Home Ads

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΠΕΤΡΟΣ & ΓΚΙΖΕΜ: ΑΓΑΠΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το βιβλίο
"Πέτρος & Γκιζέμ: Αγάπη δίχως σύνορα".
Συγγραφέας Τίτος Βλασακίδης 
Εκδόσεις Όστρια 


«Πέτρος & Γκιζέμ: Αγάπη δίχως σύνορα». 


Ένα σύγχρονο ερωτικό μυθιστόρημα, με πρωταγωνιστή την αγάπη, που γεννιέται ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, που φαινομενικά τους χωρίζουν πολλά. Διαφορετική χώρα, γλώσσα, νοοτροπία, θρησκεία και κουλτούρα.
Είναι άραγε ικανά όλα αυτά, να κάνουν την φωτιά της αγάπης να σβήσει; Μπορούν να σταθούν σαν εμπόδια ή ο ερωτάς γίνετε αγέρας και τα προσπερνά; 
Ο συγγραφέας του, Τίτος Βλασακίδης, ξετυλίγει ήπια, αλλά μεθοδικά την ιστορία του, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον αναγνώστη, να εντρυφήσει περισσότερο στην ψυχολογία των ηρώων. Με έναν αργό, απολαυστικό ρυθμό τον οδηγεί, σε ένα γαϊτανάκι ανατροπών και εκπλήξεων, χωρίς να τον αφήνει, απλό παρατηρητή, αλλά βάζοντας τον ενεργά, στο πλαίσιο της ιστορίας. Η αγωνία, ο φόβος , ο δισταγμός, ο ενδοιασμός, η ένταση και το πάθος γεννούν μια αγάπη απόλυτης δύναμης. Τελικά, η εμβάθυνση στην διαφορετικότητα αποκαλύπτει ομοιότητες, που λειτουργούν σαν χημική ένωση, στην ένωση δυο ψυχών.
Η έλξη ανάμεσα τους καθοριστική. Το πάθος τους οπλίζει, καθώς αφοπλίζει κάθε εμπόδιο,  εκμηδενίζοντας αποστάσεις και γκρεμίζοντας σύνορα, ανάμεσα σε δυο καρδιές που αγαπιούνται.
Οι "άσσοι" που εμφανίζονται στο τέλος της ιστορίας, πραγματικά την απογειώνουν.
Μία σύγχρονη ιστορία αγάπης, εμπνευσμένη από προσωπικά βιώματα του συγγραφέα, που σαφώς λειτούργησαν καθοριστικά, στην εξέλιξη της πλοκής. Ο Τίτος Βλασακίδης, μοιάζει να λυτρώνεται γράφοντας την ιστορια και να αντιστέκεται, στα οποία στεγανά, που απαιτούν γυναικεία πένα, για τέτοιου είδους μυθιστορήματα. 
Βγάζω το καπέλο μου στον συγγραφέα, για την τόλμη του, απέναντι στις κοινωνικές εντολές και του πετώ το γάντι, ανυπόμονη για το επόμενο μυθιστόρημα του.  Λίγα λόγια για το βιβλίοΕμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα:
Ο Πέτρος Δήμου είναι ένας Καβαλιώτης νέος, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης του 2015. Έχει βαρεθεί την κατάσταση στη δουλειά του σαν πωλητής σε κατάστημα τεχνολογίας: κάθε μέρα ένα κατάστημα γεμάτο ανθρώπους να γκρινιάζουν ή κάποιες φορές να βρίζουν ακόμη και τον ίδιο, επειδή ο λογαριασμός τηλεφώνου τους ήταν πολύ υψηλός ή άλλοι που βιάζονται να εξυπηρετηθούν λες και εξαρτάται η ζωή τους από αυτό, και άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Όλα αυτά, για έναν πενιχρό μισθό. Όλα αλλάζουν, όταν τα παρατάει και πηγαίνει να δουλέψει εποχιακά σε ένα μπιτς μπαρ της περιοχής του, σκεφτόμενος πως τα ίδια χρήματα που έβγαζε στο κατάστημα σε έναν χρόνο, θα τα βγάλει μέσα σε ένα τετράμηνο σε μια τέτοιου είδους δουλειά.
Πράγματι, όλα είναι πολύ καλύτερα εκεί. Βγάζει καλά χρήματα και είναι σε ένα ευχάριστο περιβάλλον περιτριγυρισμένος από όμορφες τουρίστριες. Όντας ένας όμορφος και καλογυμνασμένος νέος, δεν χάνει την ευκαιρία να γνωρίσει πολλές από αυτές, και να περάσει καλά μαζί τους. Αυτός ήταν ο Πέτρος γενικά: ήθελε να περνάει καλά στη ζωή του, χωρίς τις «σκοτούρες» - σύμφωνα με τον ίδιο - που του πρόσφερε η αγάπη.
Αυτό συμβαίνει για όλο το καλοκαίρι, μόνο που στο τέλος του, θα γνωρίσει μια κοπέλα, πολύ διαφορετική από τις ανώριμες 20χρονες τουρίστριες, που συνήθως νταραβεριζόταν. Μια κοπέλα λίγο μεγαλύτερη του, οικονομικά ευκατάστατη, ώριμη, πανέμορφη. Κανονική γυναίκα. Ήταν η Γκιζέμ, από τη Κωνσταντινούπολη. Αν και αρραβωνιασμένη, θα ερωτευτεί τον Πέτρο και θα ξεκινήσουν μαζί μια παράνομη σχέση απόλυτου πάθους και έρωτα, παρά τις ιδεολογικές ή θρησκευτικές διαφορές με τις οποίες στο μυαλό κάποιου, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον.

Όσο ο καιρός περνάει όμως, όλο και δυσκολότερο είναι να παραμείνει αυτή η σχέση κρυφή από τον αρραβωνιαστικό της Γκιζέμ. Επιπλέον, ένα γεγονός του παρελθόντος αναδύεται στην επιφάνεια. Ένα γεγονός που αφορά τους δύο νέους, και που ποτέ κανείς δεν θα μπορούσε να βάλει με το μυαλό του

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 


Ο Τίτος Βλασακίδης γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε πληροφορική, στο κρατικό ΙΕΚ της Καβάλας. Από εφηβική ηλικία, όνειρο του ήταν η συγγραφή ενός βιβλίου. Όσο κι αν προσπαθούσε όμως, δεν κατάφερνε να βρει την κατάλληλη έμπνευση που θα τον οδηγούσε σε ένα ολοκληρωμένο έργο. Αυτό, άλλαξε λίγα χρόνια πριν. Βρήκε την έμπνευση που αναζητούσε, μέσα από την ίδια του την ζωή. Συνέβησαν κάποια γεγονότα, που τον ενέπνευσαν επιτέλους, να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Πέρα από την συγγραφή, λατρεύει την ανάγνωση βιβλίων. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω facebook στη σελίδα του

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΙΤΟΥ ΒΛΑΣΑΚΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ¨ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

ΤΙΤΟΣ ΒΛΑΣΑΚΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *