρομή εκείνης κι έπειτα του Κίμωνα, καθώς βρίσκεται στα χνάρια της, είναι μια περιπλάνηση σ' έναν χαοτικό λαβύρινθο, όπου ο έρωτας παίρνει τη μορφή κατάρας και η λογική της τρέλας. Με φόντο μια αρχαία κέλτικη γιορτή, τη Νύχτα των Νεκρών, ένα μυστηριώδη άγνωστο άντρα κι ένα κλεμμένο οικόσημο, ο Κίμων και η Στέφη παρασύρονται στην «άλλη πλευρά» και έρχονται αντιμέτωποι με την πιο άγρια αποκάλυψη...
Η Νύχτα του Σάουιν είναι ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, μια σαγηνευτική ιστορία για την αγάπη, τη φιλία, τη μοίρα και το άγνωστο που κρύβει ο καθένας μας μέσα του.Φραντζέσκα Μάνγγελ
Η Φραντζέσκα Μάνγγελ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 1997 έως το 2000 σπούδασε Εφαρμοσμένες Τέχνες στην Αγγλία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ήρθε σε επαφή με τον κέλτικο πολιτισμό, ο οποίος και την ενέπνευσε για τη συγγραφή της Νύχτας του Σάουιν.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια και παράλληλα δίδασκε σε Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών. Έχει συνεργαστεί με πολλές διαφημιστικές εταιρείες στο κομμάτι της επιμέλειας και παραγωγής.
Από το 2011 εργάζεται ως κειμενογράφος και μεταφράστρια. Διατηρεί το δικό της blog, www.readink.gr. Η Νύχτα του Σάουιν είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.


"ΤΥΦΛΑ ΨΑΡΙΑ"


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL


1) Μέτα την πετυχημένη κυκλοφορία του βραβευμένου βιβλίου σου ¨Τα βατράχια", που έγινε  πολύ γρήγορα bestseller ήρθε και το νέο σου βιβλίο "Τυφλά ψάρια". Μίλησε μας για τα "ψάρια" σου!


Δ.Σ: Τα Τυφλά ψάρια, είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, η δεύτερη περιπέτεια του αστυνόμου Καπετάνου σε σκοτεινά νερά. Η δράση εδώ εκτυλίσσεται από τη Χαλκίδα και την Κάρυστο ως τα Δρακόσπιτα και το Αλιβέρι. Το θύμα είναι μια ανύπαντρη μητέρα ενός αγοριού, σχεδόν άνεργη και χρήστης ουσιών. Βρίσκεται δολοφονημένη πάνω σε βράχια κοντά στη θάλασσα. Η ιστορία περιπλέκεται, όταν ο ιατροδικαστής στην τοξικολογική του έκθεση, καταγράφει τη χρήση ενός νέου ναρκωτικού. Παράλληλα εξελίσσεται και μια δεύτερη ιστορία, μια παράνομη ερωτική σχέση, που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ο ήρωας θα ζήσει μέσα στον φόβο και την αγωνία μέχρι να κυριαρχήσει πρώτα από όλα στους δικούς του δαίμονες.

 2) Δημήτρη τι κατά την γνώμη σου είναι αυτό που κάνει τα βιβλια σου να αρέσουν τόσο πολύ στον κόσμο που επέλεξε να τα διαβάσει; 

Δ.Σ: Νομίζω πως οι κινηματογραφικές εικόνες που προσπαθώ να δημιουργώ, σε συνδυασμό μια έξυπνες πλοκές δημιουργούν ένα αίσθημα σύγχρονης λογοτεχνίας στον αναγνώστη. Επίσης η απεικόνιση της Ελληνικής κοινωνίας μέσα από τα μάτια ανθρώπων, που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, δημιουργεί μια ρεαλιστική προσέγγιση, κάνει τον αναγνώστη να ζει μαζί με τους ήρωες τα πάθη, τις ήττες, αλλά και τις νίκες τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το άψυχο σώμα μιας νεαρής μητέρας ανακαλύπτεται στα βράχια της θάλασσας, δίπλα στην αλάνα του Φάρου. Ο αστυνόμος Καπετάνος καλείται να ξεμπλέξει το κουβάρι ενός φόνου που θα εμφανίσει μπροστά του ένα στοιχειωμένο παρελθόν. 

Ο υπόκοσμος βγαίνει από το σκοτάδι αναζητώντας μια θέση στο φως με ανταμοιβή το χρήμα. Μυστικά αίματος μέσα στην οικογένεια. Αδελφικοί δεσμοί που καμουφλάρονται. Το φως μπορεί να δώσει την λύση. Τα ψάρια πρέπει να τυφλωθούν, να χάσουν το πλεονέκτημα του καμουφλάζ. 

Μια παράνομη ερωτική σχέση οδηγεί στην καταστροφή. Η προσπάθεια αναρρίχησης στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα θα αποτελέσει την αρχή για το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι χωρίς νικητή.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΟΣΟ Δημήτρης Σίμος γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1987. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των χρηματοοικονομικών. Τα Βατράχια, η πρώτη του συγγραφική δουλειά, έχουν κερδίζει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό μυθιστορήματος Ασημένια Σελίδα. Δραστηριοποιείται παράλληλα ως θεατρικός συγγραφέας· το πρώτο του θεατρικό έργο, Το Κόκκινο Μελίσσι, ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου Πόλη. Τον Ιανουάριο του 2016 έγινε δεκτός στην Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, ως ένα από τα νεαρότερα μέλη της. Το Μάιο του 2018 πρόκειται να εκδοθεί το δεύτερο μυθιστόρημά του, στο οποίο πρωταγωνιστεί και πάλι ο αστυνόμος Καπετάνος


"ΤΟ Ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ"
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL


1) Δύο φόνοι.Ένας ύποπτος.Μισή αλήθεια και μια παρτίδα που μόλις ξεκίνησε..!  Ειρήνη τι σε ενέπνευσε και σε οδήγησε τελικά στην συγγραφή του νέου σου βιβλίου "Το Ρ της ερωμένης";


Ε.Β: Το "το ρ της ερωμένης" είναι εμπνευσμένο άπο μία δυνατή παρτίδα σκάκι! Και οι πέντε ήρωες του βιβλίου δρουν πάνω σε μία σκακιέρα. Οι κινήσεις τους είναι μελετημένες, τα λάθη τους ολέθρια και οι συνέπειες μοιραίες. Εκείνο που με γοήτευε πάντοτε σε αυτό το παιχνίδι στρατηγικής είναι η καταπληκτική ομοιότητα του με την ίδια τη ζωή.


2) Η "Κρυσταλλία" η ηρωίδα του προηγούμενου βιβλίου σου είναι μια γυναικά με πολύ δυναμική και έντονη προσωπικότητα και αυτό χαρίζει και έναν ιδιαίτερο τόνο στο βιβλίο. Στο νέο σου μυθιστόρημα ποια είναι τα δυνατά του στοιχειά;

Ε.Β: Το δυνατό χαρτί σε κάθε έργο που καλείται λογοτεχνικό -πέρα από την πλοκή- οφείλει να είναι η ίδια η λογοτεχνία του. Θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια έχουμε λοξοδρομήσει αρκετά και τείνουμε να αποκλίνουμε ολοένα και περισσότερο από την ουσία της λογοτεχνίας. Προσωπικά με θλίβει το εκφυλλιστικό αυτό φαινόμενο και αρνούμαι να συμβιβαστώ με την "εύκολη" μορφή αφήγησης που επιβάλλει. Εμμένω στην τέχνη που λατρεύω με όποιο κόστος

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Δύο φόνοι.
Ένα ύποπτος.
Μισή αλήθεια.


Με αντίπαλο την ερωμένη, το πρώτο που θα χάσεις είναι το μυαλό σου.

Η παρτίδα ξεκίνησε. Τα πιόνια θυσιάζονται.Αν θες να σωθεί ο βασιλιάς, πρέπει να προστατέψεις τη βασίλισσά σου.

Το Ρ της Ερωμένης είναι το νέο καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ της Ειρήνης Βαρδάκη.
Αντέχεις να μπεις στο παιχνίδι; 
ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ

Η Ειρήνη Βαρδάκη κατάγεται από το Ρέθυμνο. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει ασχοληθεί με τον κλασικό χορό και τον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στο χώρο της υγείας.

Η "Κρυσταλλία"  το πρώτο της μυθιστόρημα και το δεύτερο βιβλίο της "Το Ρ της ερωμένης" κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Bell. 
"Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΞΕΝΟΦΩΝ ΦΥΤΡΟΣ 


ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL1) Το πρώτο σας βιβλίο «Ο Θεός του Πολέμου» που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό από τις εκδόσεις Bell, είναι ένα αστυνομικό/ψυχολογικό θρίλερ. Τι θα διαβάσουμε σε αυτό;  


Ξ.Φ: Θα σας πω καταρχήν τι δεν θα διαβάσουμε: Μία ακόμη αστυνομική ιστορία με προβλέψιμη πλοκή, σαφείς ρόλους, «καλούς» και «κακούς» ήρωες κι ένα τέλος με ξεκάθαρο ηθικό δίδαγμα. Τι θα διαβάσουμε λοιπόν; Δανείζομαι την παρακάτω φράση από την εισαγωγή του βιβλίου: «Ήμουν εγώ και δεν ήμουν εγώ, ήμουν ο εαυτός μου και κάποιος άλλος, ζούσα στο παρόν και το παρελθόν, ήμουν νεκρός και ζωντανός». Ο «Θεός του Πολέμου» είναι η αγωνιώδης προσπάθεια ενός –σωματικά και πνευματικά- ακρωτηριασμένου ανθρώπου για να ανακαλύψει την ταυτότητα και το παρελθόν του, αλλά κυρίως για να ανακαλύψει τον εαυτό του. Ο ήρωας αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο τώρα και το πριν, ανάμεσα στον άνθρωπο που ζει στο παρόν και τον άνθρωπο που πέθανε στο παρελθόν, ανάμεσα στο κόσμο των ζωντανών και τον κόσμο των νεκρών. Ο αναγνώστης από την πλευρά του δεν είναι απλός παρατηρητής. Ζει την αγωνία και τον φόβο του ήρωα, νιώθει την ελπίδα και την απελπισία του, βιώνει το θρίαμβο και τη συντριβή του. Ήρωας και αναγνώστης θα φτάσουν μαζί στο τέλος, θα συγκλονιστούν όταν θα μάθουν την αλήθεια. Γιατί… «Η αλήθεια λυτρώνει, η αλήθεια απελευθερώνει, η αλήθεια είναι αναπόφευκτη».     

2) "Ο θεός του πολέμου", είναι ένας καλός και δίκαιος θεός; Που αποδίδει δικαιοσύνη, που χαρίζει της λύτρωση, που συγχωρεί και τι τιμωρεί;


Ξ.Φ: «Εκδίκηση, εκδίκηση, εκδίκηση». Η απόδοση δικαιοσύνης γίνεται έμμονη ιδέα στον ήρωα. Ο άγνωστος που τον πυροβόλησε, που τον άφησε να πεθάνει, που κατέστρεψε τη ζωή του πρέπει να πληρώσει. Αλλά όχι με συμβατικά μέσα: «Δε θα γινόταν καμία δίκη, δε θα είχα κανένα συνήγορο, δε θα γινόταν καμία σύσκεψη ενόρκων. Ο δικαστής ήμουν εγώ, ο εισαγγελέας ήμουν εγώ, ο μάρτυρας κατηγορίας ήμουν εγώ, το θύμα και ο θύτης ήμουν εγώ. Και ο δήμιος ήμουν -και θα ήμουν- πάλι εγώ». Ο ήρωας βιώνει έναν «πόλεμο», μέσα του και γύρω του, και στον πόλεμο δεν υπάρχουν κανόνες. Ο Θεός του Πολέμου είναι ένας σκοτεινός και άγριος θεός, είναι  ο θεός της καταστροφής και του θανάτου. Ο ήρωας υπακούει στις εντολές του, η εκδίκηση είναι δική του, ο ένοχος πρέπει να τιμωρηθεί: «Ένιωθα τα βλέμματα τους πάνω μου, στην πλάτη μου, καθώς τους άφηνα πίσω κι απομακρυνόμουν. Έβλεπαν ένα στοιχειό με σκοτεινό πρόσωπο, έναν νεκρό που επέστρεψε στον κόσμο των ζωντανών, τη Νέμεσι που ερχόταν».


Λίγα λόγια για το βιβλίοΜε σκότωσαν. Με κήδεψαν. Δεν ξέρω ποιος είμαι. ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ

Με δολοφόνησαν στα είκοσι εννέα μου. Ο δολοφόνος μου με πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι και ξεφορτώθηκε το άψυχο σώμα μου ρίχνοντας το αυτοκίνητό μου στη θάλασσα. Το πτώμα μου ξεβράστηκε λίγους μήνες μετά σε κατάσταση αποσύνθεσης. Οι συγγενείς μου κατάλαβαν ότι το ταλαιπωρημένο λείψανο ανήκε σ' εμένα από τη βέρα που φορούσα στο δεξί μου χέρι. Η κηδεία μου έγινε λίγες μέρες μετά και ο φάκελος της υπόθεσης έκλεισε για την αστυνομία. Ο επίλογος της σύντομης ζωής μου θα γραφόταν εκεί, αν δεν υπήρχε ένας άνθρωπος να ερευνήσει την υπόθεση και να ανακαλύψει τον δολοφόνο μου: Εγώ. 

Ο νεαρός άνδρας γλίτωσε από τις σφαίρες του επίδοξου δολοφόνου του. Όχι όμως χωρίς τίμημα. Οι δύο σφαίρες που δέχθηκε στο κεφάλι παραμόρφωσαν το πρόσωπό του και έσβησαν τη μνήμη του, ενώ τρομεροί εφιάλτες –ή μήπως αναμνήσεις από την προηγούμενη ζωή του;– βασανίζουν το μυαλό και την ψυχή του. 

Μόνος, απελπισμένος και ξεχασμένος απ' όλους, ο άγνωστος χωρίς όνομα αποφασίζει να πάρει την τύχη της ρημαγμένης του ζωής στα χέρια του και να ανακαλύψει το παρελθόν του. Όταν η ώρα της αλήθειας αναπόφευκτα θα φτάσει, ο άγνωστος θα κληθεί να διαλέξει τι θα είναι: Θύμα ή θύτης; Ο θεός της σοφίας ή ο θεός του πολέμου; Ή και τα δύο;Ακροβατώντας επιδέξια ανάμεσα στο αστυνομικό και το ψυχολογικό θρίλερ, ο Θεός του Πολέμου είναι το ανατρεπτικό ντεμπούτο του Ξενοφώντα Φύτρου που θα σας καθηλώσει.

 ΞΕΝΟΦΩΝ ΦΥΤΡΟΣΟ Ξενοφών Φύτρος γεννήθηκε στη Σαντορίνη τον Νοέμβριο του 1979. Σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία στην Αθήνα και εργάστηκε στη συνδρομητική τηλεόραση και σε αθλητικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, πριν επιστρέψει στη Σαντορίνη και ασχοληθεί επαγγελματικά με τον τουρισμό.

Έχει γράψει δύο αστυνομικά διηγήματα που βραβεύτηκαν σε διαγωνισμούς δημιουργικής γραφής και εκδόθηκαν σε συλλογικούς τόμους (Στο μυαλό των πιο διάσημων ντετέκτιβ & Noir road stories 2). Ο Θεός του Πολέμου είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ 

"ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΠΑΝΙΑ"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΓΑΠΗ ΝΤΟΚΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ 

 


1)"Καταδικασμένη να είμαι σπάνια", είναι ο τίτλος του βιβλίου σας κα. Ντόκα, μιλήστε μας για αυτό και πείτε μας και πως εμπνευστήκατε αυτόν τον που όμορφο τίτλο. Πως τον "δένετε" με το βιβλίο σας;Α.Ν: Η έμπνευση του τίτλου ήρθε αναπάντεχα, όπως όλες οι εμπνεύσεις.
Διάβασα κάπου το εξής: «Μπορεί κανείς να βρει γυναίκες που δεν είχαν καμία ερωτική σχέση στη ζωή τους, αλλά είναι σπάνιο να βρει γυναίκες που είχαν μόνο μία». Τάδε έφη ο Φρανσουά ντε Λα Ροσφουκώ, Γάλλος ευγενής, γνωστός για τα «Αποφθέγματά» του. Η λέξη «σπάνιο» ήταν αυτή που πυροδότησε μέσα μου τον τίτλο και την όλη ιστορία, η οποία στηρίζεται πάνω σ’ αυτό το απόφθεγμα.

     Η ηρωίδα του βιβλίου, η Χαρά, είναι μια γυναίκα «σπάνια»: γνώρισε έναν άντρα, τον Τάκη, τον ερωτεύτηκε, τον παντρεύτηκε, έκαναν έναν γιο και ζει την χρυσή της ρουτίνα: σπίτι, δουλειά, οικογένεια. Συνοδοιπόροι σ’ αυτό είναι και οι τρεις κολλητές της, με την μία εκ των οποίων δουλεύουν και μαζί. Τι γίνεται, όμως, όταν εμφανίζεται ο όφις στον Παράδεισο και -στην προκειμένη περίπτωση- ένας καινούριος έρωτας στη ζωή της στο πρόσωπο του συναδέλφου της Γιάννη;  Αρχίζει να κάνει βουτιές στον εαυτό της, να συνομιλεί μαζί του, να αποκαλύπτονται μέσα της οι αλήθειες της και να την βασανίζει το δίλημμα ανάμεσα  στο Πρέπει του κόσμου και το Θέλω το δικό της. Η κατάσταση γίνεται ζόρικη όταν πρέπει να συνεργαστεί μαζί με τον Γιάννη για είκοσι μέρες και, κυρίως, όταν αρχίσει η πολιορκία του. Τι απόφαση θα πάρει; Θα μείνει στη σιγουριά της ή θα δοκιμάσει το κοινωνικώς μη αποδεκτό και απαγορευμένο; 

2) Τι σας οδήγησε στην συγγραφή του βιβλίου σας και για ποιους λόγους το προτείνετε στο αναγνωστικό κοινό;   Α.Ν: Η απόφαση να γράψω αυτό το βιβλίο πάρθηκε εν ριπή οφθαλμού. Θεώρησα πρόκληση το ότι είναι ένα θέμα-ταμπού για το οποίο δεν  είχε γραφτεί κάτι ανάλογο και μπορούσα να βάλω τις γυναίκες στη διαδικασία να ψάξουν μέσα τους και να βρουν τον εαυτό τους, ενώ τους άντρες να ρίξουν μια ματιά από την κλειδαρότρυπα στις μύχιες σκέψεις των γυναικών.

    Το προτείνω στους αναγνώστες γιατί, μέσα από την χιουμοριστική του γραφή, θα διαβάσουν ένα βιβλίο διαφορετικό, που γυρνούν εύκολα οι σελίδες, που έχει αγωνία για την εξέλιξη της ιστορίας, που θα διασκεδάσουν αφάνταστα με τις καταστάσεις και τους διαλόγους του και που, όταν το τελειώσουν, θα αρχίσουν να αναρωτιούνται για τις επιθυμίες τους, για τα δώρα που τους κάνει το Σύμπαν και για το πόσο έτοιμοι είναι να  κάνουν τις επιλογές τους και να πάρουν τα ρίσκα τους.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο λύκος υπάρχει στην ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας για να µας δείξει τους ανθρώπους που πρέπει να προσέχουµε. Το πριγκιπόπουλο στην ιστορία της Σταχτοπούτας υπάρχει για να µας δείξει ότι ζει εκεί έξω κάποιος ιδανικός για κάθε κοπέλα. Τα τρία γουρουνάκια υπάρχουν για να µας δείχνουν πώς πρέπει να χτίζουµε τη ζωή µας, για να µην µπορεί κανείς να γκρεµίσει τους κόπους µας. Το ασχηµόπαπο υπάρχει για να µας δείξει ότι πίσω από κάθε φαινοµενικά άσχηµο άνθρωπο κρύβεται ένας κύκνος που εµφανίζεται µε τον καιρό. Η µάγισσα στην ιστορία της Χιονάτης υπάρχει για να µας δείξει ότι οι προθέσεις των ανθρώπων δεν είναι πάντα αγνές. Ο γράφων (συγγραφέας όπως αποκαλείται) κάποιες φορές γράφει τα πράγµατα όπως έχουν. Κάποιες φορές µπορεί να µειώνει ή να υπερβάλλει. Κάποιες φορές γράφει προσωπικές ιστορίες και κάποιες φορές γράφει ιστορίες που έχει ακούσει. Κάποιες φορές συνδυάζει δικά του βιώµατα µε βιώµατα άλλων ανθρώπων. Όπως και να έχει, κάθε ιστορία κρύβει αλήθειες. Και δείχνει πώς αυτές οι αλήθειες µπορούν να µοιάζουν µε ψέµατα. Με υπερβολές. Μα καµιά φαντασία δεν είναι ικανή να ξεπεράσει την πραγµατικότητα. Καµιά ιστορία δεν µοιάζει αληθινή. Γιατί όλοι αποκλείουν ότι αυτό που διαβάζουν µπορεί να συµβεί. Και φτάνει µια στιγµή που έρχονται αντιµέτωποι µε κάτι που τους αφήνει άφωνους. Και δικαιώνουν κάθε βιβλίο και κάθε ταινία που έχει κυκλοφορήσει και που δεν πίστεψαν. Συνηθίζουµε να γράφουµε στους προλόγους των βιβλίων: «Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις που περιγράφονται εδώ ουδεµία σχέση έχουν µε την πραγµατικότητα». ∆εν έχουν;… 

ΑΓΑΠΗ ΝΤΟΚΑ
Ο πελαργός με προσγείωσε τη μέρα των Χριστουγέννων του 1963 στη Θεσσαλονίκη!
Στην πόλη που γράφεται με δύο σίγμα και προφέρεται με πολλά λάμδα, που όλα είναι χαλαρά και πίνουμε φραπέ με το καλαμάκι, εδώ μεγάλωσα, πήγα Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο, έμαθα Αγγλικά-Γαλλικά-Ιταλικά, παντρεύτηκα και απέκτησα δυο κόρες κι εγγόνια!
Δούλεψα ως ντίλερ σε τάπερ και καλλυντικά, βοηθός μηχανογράφησης σε εκπαιδευτικό οργανισμό, ταμίας, προϊσταμένη, υπεύθυνη καταστήματος, γραμματέας σε δικηγορικό γραφείο, τόσο ώστε να μην δικαιούμαι σύνταξης!
Είμαι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ).
Έχω πάρει μέρος με τα κείμενά μου Στην κρίση μη μ’ αγαπάς και Να το αποφεύγεις το ηλιοβασίλεμα στο συλλογικό βιβλίο «Αχτίδες στο σκοτάδι» (εκδ. Ανάτυπο, 2016).
Έχω λάβει Έπαινο για το διήγημά μου Χίλιες και μία νύχτες στον διαγωνισμό Λογοτεχνικές πένες 2016 που συνδιοργάνωσαν οι εκδόσεις Γράφημα και το GoodBooksweb.com.
Το διήγημά μου Το θλιμμένο παλικαράκι έλαβε Τιμητική Διάκριση Συμμετοχής από την ΕΛΒΕ σε μια συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για το Λογοτεχνικό Αναλόγιο 2017.
Το διήγημά μου Α, ρε μαλάκα… κατέλαβε την 2η θέση στον 5ο Διαγωνισμό Ελεύθερης Γραφής που συνδιοργάνωσαν οι εκδόσεις Γράφημα και τα koalakia.blogspot.com (2017).

Από τον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο Καταδικασμένη να είμαι σπάνια από τις εκδόσεις Θερμαϊκός του Ιανού.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ"ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΘΕΟΙ"ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

1) Οι χαμένοι θεοί, είναι το πρώτο σας βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις πηγή, τι θα διαβάσουμε σ αυτό;

Β.Μ: Το βιβλίο που σήμερα έχω μπροστά μου είναι το πρώτο μέρος ενός μυθ-ιστορήματος όπως το βάφτισα. Είναι μια πλέξη ιστορίας και μυθολογίας μέσα από την οποία προέκυψε μια ιστορία φαντασίας. Μια ιστορία του σήμερα, στο εδώ, μια ιστορία που αφορά 13 συν 1 φοιτητές αρχαιολογίας οι οποίοι δεν πίστεψαν στα βιβλία τους και αποφάσισαν να σκάψουν λίγο πιο βαθιά, στα κύτταρα και στην αγάπη τους. Ήταν η στιγμή που η σκέψη τους μείωσε ταχύτητα και επέτρεψε στο χρόνο και κατ’ επέκταση στο φως να συγχρονιστεί μαζί της. Είναι ένα έργο που αγγίζει την ανθρώπινη αγάπη στην ολότητα της, προς κάθε κατεύθυνση.

2) Γιατί ποιους λόγους αν ήσασταν απλός αναγνώστης θα το προτείνατε σε έναν φίλο σάς;

Β.Μ : Για δυο λόγους. Ο πρώτος, η διαφορετικότητα του έργου. Ο δεύτερος, η τροφή για σκέψη που δημιουργεί, αφού ως γνωστόν, σε εμάς τους Έλληνες δεν αρέσει να τρώμε μόνοι μας και τα καλύτερα τραπέζια τα έχουμε κάνει με φίλους.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι Χαμένοι Θεοί (μυθ-ιστόρημα)
Βρισκόμαστε στη σύγχρονη Αθήνα, την πρωτεύουσα μιας χώρας σε παρακμή. Μιας χώρας που άλλοτε άκμασε χάριν της λατρείας των ιδεών και της ελεύθερης σκέψης. Σε έναν κόσμο που όλα μοιάζουν τόσο παράλογα φυσιολογικά, οι πρωταγωνιστές μας θα κληθούν να ερευνήσουν την πηγή της φυσιολογικότητας του είδους μας.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, η ζωή ανακατευθύνεται από τη μια μέρα στην άλλη, κι ο χρόνος, ως μεταφορέας φωτός, αποστέλλει με την ακτίνα του τις πληροφορίες εκείνες που θα αποκαλύψουν ένα καλά κρυμμένο κι αιώνιο μυστικό. Ο δρόμος των πληροφοριών παραπλανά συνεχώς τις αισθήσεις, Η στιγμή της αποκάλυψης πλησιάζει. Μένει η σκέψη να μειώσει ταχύτητα, επιτρέποντας στο φως να την πλησιάσει, ώστε να αποκωδικοποιήσει σωστά τις πληροφορίες.
Θα καταφέρουν, τελικά, οι πρωταγωνιστές να παραμείνουν ανεπηρέαστα προσκολλημένοι στη δική τους έρευνα, στη δική τους Φολόη ή μήπως θα καταφέρει ο Ασπροντυμένος να κρατήσει ενεργό το πέπλο απόκρυψης της ιστορίας; Οι δαίμονες των αμφιβολιών χτυπούν ανελέητα τον νεαρό αρχαιολόγο. Δαίμονες που τείνουν να πάρουν σάρκα και οστά, εάν ο ίδιος δεν κερδίσει τα δεκάδες αναπάντητα ερωτήματά του.
Θα γίνουν οι δικαιολογίες τα επιχειρήματα της ανικανότητας ή μήπως η σοφία της δικής του Ιφιγένειας θα του χαράξει πάνω στον έναστρο ουρανό της Ελλάδας δρόμο φωτεινό προς τα αινίγματα του σύμπαντος;


 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ

Ο Μακαρίου Ι. Βασίλειος είναι γεννημένος το 1976 στην Πτολεμαΐδα, κάτοικος, πλέον, Θεσσαλονίκης, με κύρια ενασχόλησή του τη διαφήμιση και επικοινωνία. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «Τρισδιάστατα Εμπορικά Κέντρα Ελλάδος» (www.hellenicshoppingcenters.gr). Σπουδές του η σκέψη, που συνεχίζει έως και σήμερα να αναπτύσσει και χόμπι του τα ταξίδια σε άγνωστους και χαμένους προορισμούς."Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΔΗΣ 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ1) "Ο καθρέφτης της ψυχης", είναι το πρώτο σας μυθιστόρημα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή, τι θα διαβάσουμε σε αυτό και τι σας οδήγησε στην συγγραφή του κ. Μεταλλίδη; 
  
Κ.Μ: Το μυθιστόρημα, «ο καθρέφτης της ψυχής» είναι ένα ταξίδι της σκέψης στο παρελθόν! Αυτό το ξεκαθαρίζω στην πρώτη φράση της εισαγωγής. «Θυμάμαι πως…» Κατ’ αυτή την έννοια, το βιβλίο θα μπορούσε να γίνει ένα όχημα μαγικό, που έχει την ψυχή για οδηγό! Καλώ λοιπόν, τους φίλους που θα το κρατήσουν στα χέρια τους, να καθίσουν αναπαυτικά και να τρυπώσουν στις σελίδες του, με σκοπό να πραγματοποιήσουν κι αυτοί ένα ταξίδι της σκέψης. Αφού μεταφερθούμε στο Καλοκαίρι του 1986, σε μια όμορφη προαστιακή γειτονιά της Θεσσαλονίκης, ξεκινάει μια ιδιαίτερη ξενάγηση! Οι φίλοι αναγνώστες θα παρακολουθήσουν τις περιπέτειες μιας παρέας πέντε νεαρών αγοριών με κεντρικό ήρωα και ξεναγό (αφηγητή) τον Ορέστη. Ο λόγος που κάνω εκτεταμένη χρήση στους διαλόγους, είναι για να λάβουν μέρος τα γεγονότα σε Ενεστώτα χρόνο, ούτως ώστε ο αναγνώστης να αισθανθεί πως είναι μέλος της παρέας και βιώνει τα γεγονότα με ένα ιδιαίτερο, κινηματογραφικό, βιωματικό τρόπο! Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Ορέστης θέτει τους προβληματισμούς του γύρω από διάφορα θέματα και ζητήματα, αναλύει τις προσωπικότητες και τις συμπεριφορές των φίλων του, αλλά και του εαυτού του. Όπως είπα στην αρχή, στο μαγικό μας όχημα, έχουμε την ψυχή για οδηγό! Η ψυχή λοιπόν, φροντίζει με πολύ όμορφο τρόπο να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που τίθενται, απ’ τους ίδιους τους αναγνώστες μάλιστα! Πριν φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας, που δεν είναι άλλος απ’ την εξερεύνηση του κεραμοποιείου Αλλατίνι, θα πραγματοποιήσουμε μερικά ακόμα ταξίδια στο χρόνο –μικρότερα αυτή τη φορά- για να ζήσουμε κάποιες απ’ τις περιπέτειες των μικρών μας φίλων, αλλά και για να γνωρίσουμε καλύτερα τους χαρακτήρες τους, πάντα μέσα απ’ τη διεισδυτική ματιά του Ορέστη. Λίγο πριν το τέλος, εκεί που φαίνεται πως οι προσδοκίες που έχουμε απ’ αυτό το ταξίδι, να αποδεικνύονται τελικά ένα τίποτα… Ξαφνικά, όλα ανατρέπονται για τον Ορέστη! Κι αυτό το τίποτα, μπορεί να γίνει τα πάντα! Όσα έχει φανταστεί και όσα ποτέ δεν φαντάστηκε! Για το φινάλε, έχω αφήσει το αγαπημένο μου σημείο! Τη στιγμή που ο οδηγός του μαγικού οχήματος, μας αποκαλύπτεται! Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης… Έχω να πω ότι το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από εμένα και το μαγικό όχημα ήταν μονοθέσιο! Μου άφησε υπέροχες εντυπώσεις, με έκανε να δω τη ζωή και τον κόσμο με άλλη ματιά, με λύτρωσε από κάθε φόβο, μου απάλυνε όλους τους πόνους, έσβησε από μέσα μου τις έννοιες του μίσους και της ενοχής! Απόκτησα καινούρια αντίληψη για όλα και βρήκα την ομορφότερη προοπτική στη ζωή! Πάντα ήθελα να ξεφύγω, να βρω ένα μέρος όπου όλα τα άσχημα συναισθήματα, ο πόνος και η δυστυχία δεν θα υπάρχουν! Αυτό το ταξίδι της σκέψης, με βοήθησε να καταλάβω πως δεν χρειάζεται να πάω πουθενά! Γιατί όλα είναι εδώ! Γιατί όλα όσα αναζητούσα, βρίσκονται μέσα μου! Αυτή την εμπειρία μου θέλησα να μοιραστώ, κι επειδή ήταν αδύνατο ν’ ανοίξω ταξιδιωτικό γραφείο, αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο!

2) Οι ήρωες του βιβλίου σας είναι πέντε παιδιά!! Γιατί; Ποιο είναι το βασικό μήνυμα που έχετε κρύψει στις σελίδες του βιβλίου σας;

Κ.Μ: Πράγματι, οι ήρωες του βιβλίου είναι πέντε παιδιά! Πέντε διαφορετικές προσωπικότητες, που αποτελούν μια παρέα. Πέντε προσωπικότητες που θα μπορούσαν να είναι ένας άνθρωπος! Που τελικά, είναι ένας άνθρωπος! Γιατί πρέπει να σας ομολογήσω πως τα περισσότερα χαρακτηριστικά και οι συμπεριφορές των πέντε φίλων, ήταν τελικά διαφορετικές πλευρές της δικής μου προσωπικότητας! Όλες οι διαμάχες, οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις, ήταν μια εσωτερική υπόθεση! Το βασικό μήνυμα του βιβλίου -που δεν υπάρχει λόγος να είναι κρυμμένο- είναι πως: Όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο δεν έρχεται στη ζωή μας αυτό που επιθυμούμε… Θα πρέπει να ελέγξουμε αν αυτά που σκεφτόμαστε γι’ αυτό που θέλουμε να συμβεί, αυτά που λέμε κι αυτά που κάνουμε, συμφωνούν μεταξύ τους και βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία! Γιατί μόνο τότε αυτός ο μηχανισμός που λέγεται Σύμπαν, λειτουργεί προς όφελός μας! Γι’ αυτό και στον καθρέφτη της ψυχής, η λύτρωση και η αυτογνωσία μέσο της πολύτιμης συνάντησης με την ψυχή, γίνεται μόνο όταν οι τέσσερις φίλοι του Ορέστη, (οι τέσσερις διαφορετικές εσωτερικές φωνές, που τις χαρακτηρίζει η αμφιβολία και η δυσπιστία, μια – μια χάνονται!


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κάποια στιγμή, σαραντάρης πλέον, αρχίζω να βιώνω συνειδητά, μια ιδιαίτερη επικοινωνία με την ψυχή μου! Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι τα πάντα γύρω μου αλλάζει και η ζωή ολόκληρη επαναπροσδιορίζεται! Χρησιμοποιώντας τη σκέψη και τον διαλογισμό, επιχειρώ να δώσω μια καινούρια προοπτική στη ματιά μου και να δημιουργήσω με τον τρόπο αυτό μια νέα αντίληψη. Με την καινούρια μου αντίληψη λοιπόν, αρχίζω να σκαλίζω ανάμεσα στα άλλα και την παιδική μου ηλικία. Κάπως έτσι έρχεται στη ζωή μου το βιβλίο: «Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ξεκινώντας με τη φράση: Θυμάμαι πως… Επιστρέφω στο Καλοκαίρι του 1986. Εισβάλλω στο εφηβικό μου σώμα και ξαναζώ με τους τέσσερις φίλους μου, κάποιες από τις περιπέτειες εκείνης της εποχής. Η διήγηση γίνεται από εμένα ως ενήλικα, αλλά αναφέρομαι σε έναν διαφορετικό εαυτό… Αυτόν που δημιουργήθηκε απ’ τη νέα αντίληψη! Στο μεγαλύτερο μέρος της, η εξιστόρηση των γεγονότων έχει τη μορφή κινηματογραφικού σεναρίου, αφού κυριαρχούν οι διάλογοι μεταξύ των χαρακτήρων, που είναι ρεαλιστικοί και ολοζώντανοι!
Όσον αφορά την ιστορία… Ο Ορέστης, πρωταγωνιστής του βιβλίου, ο χαρακτήρας που δημιούργησα προκειμένου να ζήσει τα γεγονότα και τις καταστάσεις που εγώ έζησα τότε, παρουσιάζει έναν – έναν τους τέσσερις φίλους του, αναλύοντας την προσωπικότητα του καθενός ξεχωριστά. Αναφέρεται στην γειτονιά που μεγάλωσε και που αποτέλεσε το πεδίο δράσης της παιδικής του ηλικίας. Η παρουσίαση ξεκινάει με την ίδρυση της Λέσχης τους, στην περιβόητη ξύλινη καλύβα, που η ιστορία της κεντρίζει αρχικά το ενδιαφέρων των παιδιών και φέρνει αντιμέτωπο τον Ορέστη με μια δυσάρεστη εμπειρία. Αφού στην προσπάθεια τους να καθαρίσουν τον περιβάλλοντα χώρο από τα αγκάθια, δημιουργούν μια φωτιά που ξεφεύγει απ’ τον έλεγχό τους. Χρειάζεται η επέμβαση της πυροσβεστικής τελικά, προκειμένου να γλυτώσουν τα λιγοστά σπίτια της γειτονιάς απ’ την καταστροφή! Στη συνέχεια η καλύβα θα αποτελέσει το εφαλτήριο για κάθε εξόρμησή τους. Μια από εκείνες τις εξορμήσεις, είναι και η εξερεύνηση ενός εγκαταλειμμένου κτηρίου στην κεραμοποιία Αλλατίνη, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή. Η ιδέα αρχικά είναι του Ορέστη, που στην προσπάθεια του να πείσει και τους υπόλοιπους να την υλοποιήσουν, αναλαμβάνει το ρόλο του συντονιστή της όλης προσπάθειας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής, ο Ορέστης παρουσιάζεται με μια ώριμη για έφηβο, κρητική σκέψη. Αναφέρει τους προβληματισμούς του, ενώ παράλληλα επιχειρεί να δώσει λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Ο φόβος και το θάρρος, το μίσος που δημιουργεί ο εθνικισμός από την παιδική ηλικία των περισσοτέρων ανθρώπων, η γοητεία που ασκεί η βία στα νεαρά αγόρια, αλλά και η ενδοοικογενειακή βία, είναι μερικά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το μυαλό του μικρού Ορέστη. Ακολουθεί η πορεία των μικρών εξερευνητών, προς το κτήριο Αλλατίνη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, γίνεται αναφορά σε μια άλλη περιπέτεια της παρέας, που έλαβε χώρα στον «Τρύπιο λόφο»! Μια μικρή θρυλική τούμπα, με μια είσοδο που οδηγούσε στο κούφιο εσωτερικό της, με τις δαιδαλώδεις στοές και τους υπόγειους θαλάμους, που συνδέονταν ιστορικά και χρονικά με την εποχή του Κάσσανδρου, επίγονου του Μ. Αλεξάνδρου και ιδρυτή της Θεσσαλονίκης! Η επιχείρηση εξερεύνησης του Τρύπιου λόφου, μετατρέπεται τελικά σε μάχη Ομηρικών διαστάσεων, με μια ομάδα μικρών αθίγγανων απ’ τον καταυλισμό που βρίσκονταν δίπλα στο λόφο. Η αναφορά στη συγκεκριμένη μάχη, γίνεται για να αναδείξει το ότι ακόμη κι όταν νομίζεις πως είσαι ο ισχυρότερος, ο πιο θαρραλέος, ακόμη και ο νικητής… Ένα αναπάντεχο περιστατικό, μια αναποδιά, μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις τρομερά ευάλωτος και να τρέχεις κυνηγημένος από πανικό και φόβο! Έναν φόβο, που εμφανίζεται πάντα, τη στιγμή που θεωρείς πως έχεις νικήσει όλους σου τους φόβους. Ακολουθεί η εισβολή και η εξερεύνηση στο κτήριο του κεραμοποιείου Αλλατίνη, και η αναπάντεχη συνάντηση του Ορέστη με το πεπρωμένο του! ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΔΗΣ

O Κώστας Μεταλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα Σάββατο Δεκέμβρη του 1973. Ζει μαζί με τη γυναίκα της ζωής του, τη Στέλλα και τους δύο υπέροχους γιους τους, τον Θοδωρή και τον Σωκράτη.
Ασχολείται με το εμπόριο, λατρεύει τα ταξίδια, τη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την ανάλυση λογοτεχνικών κειμένων και τους ανθρώπους! Οι πνευματικές αναζητήσεις του ξεκίνησαν απ’ την παιδική ηλικία.
Η δημιουργική γραφή είναι για τον Κώστα σημαντική όσο και η αναπνοή. Ασχολείται με τη συγγραφή από την εφηβεία, κυρίως γιατί νιώθει την ανάγκη να καταγράφει και να μελετάει τις σκέψεις του. Παρακολούθησε τον ετήσιο κύκλο σεμιναρίων δημιουργικής γραφής της Μαρίας Γούσιου το 2008, ενώ από το 2013, στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με θεατρικά κείμενα από μέσα, έγινε μέλος της θεατρικής ομάδας «ΜΗΧΑΝΗ». Δηλώνει ευτυχισμένος κάθε στιγμή!ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ


"ΑΣΚΙΜ ΘΑ ΠΕΙ ΑΓΑΠΗ"
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΟΥ 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

1) Κα. Κωνσταντούρου το βιβλίο σας "Άσκιμ θα πει αγάπη" κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό από την Ωκεανίδα του ομίλου Νίκη εκδοτική. Μιλήστε μας λίγο γι αυτό, τι θα διαβάσουμε, πως προέκυψε η συγγραφή του.


Μ.Κ: Η βασική ιδέα, η δύναμη της αγάπης δηλαδή, στριφογύριζε στο μυαλό μου εδώ και περίπου τρία χρόνια. Το αντικείμενο που συμβολίζει αυτό το δυνατό και τόσο σημαντικό συναίσθημα το είχα βρει, όμως μου έλειπε η ιστορία για να το αξιοποιήσω. Όμως με τον καιρό, η ιδέα άρχισε να παίρνει συγκεκριμένη μορφή στο μυαλό μου και οι ήρωες να εμφανίζονται σιγά σιγά, ο καθένας με τις δικές του ιδιαιτερότητες και επιθυμίες. Πρόπερσι το καλοκαίρι, όταν έμεινα δύο εβδομάδες στο νησί, και συγκεκριμένα στο όμορφο χωριό της Βατούσας, τα τοπία της Λέσβου, τα χωριά κι οι θάλασσές της, τα αρχοντικά κι η ιστορία της ήρθαν και ταίριαξαν, εμπλούτισαν και φιλοξένησαν την όλη ιδέα, ζωντανεύοντας στα μάτια της ψυχής μου γεγονότα που εύκολα θα μπορούσαν να ήταν αληθινά. Ο αναγνώστης, λοιπόν, θα διαβάσει ανθρώπινες ιστορίες που συμβαίνουν γύρω μας, μπερδεμένες με έναν θρύλο που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, θα συμπονέσει, θα θυμώσει, θα συγκινηθεί και στο τέλος θα αναγνωρίσει το μεγαλείο της αληθινής αγάπης.

2) Η ιστορια του βιβλίου σας μας ταξιδεύει σε ένα από τα ομορφότερα νησιά μας, στην Μυτιλήνη. Βασίζεται σε αληθινα γεγονότα ή είναι προϊόν μυθοπλασίας που προεκειψε απο την εμπνευξη που γεννησε μεσα σας η μαγεια του νησιου; 


Μ.Κ: Τα μόνα αληθινά γεγονότα είναι τα ιστορικά που αναφέρονται στο μυθιστόρημα. Όλα τα άλλα είναι μεν φανταστικά σε ό,τι αφορά την έμπνευση, όμως εκατό τοις εκατό υπαρκτά στην καθημερινότητα της ζωής μας. Ο θρύλος του Ασκίμ δεν υπάρχει. Τον έπλασα με τη φαντασία μου για να δημιουργήσω την αφετηρία της όλης ιστορίας. Κι επειδή η Λέσβος είναι ένα από τα νησιά που αγαπώ ιδιαίτερα, νιώθω πολύ χαρούμενη που η δική της μαγεία ήταν που βοήθησε στην υλοποίηση της έμπνευσής μου. 
Λίγα λόγια για το βιβλίο


Φτιάχνεις στο μυαλό σου ένα σκηνικό, μια φανταστική πραγματικότητα που θέλεις οπωσδήποτε να ζήσεις. Έπειτα παρακαλάς με όλη τη δύναμη της ψυχής σου να γίνει το θαύμα και να υλοποιηθεί η ευχή σου. Κι έρχεται αυτή η μέρα. Όμως αυτά που ονειρευόσουν δεν μπορούν να σταθούν μόνα τους. Χρειάζονται έναν διάκοσμο για να αναδειχθούν. Αλλά εσύ ξέχασες να οραματιστείς αυτόν τον διάκοσμο. Έτσι το όνειρό σου χάνει τη μαγεία του...
Η Έλλη, ο Δημήτρης, η Κρινάνθη, η Έσμα, ο Όμηρος...
Όλοι τους αποφασισμένοι να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Όλοι χαμένοι σε ένα άνισο παιχνίδι με τη ζωή, έχοντας ερήμην τους συμπαίκτη τον θάνατο. Κι εκεί κοντά τους να ακούγεται ψιθυριστή η φωνή της αγάπης. Στοιχειωμένη από μια προδοσία που δεν ξεχάστηκε ποτέ... Από μια Δευτέρα που αρνήθηκε να έρθει... Από αίμα που ποτέ δεν στέγνωσε... Και ο ψίθυρος γίνεται κραυγή. Όμως και πάλι, λίγοι είναι αυτοί που θα μπορέσουν να ακούσουν το μαγικό κάλεσμά της. Λίγοι θα καταλάβουν πως... Ασκίμ θα πει αγάπη!
ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΟΥ Γεννήθηκα στην Αθήνα, όμως πάντα νιώθω νησιώτισσα και διατυμπανίζω πως είμαι από τη Χίο, το νησί της μητέρας μου. Οι γονείς μου ήταν δυο υπέροχοι άνθρωποι... το καλύτερο πρότυπο που θα μπορούσα να έχω.
Τα παιδικά μου χρόνια, ανέμελα κι ευτυχισμένα, με εφοδίασαν με τις ωραιότερες αναμνήσεις της ζωής μου. Η περίοδος της εφηβείας μου, γεμάτη υπαρξιακούς προβληματισμούς και αναποτελεσματικές επαναστάσεις, με πέρασε γλυκά κι ανώδυνα στον περίπλοκο κόσμο της αμφισβητούμενης ωριμότητας. 
Τα μάτια μου παρέμειναν ίδια, όμως άλλαξε σημαντικά ο τρόπος που κοιτάζουν. Η φωνή μου υπερασπίζεται πάνω κάτω τα ίδια πράγματα, ωστόσο απέκτησε άλλο πάθος και διαφορετική χροιά. Τ' αφτιά μου, πάντα τεντωμένα, κέρδισαν την ικανότητα να ακούν και όσα αποφεύγουμε -ή και φοβόμαστε- να ομολογήσουμε. Τα χέρια μου αγγίζουν την επιφάνεια, όμως έχουν πια τη δύναμη να αισθάνονται το βάθος των πραγμάτων. Και η γεύση μου έμαθε να ξεχωρίζει την αληθινή νοστιμιά της αλήθειας από την παραπλανητική απόλαυση του ψεύδους. 
Τώρα πια μπορεί να ακούγονται ωραία όλ' αυτά, όμως οφείλω να ομολογήσω ότι πλήρωσα ακριβά τα μαθήματα που με βοήθησαν να περάσω στην τάξη των "μυαλωμένων ενηλίκων", των αξιοσέβαστων "μεγάλων". Κι είναι πολλές οι φορές που με πιάνει η ακατανίκητη επιθυμία να γυρίσω το χρόνο πίσω, να ξαναβρεθώ στην αθώα εποχή της ευπιστίας και του ονειροπολήματος... 
Μοιραία, κάποια στιγμή άρχισα να γράφω. Στην αρχή ημερολόγιο, έπειτα σκέψεις, αργότερα αναλύσεις συναισθημάτων και συμπεριφορών. Η Έκθεση ήταν το αγαπημένο μου μάθημα κι εγώ η αγαπημένη των φιλολόγων μου. Έκανα όνειρα για μένα κι οι καθηγητές μου στοιχημάτιζαν πάνω μου. Τους έβγαλα ασπροπρόσωπους όταν πέρασα στη Φιλοσοφική, αλλά τους απογοήτευσα οικτρά όταν παράτησα τις σπουδές μου για να παντρευτώ. Ωστόσο, κράτησα πάντα σαν εραστή μου τη λογοτεχνία. 
Συνέχισα να γράφω και εργάστηκα ως μεταφράστρια βιβλίων για πάνω από δώδεκα χρόνια. Κι όταν ο γάμος μου τελείωσε, έκανα την κίνηση να αποτυπώσω τις εμπειρίες μου στο χαρτί. Έτσι, δημιουργήθηκε το πρώτο μου μυθιστόρημα, "Όταν οι Γυναίκες Τολμούν", κι έτσι βρήκα το δρόμο που πάντα γύρευα. Μέχρι τότε, δεν πίστευα ότι θα διεκδικούσα ποτέ τον τίτλο του "συγγραφέα", όμως η αγάπη μου για το γράψιμο και τα απίθανα σενάρια που συνθέτει καθημερινά η ίδια η ζωή με παροτρύνουν να μπερδεύομαι κάθε τόσο με τις νεράιδες και τους δράκους, τους όμορφους πρίγκιπες και τις καλοσυνάτες δεσποσύνες των παραμυθιών που συντροφεύουν αέναα και πεισματικά την ενηλικίωσή μας.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ"12 ΓΥΝΑΙΚΕΣ"
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΚΩΣΤΑΣ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ


Λίγα λόγια για το βιβλίο

 Δώδεκα αληθινές ιστορίες έρωτα και προδοσίας


Δώδεκα γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους, που τις ενώνει ένα αόρατο νήμα: η ερωτική τους σχέση με τον διάσημο δημοσιογράφο Βάνια Βενιέρη. Έναν άντρα πλούσιο, επιτυχημένο, διαπλεκόμενο με την εξουσία, σκληρό και αδίστακτο με τις γυναίκες, που παίζει μαζί τους πουλώντας τους κάλπικα όνειρα, οργώνει τις ψυχές και τα κορμιά τους κι ύστερα τις πετάει σαν αποτσίγαρα.
Μέχρι που φτάνει η στιγμή που οι αμαρτίες του παρελθόντος επιστρέφουν μεταμφιεσμένες σε Νέμεση, απειλώντας να τινάξουν στον αέρα το παρόν και το μέλλον του. Μία εβδομάδα είναι ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του για να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα της εκδίκησης, πριν δει τη ζωή του να γίνεται στάχτη. Θα προλάβει;

Ο Κώστας και ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας,
ένας πατέρας κι ένας γυιός, ενώνουν εμπειρίες και απόψεις
για την πιο σύνθετη σχέση που υπάρχει στον πλανήτη γη:
την σχέση μεταξύ άντρα και γυναίκας.
Κώστας & Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας


Κώστας Χαρδαβέλλας
«Από την ημέρα που έμαθα να γράφω, ήξερα ότι θα γίνω δημοσιογράφος», λέει ακόμη και  σήμερα ο Κώστας Χαρδαβέλλας. Tο «ταξίδι» του στον μαγικό κόσμο της Δημοσιογραφίας ξεκίνησε σε ηλικία 18 ετών. Πάντα ρεπόρτερ. Και πάντα στους «δρόμους της φωτιάς». Σε πολέμους. Σε παγκόσμια γεγονότα. Σε εθνικές τραγωδίες.  «Εφημεριδάς» από κούνια. Πρώτα στο ΕΘΝΟΣ (προ Μπόμπολα) και μετά ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (στη χρυσή της εποχή), ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (από τους ιδρυτές της το 1975), ΤΑ ΝΕΑ (το δεύτερο σπίτι του για 23 χρόνια), REALNEWS. Σαράντα χρόνια στην τηλεόραση. Κάπου 1700 εκπομπές, περισσότερες από 5000 ώρες στον «τηλεοπτικό αέρα». Από το 1977 στην ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρόσκληση στο στούντιο», μετά στους θρυλικούς «Ρεπόρτερς» με Γ.Δημαρά και Γ. Λιάνη κι ύστερα τηλεοπτικός πρωταθλητισμός σε MEGA, ΣΚΑΪ, STAR, ANT-1, ΝΕΤ, ALTER, EPSILON. Αξέχαστες ραδιοφωνικές ώρες στον ΣΚΑΪ 100.3, στον Real 97.8 και στον Alpha 989. Δημιουργός της διαδικτυακής εφημερίδας Newsbomb.gr από την οποία αποχώρησε όταν αυτή κατέκτησε την πρώτη θέση της επισκεψιμότητας. Συγγραφέας δύο βιβλίων, «Το έπος του Πολυτεχνείου»- Εκδόσεις Χρυσ. Παπαχρυσάνθου και «Όσα δεν είπα και δεν έγραψα»-Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί. Το 12 Γυναίκες είναι το πρώτο του μυθιστόρημα σε συνεργασία με τον γυιό του Κωνσταντίνο, από τις Εκδόσεις Ωκεανός
Κωνσταντίνος Κ. Χαρδαβέλλας
Ο Κωνσταντίνος Κ. Χαρδαβέλλας σπούδασε Διαιτολογία- Διατροφολογία στο King’s College London. Είναι κάτοχος PG στην Ψυχολογία από το University of Liverpοol και MSc στην Εκτίμηση και Διαχείριση Επαγγελματικού, Περιβαλλοντικού και Φαρμακευτικού Κινδύνου από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Διαθέτει Coaching Certificate από το ΕΚΠΑ. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για θέματα διατροφής, είναι δημιουργός του lovemykilos.com και αποκλειστικός συνεργάτης του Πρότυπου Κέντρου Διατροφής LIFESMILE.
Έχει γράψει το βιβλίο «Κώστας Χαρδαβέλλας- Το ζεϊμπέκικο του νικητή» (Εκδόσεις Πατάκη, 2016). Το 12 Γυναίκες είναι το πρώτο του μυθιστόρημα σε συνεργασία με τον πατέρα του Κώστα Χαρδαβέλλα, από τις Εκδόσεις Ωκεανός.


"Αναστασία η Ρωμιά Σουλτάνα"


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Αναστασιά!»
Το κορίτσι άκουσε τη φωνή της μάνας του από το μαγερειό κι έτρεξε μέσα. «Πού είσαι, μωρή, απρόκοφτη;»
Η κοπελίτσα αναστέναξε. «Έρχομαι, μάνα», μουρμούρισε καλόβολα, δεν ξεσυνεριζόταν της μάνας της τις αυστηρές κουβέντες, τις είχε συνηθίσει και δεν την πείραζαν, κι ακούμπησε την πετσέτα πάνω στο βαρύ ξύλινο τραπέζι, όπου η μάνα μάλαζε σβέλτα και επιδέξια τη βαριά μεγάλη μπάλα της ζύμης.
Αναστασία. Έτσι έλεγαν τη μεγαλύτερη από τις τρεις όμορφες κόρες του παπα-Γιάννη, του Ορθόδοξου παπά του νησιού, σε λίγους μήνες γινόταν δεκατεσσάρων ετών, όμορφη σαν ήλιος φωτεινός…
Είχε η εικόνα της γαντζωθεί στην καρδιά του ατρόμητου Θεόφιλου και τη μάτωνε από έρωτα και ίμερο…
Και τώρα κόντρα στο πρωινό αεράκι τη φανταζόταν...Έφερνε τη
διάφανη εικόνα της μπροστά στα μάτια του, κι οι άλλοι ναύτες στο κατάστρωμα τον κοίταζαν και κρυφογελούσαν μεταξύ τους, γιατί ήξεραν για ποιόν λόγο αναστέναζε και ξαναναστέναζε χωρίς τελειωμό…
Κάπως έτσι αρχίζει η αληθινή, συναρπαστική και δραματική ιστορία της Αναστασίας, που ένας άνεμος τρελός της μοίρας, θα την αρπάξει απ᾽ το νησί της και θα την ρίξει χανούμισσα στα πόδια του σουλτάνου Αχμέτ του Πρώτου.


Θα κυριαρχήσει στο Χαρέμι λιγότερο με την ομορφιά της και περισσότερο με τον χαρακτήρα της. Θα γίνει μεγάλη σουλτάνα, πρώτη καντινεφέντη και χασεκί, λατρεμένη και μισητή... Θα βασιλέψει στην Ιστανμπούλ σχεδόν σαράντα χρόνια, ευνοώντας τους δυστυχείς, τους κατατρεγμένους και το βασανισμένο Ρωμαίικο. Θα στηρίξει κρυφά τον Πατριάρχη Κύριλλο Λούκαρι, θανάσιμο εχθρό των Ιησουϊτών που αλωνίζουν τον ελλαδικό χώρο και προσηλυτίζουν το ορθόδοξο ποίμνιο στον Καθολικισμό. Θα αγωνιστεί για να σταματήσει τον «αδελφοκτονικό νόμο» και θα υψώσει το ανάστημά της στον απροσπέλαστο τοίχο των Ουλεμάδων. Θα κερδίσει προσωπικές μάχες. Θα υποστεί σαρωτικές ήττες. Θα μείνει στην ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως η μεγαλύτερη σουλτάνα όλων των εποχών.
Ήταν αυτή που σταμάτησε το άθλιο παιδομάζωμα... 


ΕΛΕΝΗ ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ελένη Κεκροπούλου γεννήθηκε στον Ζυγό της Καβάλας, αλλά μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Σπούδασε στο Καποδιστριακό πολιτικές επιστήμες και νομικά, καθώς και ξένες γλώσσες. Εργάζεται στον εκδοτικό χώρο εδώ και τριάντα έξι χρόνια ως μεταφράστρια, επιμελήτρια, εκδότρια και συγγραφέας.
Το συγγραφικό της έργο:
Παιδικά:
• Πες μου, μπαμπά, μια ιστορία, σε παρακαλώ (ιστορίες του Αισώπου για μικρά παιδιά μεταφρασμένες από το πρωτότυπο, με εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου).
Ιστορικά Μυθιστορήματα:
• Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Καπετάνισσα
• Αγγέλικα η Μαντενούτα
• Σαν τα Κυνηγημένα Αγρίμια
Δηλώνει μαθήτρια διά βίου, διαβάζει ακατάπαυστα τα πάντα, αλλά κυρίως τους μεγάλους Έλληνες κλασικούς και εστιάζει στη μελέτη της Iστορίας, ελληνικής και ευρωπαϊκής. Αγαπά την κλασική μουσική, την όπερα, το θέατρο, την τζαζ, το Τρίτο Πρόγραμμα, την ατμόσφαιρα των μουσείων, τους αρχαιολογικούς χώρους και τους μεγάλους περιπάτους. Είναι παντρεμένη εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια με τον Γιάννη Χαραλαμπάκο, σύντροφο και συναγωνιστή στη ζωή, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *