Home Ads

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ " Ο ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ"

Η αληθινή ιστορία του αγοριού που ενέπνευσε τον συγγραφέα του " Εξορκιστή"
Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του «Εξορκιστή» από την ταινία, η οποία φυσικά στηρίχθηκε στο βιβλίο του William Peter Blatty. Αυτό που δεν ξέρουν όμως οι περισσότεροι, είναι πως ο συγγραφέας εμπνεύστηκε την ιστορία του κοριτσιού που το σώμα του είχε καταληφθεί από
δαίμονες, από ένα αληθινό περιστατικό.Πρωταγωνιστής του αληθινού περιστατικού δεν ήταν ένα κορίτσι αλλά ένα αγόρι. Που μάλιστα, εν έτη 1949, για να προστατέψουν την ταυτότητά του από την φοβισμένη και προληπτική κοινωνία, αναφέρεται παντού ως «Roland Doe». Το αγόρι προσπαθώντας να ξεπεράσει τον θάνατο της πνευματίστριας θείας του, με την οποία είχε έρθει πολύ κοντά, άρχισε να χρησιμοποιεί έναν πίνα Ouija συνεχώς, για να επικοινωνήσει μαζί της.
Όμως μετά από αρκετές χρήσεις αυτού του «επικίνδυνου» παιχνιδιού, λέγεται ότι στο σπίτι ακούγονταν παράξενοι θόρυβοι και πως συνέβαιναν μερικά ανεξήγητα πράγματα. Οι γονείς φοβήθηκαν και κάλεσαν τον Λουθηρανό ιερέα. Ο ιερέας έβγαλε την γνωμάτευση ότι στο σώμα του παιδιού ζούσε ένας δαίμονας.
Δυο εξορκιστές επιστρατεύτηκαν στο νοσοκομείο του Georgetown για να «σώσουν» το παιδί. Του έκαναν 30 επίπονους εξορκισμούς. Οι μαρτυρίες λένε πως κατά την διάρκειά τους, το παιδί μιλούσε στα λατινικά, είχε βίαιη συμπεριφορά και πως ενίοτε οι λέξεις «κακό» και «κόλαση» εμφανίζονταν γραμμένες στο δέρμα του. Όταν οι εξορκισμοί ολοκληρώθηκαν, το παιδί ήταν καλά και συνέχισε κανονικά την ζωή του.Η μη αποκάλυψη της πραγματικής του ταυτότητας, δεν βοήθησε ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την ζωή του Roland Doe πριν και μετά τους εξορκισμούς. Οι ερευνητές αναφέρουν πως επρόκειτο ξεκάθαρα για ένα παιδί με ψυχολογικά προβλήματα, που μισούσε το σχολείο και που σε αντίθεση με τα περισσότερα παιδιά της εποχής, είχε αντιδραστική συμπεριφορά. Ίσως κάτι που σήμερα θεωρείται φυσιολογικό.
Κατά τον τελευταίο εξορκισμό, αφού κατά την διάρκεια των προηγούμενων το παιδί κρατιόταν βίαια από τρείς άντρες και οι ιερείς ανέφεραν πως είδαν ακόμη και το πρόσωπο του σατανά στο πόδι του, ο Roland Doe σηκώθηκε και φώναξε «Σατανά! Είμαι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ! Σε διατάζω να φύγεις από αυτό το σώμα τώρα!». Και το παιδί αφού έκανε έναν σπασμό τους είπε, «Έφυγε». Και αυτό τους έφτανε...

Όπως έγραψε ένας από τους ιερείς στο ημερολόγιό του, το αγόρι από τότε έγινε ένα καλός και τίμιος άντρας. Έκανε οικογένεια, παιδιά και εργαζόταν για την κυβέρνηση. Οι αναλυτές σήμερα, εξηγούν πως τα συμπτώματα και η συμπεριφορά του παραπέμπουν σε ψυχική ασθένεια, όπως σχιζοφρένεια ή σύνδρομο τουρέτ. Όμως το 1949, στην πολιτεία του Μέριλαντ το 1949, δεν γνώριζαν τίποτα τέτοιο. Και η απάντηση στην περίπτωση του Roland Doe ήταν μια...


Το βιβλίο..


«O εξορκιστής» 

του William Peter BlattyΕκδόσεις : AnubisΣτην αρχή, η φρίκη περνά σχεδόν απαρατήρητη... Θόρυβοι στο δωμάτιο της μικρής Ρέιτσελ, έπιπλα που βρίσκονται σε λάθος θέση, μια αλλόκοτη μυρωδιά κι ένα παγερό συναίσθημα που διαπερνά τα πάντα. Σύντομα όμως η τρομακτική μεταμόρφωση του εντεκάχρονου κοριτσιού αψηφά κάθε λογική εξήγηση και οι ιατρικές εξετάσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. 

Μοιάζει σαν μια ξένη προσωπικότητα να κυρίευσε το σώμα του παιδιού. Η μητέρα της Ρέιτσελ κυριεύεται από απελπισία και αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια ενός Ιησουίτη ιερέα. Είναι άραγε πιθανό, όσο εξωφρενικό κι αν ακούγεται, το κορίτσι να έχει καταληφθεί από μια δαιμονική οντότητα; Ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα τρόμου όλων των εποχών που διατηρήθηκε στη λίστα των New York Times για περισσότερο από ένα χρόνο και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ομότιτλη ταινία που αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του κινηματογράφου. 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα 
Ο αμερικανός συγγραφέας William Peter Blatty γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1928, γιος μεταναστών από το Λίβανο που ταξίδευσαν στις ΗΠΑ αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη λογοτεχνία, ο Blatty καταπιάστηκε με πολλές διαφορετικές δουλειές (χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι εργάστηκε ως πλανόδιος πωλητής, οδηγός φορτηγού, ταξιδιωτικός πράκτορας) πριν αναλάβει μια θέση στο τμήμα ψυχολογικού πολέμου της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Εργάστηκε επίσης στην Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ πριν πάρει την απόφαση να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή. Το πρώτο του βιβλίο είχε τίτλο Which Way to Mecca, Jack και εκδόθηκε το 1960, ενώ ως σεναριογράφος, ο Blatty συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον θρυλικό σκηνοθέτη Blake Edwards. Ο Εξορκιστής, το πιο διάσημο έργο του, εκδόθηκε το 1971, αποτέλεσε ένα εκδοτικό φαινόμενο που παρέμεινε για 57 εβδομάδες στη λίστα ευπωλήτων των New York Times και ενέπνευσε την κλασική ταινία με τον ίδιο τίτλο. Δώδεκα χρόνια αργότερα, εκδόθηκε το Legion, μια συνέχεια του Εξορκιστή, που επίσης μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη.
 
«O εξορκιστής» του William Peter Blatty από τις εκδόσεις Anubis 
www.anubis.gr 

Περισσότερα: Η ενοχλητική ιστορία του αγοριού που ενέπνευσε τον συγγραφέα του «Εξορκιστή» (pics) | E-Daily.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *