Home Ads

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ-ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Συνέντευξη στην συγγραφέα Ευγενία Βουτσινά Βασιλειάδου 
Επιμέλεια συνέντευξης: Καλλιόπη Γιακουμή 

Κοντά μας σήμερα η συγγραφέας του βιβλίου 

"Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ" 


Το βιβλίο της κ. Ευγενίας Βουτσινά Βασιλειάδου 
κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΥΑΣ.
1) Καλησπέρα κ.Βουτσινά και σας ευχαριστούμε που είστε κοντά μας. Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί το νέο σας βιβλίο, "“Η Ζωή της περπατούσε στη Θάλασσα” από τις εκδόσεις Δυάς Εκδοτική. Πολύ ιδιαίτερος και όμορφος τίτλος. Πως προέκυψε;

 Σας ευχαριστώ κυρία Γιακουμή, για την τιμή που μου κάνατε να συνομιλήσετε μαζί μου.Όσο για τον τίτλο του βιβλίου μου "Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ", απεικονίζει πλήρως την ζωή της κεντρικής ηρωίδας Μυρσίνης, που μοιάζει με την θάλασσα, που είναι πολυτάραχη.


2) Μιλήστε μας λίγο για το βιβλίο σας, σε τι αναφέρετε;

Το βιβλίο αναφέρετε στην Κεφαλλονιά και στην οικογένεια του Κόντε Αντύπα και των απογόνων του και εξιστορεί πως έζησαν την ζωή τους, από το 1900 μέχρι το τέλος του εμφυλίου πολέμου.


3) Η ιστορία διαδραματίζεται στην Κεφαλονιά γύρω στο 1900 και φτάνει μέχρι το τέλος τού εμφυλίου πολέμου, μια αρκετά μεγάλη περίοδο . Σας πήρε χρόνο η συγγραφή του;

Η συγγραφή του βιβλίου μου πήρε αρκετό χρόνο, διότι έπρεπε να βρω ιστορικά στοιχεία για την περίοδο, που έζησαν οι ήρωες.


4) Πρόκειται για αληθινή ιστορια; Οι ήρωες υπήρξαν ή γεννήθηκαν στην φαντασία σας για την εξυπηρέτηση της πλοκής του βιβλίου;Πρόκειται για μυθοπλασία που έχει όμως στοιχεία από πραγματικές ιστορίες, στις οποίες ήρωες υπήρξαν η γιαγιά και ο πατέρας μου.


5) Τι σας οδήγησε στην συγγραφή του;

Στην συγγραφή του βιβλίου με οδήγησε η ανάγκη, να μεταφέρω στο χαρτί ιστορίες που μου είχε διηγηθεί ο πατέρας μου από, τα όσα είχε ζήσει


6) Ποια είναι κατά την γνώμη σας τα δυνατά του στοιχεία; Γιατί θα το προτείνατε στους αναγνώστες; 

Τα δυνατά στοιχεία του βιβλίου είναι η ιστορία του που σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, Η γραφή του που ξεδιπλώνεται απρόσκοπτα, καθώς τρέχει η ροή του και ο αναγνώστης θέλει να διαβάσει την συνέχεια του. Για αυτό και το προτείνω στους αναγνώστες.


7) Η Μυρσίνη, η κεντρική ηρωίδα σας, είναι μια γυναικά που αντιμετωπίζει πολύ δύσκολες καταστάσεις, τις οποίες όμως αντέχει και υπομένει για χάρη του μοναχογιού της. Μπορεί μια μητέρα να αντέξει τα πάντα; Να κάνει τα πάντα; Πρέπει να συγχωρεί, να υποχωρεί και να στέκεται πάντα δίπλα στα παιδιά της;

Μια μητέρα, από την στιγμή που γεννά το παιδί της, μπορεί να αντέξει τα πάντα, για αυτό και το βάζει επάνω από τον εαυτό της. Μπορεί να πέσει και στην φωτιά για να το προστατεύσει. Σε κάθε δυσκολία του συμπαραστέκεται, συγχωρεί τα λάθη του και είναι πάντα δίπλα του, σαν φύλακας άγγελος, σε κάθε στιγμή της ζωής του.


8) Για άλλη μια φορά η ζωή είναι απρόβλεπτη για τους ήρωες του βιβλίου σας και η τύχη παίζει ξανά ρόλο καθοδηγητή και ρυθμιστή. Πιστεύετε πως πάντα έτσι γίνετε στις ζωές των ανθρώπων; Είναι θέμα επιλογών ή τύχης η πορεία της ζωής μας;

Η τύχη παίζει καθοριστικό ρόλο στην ζωή μας, αλλά οι επιλογές μας είναι αυτές που μας χαρακτηρίζουν και μας σημαδεύουν είτε στο παρόν, είτε στο μέλλον.9) Από την μέχρι τώρα συγγραφική σας εμπειρία, ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα βιβλίο ως "καλό" βιβλια και ποια  εκείνα που το κρίνουν ως "κακό";


Είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί ένα βιβλίο καλό ή κακό, διότι είναι υποκειμενικό στο κάθε αναγνώστη.Πάντως θεωρώ πως ένα καλό βιβλίο, έχει πετύχει το στόχο του όταν έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και μέσα στις σελίδες του, τον έχει ταξιδέψει σε άλλο τόπο και χρόνο και του έχει αφήσει όμορφες εντυπώσεις. Ενώ για ένα κακό βιβλίο συμβαίνει το αντίθετο.


10) Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση το ελληνικό αναγνωστικό κοινό; Τι πιστεύετε θα βοηθούσε σε αυτό; Τι θα έκανε την αγορά βιβλίου πιο προσιτή;

Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να δοθούν κίνητρα από το κράτος, στις εκδοτικές εταιρίες, ώστε να μειωθεί η τιμή της πώλησης του βιβλίου.


11) Εσείς τι βιβλία διαβάζετε; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς; Σας έχει επηρεάσει ο τρόπος γραφής κάποιου από αυτούς;

Από μικρό παιδί είμαι φανατική αναγνώστρια και λατρεύω τα βιβλία. Όσο για τους αγαπημένους μου συγγραφείς είναι ο Νίκος Καζαντζάκης, Μαρία Ιορδανίδου, Μενέλαος Λουντέμης. Και πάντα από τους μεγάλους συγγραφείς παίρνουμε κάποια στοιχεία, αλλά εγώ έχω ένα δικό μου τρόπο γραφής.


12) Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την συγγραφή; Ποια ανάγκη σας εκφράζει;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την συγγραφή από την εσωτερική ανάγκη να μοιραστώ τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου, με το αναγνωστικό κοινό.


13)  Ποιο στοιχείο σας γοητεύει και σας κρατά αιχμάλωτη σε ένα βιβλίο; Πείτε μας ένα βιβλίο που αγαπήσατε και δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε ποτέ.


Το στοιχείο που με συναρπάζει είναι η πλοκή του βιβλίου. Ένα βιβλίο που αγαπώ πολύ, είναι η "ΛΩΞΑΝΔΡΑ", της Μαρίας Ιορδανίδου.

  
14)  Μιλήστε μας λίγο για σας.

Γεννήθηκα στην Πάτρα που έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά. Στην συνέχεια μετακόμισα στην Αθήνα, που σπούδασα και παντρεύτηκα και έχω τέσσερα παιδιά. Στα χρόνια που πέρασαν ασχολήθηκα με την ποίηση και την λογοτεχνία. Έχω εκδώσει τρία λογοτεχνικά βιβλία, το "ΑΡΩΜΑ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙΡΟΥ", το "ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ" και "Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ".


15)  Κλείνοντας την συζήτηση μας και αφού σας ευχαριστήσω που μιλήσατε μαζί μου και για τα μέλη της ομάδας  "Βιβλίων ορίζοντες", θέλω να αφήσω σε σας την τελευταία φράση, την κατακλείδα της συνέντευξης μας. Τι θέλετε να πείτε στους αναγνώστες που σας διάβασαν ή σε αυτούς που δεν το έχουν κάνει ακόμα;
Ευχαριστώ για την συζήτηση που είχα μαζί σας, κυρία Γιακουμή και χαίρομαι που είμαι μέλος της ομάδας "ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ". Όσο για τους αναγνώστες που έχουν διαβάσει τα βιβλία μου, τους ευχαριστώ για την προτίμηση τους, ελπίζοντας η ανάγνωση τους, να τους ταξίδεψε και να τους άφησε μια όμορφη εμπειρία. Σε αυτούς που δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία μου, τους προτρέπω να ανοίξουν την πόρτα του βιβλίου, που οδηγεί σε ένα θαυμαστό κόσμο. Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι ότι το καλύτερο στην ζωή σας κυρία Γιακουμή!Και εμείς σας ευχαριστούμε πολύ κ. Ευγενία Βουτσινά Βασιλειάδου, που μας μιλήσατε και μας χαρίσατε αυτήν την τόσο όμορφη και ζεστή συνέντευξη-γνωριμία, μαζί σας !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *