Home Ads

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το βιβλίο"Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ"
Συγγραφέας :Margaret P. Dalkour.
Εκδόσεις :Πηγή
Ξεκινώντας την ανάγνωση του βιβλίου «Η μήτρα του κακού», ήξερα πως ήδη κρατούσα στα χέρια μου, ένα πολύ καλό βιβλίο. Όλες οι κριτικές που είχα διαβάσει για αυτό και τα θετικά σχόλια, που είχε αποσπάσει, το επιβεβαίωναν.
Όμως να, που κατάφερε να με κάνει να αλλάξω γνώμη, από τις πρώτες κιόλας σελίδες και να μου προκαλέσει αρχικά, έκπληξη.
Όχι δεν είναι ένα καλό βιβλίο, είναι
ένα πολύ καλό βιβλίο. Ένα ψυχογράφημα, που μπορούσε άνετα να μετακινείτε από την μυθοπλασία και τον κόσμο του φανταστικού, στις πραγματικές συνθήκες ζωής και σε ότι την επηρέαζε. Μπορούσε με άνεση να καταγράφει την ιδία την ζωή και μέσα από τους χαρακτήρες του βιβλίου, να την ακουμπάει, να την εξηγεί, να την παρουσιάζει, να την αναλύει.  
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Θα απευθυνθώ πρώτα σε εκείνον τον αναγνώστη, που ενδιαφέρεται να διαβάσει αυτό το βιβλίο. Θα πω λοιπόν πως όποιος,  αποφασίσει να το διαβάσει, θα πρέπει όντως, να διαβάσει και να κατανοήσει ακόμα και τα κόμματα και τις τελείες που έχει. Θα πρέπει να καθαρίσει κάθε σκέψη από το μυαλό του και έτσι σαν άσπρο χαρτί, να αφήσει αυτό το βιβλίο να αρχίσει να γράφει πάνω του. Δεν είναι εύκολο βιβλίο, είναι ένα από εκείνα τα βιβλία που σε θέλει εκεί, αφοσιωμένο και απορροφημένο στις σελίδες του, να προσπαθείς να αναλύεις, την κάθε λέξη και να ψάχνεις το άλλες φορές φανερό και άλλες φορές κρυφό νόημα, των συνδυασμών τους. Να το διαβάζεις με το μυαλό, όχι με τα μάτια. Να το διαβάζεις και να προσπαθείς όχι μόνο να το καταλάβεις αλλά και να το κουμπώσεις πάνω σου. Αν το διαβάσει κάνεις διεξοδικά, θα το κρίνει λάθος, θα το βρει κουραστικό, ακατανόητο, δυσνόητο και ειλικρινά, είναι από εκείνα τα βιβλία που δεν τους ταιριάζει η λάθος εκτίμηση, γιατί όντως τα αδικεί. 
Το πλούσιο λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί η συγγραφέας, θα πρέπει να εκτιμηθεί ως προσόν της, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως είναι η πρώτη της συγγραφική απόπειρα.  Έξαλλου είναι απόλυτα συμβατό, με το ύφος του βιβλίου. Οτιδήποτε άλλο θα το μείωνε. Θα του στερούσε όλη εκείνη την δύναμη που δίνει στο κείμενο και θα έκανε τον αναγνώστη να προσέξει, πως ένα πιο απλό και απέριττο ύφος, θα φώναζε λιγότερο τα μηνύματα, που έκρυψε η συγγραφέας στις σελίδες του. Διαβάστε το λοιπόν αλλά συνειδητά, προσεκτικά και σίγουρα χωρίς να βιάζεστε. Ο καθένας θα ανακαλύψει μέσα του μηνύματα αποκλειστικά για αυτόν. 
Έξι άντρες διαφορετικοί και άγνωστοι μεταξύ τους, υποκύπτουν στην ιδέα της εύκολης απόκτησης όλων εκείνων που από καιρό ποθούσαν. Όμως όλα έχουν ένα τίμημα. Έτσι και εδώ και μάλιστα βαρύ και άκρως επικίνδυνο, μιας και ο κόσμος όλος πια, κρέμεται από τα χεριά τους. Η ανθρωπότητα κινδυνεύει και αυτοί καλούνται να διορθώσουν τα λάθη τους και να την σώσουν. 
Δεν θα αναφερθώ άλλο στην υπόθεση μιας και ότι χρειάζεται να ειπωθεί, υπάρχει και στο οπισθόφυλλο. 
Θα πω όμως πως όλη αυτή η περιπέτεια τους, είναι "τροφή για σκέψη" για μας.
Η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου είναι μεν δικαίωμα και προσόν του, αλλά θα πρέπει να γίνεται με σύνεση και με συνείδηση. Οι αποφάσεις που παίρνουμε έχουν πάντα και συνέπειες, τις οποίες πρέπει να αναλαμβάνουμε και να αναγνωρίζουμε. Όπου δράση και αντίδραση λοιπόν, αλλά πάντα από μας ξεκινάνε όλα. Εμείς δεν είμαστε μόνο ο αποδεκτής αλλά και ο μαγνήτης των όσων μας συμβαίνουν. Για αυτό πρέπει, να αξιοποιεί και ένα άλλο του προσόν ο άνθρωπος, την σωφροσύνη, πριν αποφασίσει. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πιστεύει πολύ στον εαυτό του και στο τι μπορεί να κάνει . Πρέπει ακόμα να γνωρίζει, πολύ καλά τον εαυτό του και τι τον κάνει να νιώθει καλά, αλλά και τον κάνει καλύτερο, τι τον εξελίσσει με λίγα λόγια. Βλέπετε έχουμε την τάση να πιστεύουμε σε πολλά, υλικά και άυλα, στο χρήμα, στον Θεό, με οποίο όνομα κι αν έχει, στο πεπρωμένο, στην τύχη, στους άλλους, αλλά όχι σε μας και στις δυνάμεις μας. Μόλις γίνει αυτό πράξη, έρχεται η διαδικασία της αλλαγής. Να και ο λόγος λοιπόν, που τα αγαπημένα μου έντομα, οι πεταλούδες, υπάρχουν στο εξώφυλλο. Πριν γίνει η κάμπια πεταλούδα, προετοιμάζεται πολύ καιρό, γι' αυτό. Τρώει περισσότερο, φθάνει στο χρονικό σημείο που πρέπει, μετά επιλεγεί το κλαδί που θα υφάνει το κουκούλι της, όπου θα κλειστεί μέσα και θα βγει εντελώς μεταμορφωμένη και πιο όμορφη. Επίπονο όλο αυτό και απαιτεί κόπο και θυσία, αλλά το τέλος σε δικαιώνει. 
Αρκεί λοιπόν να είσαι έτοιμος για αυτό. Να εχεις προετοιμαστεί επίσης και να θες, να κλειστείς στο δικό σου κουκούλι, από όπου από ανθρώπινο ον, θα βγεις καλύτερος άνθρωπος. 
Αυτό λοιπόν είναι ένα από εκείνα τα μηνύματα που πρεσβεύει αυτό το βιβλίο. Αλλαγή με ελεύθερη βούληση.  Γιατί σας το πα και πιο πάνω, όλα τα μπορεί ο άνθρωπος, μιας και "η μήτρα" του, το κεφάλι του δηλαδή, είναι ικανό να τα γεννήσει όλα. Και το κάλο και το κακό...και εκείνος θα αποφασίσει ποιο θα θρέψει, για να ζήσει και να επικρατήσει...
Είναι ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές, εντάσεις και συγκινήσεις. γεμάτο απρόοπτα, μυστήριο, περιπέτεια . Μα για πείτε μου έτσι δεν είναι και η ζωή..??
Διαβάστε το και αφήστε το να σας οδηγήσει και να σας εξηγήσει, να σας παρουσιάσει τα πράγματα όπως είναι, μέχρι να σας φθάσει στο σημείο, όπου οι αποφάσεις, θα είναι δίκες σας. Μαγικό..?? 
Πιο μαγικό ακόμα, είναι ο τρόπος που αυτό το βιβλίο απαντάει, σε όλα τα "πως" και τα "γιατί" ..και όλων όσων είχατε μέχρι να το διαβάσετε και σε άλλα που σας δημιουργήθηκαν κατά την ανάγνωση. Δεν αφήνει κενά.
Αυτό για μένα βεβαία μαρτυράει και την σωστή δουλειά και έρευνα της συγγραφέως του, Margaret P. Dalkour. Μαρτυράει όμως και κάτι ακόμα, την ανάγκη της, να μας το μεταδώσει σωστά όλο αυτό και αυτό δεν μπορεί να γίνει, αν αυτός που το καταγράφει, το έχει βιώσει θεωρητικά. Μαρτυράει την ανάγκη της, να οδηγήσει τον αναγνώστη της, στο να θέλει την αλλαγή και εκεί... να τον αφήσει να αποφασίσει, αν είναι έτοιμος και να την κάνει. 
Σας είπα, δεν είμαστε μόνο οι αποδέκτες αλλά και οι μαγνήτες.
Ας σκεφτόμαστε λοιπόν θετικά και μόνο καλά μπορεί να γεννήσει "η μήτρα"μας.. 
Επιλογή μας είναι....


Λίγα λόγια το βιβλίο

Eξι άντρες προσπαθούν να σώσουν τον Άνθρωπο απ’ το απόλυτο Κακό.
Ένας συγγραφέας καταγράφει την προσπάθειά τους με τη μορφή μυθιστορήματος.
Κι ένας ερευνητής της κβαντομηχανικής πρεσβεύει πως τα πάντα είναι δυνατά, αλλά ακόμα δεν έχει ανακαλύψει μέσα του αν το πιστεύει.
Ο Frank Winders θα ταξιδέψει σ’ αυτούς τους τρεις κόσμους χωρίς, όμως, να κρατά κατά την επιστροφή του τη χειροπιαστή απόδειξη του εισιτηρίου που αποδεικνύει το ταξίδι.
Άραγε ο Frank Winders έζησε πράγματι σ’ αυτές τις τρεις διαφορετικές παράλληλες πραγματικότητες ή βίωσε ένα lucid dream που οι προδιαγραφές του ξεπερνούν κατά πολύ τον ορισμό του ζωντανού ονείρου; Έκανε πράγματι διαδοχικές βουτιές σε τρεις παράλληλους κόσμους –όντας παρατηρητής και πρωταγωνιστής τους– ή όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας λιποθυμίας που διήρκεσε μόλις 38 λεπτά;
Η «Μήτρα του Κακού» αποτελεί ένα δυνατό μυθιστόρημα, όπου η λογική και η πίστη μας αποκαλύπτουν έναν σκοτεινό κόσμο που απλώνει το θανατηφόρο του δίχτυ πέρα απ’ τον χώρο του υπεραισθητού κι απειλεί να καταστρέψει τα πάνταΛίγα λόγια για την συγγραφέα


 Η συγγραφέας του μυθιστορήματος «Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ» είναι η Margaret P. Dalkour.
Αγαπά την καλή μουσική, το διάβασμα και τη συγγραφή. Από παιδί τη μαγνήτιζε η εκδοχή του «τι βρίσκεται πίσω απ’ την κουρτίνα» κι αυτός ήταν ο λόγος που άρχισε να ψάχνει τα πράγματα σε μεγαλύτερο βάθος. Σήμερα, έχει καταλήξει πως το καλύτερο σημείο έναρξης αυτής της αναζήτησης είναι αποκλειστικά και μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός. Κι αυτό επειδή μέσα μας, η έναρξη και η κατάληξη -όση απόσταση κι αν φαίνεται να τις χωρίζει- στο τέλος βρίσκονται πάντα στο ίδιο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *