Home Ads

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΝΙΚ ΔΕ ΓΚΡΗΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ-ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΒΟΙΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ iWrite

Πρόσκληση: Νικ δε Γκρηκ, Φιλόσοφος-Τζογαδόρος
 
 
Οι Εκδόσεις iWrite και ο Καβαλιώτης συγγραφέας Χαράλαμπος Βοΐδης παρουσιάζουν τη βιογραφία του θρυλικού Νικ δε Γκρηκ -Νικόλαου Ανδρέα Δάνδολου- ο οποίος υπήρξε ο μεγαλύτερος τζογαδόρος της εποχής του στην Αμερική. Για το βιβλίο και τον Νικ δε Γκρηκ θα μιλήσει ο μοναδικός Τζον Τάραμας, ο ίδιος επαγγελματίας παίκτης blackjack και poker. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίτιον, στην Αθήνα.

*Παρακαλούνται οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν συνέντευξη με τον συγγραφέα Χαράλαμπο Βοΐδη ή τον Τζον Τάραμας, ενόψει της παρουσίασης, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία των εκδόσεων.

Tο βιβλίο
Το βιβλίο αυτό αποτελεί τη βιογραφία του Νικόλαου Ανδρέα Δάνδολου ή καλύτερα γνωστού ως “Νικ δε Γκρηκ”, ο οποίος υπήρξε ο μεγαλύτερος
και διασημότερος τζογαδόρος της εποχής του στην Αμερική. Γεννήθηκε στην Κρήτη και μεγάλωσε στη Σμύρνη όπου και σπούδασε στα καλύτερα σχολεία. Πριν τα είκοσί του θα εγκατασταθεί μόνιμα στις Η.Π.Α. Εξαιτίας της χαρισματικής του προσωπικότητας θα οδηγηθεί σε έναν εκρηκτικό και μοναδικό τρόπο ζωής, στον οποίο η αγάπη του για τον τζόγο, η φιλοσοφία και το ωραίο φύλλο εκφράζονται με ασυνήθιστο και αντισυμβατικό τρόπο.
«Η µεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή µου είναι να παίζω και να κερδίζω. Η αµέσως επόµενη µεγαλύτερη απόλαυση είναι να παίζω και να χάνω. Οπότε, είναι ποτέ δυνατόν να είµαι νευρικός ή λυπηµένος; Αυτό που µετράει είναι να παίζεις».
Ο Νικ δε Γκρηκ έβρισκε αυτές τις γρήγορες ανατροπές της θέσης του άκρως ενδυναµωτικές και όποια αντίθεση σε αυτές αδικαιολόγητη. «Η εξέλιξη και η διάλυση είναι ο νόµος του σύµπαντος», έλεγε. «Τα αστέρια και οι δορυφόροι του, οι άνθρωποι και τα δεµάτια τους… Όλα αυτά έρχονται και φεύγουν. Είναι καλός ο νόµος, ανανεώνει τα πράγµατα, κάνει τα πάντα νέα. Ξέρετε, όµως, έχω δει ανθρώπους να αυτοκτονούν µετά από το πρώτο κιόλας κρούσµα. Φαντάσου! Τι αντιδράσεις µπροστά στον νόµο του σύµπαντος… Σαν να θέτουν ευφλεκτότητα εναντίον κάθε µικρής αλλαγής».

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Μία µέρα, στο Μπράουν Ντέρµπυ, ο Νικ συναντήθηκε µε ένα ανώτερο στέλεχος της κινηµατογραφικής παραγωγής του Χόλυγουντ, ο οποίος ήταν γνωστός κυρίως για το τροµακτικά άσχηµο πρόσωπό του. Αντάλλαξαν τις συνήθεις φιλοφρονήσεις, και κατά τη διάρκεια της συνοµιλίας τους, ο άντρας είπε στον Νικ ότι θα έφευγε για τη Νέα Υόρκη την επόµενη µέρα. «Για ποιον λόγο;» ρώτησε ο Νικ. «Απλά για να ρίξω µία µατιά σε κάτι θεατρικά έργα, και ίσως να κάνω συµβόλαιο µε κάποια καινούρια πρόσωπα,» απάντησε ο άντρας. «Θαυµάσια», του είπε ο Νικ. «Καθώς θα φεύγεις από τη Νέα Υόρκη, πάρε και ένα για τον εαυτό σου».
Ο Χαράλαµπος Βοΐδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966, όπου ζει και εργάζεται. Από µικρό παιδί τον συνάρπαζε ο κόσµος του τζόγου, καθώς και η διαφορετική προσέγγιση προς τη ζωή των ιδιαίτερων ανθρώπων. Στην αναζήτησή του αυτή µαγεύτηκε από την χαρισµατική προσωπικότητα του Νικόλαου Ανδρέα Δάνδολου. Το βιβλίο αυτό είναι καρπός µίας πολύχρονης έρευνας. Αποτελεί την πρώτη βιογραφία για τον Νικ δε Γκρηκ στην Ελλάδα, καθώς και την πληρέστερη παγκοσµίως.

www.iWrite.gr | info@iWrite.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *