Home Ads

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Συνέντευξη στην συγγραφέα Έλενα Αντωνίου
Επιμέλεια συνέντευξης: Καλλιόπη Γιακουμή 

Κοντά μας σήμερα η συγγραφέας του βιβλίου 

"Καθώς έπεφτε η νύχτα" 


Το βιβλίο της κ.Έλενας Αντωνίου
κυκλοφορεί από την σειρά Silk, των εκδόσεων Bell

1) Το νέο σας βιβλίο "Καθώς έπεφτε η νύχτα" κυκλοφορεί από τον Οκτώβριο από τη σειρά Silk των εκδόσεων Bell. Πώς νιώθετε γι αυτό;

Ε.Α: Νομίζω ότι είμαι σε ένα συννεφάκι και πως ονειρεύομαι. Νιώθω υπέροχα...
2) Μιλήστε μας λίγο για το βιβλίο σας;

Ε.Α: Συνοπτικά θα πω ότι πρόκειται για μία δυνατή ιστορία αγάπης διανθισμένη με ίντριγκες, αλλά και με μία υπόθεση οικονομικού σκανδάλου και πολιτικής διαφθοράς που επηρεάζει τον έρωτα και τις ζωές των ηρώων.
3) Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου σας εκτυλίσσεται στην Αγία Πετρούπολη. Εκεί η ηρωίδα σας ζει έναν μεγάλο έρωτα, με έναν Ρώσο μεγιστάνα. Έρωτας, διαφθορά, σκάνδαλα, όλα τα έχει αυτό το βιβλίο. Τι ήταν αυτό που "γέννησε" μέσα στο μυαλό σας αυτή την ιστορία;

Ε.Α: Το θέμα θα ήταν ούτως ή άλλως ένας μεγάλος έρωτας. Μία φίλη μου ζήτησε κάποια στιγμή να γράψω για έναν Ρώσο και ξαφνικά μου γεννήθηκε η σκέψη του Ρώσου υπουργού. Το πιο λογικό ήταν η ηρωίδα μου να είναι δημοσιογράφος κι από εκεί και μετά όλα πήραν μορφή στο μυαλό μου και δημιουργήθηκε το “Καθώς έπεφτε η νύχτα”. Σημαντικό ρόλο βέβαια διαδραματίζει και η επαγγελματική μου εμπειρία στον χώρο της δημοσιογραφίας για να μπορέσω να “χτίσω” το θέμα με το σκάνδαλο και τη διαφθορά.
4) Αν το προτείνατε σε μια φίλη σας, ως αναγνώστρια και όχι ως τη συγγραφέα του, πώς θα της το περιγράφατε; Και γιατί θα της το προτείνατε τελικά;

Ε.Α: Θα της πρότεινα να διαβάσει μία δυνατή ιστορία αγάπης που με ταξίδεψε, με μάγεψε, με συγκίνησε. Έχει αγωνία, μυστήριο, ίντριγκα, έρωτα. Δεν είναι μόνο οι περιγραφές της Αγίας Πετρούπολης, που είναι μια πόλη μαγευτική αλλά αναφέρεται και σε ένα θέμα επίκαιρο όπως είναι η διαφθορά στην πολιτική και τα ΜΜΕ και τα οικονομικά σκάνδαλα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

5) Και το προηγούμενο βιβλίο σας «Τα δάκρυα του πάθους» αγαπήθηκε πολύ από τους αναγνώστες. Και εκεί ζήσαμε έναν μεγάλο έρωτα, αν δεν σας κέρδιζε αυτού του είδους η λογοτεχνία, τι βιβλία θα γράφατε; 

Ε.Α: Μόνο ρομαντικό μυθιστόρημα θα έγραφα. Μόνο αυτό ήθελα και θέλω να γράφω. Είμαι ερωτευμένη μ' αυτού του είδους τη λογοτεχνία. Ποτέ δεν έχω σκεφθεί κάτι διαφορετικό. Είναι η ψυχή μου.

6) Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή; Ποια ανάγκη σας εκφράζετε ή εκτονώνετε ίσως, έτσι;

Ε.Α: Δεν ήταν απόφαση. Ήταν... μοίρα; Από 11 χρονών είχα πει ότι θέλω μεγαλώνοντας να γίνω συγγραφέας. Η συγγραφή ίσως είναι και μια μορφή ψυχοθεραπείας. Γράφοντας απομακρύνομαι από την πραγματικότητα και χάνομαι σε κόσμους που η ίδια δημιουργώ και αυτό με βοηθά να αποφορτίζομαι.
7) Τα βιβλία που μιλούν για "δυνατούς" έρωτες επιλέγονται από ένα μεγάλο μέρος του αναγνωστικού κοινού και περισσότερο γυναίκες. Γιατί κατά τη γνώμη σας αρέσει στις αναγνώστριες, να ζουν, έστω και μέσα από τα βιβλια μεγάλους έρωτες;

Ε.Α: Θα έλεγα επειδή προσωποποιούμε τις ιστορίες. Μπαίνουμε στη θέση των ηρώων και δεν πιστεύω ότι υπάρχει γυναίκα που να μην θέλει να ζήσει έναν μεγάλο έρωτα, τον απόλυτο, τόσο δυνατό που να ξεθεμελιώσει το είναι μας.
8) Ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες για σας όταν γράφετε;

Ε.Α: Έχω μάθει από τη δουλειά μου να προσαρμόζομαι σε όλες τις συνθήκες. Οπότε μπορώ να γράφω και ενώ βρίσκομαι εντελώς μόνη μου, και περιτριγυρισμένη από δεκάδες κόσμου. Όταν έχω έμπνευση δεν υπάρχει κάτι που να μου αποσπά την προσοχή.


9) Πόσο σας επηρεάζουν οι ιστορίες σας;

Ε.Α: Πολύ. Τις ζω πολύ έντονα. Όσο έγραφα την ιστορία που αναμένεται να εκδοθεί τον Μάιο και είναι έντονα συναισθηματική, βίωνα κι εγώ το δράμα των ηρώων και υπέφερα μαζί τους.

10) Μιλήστε μας λίγο για σας.

Ε.Α: Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να μιλάω για εμένα. Όποιος διαβάζει τα βιβλία μου αντιλαμβάνεται κομμάτια της ψυχής μου.

11) Τι βιβλία σας αρέσει να διαβάζετε; Υπάρχει κάποιο που έρχεται πάντα πρώτο στη σκέψη σας;

Ε.Α: Διαβάζω τα πάντα σχεδόν αλλά την αγάπη μου την έχουν κερδίσει τα ρομαντικά μυθιστορήματα. Όταν σε νεαρή ηλικία διάβασα τα Ανεμοδαρμένα Ύψη, με στιγμάτισε. Κορυφαίο δραματικό έργο της ρομαντικής λογοτεχνίας και διαχρονικό, με έντονα πάθη και συναισθήματα.
12) Υπάρχει κατά τη γνώμη σας "διαχωρισμός" ανάμεσα στα βιβλία; 

Ε.Α: Ναι, πιστεύω ότι υπάρχει, δυστυχώς.
13) Ποια νομίζετε πως είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα βιβλίο για να το "χρίσουν"... καλό βιβλίο; 

Ε.Α: Δεν ξέρω αν υπάρχει “συνταγή” για ένα καλό βιβλίο. Υποθέτω πέρα από το ενδιαφέρον θέμα και την απόδοσή του από τον συγγραφέα, μετρά πολύ ο τρόπος γραφής, η γλώσσα...

14) Και ο "καλός" συγγραφέας πώς πρέπει να ναι;

Ε.Α: Να σέβεται τον αναγνώστη. Αυτό είναι το σημαντικότερο νομίζω.

15) Κλείνοντας τη συζήτησή μας και αφού σας ευχαριστήσω που μιλήσατε μαζί μου και για τα μέλη της ομάδας <<Βιβλίων ορίζοντες>> θέλω ν’ αφήσω σε σας την τελευταία φράση, την κατακλείδα της συνέντευξης μας. Τι θέλετε να πείτε στους αναγνώστες που σας διάβασαν ή και αυτούς που δεν το έχουν κάνει ακόμη;

Ε.Α: Εγώ ευχαριστώ για την όμορφη συζήτησή μας. Σε όσους με διάβασαν και με διαβάζουν, ελπίζω να καταφέρνω να αγγίξω την ψυχή τους. Υπάρχει μία αμοιβαία σχέση με σεβασμό και αγάπη θα έλεγα και ελπίζω να μην τους απογοητεύσω. Όσο για εκείνους που δεν με έχουν διαβάσει ελπίζω να δώσουν την ευκαιρία σε μία νέα συγγραφέα της ρομαντικής λογοτεχνίας και επίσης να μην απογοητευθούν.
 Και εμείς σας ευχαριστούμε πολύ κ. Αντωνίου, που μας μιλήσατε και μας χαρίσατε αυτήν την τόσο όμορφη και ζεστή συνέντευξη-γνωριμία, μαζί σας...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *