Home Ads

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΚΙΑ

ΦΑΚΕΛΟΣ: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΛΙΑΦΑ

Η άποψη της φίλης μας Λαμπρινής Κλιάφα για το βιβλίο

"Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΚΙΑ"
Συγγραφέας Κοντι Μακφειντέν
Εκδόσεις  Ωκεανίδα


Τι να πω; Με ενθουσίασε! Η πράκτορας Σμοουκι είναι μια γυναίκα με μεγάλη ψυχική δύναμη. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν της άφησε σημάδια η δολοφονία του συζύγου κ της κόρης της μπροστά στα μάτια της, λίγο πριν εξουδετερώσει τον δολοφόνο. Για αυτό το λόγο απέχει από την υπηρεσία κ επισκέπτεται ψυχίατρο, ο οποίος την βοηθάει να επιστρέψει στην δουλειά όταν δολοφονείται η καλύτερη της φίλη με τον χειρότερο τρόπο.
Από κει κ πέρα ξεκινά το κυνηγητό του δολοφόνου από την Σμοουκι και την ομάδα της, ο οποίος είναι πάντα ένα βήμα μπροστά κ τους εμπαίζει.
Η αφήγηση είναι στο πρώτο πρόσωπο. Ο συγγραφέας μας βάζει στην ψυχοσύνθεση της πρωταγωνίστριας τόσο βαθιά που νόμιζα ότι την νοιώθω... Οι Χαρακτήρες δεμένοι, με στοιχειά από τη ζωή τους ώστε να μην ξεχνάς ποιος είναι ποιος.
Το τέλος ανατρεπτικό με σασπένς, όπως άρμοζε σε αυτό το βιβλίο, μόνο που μετά την αποκάλυψη του δολοφόνου κάτι μου έλειπε. Ίσως θα ήθελα περισσοτερο κυνήγι μιας κ η σκηνή μου φάνηκε αναμενόμενη.
Ο επίλογος μας δίνει στοιχεία για την κατάσταση όλης της ομάδας χωρίς να αφήνει αναπάντητα ερωτήματα.
Είναι ένα βιβλίο οχι μόνο αστυνομικό αλλά και κοινωνικό αφού θίγει την πορνεία, την μητρότητα και τις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *