Home Ads

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΥΦΑΝΤΟΚΟΣΜΟΣ

TA BELL ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ
" Υφαντόκοσμος" – Clive Barker

Για μαγικά χαλιά που πετάνε και σε ταξιδεύουν, έχουν γραφτεί χίλια παραμύθια κι άλλες τόσες ιστορίες. Για χαλιά που κρύβουν μέσα τους έναν ολόκληρο φανταστικό κόσμο, όμως, κανένα! Σ’ αυτό το βιβλίο ο Clive Barker, δε βάζει μόνο τη συγγραφική του μαεστρία. Γίνεται ένας περίφημος υφαντουργός, που καταφέρνει να υφάνει το πιο υπέροχο και «ζωντανό» χαλί του κόσμου. Γιατί ο Υφαντόκοσμος του Barker δεν είναι ένα συνηθισμένο χαλί. Είναι ένα χαλί που κρύβει μέσα του χιλιάδες πλάσματα εξόριστα από το δικό μας κόσμο. Πλάσματα με μαγικές αλλά και σκοτεινές δυνάμεις, που έχουν φτιάξει τα δικά τους βασίλεια. Κάποιοι λένε πως ακόμα και η μυθοπλασία έχει τα όριά της. Στον Υφαντόκοσμο, όμως, δεν υπάρχουν όρια. Γιατί συνεχώς υφαίνεται και αλλάζει. Αλλά και γιατί δέχεται τις επιδράσεις από τους «εκλεκτούς», που είναι ήρωες από το δικό μας κόσμο που καταφέρνουν να διεισδύσουν μέσα του και προσπαθούν να αποτρέψουν τις σκοτεινές δυνάμεις από το να καταστρέψουν τα πάντα.

Δεν είναι απλά ένα μυθιστόρημα. Δεν είναι απλά ένα παραμύθι για μεγάλους. Δεν είναι απλά ένα βιβλίο φαντασίας. Είναι όλα αυτά μαζί πολλαπλασιασμένα! Ο συγγραφέας γράφοντας την ιστορία του, γίνεται και γλωσσοπλάστης. Χρησιμοποιεί λέξεις άγνωστες και νοήματα ακατανόητα μέχρι τη στιγμή που αρχίζεις να διαβάζεις, και ξεπηδούν μπροστά σου. Υφαίνει το χαλί και υφαίνει και τη δική του γλώσσα. Καταργεί τους νόμους της λογικής, κι αντί να σε κουράζει, σε ρουφάει κι εσένα μέσα στο χαλί του και ζεις όπως οι ήρωες της ιστορίας του. Δε βιάζεσαι να τελειώσει το βιβλίο. Γιατί μαζί του θα τελειώσει και το πιο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής σου.

Ο υφαντόκοσμος βρίσκεται ήδη στο πάνθεον των βιβλίων φαντασίας. Η αίσθηση που σου αφήνει δυστυχώς δεν περιγράφεται. Είναι το βιβλίο που θα σας κάνει να κοιτάζετε τα χαλιά με άλλο μάτι. Κι είναι το βιβλίο που θα σας κάνει να υποκλιθείτε στο μεγαλείο του Clive Barker, κατατάσσοντάς τον στην κορυφή των συγγραφέων με τις πιο ιδιόρρυθμες και μαγευτικές πένες.

--Από το εξώφυλλο του βιβλίου—

Εξόριστα από το βασίλειο των ανθρώπων, κυνηγημένα από τις σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν την καταστροφή τους, τα πλάσματα του ονείρου υφαίνουν για να σωθούν ένα χαλί μέσα στο οποίο κρύβουν τον παραμυθένιο κόσμο τους. Ο Υφαντόκοσμος, η κιβωτός της μαγείας που απομένει στο σύμπαν, θα ζήσει μέσα στο υφάδι του παράξενου χαλιού βυθισμένος στο λήθαργο. Θα αφυπνιστεί μόνο όταν οι εχθροί του τον απειλήσουν ξανά...
Ο Καλ Μούνεϊ και η Σουζάνα Πάρις αφήνονται στη μυστηριακή έλξη του χαλιού και του κόσμου που αναδύεται μέσα από την ύφανσή του, χωρίς να ξέρουν ακόμη τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Γιατί η τρομερή Ιμακολάτα με τις αποτρόπαιες δίδυμες αδερφές της έχει ήδη εντοπίσει τον Υφαντόκοσμο. Και η τελική αναμέτρηση ανάμεσα στις δυνάμεις του καλού και του κακού πλησιάζει...
Ο "Υφαντόκοσμος" είναι ένα έπος της φαντασίας, των πλασμάτων και των τόπων του ονείρου. Μια ιστορία αναζήτησης, τιτάνιου αγώνα, αγάπης και ελπίδας. Ένα βιβλίο ενορατικής σύλληψης και τρόμου που σαγήνευσε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και σήμερα θεωρείται ομόφωνα ένα από τα κορυφαία έργα του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *