Home Ads

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΤΕΡΛΙΝΓΚ

Η στήλη της Ειρήνης Ψαράκη 

#στην χώρα του φανταστικού με την Ειρήνη 
Η βασίλισσα του Τέρλινγκ - Erika Johansen


Οι Αγώνες Πείνας συναντούν Το παιχνίδι του Στέμματος.
Με την έλευση των δέκατων ένατων γενεθλίων της, η πριγκίπισσα Κέλσι Ραιλι Γκλύν αξιώνει το κληρονομικό δικαίωμα της στο θρόνο του Τερλινγκ.
Τρεις αιώνες νωρίτερα, οι πρόγονοι της Κέλσι είχαν σαλπάρει από έναν κόσμο στα όρια της αποσύνθεσης, για να κτίσουν έναν νέο, χωρίς

σύγχρονες τεχνολογίες. Πλέον, εκείνη η πρώτη φεουδαρχική κοινότητα έχει διαιρεθεί σε τρία τρομοκρατημένα έθνη που πληρώνουν φόρους υποτέλειας και αίματος στο τέταρτο, το ισχυρό Μορτμέσνι.
Περικυκλωμένη από εχθρούς, μεταξύ των οποίων η καταχθόνια κόκκινη Βασίλισσα του Μορτμέσνι, η νεαρή ηγέτιδα δεν έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Έχει όμως αλλόκοσμα όπλα, όπως το πανίσχυρο ζαφείρι του Τέρλινγκ, αλλά και συμμάχους που σπέρνουν τον τρόμο στο διάβα τους, όπως ο αμείλικτος φρουρός Λάζαρος, ο επονομαζόμενος Κεφαλοθραυστης και ο μυστηριώδης, επικηρυγμένος Λυτρωτής. Καθώς επίκειται ένας πόλεμος άνευ προηγουμένου, η αποστολή της Κέλσι να σώσει το βασίλειο της και να εκπληρώσει το πεπρωμένο ξεκινά. Ένα θαυμαστό ταξίδι ενηλικίωσης, μια δοκιμασία που θα την αναδείξει σε θρύλο - εάν καταφέρει να επιβιώσει. (από το οπισθόφυλλο)

Η Κέλσι, μία νεαρή πριγκίπισσα, μεγαλώνει στο δάσος, μακρυά από όλους, απομονωμένη. Η μητέρα της, η βασίλισσα Ελίσα έχει πεθάνει, άλλα έχει προλάβει να διώξει μακρυά από το παλάτι την πριγκίπισσα όταν ήταν μικρό κοριτσάκι, για να την προστατέψει. Οι κηδεμόνες της, ο Μπάρτι και η Κάρλιν, την εκπαιδεύουν για να αναλάβει κάποια στιγμή το βασίλειο. Όταν ενηλικιώνεται, η Βασιλική φρουρά, βρίσκεται έξω από την πόρτα της, έτοιμη να την συνοδεύσει στο παλάτι και να την προστατέψει από τους εχθρούς που τη θέλουν νεκρή. Ένας από αυτούς ο θείος της, αδερφός της μητέρας της, που εποφθαλμιά το θρόνο για τον εαυτό του. Όταν φτάνει στο βασίλειο, ανακαλύπτει τη διαφθορά που επικρατεί, δολοπλοκίες, το δουλεμπόριο γυναικών και μικρών παιδιών σε μεγάλη άνθηση και το χειρότερο, τη βρώμικη συμφωνία που έχει συνάψει η ίδια η μητέρα της, με το ισχυρό Μορτμέσνι και τη μοχθηρή Κόκκινη βασίλισσα, για να επικρατήσει η "ειρήνη". Αναλαμβάνει δράση και υπόσχεται στον εαυτό της και στους υπηκόους της, ότι θα γίνει μια διαφορετική και πιο άξια βασίλισσα από ότι ήταν η μητέρα της. Όλα αυτά γίνονται στο μακρινό μέλλον, μετά από το Πέρασμα, που γίνεται συχνά λόγος γι'αυτό μέσα στο βιβλίο, σε έναν Νέο Κόσμο χωρίς τεχνολογία. Στην αρχή διαβάζοντας, ένιωσα ότι βρισκόμουν κάπου στο παρελθόν ανάμεσα σε μεσαιωνικά κάστρα και παλάτια. Αργότερα βρέθηκα σε ένα φανταστικό μέλλον. Η συγγραφέας κατάφερε να παντρέψει το μεσαιωνικό παρελθόν με τη δυστοπία του μέλλοντος. Όχι, δεν είναι αταίριαστα. Μια χαρά έχουν ταιριάξει. Άλλωστε για βιβλίο φαντασίας μιλάμε. Με αρκετή δράση, προδοσίες, άπειρες απόπειρες δολοφονίας και φυσικά μαγεία. Μαγεία που μόνο η αληθινή βασίλισσα του Τέρλινγκ μπορεί να χρησιμοποιήσει. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο μιας φανταστικής τριλογίας. Περιμένουμε το επόμενο λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *