Home Ads

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

"ΤΟ ΑΒΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ "

Η στήλη της φίλης μας Ειρήνης Ψαράκη 


#στην χώρα του φανταστικού με την Ειρήνη 

"ΤΟ ΑΒΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ "

Γεια σας φίλοι μου! Καλό μήνα σε όλους με όμορφα αναγνωστικά ταξίδια! Τι λέτε πάμε για ακόμα ένα ταξιδάκι; 


Στη θεοκρατική κοινωνία της Νεβάντε και της πρωτεύουσάς της, Βαγιαμόρεν, η αμφισβήτηση του Αρχιερέα και του ιερατείου ισοδυναμεί με θανάσιμη αμαρτία. Οι αμαρτωλοί θεωρούνται καταραμένοι από τον Θεό Γκνοφόσιρ και εξορίζονται σημαδεμένοι με τη Σφραγίδα, το σύμβολο των δαιμόνων. Η ποινή ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο, καθώς οι εξόριστοι έρχονται αντιμέτωποι με τον ακραίο φανατισμό και την προκατάληψη της Νεβάντε, και ελάχιστοι από αυτούς επιβιώνουν πάνω από δώδεκα μήνες. Ύστερα από τέσσερα σκληρά χρόνια εξορίας και βαριά άρρωστος, ο Φίλκε επιστρέφει στη Βαγιαμόρεν. Συναντά τον παλιό του φίλο Σίντρο κι εκείνος πηγαίνει μαζί του. Παρέα με τον Ίλυ και τον Άνικ, δυο αδέρφια από εξόριστη μητέρα, θα ξεκινήσουν ένα
ταξίδι για κάποιο μοναστήρι στο Βορρά. Η πίστη όλων στον Θεό έχει κλονιστεί, και το μίσος για τον τύραννο Αρχιερέα Ζεσπίλκα είναι κοινό. Όμως κάποια στιγμή οι αληθινοί δαίμονες θα ξυπνήσουν και θα ψάξουν για συμμάχους ανάμεσα στους εξορίστους. Και τότε ο Φίλκε θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στη συγχώρεση και στην εκδίκηση. Και θα ανακαλύψει ότι η Σφραγίδα στον κρόταφό του είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ζωγραφιά (από το οπισθόφυλλο)Μια φανταστική χώρα όπου κυριαρχεί ο φανατισμός και το μίσος. Όποιος πάει ενάντια στον αρχιερέα και το ιερατείο του θεωρείται δαιμονισμένος, μαρκάρεται στο μέτωπο με τη Σφραγίδα για να ξεχωρίζει και εξορίζεται. Ένας νεαρός, ο Φίλκε ο οποίος μεγάλωσε σε ένα βαθιά θρησκευόμενο περιβάλλον, γαλουχημένος με τον φανατισμό και τις δεισιδαιμονίες που χαρακτηρίζουν όλους τους κατοίκους της Βαγιαμόρεν κατηγορείται άδικα και όλοι του γυρίζουν την πλάτη, ακόμα και η οικογένεια του. Οδηγείται έξω από τα τείχη της πόλης, στη σκληρή μοίρα της εξορίας, στιγματισμένος από το σημείο της Σφραγίδας στον κρόταφό του. Θα καταφέρει όμως να επιβιώσει και έπειτα από τέσσερα χρόνια εξορίας, επιστρέφει στη Βαγιαμόρεν και έρχεται για μια ακόμα φορά αντιμέτωπος με το τυφλό μίσος και τον θρησκευτικό φανατισμό. Με κίνδυνο τη ζωή του προσπαθεί να μαθει τι ακριβώς έχει συμβεί και προσπαθεί να αποκατασταθεί στα μάτια όλων. Συναντάει τον παλιό του φίλο Σίντρο και με τα δύο αδέλφια τον Ίλυ και τον Άνικ, παιδιά μίας εξόριστης γυναίκας θα ξεκινήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι σε κάποιο μοναστήρι που βρίσκεται στο Βορρά για να βρουν απαντήσεις και να πάρουν εκδίκηση. Η πίστη τους στον Θεό έχει κλονιστεί, και το μίσος τους για τον τύραννο Αρχιερέα Ζεσπίλκα, που θρέφει συνεχώς τη διχόνοια και το φθόνο ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης, είναι δυνατό και τους ενώνει με έναν ισχυρό δεσμό. Το ταξίδι που κάνουν κρύβει μια μυστική γνώση, που αφορά πλάσματα που οι ήρωές μας πίστευαν έως τότε πως υπάρχουν μονάχα στη φαντασία των ανθρώπων και στους θρύλους των βιβλίων. Όμως, θα έρθει η στιγμή που οι αληθινοί δαίμονες θα ξυπνήσουν και θα ψάξουν για συμμάχους ανάμεσα στους εξόριστους. Και τότε, ο Φίλκε θα ανακαλύψει πως η Σφραγίδα που έχει στον κρόταφό του είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ζωγραφιά. Και πως έχει έρθει η ώρα που θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην συγχώρεση και στην εκδίκηση.
Ενα βιβλίο μεγάλο σε μέγεθος, 867 σελίδες. Έχει όμως πολύ ωραία γραφή, η ατμόσφαιρα του και οι εικόνες του που σε βάζουν στις σελίδες του και ταξιδεύεις μέσα τους. Κυλάει πολύ εύκολα και δε σε κουράζει καθόλου. Ένα βιβλίο φαντασίας με δαίμονες, μάγισσες, δράκους και ένα αυγό. Περίεργος τίτλος θα μου πείτε. Όταν όμως φτάσετε στο ίδιο το αυγό που μας περιγράφει, τότε θα καταλάβετε ότι είναι δικαιολογημένος ο τίτλος του. Είναι το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως. Το πρώτο για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω διαβάσει. Ακόμα. Και όπως έχω ήδη ξαναπεί τελευταία ανακαλύπτω όλο και νέους Έλληνες συγγραφείς που ειλικρινά δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τους ξένους σε αυτό το είδος. Δοκιμάστε το, ταξιδέψτε μαζί του και δε θα χάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *