Home Ads

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

"ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ"...στους "Βιβλίων ορίζοντες"

Έντονα συναισθήματα, αναπάντεχες εξελίξεις και πολύ μυστήριο είναι λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε βιβλία τρόμου...Σου αρέσει το σασπένς..?? Θέλεις το μυστήριο..?? Θες να χτυπάει η αδρεναλίνη σου κόκκινο..?? Να νιώθεις τον φόβο να σε πλημμυρίζει..?? Την ανατριχίλα να σε κυριεύει..?? Να ακούς την καρδιά σου να χτυπάει σαν τρελή...ενώ διαβάζεις ένα βιβλίο τρόμου..?? Όλα μπορεί να τα έχει ο αναγνώστης, αυτού του είδους της λογοτεχνίας, της λογοτεχνίας τρόμου, αρκεί να επιλέξει το σωστό βιβλίο. Αλήθεια, αναρωτηθήκατε  ποτέ, πως έφθασαν οι συγγραφείς αυτών των βιβλίων, που λατρέψαμε και μας έκαναν να ¨τρέμουμε" και να "καρδιοχτυπάμε" στην συγγραφή τους..?? 

Αυτή η ενότητα σε αυτό θα απαντάει... 
Πολλοί Έλληνες συγγραφείς, μας 
έχουν χαρίσει αληθινά "διαμαντάκια", που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν, από τα αντίστοιχα των συναδέλφων τους, του εξωτερικού, κάποιες φορές μάλιστα είναι πολύ καλύτερα!!
Μαζί θα ανακαλύψουμε όλα αυτά τα βιβλία και θα μιλήσουμε με τους συγγραφείς τους για αυτά. 
Θα μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε και φυσικά...πως έφθασαν στην συγγραφή τους...

Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για το βιβλίο:"ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ"
Συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας
Εκδόσεις ΛυκόφωςΒιβλίων ορίζοντες: ..  Γιώργο πως εφθάσες στην συγγραφή του βιβλίου σου..?? Υπήρξε κάτι συγκεκριμένο που σε ενέπνευσε..??Γιώργος Γιώτσας:
"Τι σε ενέπνευσε για το βιβλίο σου", στην ουσία "τι είναι αυτό το βιβλίο;"... 

Δεν υπάρχει πιο δύσκολη ερώτηση για έναν συγγραφέα! 

Επιτρέψτε μου να παραθέσω κάτι που είχε πει ο ομότεχνος, Ρίτσαρντ Φλάναγκαν: 

Τα μυθιστορήματα δεν είναι καθρέπτες της ζωής, τα μυθιστορήματα δεν μας εξηγούν τη ζωή, ούτε συνιστούν οδηγίες για τη ζωή. Τα μυθιστορήματα είτε είναι η ίδια η ζωή, είτε δεν είναι τίποτα”. 

Προσωπικά λοιπόν, πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει απλά... ένα συναρπαστικό βιβλίο, χωρίς να υπάρχει πάντα κάποιο βαθύτερο αίτιο -παρά η ίδια η ζωή! Και μέσα από το βιβλίο αυτό -που είπαμε ότι είναι η ίδια η ζωή- ο καθένας μας θα αφουγκραστεί το νόημα που απευθύνεται σε εκείνη και σε εκείνον.

Ο συγγραφέας είναι και αναγνώστης ταυτόχρονα καθώς στην ουσία αποτυπώνει στο χαρτί την ιστορία που του ψιθυρίζει η Μούσα.
Ή αν θέλετε, όπως μας τραγουδούν οι Iron Maiden στο αριστοτεχνικό "Blood Brothers": 
"Can you tell me what life really is?" 
Μπορεί στα αλήθεια κάποιος;


Mε αφορμή την υπέροχη ευκαιρία όμως που μας δίνει η αγαπημένη ομάδα "Βιβλιοορίζοντες και η έγκριτη Καλλιόπη Γιακουμή, θα προσπαθήσω να αγγίξω μαζί σας κάτι μέσα από το σκοτεινό αυτό δωμάτιο, που είναι το "Κάτω από το Κρεβάτι" (εκδ. Λυκόφως 2017) -και θα σας πω ότι το βιβλίο πραγματεύεται έννοιες που με βασανίζουν και εμένα, έννοιες όπως η ανθρώπινη αδικία, αδυναμία αλλά και σκληρότητα. Έννοιες όπως η ελπίδα, ο έρωτας, και τα ανθρώπινα συναισθήματά. Έννοιες όπως η απώλεια και η θλίψη, η ψυχική υγεία, ή ζωή μετά θάνατον, το καλό και το κακό. 
Και όλες εκείνες οι σχισμές στο ύφασμα της πραγματικότητας...


Για να ανακαλύψετε μόνοι σας και να αφουγκραστείτε το δικό σας "γιατί"... πάρτε το βιβλίο στα χέρια σας, ανοίξτε αυτή την πόρτα -και δείτε τι υπάρχει... Κάτω από το κρεβάτι.

Καλή σας ανάγνωση -βράδυ αν με ρωτήσετε.


Πόσο μακριά μπορεί να φθάσει κάνεις ταξιδεύοντας στο σκοτάδι;
Έντεκα διηγήματα, έντεκα σκοτεινές ιστορίες, που θα μπορούσαν άνετα να είναι η καθεμία από αυτές, ένα ξεχωριστό βιβλίο. Ιστορίες, που από την αρχή μέχρι το τέλος τους, σε κρατούν δέσμιο τους.. Πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες, με την κατάλληλη σκοτεινή ατμόσφαιρα να τις τυλίγει και τις περίεργες σκηνές τους, να καταλήγουν πάντα σε ένα ανατρεπτικό τέλος.
Ο Γιώτσας, συνηθίζει να "προδίδει¨ την συνέχεια των ιστοριών του, δίνοντας σου πάντα μια μικρή γεύση από το παρακάτω..(π.χ το επόμενο πρωί θα ήταν νεκρός..) Παίζει με τον αναγνώστη, του δείχνει πάντα το τυρί, μα του κρύβει με μεγάλη μαεστρία την φάκα. Και εκεί που νομίζεις πως τα ξέρεις όλα, ανατρέπονται όλα. Το ενδιαφέρον μένει αμείωτο και ξέπνοος αφήνεσαι να απορροφηθείς από τον ρέοντα λόγο του.
Δεν είναι ο φόβος, δεν είναι η ανατριχίλα που νιώθεις, δεν είναι το αναπάντεχο που περιμένεις πως θα συμβεί ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι καν η γοητεία που σου προκαλεί το ότι παρακολουθείς, εκ του ασφαλούς, έναν κόσμο άγνωστο και σκοτεινό, γεμάτο απειλή και τρόμο. Ο Γιώτσας, με τρομερή δεξιοτεχνία, χειρίζεται την πένα του, ως νυστέρι νευροχειρουργού. Με μεγάλη ακρίβεια δημιουργεί το χώρο και τις ιδανικές συνθήκες, για να σου "εμφυτεύσει" το μήνυμα.
Χωρίς ν' αφήνει την έντονα συναισθηματική ατμοσφαίρα που πλημμυρίζει τις ιστορίες του, να χαθεί, σε κάνει να αναρωτιέσαι για κοινωνικά θέματα που ταλανίζουν την εποχή μας.
Τελικά, μέσα από την γραφή του ο Γιώτσας αποδεικνύει, πως μπορεί να φθάσει κάνεις πολύ μακριά, ακόμα και αν ταξιδεύει, μέσα στο σκοτάδι..


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έντεκα σκοτεινές ιστορίες φαντασίας, τρόμου, αλλά και ζοφερής πραγματικότητας.

-Ένας συγγραφέας που γράφει για έναν συγγραφέα που γράφει για έναν συγγραφέα.

-Μια σκοτεινή πύλη στο γυαλί ενός παλαιού καθρέπτη.

-Η λαχτάρα για το αντάμωμα με την νεκρή οικογένεια.

-Μια διαβολική μάγισσα και μια ονειρική νεράιδα, μέσα στα βουνά της ελληνικής υπαίθρου.

-H στιγμή όπου κερδίζεις μια ολόκληρη ζωή.

-H στιγμή όπου χάνεις μια ολόκληρη ζωή.

-Ένα ματωμένο δείπνο.

-Δολοφονικοί φίλοι.

-Οργισμένοι ψυχοπομποί.

-Αποτρόπαια εγκλήματα και κρατητήρια μέσα στη γη.

-Ταξίδια με μαγικά μανιτάρια στις ράγες της ψυχεδέλειας.
Πρωταγωνιστές των διηγημάτων άνθρωποι που παλεύουν με υπερφυσικούς αλλά και καθημερινούς φόβους, σε μια ανθολογία βραβευμένων και καινούριων διηγημάτων για το τι μας περιμένει -χαμογελώντας- να κοιμηθούμε...
Για το τι κρύβεται στα σκοτάδια...
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Γιώργος Γιώτσας είναι μια σύγχρονη φωνή στη λογοτεχνία του φανταστικού. Τα διηγήματα του έχουν διακριθεί σε πολλούς πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (Diavasame.gr , Ars Nocturna, Συμπαντικές Διαδρομές, Esquire, Eyelands.gr, Εντύποις) όπως και σε διεθνής (Writers Digest) και έχουν δημοσιευθεί σε συλλογές νέων λογοτεχνών. Το 2012 ο εκδοτικός Momentum εξέδωσε το πρώτο του βιβλίου, με τίτλο "Εκείνος που ψιθυρίζει πάνω από τα βουνά", μια συλλογή διηγημάτων φαντασίας και τρόμου στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Το 2015, oι εκδόσεις Λυκόφως εκδίδουν το "Εκ Νεκρών" το οποίο είναι το δεύτερο προσωπικό του βιβλίο και πρώτο μυθιστόρημα του. Το "Εκ Νεκρών" βραβεύτηκε και στον Πανελλήνιο διαγωνισμό "Ασημένια Σελίδα' των εκδόσεων  και Εντύποις με τον Α' Έπαινο. Επίσης, ήταν υποψήφιο στα βραβεία βιβλίου Public, στις κατηγορίες "Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα" και "Εξώφυλλο της χρονιάς". Το 2017, στη δεύτερη συνεργασία του, με τις εκδόσεις Λυκόφως, εκδίδεται το "Κάτω από το κρεβάτι", η δεύτερη προσωπική του συλλογή, με βραβευμένα και καινούρια διηγήματα φαντασίας και τρόμου, στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Συνεχίζει να γράφει με συνέπεια, ενώ κατά καιρούς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περιοδικών όπως το Tv Zapping, το Mystery, η Athens Voice και το Esquire, όπου έχουν φιλοξενηθεί συνεντεύξεις και αφιερώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *