Home Ads

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

Η στήλη της  Ιωάννας Χριστοδούλου 


"ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ"

Συγγραφέας Κώστας ΤαχτσήςΚαλησπέρα
Σήμερα θα παρουσιάσουμε κάτι ελληνικό..
"Τρίτο στεφάνι" του Ταχτσή...Ίσως και να μην μπορώ να είμαι απολυτά αντικειμενική με το θέμα μια και το βιβλίο όπως και η σειρά είναι ποοοοοολυ αγαπημένα για μένα..Θεωρώ πως είναι ένα κορυφαίο λογοτεχνικό έργο! 

Πριν όμως σας μιλήσω για το βιβλίο και την σειρά θέλω να σας πω μερικές λεπτομέρειες για την ζωή του συγγραφέα που ίσως να μην γνωρίζεται...
Ένα θέμα που επαναλαμβάνεται στα ύστερα κείμενα του Ταχτσή είναι
η ομοφυλοφιλία του, που άλλοτε την αποδέχεται και άλλοτε τη θεωρεί σαν μόνιμη κατάρα. Σχετικά με το θέμα είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Κράξιμο ότι «Ο ομοφυλόφιλος έρωτας έχει μια ποιητικότητα, αν θέλεις, ακριβώς επειδή δεν οδηγεί πουθενά. Έχει μια τραγική διάσταση. Ακριβώς γιατί ούτε παιδί γεννιέται, ούτε η κοινωνία πρόκειται ποτέ να τον αναγνωρίσει» Ο Ταχτσής ήταν και ο ίδιος ομοφυλόφιλος και για χρονιά εκδιδόταν σαν τραβεστί..με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπιζε και εκείνος στην προσωπική του ζωή την ομοφυλοφιλία σαν κατάρα..Μισούσε τις τραβεστί και τις αντιμετώπιζε σαν κάτι βρόμικο ενώ και ο ίδιος έκανε την ίδια δουλειά χωρίς να το αποδεχτεί όμως πότε
Στις 27 Αυγούστου 1988, η αδελφή του τον βρήκε δολοφονημένο υπό αδιευκρίνηστες συνθήκες στο σπίτι του στον Κολωνό. Η Αστυνομία δεν μπόρεσε ποτέ να διαλευκάνει το έγκλημα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε μόνον ότι ο θάνατος είχε επέλθει από στραγγαλισμό.
Οι δυο κεντρικές ηρωίδες του βιβλίου μας είναι η Νίνα και η Εκάβη που μας αφηγούνται την ιστορία τους στο πριν το τώρα και το μετά με φόντο τον 2 παγκόσμιο πόλεμο..

Ο Ταχτσής έγραψε το μυθιστόρημα κατά την περιπλάνησή του εκτός Ελλάδας, στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το πρότεινε σε τρεις εκδοτικούς οίκους, οι οποίοι όμως το απέρριψαν. Εκδόθηκε τελικά το 1962 με έξοδα του συγγραφέα, αλλά δεν γνώρισε καμιά επιτυχία. Επανεκδόθηκε το 1970 από τις εκδόσεις Ερμής στην Αθήνα, γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και καθιέρωσε τον Ταχτσή ανάμεσα στους πιο γνωστούς πεζογράφους της γενιάς του...
Το βιβλίο δραματοποιήθηκε από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το 1979 σε παραγωγή του Γιώργου Παυριανού. Τους ρόλους της Εκάβης και της Νίνας ενσάρκωσαν αντίστοιχα η Σμάρω Στεφανίδου και η Ρένα Βλαχοπούλου. Το 1995 μεταφέρθηκε με πιστότητα στην τηλεόραση από το κανάλι ΑΝΤ1 , σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, με τη Νένα Μεντή στο ρόλο της Νίνας και τη Λήδα Πρωτοψάλτη στο ρόλο της Εκάβης.
Για μένα δεν υπήρξε πότε καλύτερη Νίνα από την Μεντή που θεωρώ πως με το ρόλο αυτό έφτασε το υψηλότερο σκαλοπάτι της καριέρας της!!!
Όσοι δεν είχατε την τύχη να το διαβάσετε ή να το δείτε εύχομαι να το κάνετε γρήγορα!Στο you tube υπάρχουν όλα τα επεισόδια της σειράς και δεν μπορεί όλο και κάπου θα βρείτε το βιβλίο να το διαβάσετε!
Μην περιμένετε κάτι παρωχημένο με αργή γραφή και αργή πλοκή..Θα μπορούσε να είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε στο σήμερα .. 
Παρακάτω θα σας δώσω το link των 
επεισοδίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *