Home Ads

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ 

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ; 
75 ΑΠΛΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ ΠΑΙ∆ΙΑ ΠΟΥ 
ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟ∆ΕΥΟΥΝ 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ∆ρ ΕΡΙΚΑ ΡΑΪΣΕΡ 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΖΑΒΑΡΑ 

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει καίριες στρατηγικές που θα βοηθήσουν τους γονείς να αλλάξουν τις προκλητικές συµπεριφορές των παιδιών τους, να δηµιουργήσουν ισχυρούς οικογενειακούς δεσµούς και να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους ώστε να γίνουν ευτυχισµένοι, καλοί και υπεύθυνοι ενήλικες.
Η ψυχολόγος Έρικα Ράισερ επιλέγει τις πιο χρήσιµες πληροφορίες για την τέχνη και την τεχνική της γονεϊκότητας που προέκυψαν από την έρευνα και την κλινική της εµπειρία και τις οργανώνει σε 75 συνοπτικά κεφάλαια µε πραγµατικά παραδείγµατα, χρήσιµες ιδέες και εργαλεία που µπορούν να χρησιµοποιηθούν άµεσα από τους γονείς.
Παρουσιάζονται επίσης τεχνικές που
η συγγραφέας διδάσκει σε εργαστήρια για γονείς, και το πώς αυτές συνδυάζονται αποτελεσµατικά. 
Τελικά, µέσα από αυτό το βιβλίο θα µάθετε αυτά που κάνουν οι καλοί γονείς, όπως ότι: • Οι καλοί γονείς ξεκινούν από την ενσυναίσθηση. 

• Οι καλοί γονείς αποδέχονται τα παιδιά τους έτσι όπως είναι.
• Οι καλοί γονείς αποφεύγουν τις διαµάχες εξουσίας. 
• Οι καλοί γονείς χρησιµοποιούν την πειθαρχία µε σκοπό τη µάθηση και όχι την τιµωρία. 
• Οι καλοί γονείς ξέρουν ότι δεν είναι τέλειοι. 75 απλές και αποτελεσµατικές στρατηγικές, που ο κάθε γονιός µπορεί άµεσα και εύκολα να εφαρµόσει! 

• Η δρ Έρικα Ράισερ είναι ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια γονέων. Έλαβε το διδακτορικό της στην Ψυχολογία / Ανθρώπινη Ανάπτυξη από το Πανεπιστήµιο του Σικάγου και αποφοίτησε µε διάκριση από το Πανεπιστήµιο του Πρίνστον. Υπήρξε σύµβουλος της McKinsey & Company και σήµερα είναι µέλος της συµβουλευτικής επιτροπής για το Happy Healthy Kids και διοργανώνει τµήµατα εκπαίδευσης γονέων σε σχολεία και οργανισµούς όπως το νοσοκοµείο για παιδιά UCSF Benioff, το παιδικό µουσείο Habitot και το Πανεπιστήµιο της Καλιφόρνιας. Τα άρθρα της για τα παιδιά και τις οικογένειες δηµοσιεύονται στα έντυπα Psychology Today, The New York Times, The Washington Post και The Atlantic. ∆ιατηρεί γραφείο στο Όουκλαντ της Καλιφόρνιας, όπου ζει µε τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. 

Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό της στη διεύθυνση: DrEricaR.com 
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ 
ΜΙΑ ∆ΙΑΡΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: JOSEPH KNOBEL FREUD
 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΓΑΘΗ ∆ΗΜΗΤΡΟΥΚΑ 

«Γιατί είναι τόσο δύσκολη η εφηβεία; Αυτή είναι η ερώτηση που µου κάνουν πολλοί γονείς όταν έρχονται στο ιατρείο µου, ανήσυχοι που το παιδί τους δεν τρώει, είναι πολύ επιθετικό ή περνάει όλη τη µέρα κλεισµένο στο δωµάτιό του, µπροστά στο ίντερνετ. Η απάντηση θα εκπλήξει ίσως πολλούς γονείς. Λοιπόν, η συγκεκριµένη περίοδος της ζωής είναι δύσκολη επειδή ο έφηβος αναγκάζεται να αντιµετωπίσει το πένθος της απώλειας της παιδικής ηλικίας. Σας παραξενεύει η απάντηση; Τότε, ας σκεφτούµε λίγο τι σηµαίνει ν’ αφήνει κανείς πίσω του την παιδική ηλικία και να βαδίζει προς την ενηλικίωση. Γιατί σ’ αυτό ακριβώς συνίσταται η εφηβεία». 

Στο βιβλίο Γονείς: µια διαρκής πρόκληση, ο ψυχαναλυτής Joseph Knobel Freud µοιράστηκε µε τους αναγνώστες τη συµπυκνωµένη εµπειρία που αποκόµισε βοηθώντας επί τριάντα και πλέον χρόνια γονείς και παιδιά να ξεπεράσουν τα πιο συχνά προβλήµατα που εµφανίζονται από τη βρεφική ηλικία µέχρι την προεφηβεία. Αυτή τη φορά, µε τη διεισδυτική µατιά του, ο Knobel Freud εστιάζει στην εφηβεία και δίνει απαντήσεις, πάντα από ψυχαναλυτική σκοπιά, σε τόσο σηµαντικά ζητήµατα όπως η ελευθερία, η έλλειψη διαλόγου, η εφηβική εξέγερση, τα ναρκωτικά, οι «κακές» παρέες, ο σχολικός εκφοβισµός, το χαρτζιλίκι, η σεξουαλικότητα και πολλά άλλα. 

Ο Joseph Knobel Freud είναι κλινικός ψυχολόγος και ψυχαναλυτής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων πάνω από τριάντα χρόνια. Ιδρυτικό µέλος και καθηγητής στη Σχολή Κλινικής Ψυχαναλυτικής για Παιδιά και Εφήβους της Βαρκελόνης και µέλος της διευθύνουσας οµάδας της Ισπανικής Οµοσπονδίας Συλλόγων Ψυχοθεραπευτών (FEAP), κάνει µαθήµατα, συντονίζει εργαστήρια και δίνει διαλέξεις ανά τον κόσµο. Είναι συγγραφέας βιβλίων που αφορούν την παιδική ηλικία και πολυάριθµων άρθρων σε εξειδικευµένα περιοδικά. Στα ελληνικά κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Γονείς: µια διαρκής πρόκληση (µτφρ. Αγαθή ∆ηµητρούκα, Εκδόσεις Πατάκη, 2015). 

"Το ροµπότ στο ερηµονήσι" 
Συγγραφέας: Πίτερ Μπράουν 
Εικονογράφηση: Πίτερ Μπράουν 
Μετάφραση: Μάνος Τζιρίτας 

Μπορεί να επιβιώσει ένα ροµπότ στην άγρια φύση; Όταν η Ρόζι, το ροµπότ, ανοίγει τα µάτια της για πρώτη φορά, ανακαλύπτει ότι είναι µόνη της σ’ ένα έρηµο νησί. ∆εν έχει ιδέα πώς βρέθηκε εκεί αλλά ξέρει ότι πρέπει να προσαρµοστεί στο περιβάλλον για να επιβιώσει. Τα ζώα του νησιού όµως δεν αποδέχονται τη Ρόζι. Όταν αποκτά φιλικές σχέσεις µαζί τους, νιώθει ότι το νησί είναι ο τόπος της – µέχρι που, κάποια µέρα, το ξεχασµένο παρελθόν της εµφανίζεται πάλι… Ένα µυθιστόρηµα γεµάτο συναίσθηµα και δράση, που µιλάει για το τι συµβαίνει όταν η φύση και η τεχνολογία έρχονται σε σύγκρουση. 

«Θα πρέπει να σου υπενθυµίσω, αναγνώστη µου, ότι η Ρόζι δεν είχε ιδέα για το πώς βρέθηκε σ’ εκείνο το νησί. ∆εν ήξερε ότι είχε φτιαχτεί σε ένα εργοστάσιο και ότι έπειτα τοποθετήθηκε σε µια αποθήκη για να καταλήξει να διασχίζει τον ωκεανό µέσα σε ένα φορτηγό πλοίο. ∆εν ήξερε ότι ένας τυφώνας είχε βουλιάξει το πλοίο και είχε αφήσει το κιβώτιό της να πλέει επί µέρες πάνω στα κύµατα, µέχρι που ξεβράστηκε τελικά στην ακτή. ∆εν ήξερε ότι είχε ενεργοποιηθεί κατά λάθος από εκείνες τις περίεργες ενυδρίδες. Καθώς το ροµπότ ατένιζε το νησί, ούτε που του περνούσε απ’ το µυαλό η σκέψη ότι δεν προοριζόταν ποτέ να βρεθεί σ’ αυτό το µέρος. Για τη Ρόζι, αυτό το µέρος ήταν ο τόπος της». 

Ο Πίτερ Μπράουν είναι συγγραφέας και εικονογράφος πολλών παιδικών βιβλίων, που έχουν αγαπηθεί και µεταφραστεί σε πολλές χώρες του κόσµου. Κάποια βιβλία του έχουν µπει στη λίστα των µπεστ σέλερ της εφηµερίδας The New York Times και έχει τιµηθεί µε το βραβείο Caldecott Honor (για το Creepy Carrots!), µε το βραβείο καλύτερου εικονογραφηµένου βιβλίου για παιδιά και µε το βραβείο Children’s Choice Book Award για τον Εικονογράφο της Χρονιάς. Το Ροµπότ στο ερηµονήσι είναι το πρώτο του βιβλίο για παιδιά προεφηβικής ηλικίας. Η ιστοσελίδα του είναι peterbrownstudio.com Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο του για παιδιά Η δασκάλα µου είναι τέρας! (Όχι, δεν είµαι.)

 «Η πρώτη προσπάθεια του Πίτερ Μπράουν να γράψει για µεγαλύτερες ηλικίες είναι επιτυχηµένη. (…) Οι αναγνώστες θα γοητευτούν από τη Ρόζι, ενώ το ανοιχτό τέλος του βιβλίου αφήνει περιθώρια για περισσότερες περιπέτειες. (…) Τα εικονογραφηµένα βιβλία του Πίτερ Μπράουν εµφανίζονται σταθερά στις λίστες των µπεστ σέλερ και έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές». BThe Doldrums 
Το παγόβουνο και ο φανοστάτης 


Συγγραφέας: Νίκολας Γκάννον 
Εικονογράφηση: Νίκολας Γκάννον 
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη 

Ο Άρτσερ Μπ. Χελµζλυ έχει µεγαλώσει σε ένα σπίτι γεµάτο µε αλλόκοτα πράγµατα και θησαυρούς που είχαν συλλέξει ο παππούς και η γιαγιά του, οι διάσηµοι εξερευνητές. Ξέρει κάθε του γωνιά και κάθε χαραµάδα. Άλλωστε, από τότε που ο παππούς και η γιαγιά του εξαφανίστηκαν πάνω σε ένα παγόβουνο, η µητέρα του σχεδόν δεν τον αφήνει να βγει από το σπίτι.
 Ο Άρτσερ Μπ. Χέλµζλυ, όµως, λαχταράει για περιπέτειες. Σπουδαίες περιπέτειες, µε αλεξίπτωτα και εξωτικά ηλιοβασιλέµατα και ενδιαφέροντες τύπους. Αλλά πώς θα καταφέρει να ζήσει µια περιπέτεια όταν δεν µπορεί να βγει από το σπίτι του;
 Τον βοηθάει το γεγονός ότι έχει φίλους σαν την Αδελαΐδα Λ. Μπελµόν, η οποία πρέπει να έχει ζήσει πάρα πολλές περιπέτειες αφού έχει καταλήξει µε ένα ξύλινο πόδι. (Άραγε µετά από καβγά µε έναν κροκόδειλο; Ίσως και όχι.) Και φίλους σαν τον Όλιβερ Γκλουµπ. Ο Όλιβερ είναι αυτός που ανησυχεί για όλες τις λεπτοµέρειες (ώστε να µη χρειάζεται να ανησυχεί ο Άρτσερ).
Ο Άρτσερ, η Αδελαΐδα και ο Όλιβερ καταστρώνουν ένα σχέδιο. Θέλουν να το σκάσουν από το σπίτι, από την ίδια τους την πόλη. Είναι ένα καλό σχέδιο. Όχι τέλειο, αλλά ούτε και άσχηµο.
Τίποτα όµως δεν πηγαίνει όπως περίµεναν να πάει. 

Ο Νίκολας Γκάννον σπούδασε τέχνες και σχέδιο κι έκανε αρκετές διαφορετικές δουλειές προτού ασχοληθεί αποκλειστικά µε τη συγγραφή. Έχει ζήσει στο Τεννεσσί, στη Μιννεσότα και στη Νέα Υόρκη, όπου µάλιστα διέµενε, για ένα µικρό διάστηµα, σε ένα ψηλό, µακρόστενο σπίτι από ψαµµίτη, από το οποίο εµπνεύστηκε αυτό της οδού Γουίλλοου 375. Προς το παρόν ζει στο Μπρούκλυν.
 Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο. www.nicholasjgannon.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *