Home Ads

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ" ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΙΣΤΟΦΙΔΗ. ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Η συνωμοσία του Παύλου
(νέα κυκλοφορία, ιστορικό μυθιστόρημα-μελέτη)
Κι όλα, τελικά, ήταν μια... συνωμοσία του Παύλου;
Αν οι διδαχές του Χριστιανισμού προήλθαν από τα χείλη του;

Μια ομάδα Ρωμαίων επιφανών (υπαρκτών ιστορικών προσώπων, μάλιστα), που σχεδιάζει τη δολοφονία του αυτοκράτορα Νέρωνα, συναντά τον θιασώτη μιας νέας θρησκείας, τον Παύλο, και μέσα από τις συζητήσεις τους αποκαλύπτεται σιγά σιγά πως, ενδεχομένως, όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον Χριστιανισμό δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα διδαχτήκαμε.
Ο συγγραφέας, στην ουσία, κάνει μια ιστορική έρευνα σχετικά με το πώς ο Χριστιανισμός κατάφερε να αναπτυχθεί εντός του ελληνορωμαϊκού κόσμου και τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας αναμένεται να προκαλέσουν ποικίλες αντιδράσεις.

Οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Αλέξανδρος Πιστοφίδης, με χαρά σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του ανατρεπτικού ιστορικού μυθιστορήματος με τίτλο "Η συνωμοσία του Παύλου", στον Πολυχώρο Τέχνης Αίτιον, την Τετάρτη 14  Μαρτίου στις 19.00.

Για συνέντευξη με τον συγγραφέα, ενόψει της παρουσίασης, ή περισσότερες πληροφορίες για το μυθιστόρημα, παρακαλούμε καλέστε στο 211012 6900 ή στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στο iwrite.pr@gmail.com.
Από το οπισθόφυλλο
Βρισκόμαστε στα μέσα του 1ου μεταχριστιανικού αιώνα. Το κίνημα του Χριστιανισμού κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, χτυπώντας πλέον την πόρτα της Ρώμης. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας μας ο Απόστολος Παύλος, που παρουσιάζεται ως ο σημαντικότερος κήρυκας των Χριστιανών. Η μορφή του, οι πράξεις και οι λόγοι του εγείρουν το ενδιαφέρον μιας ομάδας επιφανών Ρωμαίων, ιστορικά υπαρκτών προσώπων, που σχεδιάζουν μεθοδικά τη δολοφονία του αυτοκράτορα Νέρωνα.
Μέσα από τους ζωηρούς διαλόγους και την καταιγιστική δράση των γεγονότων, οι πρωταγωνιστές αναδεικνύουν μία σειρά από άκρως συναρπαστικά θέματα, που μας ταξιδεύουν 2000 χρόνια πίσω στο παρελθόν: η σύγκρουση Δύσης και Ανατολåής, οι σχέσεις του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού με τον χριστιανισμό, οι ομοιότητες του τελευταίου με τον Μιθραϊσμό και τη Διονυσιακή λατρεία, άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του Παύλου, αλλά και συνταρακτικές αποκαλύψεις για το ίδιο το πρόσωπο του Ιησού.
Έχοντας πραγματοποιήσει μία χρόνια και κοπιαστική ιστορική έρευνα σε πρωτότυπες πηγές και αρχαίες επιστολές, ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό ένα περίτεχνο και διεθνών προδιαγραφών ιστορικό θρίλερ, γεμάτο από θρησκευτικά μυστήρια και συμβολισμούς.
Ο συγγραφέας
Ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα και στη Γερμανία, για να ακολουθήσει εν τέλει το όνειρό του: να ασχοληθεί περισσότερο με τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και το γράψιμο, παρά με την «επιστήμη» που ασχολείται με τη δημιουργία υλικού πλούτου.
Εργάστηκε για δέκα χρόνια σε μουσείο της Γερμανίας, ως επιστημονικός συνεργάτης και συντονιστής εκθέσεων με πολιτιστικό και ιστορικό περιεχόμενο και πάνω από είκοσι χρόνια στην εκπαίδευση ενηλίκων.
Παράλληλα, ακολουθώντας τη συμβουλή του Gore Vidal, «γράψε κάτι, οτιδήποτε, ακόμη κι αν είναι ένα σημείωμα αυτοκτονίας», δεν έπαψε, από το 1979 έως σήμερα, να γράφει ως freelancer, σε γερμανικά και ελληνικά έντυπα, σε blogs ποικίλης ύλης, ενώ παρουσίασε στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό τρία βιβλία.
«Η Συνωμοσία του Παύλου» των εκδόσεων Πηγή είναι το τέταρτο και πιο αγαπημένο του συγγραφικό έργο, μιας και αποτελεί το απόσταγμα του πάθους του για την Ιστορία, τα θρησκευτικά μυστήρια και τους αρχαίους Μύθους. Οι τελευταίοι, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, μόνο μύθοι δεν είναι, αφού μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο μέσα στον οποίο τυγχάνει να ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *