Home Ads

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Η Άρτεμις Παπανδρέου γεννήθηκε στο Βόλο στα τέλη του Μάη του 1962.
Έζησε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια σε μια οικογένεια που της εμφύσησε την αγάπη για το δίκαιο, το σωστό και το έντιμο.
Η αγάπη για τη συγγραφή συνυπήρχε με την αρχή της ζωής της, αφού κατάγεται από λογοτεχνική οικογένεια.
Μικρό κορίτσι, όταν τα άλλα έτρεχαν στις γειτονιές, εκείνη προτιμούσε να σκαρώνει φανταστικές ιστορίες στα τετράδιά της. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο οι εκθέσεις της πάντα διακρίνονταν για το ύφος και τον λόγο τους.
Στόχος της ήταν το Πανεπιστήμιο. Όμως, ο έρωτας την κράτησε πίσω, καθώς ο γάμος και το πρώτο παιδί ήρθαν νωρίς. Έτσι οι περγαμηνές και τα πτυχία έμειναν ανεκπλήρωτες επιθυμίες στο πίσω μέρος του μυαλού της.
Η τύχη, όμως, η μοίρα, το πλήρωμα του χρόνου ή και όλα αυτά μαζί συνωμότησαν γλυκά,  ώστε το παιδικό της όνειρο να πάρει σάρκα και οστά πιο δυνατό από ποτέ τα τελευταία χρόνια.
Το <<Πηλιορείτικο γαϊτανάκι>> είναι το πρώτο της βιβλίο που εκδόθηκε. Ένα πάντρεμα, είναι αυτό το βιβλίο, της πραγματικότητας με την φαντασία, της παράδοσης με το θρύλο, της ιστορίας της Ελλάδας με κείνη της πόλης  του Βόλου. Στις σελίδες του καταγράφεται η διαδρομή δυο οικογενειών στα πέτρινα χρόνια της μετανάστευσης, των Βαλκανικών, του Μεγάλου Πολέμου, του ’22, της Μεταξικής Δικτατορίας, της κατοχής. Υπάρχουν αναφορές στα επόμενα χρόνια, μα είναι σύντομες. Τέσσερις γενιές αφήνουν το αποτύπωμά τους στις σελίδες του. Ένα αποτύπωμα ζυμωμένο με την αγάπη, τη χαρά, τη θλίψη, τους πολέμους, την πίκρα, τη ζήλεια, την ίντριγκα, τη συγγνώμη, τη μετάνοια. Ένα βιβλίο βασισμένο τόσο σε ιστορικά, όσο και αληθινά γεγονότα, γνωστοποιώντας στους νεότερους και θυμίζοντας στους παλαιότερους … πράξεις της Ιστορίας που ίσως να λησμονήθηκαν.
Το <<Διαμάντι κρυμμένο στη σκόνη>> είναι ουσιαστικά το πρώτο της μυθιστόρημα. Στο βιβλίο αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα η λαχτάρα του τεχνίτη του για την δημιουργία και την έκδοσή του. Μια ιστορία ντύνει αυτό το βιβλίο. Μια ιστορία που υμνεί τη δύναμη του ανθρώπου, στην προκειμένη μιας γυναίκας, που από το απόλυτο μηδέν καταφέρνει να βρει το κουράγιο, τη δύναμη, να παλέψει με τους δαίμονές της, να τους νικήσει και από την άβυσσο ν’ ανέβει στο φως. Οι σελίδες του είναι ποτισμένες από συναισθήματα αληθινής αγάπης. Περνά όμως κι ένα μήνυμα στις αδύναμες γυναίκες, σε κείνες που δεν μπόρεσαν, δεν τόλμησαν, που φοβήθηκαν να τολμήσουν …
Τολμήστε! Οι αξίες στη ζωή δεν χάνονται! Η ίδια η ζωή επιβραβεύει την επιμονή και τις θυσίες..!! Τίποτε δεν χαρίζεται.

Αυτό το διάστημα εργάζεται πάνω στο νέο της μυθιστόρημα με τίτλο  <<Ένα χαμόγελο στον ουρανό>>  και ελπίζει να το  ολοκληρώσει σύντομα.

2017: ΠΗΛΕΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ, εκδόσεις Μολύβι


--ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ --ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΣΤΟΥΣ "ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *