Home Ads

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΞΕΧΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Η άποψη της Φαίης Δεληγιώργη για το βιβλίο

"ΞΕΧΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ"
Συγραφέας Ντιάνα Παλαιολόγου
Εκδόσεις: Άνεμος εκδοτική


Γεννημένη ως τρίτο και ανεπιθύμητο κορίτσι μιας εύπορης οικογένειας της επαρχίας, η Ντόνα γνωρίζει αρχικά την αγάπη μόνον από τους στενούς συγγενείς Ή ανέμελη παιδική της ηλικία διακόπτεται βίαια, όταν ο ανήσυχος και προβληματικός πατέρας της , Ιωνάς , μετά την πτώχευση της οικογένειας μεταναστεύει για ν' αναζήτησει την πρόοδο και τόν πλούτο που έχασαν...

Ενα ταξίδι από την Ελλάδα στη Γερμανία, η ζωή τεσσάρων γυναικών, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα ενός αυταρχικού πατέρα , όνειρα και ελπίδες που κινδυνεύουν να χαθούν , αποφάσεις σκληρές, απαράβατοι όροι, κακοποίηση.
Κεντρική ηρωίδα η Ντόνα η μικρότερη κόρη της οικογένειας εγκλωβισμένη σε θεσμούς και κανόνες που της αφαιρούν το δικαίωμα της επιλογής, το δικαίωμα στο όνειρο.
Μέσα από έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, και έναν ανεπιθύμητο γάμο ,μέσα απο αντίξοες συνθήκες που έχουν σημαδέψει τη ζωή της αντλεί δύναμη και ξεκινάει το ταξίδι της προς το όνειρο .Ένα βιβλίο που περνάει το μύνημα της θέλησης,της αξιοπρέπειας, της ελπίδας , της συνεχούς προσπάθειας, το δικαίωμα στη ζωή και στον έρωτα .

Άραγε η Ντόνα θα μπορέσει να ξεφύγει από τη μοίρα της ? Θα βρει τη δύναμη να απεγκλωβιστεί από τις αλυσίδες που τη δένουν με το παρελθόν της και να βρει την ευτυχία?Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ξέχνα τις αναμνήσεις

Γεννημένη ως τρίτο και ανεπιθύμητο κορίτσι μιας εύπορης οικογένειας της επαρχίας, η Ντόνα γνωρίζει αρχικά την αγάπη μόνον από τους στενούς συγγενείς. Η ανέμελη παιδική της ηλικία διακόπτεται βίαια, όταν ο ανήσυχος και προβληματικός πατέρας της, Ιωνάς, μετά την πτώχευση της οικογένειας μεταναστεύει για ν’ αναζητήσει την πρόοδο και τον πλούτο που έχασαν.
Σταδιακά ξεριζώνει τις τρεις κόρες και τη γυναίκα του από την ήσυχη ζωή στο αρχοντικό, αλλά και από τη θαλπωρή της πατρίδας, τάζοντας σπουδές λαμπρές, πλούτη και αναγνώριση. Σύντομα όμως οι υποσχέσεις του παγιδεύουν τις τέσσερις γυναίκες σε μια ψυχρή ζωή.
Ο Ιωνάς, με τις συμπεριφορές του και τις σκληρές απόψεις του για τον θεσμό της οικογένειας, καταφέρνει να διχάσει και ν’ απομονώσει τόσο τις αδερφές μεταξύ τους όσο και με τη μητέρα τους. Ο ίδιος ορίζει τη ζωή της Ντόνας, θέτοντάς της αυστηρούς όρους σπουδών, φιλικών σχέσεων, γάμου, παρά τις αντιδράσεις της. Η μόλις εικοσάχρονη Ντόνα δεσμεύεται έτσι σ’ έναν αταίριαστο γάμο με τον Παύλο, που κι αυτόν παγιδεύει μεθοδευμένα ο Ιωνάς.
Αντέχει άραγε η Ντόνα τα σκληρά χρόνια που θ’ ακολουθήσουν, γεμάτα κακοποίηση και απανωτές προσβολές; Ανάμεσα σ’ όλα εκείνα που έχουν σημαδέψει τη ζωή της, από πού αντλεί δύναμη και χτίζει σιγά σιγά την καριέρα της; Όταν κάποτε ξεκινάει μια καινούργια ζωή, μπορεί να πιστέψει σ’ αυτήν; Πώς μπορεί να εμπιστευτεί ό,τι συναρπαστικό φέρνει αυτή η ζωή μαζί της;


Λίγα λόγια για την συγγραφέα


Ντιάνα Παλαιολόγου

Η Ντιάνα Παλαιολόγου γεννήθηκε στη Μεσσηνία και μεγάλωσε στη Βαυαρία. Σπούδασε επιστήμες θεάτρου, παιδαγωγικά και ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Μονάχου και πήρε διδακτορικό δίπλωμα στη φιλοσοφία.
Εργάστηκε αρχικά ως δασκάλα, στη συνέχεια ως επιστημονική συνεργάτης του πανεπιστημίου του Μονάχου, και για αρκετά χρόνια ως συντονίστρια εκπαίδευσης εξωτερικού.
Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Ένα διεθνές curriculum για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση», Ατραπός, 2005 και «Πέντε σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα», Ατραπός, 2006. Το «Ξέχνα τις αναμνήσεις» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.


Aπό την Άνεμος εκδοτική κυκλοφορεί το βιβλίο της: Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *