Home Ads

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗΝέες κυκλοφορίες 
Mάρτιος 2018
Λέμον πάι
της Κωνσταντίνας Μόσχου

Σελ.: 320
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 14,40 €
ISBN: 978-960-468-190-7


«Η κυρία μπήκε στο γραφείο μου στις 26 Μαρτίου, ώρα 9:13. Κάθισε στην πολυθρόνα απέναντί μου, άναψε τσιγάρο, έσκυψε προς το μέρος μου και είπε: Νομίζω πως κάποιος με παρακολουθεί».
      Σ’ ένα γρήγορο αστυνομικό μυθιστόρημα, με χιούμορ και ανατροπές, ο ιδιωτικός ερευνητής Στάθης Παντελιάς αναλαμβάνει ταυτόχρονα δύο υποθέσεις: από τη μια η μυστηριώδης Φιλίππα Κοροβέση, η πελάτισσα που φοβάται για τη ζωή της, και από την άλλη το αστυνομικό του δαιμόνιο που τον οδηγεί στην έρευνα για τις περίεργες δολοφονίες τριών μεγιστάνων του πλούτου με βρόμικο παρελθόν. Οι υποψίες του ιδιόρρυθμου ντετέκτιβ για τη σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις, άλλοτε τον αποπροσανατολίζουν και άλλοτε τον φέρνουν πιο κοντά στη λύση. Αν δεν υπήρχε τόση αναδουλειά τελευταία, ίσως και να μην αναλάμβανε να εξιχνιάσει όλα αυτά μαζί!
 Ο Στάθης Παντελιάς, στην πρώτη του περιπέτεια, μας παρασύρει με το σκεπτικό του να πιστέψουμε πως ο γρίφος λύθηκε ήδη, κάποιες σελίδες πριν από το τέλος. Μην αφήσετε το βιβλίο, ο ίδιος ξέρει πότε θα πει την τελευταία του λέξη!Βιογραφικό σημείωμα: 
Η συγγραφέας του Λέμον Πάι, Κωνσταντίνα Μόσχου, γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε γραφιστικά και σχέδιο. Από νωρίς ασχολήθηκε με το βιβλίο και τη γραφή, έχοντας στο ενεργητικό της έργα διαφορετικών λογοτεχνικών ειδών (μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά, ποίηση). Εργάστηκε στον έντυπο καθημερινό και περιοδικό Τύπο στη διαφήμιση, στη σύνταξη και στην αρχισυνταξία, στη συγγραφή βιβλίων έρευνας για ένθετες εκδόσεις, στην επιμέλεια βιβλίων και στην επικοινωνία. Εκδοθέντα βιβλία της είναι: Ο Θησαυρός του Ποσειδώνα,  Η Πόλη της Υδράηρας και Όσο υπάρχει Ανατολή,  επίσης συνεργάστηκε με την Γ. Παπαλυμπέρη στα μυθιστορήματα Αγάπησα τον Δολοφόνο μου και Όλα για τη Ζωή  μου. Συμμετείχε στα συλλογικά έργα: Ο Τόπος πρόδωσε τον Ένοχο και Θρύλοι του Σύμπαντος IV τόμος. Στοιχεία επικοινωνίας με τη συγγραφέα: https://www.facebook.com/konstantinamoschouwriter/


 
Εshop
Η φαγούρα στο αριστερό του το φρύδι
τoυ Γιώργου Γ. Ντελιδάκη

Σελ.: 208
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 14,40 €
ISBN: 978-960-468-186-0


Εργατικός, Έντιμος και Νομοταγής, επενδύει και προσδοκά τη γαλήνη στην άλλη ζωή.
Η ματαίωση δεν αργεί και τον ωθεί να αναρωτηθεί, που έφταιξε και τον συνοδεύουν τόσα μεταθανάτια δεινά.

Έξω από την πόρτα του Παραδείσου αναλογίζεται κριτικά τη ζωή του… Αφού δεν υπήρξε σοφός ζωντανός, τουλάχιστον να ήταν λιγότερο βλάκας νεκρός.
Ο αέναος αγώνας ενός ανθρώπου που συνεχίζεται και μετά τον θάνατό του.
Μια περιπέτεια πέρα από τα σύνορα, πέρα και από τη ζωή και από τον θάνατο.


Βιογραφικό σημείωμα: 
Ο Γιώργος Ντελιδάκης γεννήθηκε στην Κρήτη. Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα και ειδικεύτηκε στην Αναισθησιολογία. Μετεκπαιδεύτκε στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Nottigham, στη φροντίδα του ανθρώπινου πόνου.
Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο της υγείας από το 1986.
Η φαγούρα στο αριστερό του το φρύδι είναι το δεύτερο μυθιστόρημα που εκδίδει. Έχει προηγηθεί Το γιαχνί,που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μιχάλης Σιδέρη, 2015.

 
Εshop
Η σπηλιά του Φιλοκτήτη
της Ζαφειρίας Κοτζαμάνογλου

Σελ.: 272
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 13,30 €
ISBN: 978-960-468-195-2Ο δεκαπεντάχρονος Γεράσιμος ζει με την οικογένειά του στη Λήμνο. Μετά από μια εκπαιδευτική εκδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, η περιέργεια θα οδηγήσει τον Γεράσιμο να μπει στη σπηλιά του Φιλοκτήτη όπου, εντελώς απρόσμενα, συναντά έναν ρακένδυτο ηλικιωμένο άντρα που ισχυρίζεται πως είναι ο ίδιος ο μυθικός ήρωας που οι Αχαιοί εγκατέλειψαν στο νησί, όταν εκστράτευσαν κατά της Τροίας.
Εξαιτίας μιας σειράς παράξενων γεγονότων αναγκάζεται να συνυπάρξει μαζί του για ένα διάστημα, σε μια έρημη περιοχή του νησιού και να τον ακολουθήσει στις καθημερινές του συνήθειες. Κοιμούνται στη σπηλιά, περπατούν στην παραλία και στον λόφο, συζητούν, τρώνε, ονειρεύονται, διαφωνούν, τσακώνονται, συμφιλιώνονται και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία συνυπάρχουν παρά τις μεγάλες τους διαφορές, γνωρίζουν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον μέχρι που φτάνει η στιγμή οι δρόμοι τους να χωρίσουν και να συνεχίσουν ο καθένας, στη δική του εποχή, την προσωπική του πορεία.
Ποιος είναι ο μυστηριώδης κάτοικος της σπηλιάς; Γιατί συνάντησε τον Γεράσιμο; Πώς συνυπάρχουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι; Μήπως κάτι έπρεπε να μάθει ο Γεράσιμος από αυτόν τον παράξενο άντρα; Ή ήταν όλα στη φαντασία του έφηβου αγοριού;Βιογραφικό σημείωμα:
Η Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Είναι ιατρός ωτορινολαρυγγολόγος και από μικρή ηλικία ασχολείται με τη συγγραφή και τη ζωγραφική, πάντα σε ερασιτεχνικό επίπεδο.
Από το 2003 ζει και εργάζεται με τον σύζυγό της στην πόλη της Λάρισας.
Το 2010 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Η ωραία που δεν ήθελε να είναι κοιμωμένη» από τις εκδόσεις Publibook (μετέπειτα Λευκή Σελίδα).
«Η σπηλιά του Φιλοκτήτη» είναι το δεύτερό της μυθιστόρημα.

 
Eshop
Μπαλκόνι με θέα
του Αβραάμ Κ. Παπαδόπουλου

Σελ.: 72
Σχήμα: 16,5×23,5
Τιμή: 9,00 €
ISBN: 978-960-468-191-4


Το έργο επιδιώκει να δείξει το μπέρδεμα στις σημερινές ανθρώπινες σχέσεις όλων των ειδών και τη φαινομενικότητα των πραγμάτων. Ουσιαστικά, όμως, το έργο είναι μία σύγχρονη κοινωνική κωμωδία, που αναφέρεται στα προ-βλήματα της εποχής μας και κάνει αναφορά στη γενοκτονία των Ποντίων αλλά και στη Μικρασιατική καταστροφή. Ένα νεοκλασικό σπίτι θα φιλοξενήσει τον εκφυλισμό της ανθρωπότητας, με γνώμονα τη μετάλλαξη των ηθών και της ανθρώπινης ύπαρξης. Μία παράξενη κατάσταση για τους ανθρώπους κάθε φύλου, που είτε το θέλουν είτε όχι γίνονται κάτι άλλο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι. Το έργο έχει στόχο να χτυπήσει το καμπανάκι της αφύπνισης στην κοινωνία, με κωμικό τρόπο, για τα ουσιαστικά προβλήματα που συνεχίζει να δημιουργεί στον άνθρωπο το καθεστώς και η παγκοσμιοποίησή του.
Eshop
Οι ένοχοι
του Αβραάμ Κ. Παπαδόπουλου


Σελ.: 48
Σχήμα: 16,5×23,5
Τιμή: 7,00 €
ISBN: 978-960-468-194-5


Πώς νιώθεις όταν έχεις τα πάντα; Πώς νιώθεις όταν καταλήγεις να μην έχεις τίποτε άλλο εκτός από σκουπίδια; Μήπως όλες μας οι επιθυμίες καταλήγουν σε κάδους απορριμμάτων, όπως σε αυτούς που διαμένουν οι ήρωες του έργου;
Σε αυτό το έργο όλα τα αγαθά και οι φιλοδοξίες εγκαθίστανται στους κάδους. Η σατιρική αποδόμηση δεν θα αφήσει τίποτε ανέγγιχτο. Τα αντικείμενα του πόθου θα γίνουν όλα ένα σύνολο από ευτελή και γελοία υλικά που θα θρέψουν το σπιρτόζικο πνεύμα των ηρώων. Αυτοί, μέσα από τις παλινδρομήσεις τους, θα χτίσουν ξανά μια σχέση με τον κόσμο. Είναι πρώην βασιλείς –άρα λαμόγια– και νυν αναχωρητές – κάτι σαν ιερομάρτυρες. Η απίστευτη αυτή σύνθεση τους κάνει κριτικούς, ευχάριστους και πρωτότυπους... και πάνω απ’ όλα τους κάνει να ονειρεύονται...
ακόμα και μέσα στους κάδους...

Βιογραφικό σημείωμα:
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη, έχει δίπλωμα κριτή κλασικού αθλητισμού (από ΣΕΓΑΣ), πτυχίο προπονητικής ελευθέρας πάλης, ελληνορωμαϊκής, πάλης στην άμμο, υποταγής και μεικτών μαχητικών τεχνών (από ΓΓΑ), καθώς και πτυχίο διαιτησίας μεικτών μαχητικών τεχνών και πάλης υποταγής (από Π.Ο.ΜΜΑ.), ενώ είναι και επιχειρηματίας τρίτης γενιάς και πρωταθλητής ελευθέρας πάλης με τον σύλλογο «Άτλας Καλλιθέας». Επίσης, είναι πτυχιούχος συντάκτης και ρεπόρτερ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, έχει πτυχίο ειδικών εμπορικών επιχειρήσεων από το ΙΕΚ ΞΥΝΗ, master in business administration in accounting and ART, bachelor and master in business administration in F.E.S.E. κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής και δημοσίων σχέσεων.
Επίσης, έχει εργαστεί ως ρεπόρτερ στην εφημερίδα Το Έθνος και δημοσιογράφος - συντάκτης των αθηναϊκών εντύπων Η Νέα Ιωνία & το Γαλάτσι, ενώ έχει υπάρξει και εκφωνητής χρηματιστηριακών ειδήσεων.
Από το 2005 έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σε ταινίες μικρού αλλά και μεγάλου μήκους, ενώ έχει εργαστεί στο θέατρο και ως βοηθός σκηνοθέτη. Τέλος, έχει εκδώσει σε συνεργασία με τη Χριστίνα Φλώρου την ποιητική συλλογή Διάλογοι από τις δύο άκρες του γκρεμού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *