Home Ads

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΕΛΕΝΗ ΨΕΥΤΕΛΛΗ- ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ

Ελένη Ψευτέλλη - Κορωνιώτη
Η Ελένη Ψευτέλη – Κορωνιώτη(τ΄Ανταλούδ΄) γεννήθηκε στο Σχοινούδι της Ίμβρου, απ’ όπου κατάγονταν οι γονείς της. Εκεί έμαθε τα πρώτα γράμματα. Συνέχισε στην Κωνσταντινούπολη και στη Λήμνο, όπου τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΣΟΕ. Μιλά αγγλικά, τουρκικά και γαλλικά. Για μερικά χρόνια εργάστηκε σε πολυεθνική εταιρία. Κατόπιν δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τα πολιτιστικά του τόπου της. Έχει δημιουργήσει την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Κρήνη» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίζας Κορινθίας. Κατά την  τελευταία δεκαετία ασχολείται δημιουργικά με τη συγγραφή. Έχει γράψει νουβέλες, παραμύθια, διηγήματα και θεατρικούς διαλόγους. Ένα από τα τελευταία έργα της είναι μυθιστόρημα, που αναφέρεται στον πόλεμο του 1940 και σχετίζεται με το Ξυλόκαστρο.

Το πρώτο της βιβλίο που εκδόθηκε, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, καθώς και σε ενηλίκους που δεν αρνούνται στον εαυτό τους το όνειρο... Ανήκει στη θεματική τριλογία «ΑΜΕΒ».
Έχει τίτλο: «Αμεβ - Οι δρόμοι των ονείρων δεν τελειώνουν ποτέ», (εκδόσεις Όστρια 2015). Το προλογίζει ο Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος  της Εφημερίδας των Συντακτών.
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας, με τίτλο: «Αμέβ - Το κλειδί της Αγάπης». Εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2017.Το προλογίζει η μεγάλη στιχουργός και συγγραφέας κ.Σέβη Τηλιακού.
Το «Αμέβ ΙΙ. Η Ανθούσα, το φιδάκι και το Κλειδί της Αγάπης» είναι ένα αλληγορικό μυθιστόρημα. Αφιερωμένο στα παιδιά με ειδικές ικανότητες.
Στο συλλογικό βιβλίο «Θέατρο του ’15» έχει συμπεριληφθεί και το δικό της μονόπρακτο «Ο τσιγούνης», ενώ στην «Ανθολογία Ποιημάτων του ’15», των εκδόσεων Όστρια, δημοσιεύεται το ποίημά της «Ήταν στο όνειρό του».

Είναι παντρεμένη με τον Βλάση Κορωνιώτη, καθηγητή Οικονομικών της Μέσης Εκπαίδευσης. Έχουν δύο κόρες.

 Η μία τελείωσε την Νομική Σχολή Του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και έκανε Master στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο UNIVERSITE  TOULOUSE Jean Jaures.Όνειρό της να βοηθάει όλους τους κατατρεγμένους και τους ανθρώπους που χάνουν τις πατρίδες τους .Αλλά και όσους αδικούνται για διάφορους λόγους.

Η άλλη κόρη της είναι πτυχιούχος της Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημιόυ με Master στο ίδιο  Γαλλικό Πανεπιστήμιο στη Φιλοσοφία.

Ζει με τον άντρα της στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.


D:\Eikones\Διαφοροι φάκελοι\Αμέβ 2\18624888_645025815703788_47418562_n.jpg

……. Ένας διάχυτος εξωτισμός, κάνει τις καταιγιστικές «εικόνες» και καταστάσεις που ζουν οι δύο μικροί ήρωες, ακόμα πιο συναρπαστικές. Η Αμέβ ,η καλή αλλά και αυστηρή νεράιδα που καθοδηγεί, συμπαραστέκεται και συμβουλεύει ,δίνει τα μηνύματα της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης ,του σεβασμού στις ιδιαιτερότητες του κάθε πλάσματος, τις αδυναμίες και τις δυνατότητές του.
Με την καθαρή, ηθελημένα «παιδιάστικη» στην έκφραση γραφή της, η Ελένη Ψευτέλλη Κορωνιώτη αφηγείται αριστουργηματικά ένα αλληγορικό σαγηνευτικό παραμύθι, για
μικρούς και μεγάλους. Η αφήγησή της, γεμάτη συμβολισμούς, και τρυφερότητα, χωρίς την παραμικρή διάθεση εντυπωσιασμού, ρέει με γλυκύτητα ως την καρδιά του αναγνώστη.
Μέσα από αυτή την αφήγηση, η Ανθούσα, το «απωθητικό» φιδάκι που μετουσιώνεται σε μικρό κοριτσάκι , «παιδί της καρδιάς» για τους γονείς του, ένα παιδί που αποζητά καλοσύνη, αποδοχή και αγάπη για να νιώσει ασφάλεια, συμβολίζει το «ξένο» στη ματιά μας, το περίεργο, το μη οικείο που με την συμβολή της αγάπης γίνεται κομμάτι αναπόσπαστο και του δικού μας κόσμου.
Το κλειδί της αγάπης που ανασύρεται με κόπο από τον πάτο ενός ονειρικού πηγαδιού , ανοίγει την μαγική πόρτα κι απελευθερώνει τις φλόγες αυτής της πολύτιμης αγάπης! Το κοχύλι-ρολόι ,που μετρά τον χρόνο σε χρόνια αντί για ώρες…. Πόσο κράτησε άραγε, σε πραγματικό χρόνο, αυτό το γοητευτικό ταξίδι στο όνειρο; Αν με ρωτάτε, για τα δυο παιδιά όσο κι’ η απόσταση απ΄το σπίτι στο σχολείο!

   Για τον καθένα από μας, όσο επιτρέψουμε στη φαντασία να μας ταξιδέψει, αφήνοντας πίσω τα καθημερινά που «κλέβουν» το παραμύθι, απ΄το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *