Home Ads

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ

Η στήλη της Ειρήνης Ψαράκη 

#στην χώρα του φανταστικού με την Ειρήνη 🌌

 Καλησπέρα φίλοι μου! 
Κατ'αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τα κορίτσια της διαχείρισης που μας δίνουν την ευκαιρία, μέσα από αυτήν την όμορφη παρέα που έχουν δημιουργήσει να μιλάμε και να μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τα βιβλία! Και να σας προσκαλέσω για όμορφα ταξίδια! 
Ελάτε λοιπόν φίλοι μου να ταξιδέψουμε, να πάμε σε άλλους τόπους! Σε άλλες χώρες. Στη χώρα του φανταστικού!

Η χώρα του φανταστικού, μία χώρα μακριά από εμάς, αλλά τόσο κοντά μας. Για μένα το διάβασμα είναι ένας τρόπος διαφυγής από τη καθημερινότητά μου. Ένα ή μάλλον πολλά ταξίδια σε χώρες μακρινές, σε χώρες ή κόσμους που δεν μπορώ να πάω. Μου αρέσει αυτό το κάτι διαφορετικό που δεν μπορώ να ζήσω. Μου αρέσει η περιπέτεια, μου αρέσει η μαγεία, μου αρέσουν αυτά τα διάφορα περίεργα πλάσματα είτε λέγονται βρικόλακες, είτε βαμπίρ, είτε δράκοι, είτε μάγοι, ό,τι τέλος πάντων δεν είμαστε εμείς οι άνθρωποι. Και μου αρέσουν οι περιπέτειες τους. Μαζί θα κάνουμε παρέα με τέτοια πλάσματα, θα μπούμε κρυφά στις ζωές τους και θα ταξιδεύουμε. Ελάτε να τους ανακαλύψουμε. 

Τελευταία σας είχα μιλήσει για τα βιβλία της σειράς του Game of thrones. Μία σειρά που έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο. Ο Μάρτιν μας έχει αποδείξει πόσο καλά ξέρει να μας μεταφέρει στον κόσμο της φαντασίας. Άσχετα ότι μας έχει σπάσει τα νεύρα και δε λέει να ολοκληρώσει το έργο του. Έχει μία ιδιαίτερη φαντασία που σε απογειώνει με τα βιβλία του.
Άλλα δύο βιβλία του έχουν πέσει στα χέρια μου, που πραγματικά σε ταξιδεύουν. Ένα παραμύθι για μικρά, και γιατί όχι, και για μεγάλα παιδιά, γιατί παιδιά είμαστε κι εμείς.


Ο δράκος του πάγου.


Ένα μικρό κορίτσι η Αντάρα, ένα ιδιαίτερο παιδί, διαφορετικό από τα άλλα γεννημένο στην καρδιά του χειμώνα. Απομονωμένο από τα άλλα παιδιά και τα αδέρφια της, κάνει παρέα με ένα επικίνδυνο πλάσμα. Το δράκο του πάγου. Όταν όμως ο πόλεμος φτάσει έξω από το σπίτι της πρέπει να διαλέξει, ανάμεσα στον ιδιαίτερο και μοναδικό της φίλο ή στην οικογένεια της. Ένα βιβλίο που μιλάει για τη θυσία και την αγάπη ανάμεσα στην οικογένεια. Με υπέροχες εικονογραφημένες σελίδες. Μικρό με πολύ ωραίες περιγραφές και πολύ όμορφες εικόνες.
Η Αντάρα είναι παιδί του χειμώνα. Γεννήθηκε στη διάρκεια ενός μεγάλου παγετού και λατρεύει τον πάγο και το κρύο. Διαφορετική από τα υπόλοιπα παιδιά και αδιάφορη για την οικογένειά της, είναι ευτυχισμένη όταν είναι μόνη. Αυτό που τη νοιάζει είναι η όλο και πιο δυνατή φιλία της με τον δράκο του πάγου, ένα πλάσμα που όλοι οι άλλοι φοβούνται. Όταν γίνεται όμως επτά χρονών, πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε αυτόν και την οικογένεια που την αγαπά.(οπισθόφυλλο)
Το όνειρο του Μισισιπή
Το άλλο που είχα διαβάσει πέρυσι μας πάει τελείως αλλού, σε άλλο κόσμο. Σε άλλα πλάσματα. Αλήθεια εσείς πιστεύετε ότι υπάρχουν βρικόλακες; Και πώς λέγονται αλήθεια; Βρικόλακες, βαμπίρ, απέθαντοι; Όπως και να λέγονται εγώ τα αγαπάω αυτά τα πλάσματα και τα ζηλεύω λίγο. Ζουν χωρίς όρια, είναι αθάνατα και αψεγάδιαστα.
Χειμώνας του 1857, ένας οικονομικά κατεστραμμένος καπετάνιος, ο Άμπνερ Μαρς, ξεκινάει ένα ταξίδι στα σκοτεινά νερά του Μισισιπή. Ο Τζόσουα Γιορκ, ένας εκκεντρικός και παράξενος "άνθρωπος", με ιδιοτροπίες, θέλει να περάσει τα νερά του Μισισιπή. Δεν τον ενδιαφέρει το σαραβαλιασμένο ποταμόπλοιο, θέλει να επενδύσει σε αυτό, να το κάνει το πιο γρήγορο που υπάρχει και να αρχίσει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, αρκεί να μην ασχοληθεί ο καπετάνιος με τις εκκεντρικότητες του ίδιου και της παρέας που θα φιλοξενήσει. Ποιος είναι αυτός ο παράξενος ταξιδιώτης και σε ποια επικίνδυνη συνεργασία έχει μπει ο καπετάνιος; Τι περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε αυτό το ποταμόπλοιο; Ένα σκοτεινό ταξίδι στα βαθιά νερά του Μισισιπή ξεκινάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *